Dodaj do ulubionych

Wyborcy Mentzena

20.05.25, 20:48
Weszłam na jego media społecznościowe poczytać komentarze ludzi. Pierwszy szok przeżyłam czytając jak ludzie piszą o nim "Mistrz" i inne takie. Czułam się jak w jakieś sekcie. Druga sprawa, która mnie mocno zasmucila to to, że wszyscy tam piszą, że będą głosować na Nawrockiego i byle nie na Trzaskowskiego. Oczywiście przeczytałam tylko jakiś ułamek komentarzy, ale nikt tam nie popierał Trzaskowskiego. Straciłam nadzieję, że ma on jeszcze jakiekolwiek szanse. Całe te wybory są mocno zasmucające dla mnie. Nie sadzialam, że tak dużo osób jest tak skrajnie prawicowych.
Obserwuj wątek
    • joana.mz Re: Wyborcy Mentzena 20.05.25, 21:00
      Nie wchodziłam, ale również mam duże obawy, że jednak Nawrocki wygra. I tak - smutek to jest najlepsze określenie uczucia jakie towarzyszy po 1 turze.
    • bywalec.hoteli Re: Wyborcy Mentzena 20.05.25, 22:40
      I bardzo dobrze. Ci „demokraci” u władzy sobie bardzo ale to bardzo na mocne przesunięcie w prawo zapracowali. Również w Brukseli
      • hanusinamama Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 08:34
        Nasz szpecjalista od polityki
    • kaki11 Re: Wyborcy Mentzena 20.05.25, 23:13
      Akurat komentarzy pod filmem Mentzena nie czytałam, ale na therdsie i Xie widzę pod pytaniami do wyborców Menzena komentarze, ze na Trzaska. Pewnie tego jest raczej 20 niż 80%, ale się zdarzają. Zresztą tak, raczej większość wyborców Mentzena jest prawicowa, ci których ja znam też idą w stronę Nawrockiego.
    • mocca25 Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 00:20
      Te komentarze mogły pisać trolle PIS
      • evening.vibes Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 08:41
        mocca25 napisa�a:
        > Te komentarze mogły pisać trolle PIS

Tak - wystarczy kliknąć w profil takiego i zobaczyć co udostępnia.
      • margaretta80 Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 11:14
        To było na jego facebooku I bardzo dużo komentarzy było od kobiet.
    • runny.babbit Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 07:36
      Oczywiście że jest dużo osób prawicowych. Z tym że należy sobie zdawać sprawę, że w drugiej turze wynik będzie o włos, więc w interesie każdej strony jest demobilizacja wyborców. Defetyzm i przekonywanie, że i tak nie ma szans to po prostu wyborcza dywersja.
    • chicarica Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 07:51
      Nie, nie wszyscy będą głosować na Nawrockiego. Znam konfiarzy którzy prędzej sobie głowę odgryzą niż na niego zagłosują.
      Nawrocki NIE wygra.
      • bywalec.hoteli Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 08:07
        Chicarica ty tu nie mieszkasz, to po co się mieszasz? Akurat dużo ludzi widzi jakie zagrożenie niosą ze sobą idiotyczne brukselskie dyrektywy, zarządzenia, ile zła przyniosło Europie lewactwo, więc głosują na prawicę.
        I dobrze - to jedyny sposób powstrzymać to szaleństwo.
        • bywalec.hoteli Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 08:12
          dobrze to obrazuje film zalinkowany niżej przez bazię morską
        • pitupitt Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 09:26
          Pierd.olnięty jesteś czy po prostu głupi?
          • kot.z.kosmosu Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 10:53
            pitupitt napisa�a:

> Pierd.olnięty jesteś czy po prostu głupi?
            >

Both.
    • bazia_morska Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 08:02
      Polecam krótki film: www.instagram.com/reel/DJ4d7NpI-TO/?igsh=MWZkdHlhYTBwMnR4ZQ==
      • bywalec.hoteli Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 08:11
        bazia_morska napisa�a:

> Polecam krótki film: www.instagram.com/reel/DJ4d7NpI-TO/?igsh=MWZkdHlhYTBwMnR4ZQ==

O! To jest super film! Dokładnie tak to działa.
      • evening.vibes Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 08:23
        bazia_morska napisa�a:
        > Polecam krótki film: www.instagram.com/reel/DJ4d7NpI-TO/?igsh=MWZkdHlhYTBwMnR4ZQ==

Tyle, że prawica TWORZY lęki. Pięknie na tym filmie koleś mówi 'wykres nie sprawi, że człowiek przestanie się bać'. Wykres to FAKTY - lęki bywają irracjonalne. Jeżeli komuś wmówią, że latanie samolotem jest super niebezpieczne, na dowód czego pokażą kilka spektakularnych katastrof. Pokazujesz statystyki i co? Nico bo obraz wybuchającego samolotu jest bardziej spektakularny.

Przypominam np. że prawica (w tym Memcen) dystrybuowała filmik z celebracji zakończenia ramadanu w PL kłamliwie strasząc, że to jakiś najazd muzułmanów.
        • bazia_morska Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 09:16
          To prawda.
        • dramatika Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 10:38
          evening.vibes napisa�a:

> Tyle, że prawica TWORZY lęki.

Aracelka, w co drugim poście wieszcząca apokalipse klimatyczną, mówi coś o tworzeniu lęków big_grin
    • cegehana Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 08:41
      Komentarze na FB nie są dobrym źródłem informacji. Po pierwsze nie wiadomo, ile z nich jest pisanych przez realne osoby. Nawet jeśli większość lub wszystkie, to nadal bardzo mała reprezentacja wobec milionów ludzi. Po trzecie ludzie raczej są konformistami i idą za tłumem - ktoś kto chce głosować na Trzaskowskiego raczej napisze o tym na ematce, gdzie może liczyć na poklask a w komentarzach Mentznena będzie milczał. Jakąś część tych osób wcale na wybory nie pójdzie. I nie jest to sekta, tylko po prostu ludzie mają takie poglądy, zupelnie dobrowolnie. Warto wyglądać że swojej banki.
    • furiatka_wariatka Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 09:01
      Czemu ci wszyscy ludzie, skoro tak im nie pasuje Unia i NATO, nie przeprowadza się po porostu na Białoruś? Tam ich przyjmą z otwartymi rękami, będą mogli wielbić swojego ukochanego Putina, żyć z dala od eurokołchozu.
      • cegehana Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 09:05
        Dziwne pytanie w kontekście aktualnej sytuacji. Mają rosnące poparcie, realne szanse na zwycięstwo w wyborach - po co mają się wyprowadzać gdziekolwiek, jak w Polsce idzie po ich myśli?
      • bywalec.hoteli Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 09:15
        furiatka_wariatka napisa�(a):

> Czemu ci wszyscy ludzie, skoro tak im nie pasuje Unia i NATO, nie przeprowadza
        > się po porostu na Białoruś? Tam ich przyjmą z otwartymi rękami, będą mogli wiel
        > bić swojego ukochanego Putina, żyć z dala od eurokołchozu.

Dlatego, że jeśli dach ci przecieka, przez nieszczelne drzwi hula wiatr, skrzypi furtka w domu a w pokoju dziecięcym brakuje mebli, a na podłodze nieproszeni goście zostawili wymiociny, to w pierwszej kolejności sprzątasz, naprawiasz to co się zepsuło, remontujesz swój dom niż myślisz o wyprowadzce, żeby twój dom mogli całkowicie zająć nieproszeni goście.

Europa to nasz dom, zbudowany na wcześniej wypracowanych zasadach i chrześcijaństwie a idioci z lewactwa, ekoterroryzmu i EPL dużo w nim uczynili złego, dużo zniszczyli, wpuściili wandali i teraz to musimy naprawić. Aby nasz dom pozostał domem.
        • bei Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 09:29
          300 tys niezweryfikowanych gości zaprosił PiS
        • pursuedbyabear Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 10:31
          Proponuję ci, padalec, wstąpić na sprawdzoną historyczną drogę i zacząć lewactwo nawracać mieczem. Weź ze sobą dramatika, zochę, endżina i resztę waszego tałatajstwa.
          • bywalec.hoteli Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 10:37
            Proponuję ci pursuedbyabear wyjazd do mosskwy na łubiankę, gdzie jest główna siedziba twojego pracodawcy.
        • runny.babbit Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 10:50
          Jak ci ruscy wyniosą pralkę i kibel to dopiero będziesz sprzątał!
    • krwawy.lolo Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 09:03
      I czemprędzej przyleciałaś na to forum, pocieszenia celem.
      • margaretta80 Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 11:13
        Jestem na tym forum, tylko rzadko piszę. Możesz prześledzić historię, jeśli Ci się chce. Ja akurat zagłosuję na Trzaskowskiego. Po prostu na forum czytałam, że wyborcy Mentzena nie zagłosują na Nawrockiego. A w komentarzach na jego facebooku wyczytałam coś zupełnie przeciwnego.
    • bei Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 09:28
      Przecież Mentzen nie popierał Nawrockiego, postąpią wbrew woli „mistrza”?
      • zanetka.x Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 09:31
        ale młodzi popierają prawicowy punkt widzenia i Nawrocki jest dla nich tym kandydatem, z którym chcą iść dalej
        • elinborg Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 09:45
          Nie. Nawrocki dla większości konfiarzy- młodych zwłaszcza- to zło wcielone
        • kubek0802 Re: Wyborcy Mentzena 21.05.25, 09:46
          zanetka.x napisa�a:

Nawrocki jest dla nich tym kand
          > ydatem, z którym chcą iść dalej

Ci których znam nie chcą, bo jest dla nich wybitnie obślizgły. Wahają się czy Trzaskowski czy głos nieważny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka