Dodaj do ulubionych

Zabiegi na twarz

01.03.26, 08:57
W ramach prezentu chciałam kupić córce voucher na zabieg kosmetyczny. Córka ma 20 lat i cerę z umiarkowanym trądzikiem ( leczony ). Nie znam się na tych zabiegach, sama rzadko chodzę do kosmetyczki dlatego pytam się was. Może ktoś ma doświadczenie z takimi zabiegami i może mi doradzić. Czy zabiegi tego typu mogą zaszkodzić na cerę tradzikowatą? Jaki zabieg wybrać?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Zabiegi na twarz 01.03.26, 08:58
      NIE.
      Nie rób tego. Kup jej bon do Sephory, czy Douglasa, czy Hebe, jak już musisz.
      • gatito_z_kato Re: Zabiegi na twarz 01.03.26, 10:13
        Dokładnie. Mam na stanie prawie 20-latkę, one wiedzą o kosmetykach i zabiegach dużo więcej niż my smile przy takiej cerze i leczeniu to bym się raczej nie wtrącała z pomysłami. Do powyższych sklepów dorzuciłabym jeszcze ewentualnie Cosibellę, córka kupuje tam kosmetyki koreańskie, można najpierw poczytać szczegółowo składy itp.
    • mabel_mora Re: Zabiegi na twarz 01.03.26, 09:05
      "córeczko" chcialabym ci sprezentowac voucher na zabieg, ale nie znam sie, moze jest cos co bys chciala, a moze wolisz bon do ....

pisze to jako obdarowujaca i obdarowywana
    • raczek47 Re: Zabiegi na twarz 01.03.26, 09:42
      Najlepiej poradź się w dobrym gabinecie kosmetycznym, jakie zabiegi byłyby dobre dla Twojej córki i dopiero kup.
      • gatito_z_kato Re: Zabiegi na twarz 01.03.26, 10:17
        Jeśli trądzik jest leczony, to zakładam że przez lekarza, czyli wjechały leki na receptę, więc może lepiej niech lekarz się wypowie, czy i jakie zabiegi można zastosować. I na pewno nie u kosmetyczki, ale u lekarza.
        • raczek47 Re: Zabiegi na twarz 01.03.26, 10:25
          Lekarz nie będzie się znał na zabiegach kosmetycznych, doświadczona kosmetolożka tak.
    • feldmarszalek.duda Re: Zabiegi na twarz 01.03.26, 14:49
      Prezenty, które mają udoskonalić obdarowanego lub skierować go na jedynie słuszną drogę najczęściej szkodzą (na wzajemną relację).
      • kasiaasia1 Re: Zabiegi na twarz 01.03.26, 17:36
        Nie chcę jej udoskonalać ani sprowadzać na słuszną drogę. Chce jej kupić coś z czego skorzysta a na co sama nie wyda kasy. Chociaż myślę że może faktycznie odpuszczę ten voucher bo taki zabieg może zaszkodzić na cerę. Tylko teraz to już wogóle nie mam pomysłu na prezent
    • jeste_m_sobie Re: Zabiegi na twarz 01.03.26, 18:15
      Czasem można kupic voucher w formie określonej kwoty do wykorzystania, np. 200 zł. A zabieg dobiera sama zaintersowana w rozmowie z kosmetyczką.
    • kamin Re: Zabiegi na twarz 01.03.26, 19:38
      Kup jej voucher na daną kwotę i niech sama wybierze co chce.
      Albo zadzwoń do gabinetu i z nimi omów co proponują? Może oczyszczanie wodorowe?
    • mandre_polo Re: Zabiegi na twarz 01.03.26, 20:52
      A voucher masaż ciała, twarzy, głowy czy stóp?
    • dwa_kubki_herbaty Re: Zabiegi na twarz 02.03.26, 22:46
      Oczywiscie, że mogą zaszkodzić jak dziecko się leczy z trądziku u dermatologa, bo np przed zabiegiem kosmetycznym nie powinno się uzywac tego czy tamtego.
      Może dojsc do nadkażenia, no panie cuda mogą się stać.
      Kiedys się szło na wyciskanie prychów, teraz są lasery, dermapeny, kwasy - to wszystko z wersji light na poprawę skóry twarzy.
      Drogie w cholerę lepiej iść do kliniki.
    • princy-mincy Re: Zabiegi na twarz 02.03.26, 22:49
      Ja bym wybrała po prostu gabinet i kupiła w nim voucher na konkretną kwotę tak, by córce zabieg dobrała na miejscu kosmetyczka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka