Dodaj do ulubionych

Kto ma rolety?

22.11.04, 21:28
Na forum dom już o tym pisałam, ale mały tam ruch.
Chcę kupić rolety i nie wiem czy warto? Napiszcie czy to nie tylko dodatkowa
rzecz do mycia haha. I jeszcze czy jak będą rolety, to mogę nie zakładać
zasłon? Nie mam pojęcia jak by to wyglądało. Doradźcie.
Obserwuj wątek
    • desire.et Re: Kto ma rolety? 22.11.04, 21:34
      Ja mam. Mieszkajac w Polsce po miesiacu od przeprowadzki mialam wlamanie....
      dopiero pozniej zalozylam. Byly super, z ryglami, szans nie bylo zeby ktos to
      podniosl... musialby narobic duzo halasu. Teraz mieszkajac w Niemczech sa
      prawie w standardzie (mowie o tych zewnetrznych). Zaslony mam, bo to wyglada
      troche "lyso"...
    • delicja28 Re: Kto ma rolety? 22.11.04, 21:36
      My mamy rolety i codziennie ich używam. W sypialni mimo to mam zasłony i
      firanki ale są bardzo cienkie i zwiewne dlatego zaslaniamy na noc okno roletą.
      W pokoju również mam rolete z tym ze zamiast zasłon mam takze powieszone
      firanki. Całkiem ciekawie to wyglada. W tym pokoju uzywam rolety rowniez za
      dnia jak slonce mi w kompa zaziera.
    • summerdays Re: Kto ma rolety? 22.11.04, 21:50
      My mamy rolety w pokoju balkonowym i tylko rolety tzn. bez firanek czy zaslon
      dodatkowo. Pokoj zrobil sie wiekszy, a ja jako alergik odetchnelam od pozeraczy
      kurzu smile) Mieszkamy na wysokim parterze. Co do mycia to jeszcze nie wiem smile) na
      razie nie wymagaja takowego. Jeden mankament juz zauwazylam smile) za firanka mozna
      bylo ukryc lekko brudne szyby i okna wink) a teraz nie ma mocnych wszystko widac sad((
    • wegatka Re: Kto ma rolety? 22.11.04, 21:53
      Dziś sobie zamontowałam rolety tzn. fachowiec zamontował smile, dlatego właśnie,
      że nie mam zasłon. Mieszkam na parterze w dość ruchliwym miejscu i nie chciałam
      być wieczorem podglądana, poza tym latem miałam w mieszkaniu ukrop bez
      zasłaniania okien po południu.
      Myślę, że mniej jest problemu z roletami niż z żaluzjami (miałam w starych
      oknach), bo można je czyścić odkurzaczem, a odkurzenie raz na jakiś czas przy
      myciu okien jest chyba do przeżycia.

Pozdrowienia. Magda
      • eklon Re: Kto ma rolety? 23.11.04, 09:55
        Ja mam rolety zewnętrzne. I jestem z nich bardzo zadowolona. Po pierwsze
        mieszkamy na parterze, więc nikt mnie nie podgląda wieczorami a i o włamanie
        trochę trudniej niż bez nich.
        Poza tym rolety trochę dodatkowo wygłuszają no i osłaniają okna od deszczu i
        brudu, gdy są opuszczone. Latem mieszkanie tak szybko się nie nagrzewa jak
        spuszczę żaluzje, no i przede wszystkim słońce nie świeci mi prosto w oczy jak
        chcę się położyć z moim dzieckiem po południu!
        Oczywiście od czasu do czasu warto je przetrzeć mokrą szmatą, ale ja robię to
        tylko przy okazji mycia okien i tylko od strony wewnętrznej (z wyjątkiem
        balkonowej, bo mam do niej nieograniczony dostęp od zewnątrz!)
    • amj2 Re: Kto ma rolety? 23.11.04, 10:27
      A co z roletami jak wyjeżdżacie na dłuższy wyjazd.Zasłniacie?Wtedy wiadomo,że
      nikogo w domu nie ma.
      • hanka_79 Re: Kto ma rolety? 23.11.04, 13:01
        Dzięki za odpowiedzi. W zasadzie chciałam tylko potwierdzenia (hihi), bo mam
        ogromną ochotę na rolety, tylko nie byłam do końca przekonana.
      • lola211 Re: Kto ma rolety? 23.11.04, 13:37
        Mam rolety zewnetrze i bardzo sobie chwale.Jak wyjezdzam to nie zasłaniam, a
        mieszkania pilnuja sasiedzi.
        • sakada Re: Kto ma rolety? 23.11.04, 13:41
          Ja też mam rolety na parterze. Bardzo je sobię chwalę. Jak nikogo nie ma w domu
          to rolety są spuszczone, ale pali się światło przy okapie przez co złodzieje
          mogą pomyśleć, że ktoś jest w domu. To światło widać od frontu przez okno w
          kuchni (ono jest nad garażem, więc o włamaniu przez nie nie ma mowy).

Pozdrawiam
    • a_bizon Re: Kto ma rolety? 23.11.04, 13:57
      a mam rolety materiałowe w sypialni i u synka w pokoju, teraz będziemy zakładać
      w dużym pokoju. Jestem bardzo zadowolona, szczegolnie że przy moim bloku są
      mocne lampy, które biją mi światło do mieszkania. Oprócz nich mam tylko
      firanki, bez zasłon. A rolety ma jakies 3 miesiące, także jeszcze ich nie
      czyscilam.
      Pozdrawiam
      Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka