Dodaj do ulubionych

Blender- jaki polecacie?

23.01.26, 18:48
Nasz blender powoli dogorywa - ma już 16 lat. To taki pionowy, ręczny blender (nie kielichowy) Braun do rozdrabniania np zupy krem. Ma dodatkowe akcesoria.

Czy obecne Brauny są dobrej jakości?
Nie obrażę się na taki, który wytrzyma 16 lat jak obecny.
Obserwuj wątek
    • alterego72 Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 19:07
      Ja mam Boscha od kilku lat i jest ok. Też ma dodatkowe akcesoria - pojemnik, dokupiłam też końcówkę do np. ubijania śmietany.
    • mysiulek08 Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 19:25
      z tego samego powodu - bosch 14letni traci juz swoj wigor wink kupilam brauna z serii multiquick9, jak na razie jestem bardziej zadowolona niz z boscha, gdyz cala rozdrabniarke mozna myc w zmywarce - w boschu tylko kubek
      codziennie blenduje kocie saszety, nie bpoi sie orzechow i soli smile
      ale mam go dopiero rok, wiec nie wiem czy wytrzyma tyle co bosch czy twoj braun

boscha nie kupilam bo jakos tak zle w rece lezal i ta zmywarka

chwalone sa blendery bamix - tez bezprzewodowe ale sa troche drogie, u mnie niedostepne i nie chcialo mi sie ze swiata sciagac
      • princy-mincy Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 20:52
        Czy faktycznie kroi w kostkę? Tani to on nie jest
        • mysiulek08 Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 20:54
          bamix? pojecia nie mam, piszę ze u mnie niedostepne to odpuscilam robienie doktoratu 🤣😎
          • princy-mincy Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 21:00
            www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/blendery/blender-braun-multiquick-9-mq9195xli
            Mówisz o tym blenderze tak? W opisie krojenie w kostkę.
            • mysiulek08 Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 21:05
              aa, braun, mam taka wersje ( sadzilam, ze pytasz o bamix)

allegro.pl/oferta/blender-reczy-braun-mq9135xi-multiquick-9-17178976323

wiecej przydasi nie jest mi potrzebne
      • iberka Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 21:05
        Którego brauna masz?
        • mysiulek08 Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 21:08
          tego z linka allegro
    • iberka Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 21:04
      Mam Bosch i nie mogę myć wodą tych "pokrywek", w których umieszcza się blender. Beznadziejnie - mycie ręczniczkami, zabawa po każdym użyciu.
      • mysiulek08 Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 21:07
        dlatego po raz drugi nie kupilam boscha

myje na mokro, gabka, jak cos tam wody wleci to trudno
    • snakelilith Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 21:15
      Mam ręcznego Boscha. Akcesoria jakieś były, ale się zgubiły, bo blender ma chyba sto lat. Używam tylko tej jednej żyrafy. Jedynym wymaganiem było, by była stalowa, bym mogła blendować bezpośrednio w garze gotującej się na kuchence zupy, co robię. Wrzucam też do zmywarki.
      Jak się zepsuje, to nie wiem, bo przyrządy sprzed 16 lat, to inna generacja. One były jeszcze przeznaczone na dłuższe życie, te aktualne mają często w środku tańsze, słabsze części, jeden plastikowy dinks się zepsuje i już możesz kupować nowy sprzęt.
      Przy Braunie miałam tak z suszarkami do włosów. Stare Satin Hair były wręcz genialne, te nowe psują się szybciej i nie są już warte swojej ceny.
    • tanebo0001 Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 23:31
      A może taki?

smapp.pro/miksery-i-blendery/mikser-reczny-4515-blender-czarny/
      • mysiulek08 Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 23:37
        akurat funkcja blendera w takim mikserze nie jest zbyt wygodna
        • mysiulek08 Re: Blender- jaki polecacie? 23.01.26, 23:37
          i plastikowa czesc blendujaca to pomylka
      • eliszka25 Re: Blender- jaki polecacie? 24.01.26, 07:09
        Nie, taki zdecydowanie odradzam. Mam mikser tego typu i sprawdza mi się do ciasta, ale moc toto ma słabą. Maz mi kupił taki z blenderem kielichowym, nie wiem po co, bo mam kielich przy robocie planetarnym. Ten blender robi dosłownie nic. Chciałam w nim zrobić pesto i kupa, blender nie pociągnął.
      • mikams75 Re: Blender- jaki polecacie? 24.01.26, 07:55
        mialam cos takiego sto lat temu, dziadostwo niewygodne i jeszcze pryskalo wokolo a polowa byla niezblendowana. No ale wtedy to byl wynalazek, lepszych nie bylo.
      • princy-mincy Re: Blender- jaki polecacie? 24.01.26, 10:47
        Nie, to nie jest dobry blender
    • eliszka25 Re: Blender- jaki polecacie? 24.01.26, 07:19
      Mam Braun multiquick 9 i jestem z niego bardzo zadowolona. Ja mam wersję z minimalną ilością akcesoriów, bo nie chciałam dublować rzeczy, które mam w robocie planetarnym, ale w bogatszych wersjach jest tego sporo. Jest to najlepszy blender żyrafa, jaki miałam do tej pory.
    • mikams75 Re: Blender- jaki polecacie? 24.01.26, 07:56
      Braun Multiquick, mam jakas starsza wersje. Miska do siekania tez jest swietna.
    • afro.ninja Re: Blender- jaki polecacie? 24.01.26, 10:10
      Mam bosha MSM4B621. Wcześniej mialam przez 13 lat kenwooda. Polecam nie kupować blnderów, które maja przycisk z gumy, bo ona sie w końcu rozpuści. Zwracałam na to uwagę przy zakupie. Ten moj bosh ma plastikowy przycisk i jest cichszy. Zależało mi na mikserze, niz blnederze, więc w sumie mam tylko dwie końcówki, ale to dobrze wydane 200 stówy. Blender tez dobrze miksuje, humus wychodzi super, Wcześniej używałam blndera kielichowego, ale za duzo bałaganu. Teraz chwilą moment i mam pastę.
      • princy-mincy Re: Blender- jaki polecacie? 24.01.26, 10:48
        Gumowy przycisk?
        Mój Braun ma taki i od 16 lat nic się z tą guma nie stało.
    • mdro Re: Blender- jaki polecacie? 24.01.26, 10:13
      Mam wcześniejszą wersję, Multiquick 7. Jak sprawdziłam, już 5 lat. Chodzi bez zarzutu, z tym że ja bardzo intensywnie go nie używam, tzn. nie codziennie.
      • princy-mincy Re: Blender- jaki polecacie? 24.01.26, 10:49
        My codziennie też nie, ale przynajmniej raz czy dwa w tygodniu.
    • una_mujer Re: Blender- jaki polecacie? 24.01.26, 12:39
      Mam od 5 lat Braun Multiquick; jak się zepsuje, kupię taki sam. Używam często - przede wszystkim żyrafy, ale i tarki i ubijaczki; czasem mielę też orzechy. Wszystko działa znakomicie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka