Dodaj do ulubionych

Fora sprzedażowe -polecajki

21.11.25, 10:01
Hej,
U mnie duża rewolucja -sprzedajemy dom i przenosimy się do malutkiego mieszkanka .Zatem muszę zredukować kartony do minimum .Przez lata ja i moja rodzinka obrośliśmy w masę ciuchów , butów ( jestem po 2 operacjach stóp i praktycznie wszystkie buty muszę wywalić (!) ,jesteś trochę różnego rodzaju przedmiotów ,które myślę komuś mogłyby posłużyć .Nie,nie odddam tego bo jakościowo to często świetne rzeczy praktycznie nie zniszczone .Chcialabym spróbować sprzedać a za kasę wymieć sobie garderobę ( bom w menopauzie i sporo przytulam 😒). Będę wdzięczna za wszelkie polecajki !
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Fora sprzedażowe -polecajki 21.11.25, 10:08
      A muszą być fora? Nie może być olx, Vinted, Marketplace czy Allegro Lokalnie?
      • raczek47 Re: Fora sprzedażowe -polecajki 21.11.25, 11:03
        Szczerze ? Wątpię w realną sprzedaż nawet dobrych jakościowo rzeczy, wszystkiego jest za dużo i mamy zalew przedmiotów i ciuchów.
    • smoczy_plomien Re: Fora sprzedażowe -polecajki 21.11.25, 11:15
      Uhhh... 8 lat temu przeprowadziłam się ze 120 na 85m2 i do dziś nie umiem się zmieścić w tym mieszkaniu. Co do wyprzedaży, to proponuję olx i niskie ceny.
    • bywalec.hoteli Re: Fora sprzedażowe -polecajki 21.11.25, 14:26
      polecam: śmietnik, wystawka przed domem do brania dla chętnych, śmieciarka fb, olx - w tej kolejności
      • alpepe Re: Fora sprzedażowe -polecajki 21.11.25, 14:42
        Co do meritum, zgadza się.
        • bywalec.hoteli Re: Fora sprzedażowe -polecajki 21.11.25, 15:02
          kolejność od najmniej do najbardziej wybrednego i roszczeniowego odbiorcy smile
      • danaide2.0 Re: Fora sprzedażowe -polecajki 22.11.25, 00:12
        Wystawiasz pod śmietnik, nie ma chętnych, stawiasz przed dom, jednocześnie wrzucasz fotkę na śmieciarkę i gdy już naprawdę nie ma chętnych - wystawiasz na olx?

Oryginalna koncepcja, nie powiem.
        • bywalec.hoteli Re: Fora sprzedażowe -polecajki 22.11.25, 00:24
          danaide2.0 napisała:

> Wystawiasz pod śmietnik, nie ma chętnych, stawiasz przed dom, jednocześnie wrzu
          > casz fotkę na śmieciarkę i gdy już naprawdę nie ma chętnych - wystawiasz na olx
          > ?

Nie, chodzi o ilosć rzeczy i kolejność. Najwięcej: wyrzucasz do odpowiedniego pojemnika, co jest fajne, w dobrym stanie, a może się przydać osobom z sąsiedztwa, np. jakaś kurtka na zimę czy rowerek dziecięcy - wystawiasz przed dom, trochę na śmieciarce wystawiasz a rzeczy naprawdę wartościowe wystawiasz na Olx, ale tanio, typu 30% ceny zakupu. Myślisz, że nie zadziała?
    • kropkaa Re: Fora sprzedażowe -polecajki 22.11.25, 21:57
      > jesteś trochę różnego rodzaju przedmiotów ,które myślę komuś mogłyby posłużyć .Nie,nie odddam tego bo jakościowo to często świetne rzeczy praktycznie nie zniszczone .Chcialabym spróbować sprzedać a za kasę wymieć sobie garderobę 

To są dla Ciebie świetne rzeczy, nie dla użytkowników olx, vinted i innych śmieciarek, sąsiadów etc.
      Niestety.
      Jak wystawisz za normalną wg Ciebie cenę, może wisieć miesiącami. Jeśli chcesz szybko sprzedać, musisz wystawić za bezcen, czego pewnie nie chcesz.
      Vinted zalane jest ubraniami z lumpa - ludzie kupują za kilka zł, wystawiają za powiedzmy sto i mogą sobie obniżać, bo i tak zarobią.
      Więc raczej na szybki zysk to bym się nie nastawiała.
    • aankaa Re: Fora sprzedażowe -polecajki 23.11.25, 00:15
      urobisz się jak wół a i tak nic nie osiągniesz. Posortuj, spakuj w kartony i oddaj na ubraniadooddania albo ekozwroty inpost. Albo wystaw na jakichś portalach i czekaj miesiącami + użeraj się "pani, a może 20 zł taniej?"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka