grey_delphinum 02.04.26, 00:00 Dziewczyny, ma któraś zegarek z takimi funkcjami? Jaki model jest godny polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_mia Re: Kardiowatch 02.04.26, 08:49 Ja mam apple watcha, sprawdzałam go ze szpitalnymi monitorami, tętno, „kołatania” i saturacja się zgadzały, migotania też podobno dobrze wykrywa (tego nie sprawdzałam, bo akurat nie miałam) Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Kardiowatch 02.04.26, 09:13 Jak ty to sprawdzasz ? Która funkcja ? Czy masz jakąś aplikację dodatkowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Kardiowatch 02.04.26, 09:45 Nie, tylko podstawowe. Było kilka takich sytuacji, kiedy byłam monitorowana w szpitalu, wskazania z zegarka były praktycznie takie same jak z monitora. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Kardiowatch 02.04.26, 09:07 Ta firma ma zegarki „medyczne” to nie są zegarki sportowe, mają też ciśnieniomierz z EKG. www.withings.com/eu/en/watches Odpowiedz Link Zgłoś
vanderthiessen Re: Kardiowatch 02.04.26, 13:27 mój mąż ma Garmina z funkcją EKG, ale nie powiem Ci teraz jaki model. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Kardiowatch 02.04.26, 14:28 Jeśli ktoś nie ma wskazań medycznych, to dla mnie taka sama paranoja, jak babcie mierzące ciśnienie co 15 minut i przeżywające, że tu spadło, a tam podniosło się. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Kardiowatch 03.04.26, 08:55 Dziękuję! Oczywiście, ze mam wskazania medyczne. Czekam na ablację, ktora będzie za kilka miesięcy, ale chciałabym tez móc na bieżąco monitorowac pracę serca. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Kardiowatch 03.04.26, 15:57 grey_delphinum napisał(a): > Dziękuję! > Oczywiście, ze mam wskazania medyczne. Czekam na ablację, ktora będzie za kilka > miesięcy, ale chciałabym tez móc na bieżąco monitorowac pracę serca. trzymam kciuki-by poszło sprawnie i byś szybko wróciła do pełni sprawności te w/w, które zostały sprawdzone są dobre ale zwykłe smartwatch/opaski też mogą pomoc- bo nawet jeżeli nie pokazują dokładnych codziennych pomiarów to pokazują jakiś rząd wielkości i odstępstwa od niego są widoczne i o czymś świadczą Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Kardiowatch 03.04.26, 17:12 wapaha napisała: > > trzymam kciuki-by poszło sprawnie i byś szybko wróciła do pełni sprawności > te w/w, które zostały sprawdzone są dobre ale zwykłe smartwatch/opaski też mogą > pomoc- bo nawet jeżeli nie pokazują dokładnych codziennych pomiarów to pokazuj > ą jakiś rząd wielkości i odstępstwa od niego są widoczne i o czymś świadczą A gdyby chciała kupić jednak coś droższego, to bardzo polecam Garmin Venu 3. Ma doskonałe oceny, precyzyjnie mierzy i jest w relacji do innych modeli nie aż tak drogi. Dla mnie to kandydat do zakupu, bo następny zegarek chcę z GPS. Ale jest też jak piszesz, większość tańszych opasek jest dziś na tyle dokładna, że można używać ich do codziennego monitorowania. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Kardiowatch 03.04.26, 17:28 snake, a co cię skłoniło do zmiany postawy ( zegarek z gps ) ? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Kardiowatch 04.04.26, 11:57 wapaha napisała: > snake, a co cię skłoniło do zmiany postawy ( zegarek z gps ) ? Myślę o nowym zegarku. Mój jeden huawei jest chyba uszkodzony, drugi nie wiem jak długo potrzyma i następny chciałabym lepsiejszy i wtedy od razu z samodzielnym GPS. Mój tani huawei, to miał być taki wstęp, do sprawdzenia, czy zegarek fitnessowy w ogóle mi do czegoś jest przydatny. Ja do wszystkiego podchodzę sceptycznie i metodą małych kroków, nie lubię kupować na początku specjalistyczny ekwipunek, by po miesiącu przekonać się, że nie potrzebuję, albo potrzebuję coś innego. A GPS np. do tego, bym mogła planować wędrówki w terenie z mapą. W zeszłym roku robiliśmy też na urlopie dłuższe wycieczki rowerowe i tam też widziałam że GPS w zegarku byłby fajny. W ogóle chcę robić więcej outdoor. Ale nie planuję zakupu już, może za kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Kardiowatch 04.04.26, 15:26 fajnie, że nie tkwisz w niechęci/uprzedzeniach tylko krok po kroku próbujesz nowego garminy- średnio mają żywotność ok 5lat, jak będziesz robić research to weź to pod uwagę ( wg mnie szkoda wielkiej kasy na jakieś z górnej półki bo wszystkie i tak pracują na tych samych 2-3 satelitach) Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Kardiowatch 04.04.26, 17:22 wapaha napisała: > fajnie, że nie tkwisz w niechęci/uprzedzeniach tylko krok po kroku próbujesz no > wego Ekhm. Ja nigdy nie miałam niechęci ani do GPS, ani Garmina jako takiego. Po prostu drogi zegarek fitnessowy uważałam na początek za zbędny. Jeszcze nie wiem, czy będzie Garmin i czy akurat ten model. Ten nie ma np. nawigacji offline, ale modele je posiadające jak Fenix/Epix są mi zdecydowanie za drogie. Problem w tym, że nie można sobie złożyć potrzebnych funkcji w jeden indywidualnych zegarek, tylko trzeba kupować z całym dobrodziejstwem inwentarza, choć nawet ułamku z tego się nie wykorzysta. W każdym razie Venu 3 ma dobry GPS, choć nie wielokanałowy, to porównywalny precyzją z profesjonalnymi modelami Forerunner. Ma jednak touchscreen, którego nie można wyłączyć i to podobno przy deszczu może prowadzić do przesuwania funkcji na ekranie. Oraz jest w pewnym sensie alternatywą do applewatcha, ma płacenie/telefonowanie/muzykę i podobne pyerdoły, które mi nie są w zegarku potrzebne. Dlatego nie wiem jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Kardiowatch 04.04.26, 18:01 snakelilith napisała: Problem w tym, że nie można sobie złożyć potrzebnych funkcji w jeden in > dywidualnych zegarek, tylko trzeba kupować z całym dobrodziejstwem inwentarza, > choć nawet ułamku z tego się nie wykorzysta. tak ! > Ma jednak touchscreen, którego nie można wyłączyć i to podobno przy deszczu moż > e prowadzić do przesuwania funkcji na ekranie. Oraz jest w pewnym sensie altern > atywą do applewatcha, ma płacenie/telefonowanie/muzykę i podobne pyerdoły, kt > óre mi nie są w zegarku potrzebne. Dlatego nie wiem jeszcze. > tu jestem konserwą- żadnego ekranu dotykowego > > Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Kardiowatch 03.04.26, 10:20 Moj syn ma opaske whoop, bardzo sobie chwali, mierzy mu wszystko, ladowac trzeba raz na dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Kardiowatch 03.04.26, 22:41 Jwszcze raz bardzo dziękuję, na pewno cos wybiorę, moze byc drozszy modell, byle pasowal (mam szczuple nadgarstki). Wapaho, dziękuję za życzenia zdrowia 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Kardiowatch 04.04.26, 07:50 Pytanie ddoatkowe: czy tzw kardiowatch jest spersonalizowany na zawsze czy można go uzywać w sztafecie, np przez miesiąc X, przez następny Y i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Kardiowatch 04.04.26, 07:54 mocca26 napisała: > Pytanie ddoatkowe: czy tzw kardiowatch jest spersonalizowany na zawsze czy możn > a go uzywać w sztafecie, np przez miesiąc X, przez następny Y i tak dalej. nie wiem czy o to ci chodzi-ale jest spersonalizowany w tym sensie, że pobiera twoje dane-płeć,wagę,monitoruje aktywność codzienną, oddech itd. Możesz sobie zmieniać urządzenia i wprowadzać dane od nowa ale wprowadzi to jakiś margines błędu wg mnie. to tak jak z wagą czy ciśnieniomierzem w domu- zawsze lepiej robić pomiary na tym samym, bo mamy punkt odniesienia Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Kardiowatch 04.04.26, 08:10 mam coś innego na mysli - czy jeżeli X ponosi sobie kardiowatch przez miesiąc to potem ten kardiowatch można zresetować i może go sobie nosić Y i wprowadzać swoje dane bo dane X zostały usunięte. Czyli nie jedna osoba i kilka urządzeń ale jedno urządzenie dla kilku osób Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Kardiowatch 04.04.26, 08:50 mocca26 napisała: > mam coś innego na mysli - czy jeżeli X ponosi sobie kardiowatch przez miesiąc t > o potem ten kardiowatch można zresetować i może go sobie nosić Y i wprowadzać s > woje dane bo dane X zostały usunięte. > > Czyli nie jedna osoba i kilka urządzeń ale jedno urządzenie dla kilku osób może, odbywa się to na poziomie aplikacji i nowego konta Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Kardiowatch 04.04.26, 08:51 zanetka.x napisała: > Czy EKG jest tak dokładne jak Holter? jeżeli holter jest prawidłowo założony i uzytkowany-to tak- bo holter to ekg ale w trybie ciągłym ( 24/48h) Odpowiedz Link Zgłoś