Dodaj do ulubionych

Jak znaleźć fachowca?

19.06.25, 13:04
Potrzebuję do ogarnięcia kilku rzeczy około domowych

Wiadomo, że najlepiej szukać z polecenia, no ale akurat Ci polecani są zajęci, można pewnie na jakiejś lokalnej grupie FB, gdzie jeszcze?
Gdzie wam się udało znaleźć fachowca?
Obserwuj wątek
    • madame_edith Re: Jak znaleźć fachowca? 19.06.25, 13:09
      Z randomowymi majstrami mam niestety jak najgorsze doświadczenia. sad Szczerze po przygodach z fachowcami z netu czekam aż ci z polecenia będą mieli czas. Wiem, że się nie zawsze da, trzymam kciuki, żebyś dobrze trafiła.
      • panna_lila Re: Jak znaleźć fachowca? 19.06.25, 14:45
        No właśnie to czego się obawiam, to że dostępny na już fachowiec z FB okaże się partaczem 😏
    • kochamruskieileniwe Re: Jak znaleźć fachowca? 19.06.25, 13:21
      Lokalne grupy na Facebooku wiążą się z pewnym niebezpieczeństwem. Otóż zgłasza się fachowiec z poleceniami żony/znajomych. Warto prześledzić jego posty, kto go poleca i czy jest to osoba udzielająca się na danym forum w innych tematach.
      Na takich forach są stali uczestnicy. Można ich łatwo rozpoznac- często wypowiadają się na tematy ważne dla rozwoju dzielnicy. I to ich polecenia są istotne. 🙂
      • login.na.raz Re: Jak znaleźć fachowca? 19.06.25, 13:52
        Oj tak. Raz się złapałam na takie coś. Tu ktoś go polecał, tam ktoś go polecał, gdzie indziej też. A potem okazało się, że polecający ma tak samo na nazwisko.
      • panna_lila Re: Jak znaleźć fachowca? 19.06.25, 14:46
        Słuszne spostrzeżenia 👍 dziękuję
    • kachaa17 Re: Jak znaleźć fachowca? 19.06.25, 13:23
      Jak potrzebowałam fachowca bo brodzik przeciekał to znalazłam na flixy. Z dnia na dzień.
    • aankaa Re: Jak znaleźć fachowca? 19.06.25, 13:24
      fixly - obu panów (tapicer i tzw złota rączka) wybrałam losowo i trafiłam w 10
      • panna_lila Re: Jak znaleźć fachowca? 19.06.25, 14:47
        Idę zobaczyć to fixly, jeszcze nie korzystałam
        • zarin Re: Jak znaleźć fachowca? 20.06.25, 08:30
          Niestety dobre oceny na fixly nie są gwarancją niczego, nawet tego, że ktoś przyjedzie.
    • mama-ola Re: Jak znaleźć fachowca? 19.06.25, 14:16
      Wychowałam.
    • b-b1 Re: Jak znaleźć fachowca? 19.06.25, 17:01
      Fixly-korzystałam 2 razy-raz hydraulika, a teraz przycięcie ogromnego orzecha. Zapytaj-pojawią się oferty z wyceną-zadecyduj czy Ci pasuje.
      Usługodawcy sa tam oceniani-mozesz sprawdzic co i jak.
    • alexis1121 Re: Jak znaleźć fachowca? 19.06.25, 17:06
      Ja znalazłam złotą rączkę na OLX i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej miałam dwóch gości z polecania, gdzie po wykonanej pracy prawie płakałam. Więc wszystko to kwestia szczęścia.
    • pepsi.only Re: Jak znaleźć fachowca? 19.06.25, 20:14
      Mąż ogarnia takie sprawy.
      RAZ wzięłam z fixli- naprawa pralki, i ... zalał łazienkę pode mną, taki fachowiec uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka