18lipcowa3 Re: Afera w szkole 15.06.25, 10:51 Nie rozumiem w jakim celu poszła cokolwiek zgłosić????? Pisze się usprawiedliwienie już w trakcie nieobecności dziecka i tyle. Od lat jezdzimy w pierwszych dniach września, nikomu się nie tłumacze. Odpowiedz Link Zgłoś
jakornelia12345 Re: Afera w szkole 15.06.25, 12:25 "Programistom" jest, powiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
czekamnawiatr Re: Afera w szkole 15.06.25, 16:10 Dla mniej bystrych: to nie moje dziecko, to nie klasa mojego dziecka, to nie ja. Zadziwiające, jak dziwicie się historii rodem jak z magla, dziwicie się że rodzice w szkole się ekscytują sytuacja, a jednocześnie dopisujecie jakieś fakty jak fantazja pozwola rozkminiacie co się zdarzyło a co nie mialo prawa się zdarzyc, radośnie rzucacie się na błąd w pisowni i (x osób) musi to wyolbrzymiać, kolejna znów nie łapie ironi u je " tego torta" paskami, aż jej po brodzie cieknie. Naprawdę dziwicie się, że rodzice w szkole tak reagują? A czym się różnią od Was? Odpowiedz Link Zgłoś
jakornelia12345 Re: Afera w szkole 15.06.25, 16:28 "kolejna znów nie łapie ironi u je " tego torta" " No cóż, kolejna lalunia nie łapie gramatyki języka polskiego, ale się rzuca, jak ta wesz na kołnierzu. Dziecko kochane, powinno być napisane "ironii". Zdradzę ci niesamowitą tajemnicę, liczba samogłosek "i" ma znaczenie. A, jeżeli chodzi o meritum (trudne słowo, ale może ogarniesz) sprawy, to, skoro nie o twoje dziecko chodzi, to czemu się tym w ogóle interesujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
czekamnawiatr Re: Afera w szkole 15.06.25, 16:39 " u je tego torta" już nie wylapalas? Ale ty fajna jesteś, taka fajniutka... Odpowiedz Link Zgłoś
jakornelia12345 Re: Afera w szkole 15.06.25, 16:47 Dzięki za docenienie. 🤣 Lala, to, że masz problem z polską gramatyką i ortografią, to już wiemy. Ok. Nikt nie jest doskonały. Na czym więc polega twój problem z tym, podobnoż realnie istniejącym chłopcem, którego ojciec jest "programistom" i z, podobobnoż realnie istniejącą dziewczynką, której matka pracuje w sklepie? Odpowiedz Link Zgłoś
czekamnawiatr Re: Afera w szkole 15.06.25, 16:41 A czemu ty się interesujesz moim błędem? Widzisz, tak można naprawdę długo, ale nie z każdym warto. Zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
jakornelia12345 Re: Afera w szkole 15.06.25, 16:50 No cóż, mam nadzieję, że wykorzystasz czas, który miałabyś stracić na forum, na douczenie się języka polskiego. Trzymaj się cieplutko. 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
czekamnawiatr Re: Afera w szkole 15.06.25, 17:17 Czy mógłby ktoś wytłumaczyć koleżance, że to nie z forum się żegnam - a z nią. Nawet tego nie zrozumiała, bidulinka Odpowiedz Link Zgłoś
jakornelia12345 Re: Afera w szkole 15.06.25, 17:44 Lala. Nie masz nic do powiedzenia, szczególnie, że masz problem z językiem polskim. Tęsknić nie będę. Nie odpisuj. Błagam. Odpowiedz Link Zgłoś
jakornelia12345 Re: Afera w szkole 15.06.25, 17:06 Jeszcze tak pozwolę sobie doradzić. Skoro został Ci wytknięty ewidentny błąd, to reakcja powinna uwzględniać akceptację tego błędu, a nie obrażanie się na interlokutora. Rozumiem, że forum nie jest z założenia od smarowania masełkiem, bardziej od walki, ale można czasem przeczytać coś, co da do myślenia. Jeżeli kilka forumek wytyka ci ewidentny błąd, to może nie podskakuj, tylko przyznaj się do tego błędu. Wizerunkowo będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Afera w szkole 16.06.25, 16:03 Dla bardziej bystrych: od kiedy programista musi podróżować aby programować? Odpowiedz Link Zgłoś
czekamnawiatr Re: Afera w szkole 16.06.25, 18:39 Nie mam pojęcia. Zielonego. Albowiem nie odpowiadam za słowa owej nauczycielki. Tak jak nie odpowiadam i nie mam wpływu na słowa Pana menela wiekujacego pod sklepem. Raz zwraca się do mnie " kierowniczko, dwa złote tylko!" , innym razem znów " królowo złota , poratuje zlociszem". Wiesz, ani że mnie kierowniczka, ani koronowana głowa. Naprawdę, zaiste naprawdę nie mam wpływu i nie odpowiadam za słowa wypływające z ust innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Afera w szkole 16.06.25, 22:19 nie jest powiedziane ze programuje wyjazdowo tylko ze wyjezdza - moze to doktor/profesor i wyklady daje? Albo programuje jakies maszyny? teoretycznie nie jest to niemozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Afera w szkole 15.06.25, 16:42 A po co rodzice byli w szkole uprzedzić? Dziecko nie przychodzi do szkoły przez tydzień czy ile tam to trwać będzie, rodzice piszą na librusie usprawiedliwienie i sprawa zamknięta. Póki co nie ma w Polsce zakazu wyjazdów w ciągu roku i nie ma obowiązku podawania przyczyny nieobecności. Nadgorliwi rodzice i tyle, jeśli sytuacja jest prawdziwa oczywiście. No chyba, że dziewczynka w ciągu roku bardzo dużo opuszczała i teraz dochodzi kolejna nieobecność. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Afera w szkole 15.06.25, 19:00 Wg mnie to sa rozne sytuacje. Byc moze rodzice chlopca z duzym wyprzedzeniem poinformowali szkole, ze maja taki tryb zycia zwiazany z praca, moze nawet chlopiec ma czesciowo indywidualne nauczanie, wyjazdy podpieraja np. szkola jezykowa w innym kraju. Tego wszystkiego nie wiemy. Natomiast druga rodzina chce wyjechac na wakacje. Rozmowa byla bez sensu, argumentacja obu stron tez bez sensu. Bo sytuacja jednej rodziny nie jest taka sama jak innej i nie ma co wywlekac, dlaczego ktos inny ma zgode ani wywlekac kto gdzie pracuje. Latanie do szkoly z czyms takim tez uwazam, ze jest nie na miejscu. Chcesz cos zalatwic, to wyslij maila. Albo nie wysylaj, po fakcie mozesz usprawiedliwic a i tak ktos wypepla, ze jestescie na Karaibach. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Afera w szkole 15.06.25, 19:11 >Co sądzi ematka? Że siłaczka mogła prywatne opinie zachować dla siebie. Widocznie marzyła się jej awantura przed wakacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Afera w szkole 16.06.25, 16:03 I ten programista programuje na miejscu? Pacz pani moj domowy, zupełnie nienznany światu pracuje z domu a programuje w Norwegii...cuda Odpowiedz Link Zgłoś