ariathedevil 30.05.25, 09:46 Idźmy na wybory i przekonujmy znajomych. Nie chcemy znowy żyć w ruskim kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zanetka.x Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 09:57 jest jeszcze Sąd Najwyższy, który moze anulować wyniki wyborów po protestach wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:06 No, całe szczęście, trzeba anulować Nawrockiego, he he Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:12 Szykujecie już zamach stanu zanetko? Razem z obcymi państwami? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:32 O ty ścierwo, bredzisz o zamachu stanu Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:27 zanetka.x napisała: > jest jeszcze Sąd Najwyższy, który moze anulować wyniki wyborów po protestach wy > borczych. Nie ważne kto jak głosuje, tylko kto głosy liczy. Pan Kalisz dokładnie Ci wytłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:29 I stalker pod ruskim trollem. Klasycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:52 hrasier_2 napisał: > zanetka.x napisała: > > > jest jeszcze Sąd Najwyższy, który moze anulować wyniki wyborów po protest > ach wy > > borczych. > Nie ważne kto jak głosuje, tylko kto głosy liczy. Pan Kalisz dokładnie Ci wytłu > maczy. A ty nie pisałes czasem, że jesteś w komisji? Odpowiedz Link Zgłoś
studium.przypadku Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:06 Pisał, pisał. No i jak tam tani, już się szykujesz do "liczenia"? Odpowiedz Link Zgłoś
filemonibonifacy Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:10 Przez ostatnie dni przerobiłam już wszystkie emocjonalne scenariusze - od nadziei do załamania i z powrotem. Teraz jestem spokojna i uważam, że wygra Rafał. Lecz ludzi dobrej woli jest więcej Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:39 No ja nie jestem taka spokojna Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:42 Zawsze możesz meliskę zaparzyć, księżniczko. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:16 Miałam podobnie. Teraz zaczynam się z powrotem denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:14 Nie wygra raczej Ponoć tylko bardzo wysoka frekwencja może uratować Trzaskowskiego A i bardzo ciekawy tekst dziś przeczytałam. Polecam wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31978026,kazdy-byle-nie-z-warszawy-jak-niechec-do-elit-zmienia-polityke.html Może wreszcie przestaną się tu osoby dziwić jak to możliwe że ktoś głosuje na Nawrockiego. Bardzo przystępnie wytłumaczone A i dziś ktoś mi przypomniał o tym jak antyspoleczne jest PO (zniszczenie świetnego pomysłu centrów zdrowia psychicznego), więc zastanawiam się czy iść. Presją wyborców PO to trochę jak przymuszanie ludzi do wzięcia udziału w dylemacie wagonika. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:21 Wygra. Tak frekwencja jest ważna, dlatego nie dajcie się zdemobilizować, bo właśnie o to chodzi, można porozmawiać ze znajomymi, całkowity beton można odpuścić, ale wielu jest noramalnych ludzi. Rumuni pokazali, że można. Spróbujcie nic się nie stanie, jeśli pogadacie z ludźmi. Mi się udało kilku ludzi przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:29 Wyborcy Nawrockiego robią to samo. Kuz Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 20:36 bene_gesserit napisała: > Wyborcy Nawrockiego robią to samo. Kuz > Mnie właśnie wyborca Nawrockiego Karola próbował zniechęcić do pójścia na wybory, powiedział takim tonem, że głupiutka Sarahblack powinna w domu w niedzielę zostać A kiedyś był to taki fajny człowiek, za dużo naooglądał się prawicowej telewizji i propagandy PIS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:37 jasnozielona_roslinka napisała: > Presją wyborców PO to trochę jak przymuszanie ludzi do wzięcia udziału w dylema > cie wagonika. A do czego byś porównała presję wyborców i proboszczów Nawrockiego? I jakbyś tak mogła przetłumaczyć dylemat wagonika tak w szczegółach na wzięcie udziału w wyborach. A, rozliczanie kandydata z działań całego stronnictwa jest raczej niemądre Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:04 A proszę bardzo Obie opcje za dla mnie źle i presja że musze wziąć udział i zagłosować na jedną ze złych opcji przypomina mi dylemat wagonika A, rozliczanie kandydata z działań całego stronnictwa jest raczej niemądre- ??? A wyborcy Trzaskowskiego to nie nawołują do głosowania przeciw PiS ?? To on nie jest reprezentantem PO? To on nie będzie popierał polityki PO, która jest antyspoleczna? Szczerze to już moja ostatnia wypowiedź, bo najwidoczniej opcja PO jest tak zaślepiona że ręce opadają Co wybory jestem szantażowana że mam zagłosować na kandydatka PO w wyborach na prezydenta, albo do senatu. No to koniec z tym - możesz mnie już nazywać do woli niemądra. Powodzenia jak tak przekonujecie do swojego kandydata Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:58 jasnozielona_roslinka napisała: To on nie będzie popierał polityki PO, która > jest antyspoleczna? > A możesz napisać w czym się przejawia ta antyspołeczna polityka PO? Bo przecież cały socjal został, plus Koalicja jeszcze dołożyła np.: renta wdowia, in vitro, chyba jakieś świadczenia dla niepełnosprawnych. W służbie zdrowia jak kolejki były tak są, podatki też zostaly takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
studium.przypadku Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:10 Nie może. To jest odgórny przekaz: polityka KO jest antyspołeczna. Kto by tam analizował. Tak powiedzieli, tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
laluga Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:27 Dziwie się, że jeszcze komuś chce się z wami (apologetkami KO/PO) chce dyskutować. Antyspołeczna polityka PO/KO polega na drożeniu do obniżenia składki zdrowotnej tylko najzamożniejszej części społeczeństwa, odejściu od oskładkowania umów zlecenia, braku obiecanego wsparcia dla PIP, itp. Ponad to wykiwaniu kobiet dzięki których głosom KO wygrała wybory parlamentarne. itp. Jak włączam tok fm to słyszę na okrągło jak beznadziejny jest Nawrocki ale nic na temat dlaczego Trzaskowski jest dobry. Na ematce to samo. Świat miał się skończyć w 2015 jak wygrał PIS ale nadal istnieje. W 2023 miała być wielka zmiana ale ja jej nie dostrzegam. W gospodarce słabo, a dług państwa bije kolejne rekordy. Ja na wybory nie idę. Niech wybiorą ci, którzy wierzą w kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
studium.przypadku Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:29 Wiemy, wiemy. Troll zniechęcacz. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:35 laluga napisała: > Dziwie się, że jeszcze komuś chce się z wami (apologetkami KO/PO) chce dyskutow > ać. > > Antyspołeczna polityka PO/KO polega na drożeniu do obniżenia składki zdrowotnej > tylko najzamożniejszej części społeczeństwa, No jasne, szewc i krawcowa należą do najzamożniejszej części społeczeństwa. Kto ci to wmówił??? odejściu od oskładkowania umów zl > ecenia, poradnikprzedsiebiorcy.pl/-umowy-zlecenia-beda-ozusowane-od-2025-roku#:~:textd%201%20stycznia%202025%20roku,obowi%C4%85zkowymi%20sk%C5%82adkami%20na%20ubezpieczenia%20spo%C5%82eczne. braku obiecanego wsparcia dla PIP, itp. Ponad to wykiwaniu kobiet dzięk > i których głosom KO wygrała wybory parlamentarne. itp. co za ogólniki... jedna pani, drugiej pani to nie są żadne argumenty, a poza tym jesteś albo niedoinformowana, albo zwyczajnie kłamiesz > > Jak włączam tok fm to słyszę na okrągło jak beznadziejny jest Nawrocki ale nic > na temat dlaczego Trzaskowski jest dobry. Na ematce to samo. > > Świat miał się skończyć w 2015 jak wygrał PIS ale nadal istnieje. W 2023 miała > być wielka zmiana ale ja jej nie dostrzegam. W gospodarce słabo, a dług państwa > bije kolejne rekordy. Wiesz ile wynosi nasze PKB? A dług, no sorry, kto go zrobił? Ja wiem, że przekonanego nie przekonam, ale takie bzdury muszę prostować. > > Ja na wybory nie idę. Niech wybiorą ci, którzy wierzą w kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:57 Facet chyba nigdy nie był na zachodzie i nie wie jaka skala nepotyzmu i układów jest np. we Francji, Szwajcarii, w niektórych kręgach w UK. Przypomniała mi się rekrutacja na młodszego rzecznika prasowego pewnej instytucji w Szwajcarii. Długi proces aplikacyjny, pełna transparencja, 500 kandydatów. Ostateczne etat dostał chłopak z bardzo nędznym CV, ale znany większości osób arystokratycznym nazwiskiem. Lol Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:30 bmtm napisał(a): > Facet chyba nigdy nie był na zachodzie i nie wie jaka skala nepotyzmu i układów > jest np. we Francji, Szwajcarii, w niektórych kręgach w UK. Przypomniała mi si > ę rekrutacja na młodszego rzecznika prasowego pewnej instytucji w Szwajcarii. D > ługi proces aplikacyjny, pełna transparencja, 500 kandydatów. Ostateczne etat d > ostał chłopak z bardzo nędznym CV, ale znany większości osób arystokratycznym n > azwiskiem. Lol No wiesz. Akurat Nawrocki nie jest jakimś nędznym kandydatem. Nepotyzm władzy to już przerabialiśmy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:33 Nie wspominam o Nawrockim tylko o Pawłowskim. Człowiek dziwi się, że ludzie pochodzący z prowincji nie posiadają znajomości w dużym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:34 Z pewnością nie "posiadają". Mówi się "mają". Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:33 A skąd ty wiesz jak jest zagranicą? Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:42 Nie wątpię proszę pana, zalicza pan wtopę za wtopa , o kłamstwach nie wspominając. Zupełnie jak bywalec Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:04 I bardzo wysoka frekwencja jest prawdopodobna, w tym: www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/2302039,1,polonia-wybierze-prezydenta-padl-rekord-rejestracji-przeprowadzmy-mala-symulacje.read Nie chcesz- nie idź. Jaka presja? Nikt cię nie przymusza i za włosy czy podstępem do urny nie będzie ciągnął, bo to nie dżentelmeńska ustawka ani przepisanie komunalnego mieszkania z 90%-ową "bonifikatą". Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:09 A wiesz że po tych waszych przekonywaniach, w tym wyzszosciowych tonie to może nawet pójdę. Dobrą robotę robicie Nie mam takiego kapitału kulturowego jak wy to mogę na niego zagłosować. Po co nie iść, albo oddawać głos nieważny Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:25 Jakim "wyższościowym" tonie? Że dziewczyny ci tłumaczą, że być może twoja decyzja ma błędne przesłanki? Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:43 Człowiek o nieciekawej proweniencji również może wybić się do rangi wybitnego męża stanu. Znany takich z historii oraz opowiadań legendarnych (np. Piast Kołodziej, zwany też Oraczem, poganin Jogaila i wielu innych). Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:49 Jagiełła zdecydowanie był wybitnym mężem stanu zanim został królem Polski, więc przykład jest idiotyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:00 A Mieszko I? Handlował niewolnikami czyli robił rzeczy wiele gorsze niż zwykłe stręczycielstwo .Jak nisko upadły środowiska wielkomiejskie i ich narracja, że kandydat inteligencki idzie łeb w łeb z Nawrockim. Z jednej strony upadek narracji a z drugiej upadły moralnie kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:05 A Andrzej Kmicic- wielki bohater naszej narodowej wyobraźni? Pięknie podniósł się moralnie po wcześniejszych łotrostwach. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 13:13 Obawiam się, że historię znasz tak samo dobrze jak literaturę polską Kmicic, robaczku, przeszedł wewnętrzną przemianę i odciął się od swoich grzechów. Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:07 >A wiesz że po tych waszych przekonywaniach, w tym wyzszosciowych tonie to może nawet pójdę. Dobrą robotę robicie Tak, tak, kolejna "miałam nie iść, ale zagłosuję na Karola, bo cośtamcośtam". Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 16:27 Biedactwo, nieprawdaż? Wyższościowy ton ją przekonał, żeby zagłosować (wbrew sobie zapewne!) na alfonsa i kibola. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:08 jasnozielona_roslinka napisała: > > Nie mam takiego kapitału kulturowego jak wy to mogę na niego zagłosować. Po co nie iść, albo oddawać głos nieważny Jak sobie młodzi wybierzecie, tak będziecie mieli. Polska nie zawsze taka była, jak jest teraz i też może się szybko na gorsze zmienić. To politycy decydują o tym, jak nam się żyje. W Afganistanie czy Iranie, też kiedyś kobietom żyło się lepiej. Ale później wybrali sobie, to co wybrali i teraz mają kobiety tam prze..rane. Odpowiedz Link Zgłoś
laluga Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:30 Na szczęście w Polsce żaden reżim do końca się nie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 13:20 laluga napisała: > Na szczęście w Polsce żaden reżim do końca się nie udaje. No tak jak w Iranie czy w Afganistanie to nie będzie. Inna religia, tradycja. Ale zawsze może być dużo gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 19:13 jasnozielona_roslinka napisała: > A wiesz że po tych waszych przekonywaniach, w tym wyzszosciowych tonie to może > nawet pójdę. Dobrą robotę robicie O następna, co hejtowała i manipulowała w sprawie kandydata PO, ale to "nasze przekonywania w wyższościowym tonie" zdecydowały, bo przecież nie własne poglądy. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:09 Już to wklejałaś. A co do CZP to pilotaż jest wydłużony do końca roku. "Centra Zdrowia Psychicznego (CZP) powstały w ramach pilotażu jako dostępna forma pomocy dla osób w kryzysie psychicznym – bez skierowania, bez kolejek, z opieką blisko miejsca zamieszkania. Model środowiskowy zakładał wsparcie nie tylko w gabinecie, ale i po hospitalizacji – w domu, szkole, lokalnej społeczności. Ministerstwo Zdrowia planuje nowelizację rozporządzenia z 27 kwietnia 2018 r. dotyczącego programu pilotażowego realizowanego w CZP. Nowy projekt ma na celu przedłużenie jego obowiązywania o pół roku – do 31 grudnia 2025 r. Dotychczasowy termin zakończenia programu – 30 czerwca 2025 r. – jest zbyt krótki na przygotowanie systemowych rozwiązań. Tymczasem pracujący od grudnia 2024 r. Zespół ds. zmian systemowych w centrach zdrowia psychicznego nie zakończył jeszcze opracowywania strategii wdrożeniowej. Zespół przygotowuje propozycje dotyczące przyszłej organizacji i finansowania CZP. - Z uwagi na trwające prace Zespołu do spraw zmian systemowych w centrach zdrowia psychicznego, powołanego 4 grudnia 2024 r., termin zakończenia programu pilotażowego, tj. 30 czerwca 2025 r., jest relatywnie krótki dla opracowania strategii wdrożenia rozwiązań wynikających z programu pilotażowego – stwierdza resort zdrowia w uzasadnieniu projektu." Więc póki co nikt niczego nie zniszczył. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:21 Ale nie jasnozielonej/ w tym wątku . O szantażowaniu nie wiadomo kogo przez nie wiadomo kogo jest tłuczone (yenna & Co.) od co najmniej tygodnia. Jej link o tym, że pis rządził 8 lat, Duda jest od 10 lat prezydentem, a rzekomo zawsze rządzą "oni", czyli Trzaskowski ze zuej Warszawy, też już był wklejany. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:25 To była moja odpowiedź do jasnozielonej Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:28 Wyborcy lewicowi są szantażowani moralnie do wypęku, owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:54 Mam wrażenie, że ten "szantaż" bierze się głównie z postawy niektórych polityków oraz publicystów lewicowych, którzy zaczęli dąć w tubę "nie straszcie pisem" oraz "libki to takie samo zło jak PiS". A sami wyborcy w większości poglądy na kandydatów mają dość jasno określone i faktycznie mogą się czuć nieprzyjemnie, gdy ktoś ich zaczyna przekonywać do opcji, na którą dawno się już zdecydowali. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 14:35 Przecież mówienie, że niegłosowanie na jednego kandydata zwiększa szanse drugiego to nie szantaż, tylko logiczny skutek tego, że nie ma opcji wakatu na stanowisku prezydenta i nie jest wymagana kwalifikowana większość głosów. Któryś wygra. Taki szantaż jak powiedzieć komuś, kto wychodzi w deszcz bez parasola i innych rekwizytów przeciwdeszczowych, że zaraz będzie mokry. Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:04 >Może wreszcie przestaną się tu osoby dziwić jak to możliwe że ktoś głosuje na Nawrockiego. Bardzo przystępnie wytłumaczone Czytałam, ale wciąż się dziwię. Bo to nie jest wykształciuch i paniczyk kontra swój chłop, kandydat elit kontra kandydat ludu, to nie jest nowy Lepper czy choćby Szydłowa, tylko wykształciuch i paniczyk kontra bandyta. Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziestolatka80 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 21:02 To nie jest prawda, że wysoka frekwencja działa na korzyść Trzaskowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
filemonibonifacy Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 21:08 A źródło to... Generator demotywatorów? Odpowiedz Link Zgłoś
bkn25 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:23 Sorry ale Trzaskowski przegra gdyż Nawrocki to kandydat proboszczów właśnie. www.o2.pl/informacje/wywiesila-baner-z-trzaskowskim-niegodne-katolika-skandal-w-lutyni-7161884001086176a?pvclid=01JWG2P47KMV9GW0H9803BG6X7 Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:28 ....tymczasem na pierwszej stronie Gazety artykuł Sroczyńskiego, kończący się konkluzja, że wszystko jedno na kogo się głosuje, i tak kraj jest i będzie w d.pie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:31 Nie przejmuj się "symetrystami" Polska wygra długopisami, a nie maczetami. Tylko nie dajcie się zdemobilizować, bo właśnie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:11 ariathedevil napisała: > Nie przejmuj się "symetrystami" Polska wygra długopisami, a nie maczetami. Tyl > ko nie dajcie się zdemobilizować, bo właśnie o to chodzi. Dokładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:34 bene_gesserit napisała: > ....tymczasem na pierwszej stronie Gazety artykuł Sroczyńskiego, kończący się k > onkluzja, że wszystko jedno na kogo się głosuje, i tak kraj jest i będzie w d.p > ie. > Pierwszy raz widzisz narrację Nie Straszcie Pisem Sroczyńskiego? To jakby się dziwić, że w Republice agitują za Karolem. No każdy kandydat ma swoj elektorat, a czyim elektoratem jest Sroczyński to wiadomo od co najmniej kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 10:40 No dokładnie Sroczyński wiadomo, Jadczak i wp wiadomo kasa z FS. Polonia się bardzo zmoblizowała.My też możemy jak Rumuni. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:02 Jeśli wygra sutener to nie będzie scenariusz węgierski, to będzie Białoruś oni 8 lat przygotowywali pod to grunt. Słyszycie co mówi Czarnek o onecie ? Zobaczcie co pisze dobski. Ten dobski... Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:49 Mieszko I handlował niewolnikami, a założył państwo polskie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:23 Jakby czasy od mieszka nieco się zmieniły, nie wiem czy zauważayłaś.łeś ? Na szczęście moim zdaniem. Najwiekszy g.ój wyjdzie po wyborach, będzie śmierdzieć na pół Europy. Całe Trójmiasto wie. Olo L. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:06 Skręciłam( może zlamalam) dwa najmniejsze palce u stopy i ledwo chodzę. Na wybory musze jechać do Londynu ( akurat tam gdzie się zarejestrowałam 1.5h w jedną strone) znając Londyn, kolejka będzie pewnie na przynajmniej 3h. Ale co tam jadę.. Nie wybaczyłabym sobie jakbym nie pojechała a Nawrocki by wygrał.. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:35 Ja osobiście ci za to poświęcenie dziękuję 😘 Mam przekonanie, że Nawrocki już wkrótce będzie tylko wzruszeniem ramion: Nawrocki? Nie znam człowieka😎 Po prostu nie mieści mi się w głowie, żeby obywatele dwudziestej gospodarki świata byli idiotami🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:49 lella_two napisała: > Ja osobiście ci za to poświęcenie dziękuję 😘 > Mam przekonanie, że Nawrocki już wkrótce będzie tylko wzruszeniem ramion: Nawro > cki? Nie znam człowieka😎 > Po prostu nie mieści mi się w głowie, żeby obywatele dwudziestej gospodarki świ > ata byli idiotami🤷♀️ > > Sugeruję wejść na PKW i tam są statystyki poparcia dla kandydatów. Pozwoli to ci zweryfikować własne odczucia co do profilu wyborców twojego kandydata. Ja bym dobrego imienia obywateli kraju nie mieszał. Czym bardziej nachalna reklama o odstrasza jedynie. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 13:11 Gdzie na stronie PKW, stalkerze podający się za zakonnika, są "statystyki poparcia dla kandydatów"? Link poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 15:59 Dziękuję.. Ja zawsze bylam optymistka i wierzyłam w ludzi, po Brexicie i dwa razy Trumpie trace nadzieję.( o pisie i dudzie nawet nie wspominam) Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:43 Również Ci dziękuję. Przekonujmy jeszcze ludzi w realu, obiektywnie Polska jest w najlepszym momencie w swojej historii, ale Goebbels miał rację i wszystko można wmówić. Tak się stało w USA. Nie jest idealnie no jasne, są obszary biedy i to trzeba zmienić, ale przecież widzimy co dzieje się na Ukrainie czy Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 16:01 Nie mam wielu polskich znajomych w okolicy, ale tak tylko ja jadę ale pewnie kogoś znajomego z czasów protestów pod ambasada spotkam. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:00 kaka-llina Dziękuję i życzę zdrówka🧡 Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:59 Dziękuję Jakbym była teraz w Anglii to bym cie sama zawiozla i donosila lody podczas czekania Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 16:03 Ooo. Nikt mnie nie zawiezie trzeba być mocno robnietym żeby się tam ładować samochodem. Pociagiem pojadę. Na dworzec tutaj mnie ktoś odwiezie a potem mam dwa razy po 4 min pieszo no i kolejka. ( stac mogę z chodzeniem problem) Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 14:40 Thank you i niech się dobrze zrastają. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 14:43 kaka-llina napisała: > Skręciłam( może zlamalam) dwa najmniejsze palce u stopy i ledwo chodzę. Na wybo > ry musze jechać do Londynu ( akurat tam gdzie się zarejestrowałam 1.5h w jedną > strone) znając Londyn, kolejka będzie pewnie na przynajmniej 3h. Ale co tam jad > ę.. Nie wybaczyłabym sobie jakbym nie pojechała a Nawrocki by wygrał.. > Też doceniam i dziękuję💗 Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 14:49 Auć. Gladkiego zrośnięcia kości zatem i niech Ci kandydat wygra w cuglach! Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 16:05 Nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz sobie stopę uszkodziłam Kiedyś przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:34 Powinien. Obiektywnie rzecz biorąc, Trzaskowski jest świetnym kandydatem, najlepiej przygotowanym do funkcji prezydenta (takiej, jaką mamy zapisaną w konstytucji, bez fantasmagorii o sterowaniu przez niego gospodarką czy polityką społeczną) ze wszystkich kandydatów w ostatnich kilku wyborach. Tak, owszem, prezydent może psuć (czego dowiódł Duda), ale może niewiele więcej. Nawet Nawrocki, poza żenadą wybrania "silnego człowieka" - ćpuna i wydziaranego kibola z bardzo niejasną przeszłością - realnie nie jest w stanie zaszkodzić dużo więcej niż Duda. No chyba że faktycznie ktoś ma na niego takie korpomaty, że będzie go mógł go szantażować, doprowadzając do zdrady Polski czy "choćby" ułaskawiania bandytów... Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:49 Jest w stanie zaszkodzić, nie łudź się. Wystarczy, że pewne ustawy zawetuje, utkną w miejscu, a za 2,5 roku będzie krzyk, że obiecali (rozliczyć pis na przykład) a tego nie zrobili. Ja tam wolę, żeby nie mieli hamulcowych, wtedy nie będzie wymówek. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:53 Wystarczy,że budżetu nie podpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:46 Idę i że mną dwóch takich, co nie byli. Namawiy trzecią osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:47 Przykro mi ale nie wygra. Niestety nie. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:11 Mówi ci to ta sama szklana kula, która od 2022 roku jakieś 30 razy przewidziała "nuka"? Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 15:20 Pamiętaj: Pilnuj wyborów Byle nie Trzaskowski, a tym samym byle nie tandem T-T czyli Tusk-Trzask. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 11:52 Przekonałam jednego taksówkarza Ja przepolowilam jedna swoją podróż , tylko po to, żeby na wyborach ,18 mają być na miejscu. Kosztowało mnie to dodatkowy bilet lotniczy. Wśród znajomych podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:01 To jest poziom zaangażowania, który bardzo serio podziwiam brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:15 Tu chodzi o Polskę i jej niepodległość. Ale zaznaczam, że nawet jak w tej bitwie się nie uda to będą kolejne, dopóki Putin rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:00 Sondaże są tak zbliżone, że ma szansę wygrać i trochę na to liczę, po raz pierwszy w życiu mam myśl, że idę na drugą turę, choć przekonywać nikogo nie zamierzam. Jak z kimś rozmawiałam o wyborach, to z grubsza wie co o tym myślę, a ja wiem co myśli on. Jak się z kimś nie zgadało, to nie. I w sumie uważam, że namawianie to nie jest moja robota tylko kandydatów, ja za nich pracować nie będę. A skoro sama idę niechętnie to tym bardziej nikogo nie namówię🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 15:24 kaki11 napisał(a): > Sondaże są tak zbliżone, że ma szansę wygrać i trochę na to liczę, po raz pierw > szy w życiu mam myśl, że idę na drugą turę, choć przekonywać nikogo nie zamier > zam. Jak z kimś rozmawiałam o wyborach, to z grubsza wie co o tym myślę, a ja w > iem co myśli on. Jak się z kimś nie zgadało, to nie. I w sumie uważam, że namaw > ianie to nie jest moja robota tylko kandydatów, ja za nich pracować nie będę. A > skoro sama idę niechętnie to tym bardziej nikogo nie namówię🤷♀️ O ile sondażownie mogą być obiektywne, mimo i ukrytych potencjalnych interesów, to przecież macherzy od zakładów są nastawieni na zysk, bezpośredni i szybki. W związku z tym mogą manipulować jak to nieraz udowodniono na rynku futbolowym, bokserskim, sztuk walki, a pewnie i wyścigów konnych. Czyli sztucznie pompować w notowaniach pozornego faworyta by zgarnąć kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu [...] 30.05.25, 12:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm [...] 30.05.25, 12:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu [...] 30.05.25, 12:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm [...] 30.05.25, 13:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:27 a te 300 tys. to kto wpuścił? www.gov.pl/web/prokuratura-krajowa/zarzuty-afera-wizowa Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:27 Ale Ty wiesz, że uchodźców sprowadzał też PiS??? Bo jak ani trochę nie ufam, że rząd Tuska i prezydent Trzaskowski zatrzymają przypływ migrantów do nas, tak ani trochę nie ufam, że zrobi to prezydent Nawrocki czy PiS, bo już to pokazali. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:47 W jakimś dziwnym środowisku obracałem się we Francji i Szwajcarii, ale większość moich znajomych z tych krajów nawet w Polsce nie była. Nie sądzę by ktokolwiek z nich chciał w Polsce mieszkać lub czegokolwiek zazdrościł mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 13:08 Akurat prowadzę taki biznes że widzę i rozmawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 13:13 Zależy od środowiska. Znam głównie prawników i poza wycieczką Krk-Oświęcim nikogo Polska specjalnie nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 14:07 bmtm napisał(a): > Zależy od środowiska. Znam głównie prawników i poza wycieczką Krk-Oświęcim niko > go Polska specjalnie nie obchodz Odpowiedz Link Zgłoś
moxyproxy Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:54 Wrota do lasu - w pełni popieram i otrzymuję wiele takich głosów z Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:31 osobiście nie rozumiem, jak przyzwoity człowiek może głosować na szumowinę z półświatka, zadającego się z bandziorami! Takimi, których się boimy, którymi się brzydzimy i z którch nie chcemy spotkać na swojej drodze.. Po prostu tego nie rozumiem. Ja nawet potrafię (usiłuję) zrozumieć "kradną ale się dzielą" no ale jednak ktoś, kto robi przekręt na moim mieszkaniu, po zastraszeniu mnie, kto handluje dziewczynami, kto bierze udział w kibolskich nawalankach, pod hasłem "jak nie przyjdziecie to będziemy kroić cywilów"!!! czyli normalnych ludzi, którzy nieszczęśliwie mają rejestrację samochodowa wrogiego miasta. To może być twój mąż syn czy córka, którym nieszczęśliwie zdarzyło się przejeżdżać obok ustawki. Jak można takiego bandziora, ćpuna, uczynić prezydentem? Ludzie, zanetko i inne hasiory, opamiętajcie się. No chyba że sami tacy jesteście - bandziorki, ćpuny i przekręciarze i to jest wasze środowisko Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:41 żanetka jest ruskim trollem, a taniuszy cóż jest taki sam jak jego kandydat- zdemoralizowany. Oni - pis demoralizują społczeństwo jak duda który mówi o tygryskach, czy kaczor o lechu...Tygryski aha, Przekonujmy znajomych. Przepraszam za to zdjęcie, staram się nie epatować takimi treściami, ale kurde..tygryski, niedźwiadki ? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 13:17 > Przepraszam za to zdjęcie, ... O matko, to po trepanacji czaszki? Dzentelmenska walka to byla? I to teraz bedzie modne? Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 13:20 To jest straszne po prostu, że oni tak ten naród upadlają. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma [...] 30.05.25, 13:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 13:04 Ruskie trollisko, demoralizujecie społeczeństwo mówiąc, ze walki zorganizowanych grup przestępczych to szlachetna walka. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 13:14 Oczywiście pier...li ale przynajmniej zastopuje zapędy Niemców do relokacja najgorszego sortu. Nie sprowadza inżynierów tylko ludzi którzy się nie asymilują bo póki co Polska nie cierpi z powodu tego typu imigrantow a inne kraje mają z tym klopot Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 14:00 Jeśli już musisz wybierać jakiegoś najmniej niebezpiecznego to pacz co dla ciebie jest ważne : mnie nie interesuje jakaś kawalerka gdzieś tam ale interesuje mnie żeby mnie czołowy polityk nie przejechał na pasa tu przepraszam ale co ty tu odpier***? A już nie interesuje cię, że kibol będzie cie "kroił" (cywilów) bo masz rejestrację nie z tego miasta? i da ci siekierą przez łeb? bo przypadkiem znajdziesz się obok niego? No interesujące... Oczywiście to, ża maciora jeździł po Warszawie, jak chciał, i łamał przepisy jak chciał, to już cię "nie martwi"? bo on na pewno na pasach cię nie przejedzie, wszak na czole masz napisane "pisiora". To że kierowca nadprezesa kibola (jak się okazuje) też przemieszczał się po Warszawie jak po swoim podwórku, łamiąc przepisy, też ci nie przeszkadza, z powodów jak wyżej. U wroga to źdżbło w oku zobaczysz ale u swojego to kłody nie zauważysz...typowa pisiora. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 14:04 Ale przecież każdy ma grzechy na swym sumieniu. Lech Kaczyński podobno był chodził na ustawki (kibolskie?). Niech zatem Nawrocki starym obyczajem po wyborze uklęknie i przeprosi naród za swe grzechy, a zostanie mu wybaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 14:09 a kaczor mówił, że był z inteligeckiego domu to kiedy kłamał ? A sam Lech Kaczyński mówił tak:"Są to zdarzenia niezmiernie wręcz niebezpieczne i będziemy z nimi zaciekle walczyć "x.com/speedy5_3/status/1928368980101677253 demoralizujecie społeczeństwo, bo macie patusa za kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 13:12 Kochanie ...kadencja szybko mija ....jest ten będzie inny. Ważne co może zastopować. Raz uruchomionej machiny nue cofniesz. Polska potrzebuje imigrantow Bo DEMIGRAFIA leży i kwiczy, ale takich którzy będą pracować. Nie mam nic przeciwko Wietnamczykom, osobom z Indii ale kierunek Syria, Afganistan jest nie do zaakceptowania. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 19:01 wrota.do.lasu napisała: > Kochanie ...kadencja szybko mija ....jest ten będzie inny. Ale jak wygra Batyr to, to będą kolejne stracone lata dla Polski. Polska już straciła w rozwoju 8 lat za pisowskich rządóŵ. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 14:01 A może właśnie Nawrocki po wyborze przeprosi rodaków za swe grzechy? Człowiek ten całe życie błądził pod względem moralnym, prawnym i może właśnie prezydentura będzie dla niego terapią. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 14:06 Są tańsze terapie niż taka, na którą cały naród musi się składać przez 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 14:14 >Są tańsze terapie niż taka, na którą cały naród musi się składać przez 5 lat. dokładnie. I mniej nieprzywidujace bo terapia może się jednak nie udać. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 14:51 bmtm napisał(a): > A może właśnie Nawrocki po wyborze przeprosi rodaków za swe grzechy? Człowiek t > en całe życie błądził pod względem moralnym, prawnym i może właśnie prezydentur > a będzie dla niego terapią. No patrz, a wygląda na nagrodę. Czy taki bystrzak rozpozna, a jemu podobni nie potraktują jako zachęty? Odpowiedz Link Zgłoś
ciri_77 Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 12:42 Wierzę że tak będzie i z tym przekonaniem idę głosować. Dziecko też namówiłam Odpowiedz Link Zgłoś
moxyproxy [...] 30.05.25, 12:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Wygra Trzaskowski. 30.05.25, 13:19 x.com/speedy5_3/status/1928368980101677253 Posłuchajcie polecam, to jest naprawdę złoto pod tytułem "jak oni kłamią" i jak zmienia się perspektywa w zależności od kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś