Dodaj do ulubionych

Rodzenstwo

29.06.25, 15:13
Dzień dobry. Czy są na forum osoby, które mają zły kontakt, bądź brak kontaktu z rodzenstwem, szczególnie z siostrą? Czy jest Wam to obojętne, czy może jednak jest powodem smutku?
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Rodzenstwo 29.06.25, 15:17
      Ja, kontakt z bratem mam szczątkowy, w sumie tylko jak ktoś umrze.
      Nie myślę o tym na co dzień ale czasem jest mi z tego powodu smutno.
      • infinitypool Re: Rodzenstwo 29.06.25, 16:13

Szarm, a Twoje dzieci maja kontakt?
        • szarmszejk123 Re: Rodzenstwo 30.06.25, 13:33
          Syn miewa raz do roku kiedy brat z rodziną przyjeżdża na wakacje do PL.
          Córka nigdy go nie widziała.
    • sabina211 Re: Rodzenstwo 29.06.25, 15:23
      Mam bardzo skomplikowaną i dość luźną relację z siostrą i coraz mniejszą nadzieję na zmianę tego stanu rzeczy. Wolałabym, żeby było inaczej, ale przyjmuję fakty do wiadomości i nie rozpaczam. Za to z bratem i jego rodziną mam bliską relację. Być może nie można mieć wszystkiego?
    • krwawy.lolo Re: Rodzenstwo 29.06.25, 15:51
      Posiadam całkowity brak kontaktu z rodzeństwem. Głównie z powodu braku rodzeństwa.
    • wpore Re: Rodzenstwo 29.06.25, 16:04
      Ja. Nie mam relacji z siostrą. Odrzuciła mnie. Jest mi z tego powodu od wielu lat smutno.
    • arthwen Re: Rodzenstwo 29.06.25, 17:24
      Ja nie utrzymuję kontaktu z jednym z braci, nie jest mi z tego powodu smutno, bo czemu miałoby być? Toksycznych osób staram się w otoczeniu nie mieć, więc raczej czuję ulgę, że odcięcie się jest skuteczne.
    • mia_mia Re: Rodzenstwo 29.06.25, 17:32
      Ja teraz mam bardzo ograniczony kontakt z siostrą i jest mi z tym dobrze, to toksyczna osoba i kiedy kontaktowałyśmy się częściej i miałyśmy bardziej poprawne relacje połowę rozmów z nią odchorowywałam albo przynajmniej miałam zepsuty dzień. Posiadanie rodzeństwa jest bardzo przereklamowane.
    • montechristo4 Re: Rodzenstwo 29.06.25, 18:41
      Od ponad dwóch lat nie rozmawiam ze swoją siostrą, nie chcę mieć z nią do czynienia po świństwie jakie mi zrobiła. Zresztą, po całej serii świństw.
      Zgadzam się ze stwierdzeniem wyżej, posiadanie rodzeństwa jest przereklamowane.
    • engine8t Re: Rodzenstwo 29.06.25, 20:41
      A dlaczego sie z nia nie kontaktujesz?
      • johana7419 Re: Rodzenstwo 30.06.25, 14:11
        Mój brat od ponad 4 lat nie żyje. Nigdy nie mieliśmy bliskich relacji głównie dlatego że byliśmy zupełnie innymi osobowościami, mieliśmy różne wartości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka