Dodaj do ulubionych

Rape academy: czemu ach czemu kobiety

18.04.26, 12:04
Unikają facetow a demografia spada.
Cnn ujawnił strone gdzie faceci uczyli sie nawzajem jak gwałcić kobiety i gdzie ci faceci mogli materiały z tymi gwałtami udostępniać do polowania innym. Faceci wykorzystywali głównie swoje partnerki. Z którymi żyli, mieli dzieci, domy, rodziny. Strona miała ponad 60 MILIONÓW wejść w lutym. W marcu ponoć jeszcze więcej.
cnn

No I w komentarzach natychmiast rozlało sie ze to nie wszyscy faceci, ze kobiety powinny wybierać lepiej, ze to reakcja na męskie cierpienie i ze w ogóle to przesada, nieprawda i feministki so gupie (i brzydkie). No I jeszcze kobiety nie ufają facetom bo je ktoś skrzywdził i powinny przerobić traumę i ufać.

Ja nie rozumiem czemu kobiety dziś rezygnują ze związków i dzieci. Przecież męski świat jest taki fajny, ciekawy i tak dobrze jest byc w związku ( ciekawe czy kobiety z filmów to potwierdza).
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:09
      Koleżance wczoraj gość, podpisany z imienia i nazwiska, napisał, że brak gwałtu to obelga dla kobiety.
      • beataj1 [...] 18.04.26, 12:13
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • pursuedbyabear Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:16
          Ja taki tekst kiedyś przeczytałam pod jednym z moich wpisów w internetach.
      • arthwen Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 18:57
        Ale że co?
        • arthwen Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 18:58
          Nie, rozumiem, nie potrzebuję wyjaśnień, po prostu mnie zamurowało.
    • marzenka12 [...] 18.04.26, 12:12
      • beataj1 [...] 18.04.26, 12:15
        • marzenka12 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:20
          No tak, odnioslam sie do zdania o tlumaczeniu gwaltow reakcja na cierpienie a tak się wlasnie wyjaśnia rzesze inceli. To że mąż moze gwalcic zone to w ogole mi sie nie miesci nigdzie...
          • beataj1 [...] 18.04.26, 12:23
            • marzenka12 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:41
              Poki cierpią w internecie i nie przenoszą swoich fantazji do reala, to mnie też to średnio interesuje
        • analoga_niet Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:56
          W to trochę trudno uwierzyć, że gwalciciel poza gwałtem jest czuły, dobry i kochający
          • bezmiesny_jez Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:28
            Myślisz, ze ci wszyscy od Gisele Pelicot to byli na codzień chamscy brutalne?
            • analoga_niet Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:37
              Brutalni niekoniecznie, ale myślę że brak empatii, brak szacunku dla kobiet, brak respektowania granic i zachowania przemocowe były
              • wapaha Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 17:14
                analoga_niet napisała:

> Brutalni niekoniecznie, ale myślę że brak empatii, brak szacunku dla kobiet, br
                > ak respektowania granic i zachowania przemocowe były
                >
                hm, a co powiesz o księżach ?
                albo o tych wszystkich przypadkach, gdy jako komentarz na przestępstwo padało : niemożliwe, to taki dobry chłopak ! drzwi otwierał, zakupy nosił, dzień dobry mówił ( skrót myślowy)
                o tych wszystkich wujkach -rubasznych , wesołych, zabawnych-no zero agresji....
                • analoga_niet Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 17:45
                  Ale których księżach?przestępcach seksualnych? Przecież oni masowo naruszali granice. Rubaszny wujek to masz na myśli oblecha, który molestuje słownie publicznie? Przecież to jest dokładnie to o czym mówię - facet nie odnosi się do kobiet z szacunkiem.
                  • wapaha Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 17:50
                    analoga_niet napisała:

> Ale których księżach?przestępcach seksualnych? Przecież oni masowo naruszali gr
                    > anice. Rubaszny wujek to masz na myśli oblecha, który molestuje słownie publicz
                    > nie? Przecież to jest dokładnie to o czym mówię - facet nie odnosi się do kobie
                    > t z szacunkiem.
                    >
                    Tak, piszę o księżach przestępcach seksualnych- tak fajnych, tak ciepłych i dobrych, że parafianie walczyli o ich dobre imię, bo nikt nie chciał wierzyć w stawiane zarzuty
                    Rubaszny wujek-to wujek wesoły, czesto tzw "dusza towarzystwa", żartobliwy w tym również dosadnie - to nie oznacza wcale, że nie okazuje szacunku kobietom. Niektórzy są wręcz gentelmanami i powściągliwymi gestami niby od niechcenia złapią za nieletni pośladek, plecy, ramię. Nie piszę o SŁOWNYM molestowaniu, ale fizycznym- które kryje sie pod przkrywką uśmiechu , żartu, dobrej zabawy
                    • analoga_niet Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 17:53
                      Dosadne żarty z podtekstem seksualnym nie mają nic wspólnego z byciem dżentelmenem. A w obecności niepełnoletnich są niedopuszczalne. Dokładnie o tym mówię - zachowania, które jasno pokazują z kim mamy do czynienia
                      • wapaha Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 17:56
                        analoga_niet napisała:

> Dosadne żarty z podtekstem seksualnym nie mają nic wspólnego z byciem dżentelme
                        > nem. A w obecności niepełnoletnich są niedopuszczalne. Dokładnie o tym mówię -
                        > zachowania, które jasno pokazują z kim mamy do czynienia
                        >

to nie jest jeden typ człowieka- dlatego właśnie tak trudno uwierzyć, że ta osoba dopuściła się obrzydliwości
                        wyraźnie zresztą napisałam żartobliwy w tym również dosadnie - to nie oznacza wcale, że nie okazuje szacunku kobietom. Niektórzy są

chłopak, który molestował mnie przez kilka lat był uwielbiany przez wszystkie matki i sąsiadki - był uroczy !- kwiata ku.wa potrafił dać

sory-to nie zarzut, raczej lekka forma "zazdrości"- widać , że nie poznałaś takich facetów
                        • analoga_niet Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 18:03
                          Nie wiem, czy poznałam czy nie - może ktoś kogo znam jest pedofilem czy przestępcą seksualnym tylko go jeszcze nie złapali.
                          Natomiast w przypadku facetów, u których takie rzeczy wyszły to oni przejawiali brak szacunku do kobiet, brak respektowania granic. Dosadne żarty w stosunku do osoby, która ich sobie nie życzy to jest brak szacunku. Dosadne żarty w obecności dzieci to jest rzecz niedopuszczalna.
                          • wapaha Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 20:06
                            Gru -poznalas rikiego. Jest taki mily i kulturalny prawda? Milo sobie z nim rozmawiasz. A to oblech jakich malo,normalizujacy pedofilie w rodzinie
                            Wg-masz po prostu gdzie indziej granice...i naiwnosc ze zly czlowiek publicznie zachowuje sie zle
                            • analoga_niet Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 20:12
                              Przecież Riki kompletnie nie ukrywa swoich poglądów, że każda kobieta to Q… oczywiście z wyjątkiem jego matki i żony 😀 Publicznie chwali się tym, że jako wykładowca sypiał ze studentkami. Też świetny przykład znalazłaś.
                              • wapaha Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 09:36
                                analoga_niet napisała:

> Przecież Riki kompletnie nie ukrywa swoich poglądów, że każda kobieta to Q… ocz
                                > ywiście z wyjątkiem jego matki i żony 😀 Publicznie chwali się tym, że jako wyk
                                > ładowca sypiał ze studentkami. Też świetny przykład znalazłaś.
                                >
                                >
                                A ty to akceptujesz i legitymizujesz 🤷‍♀️
                                • analoga_niet Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 10:58
                                  Przeceniasz mnie, nie mam mocy legitymizowania czegokolwiek.
                                  • wapaha Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 12:49
                                    analoga_niet napisała:

> Przeceniasz mnie, nie mam mocy legitymizowania czegokolwiek.
                                    >
                                    Owszem w omawianym przypadku masz,jak każda,ktora z oblechem nieszanującym kobiet radośnie cwierka. Utwierdzasz go w przekonaniu ze jego teksty sa ok
                                    • pani_tau Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 13:15
                                      wapaha napisała:

> Owszem w omawianym przypadku masz,jak każda,ktora z oblechem nieszanującym kobi
                                      > et radośnie cwierka. Utwierdzasz go w przekonaniu ze jego teksty sa ok

Mizoginicznych interlokutorow gruu mam powygaszanych, ale pamiętam te przedziwna atmosferę flirtu, jaką emanowaly jej odpowiedzi wyraźnie wskazujące, że jej się to podoba.
                                      Może to jakiś syndrom "laleczki skazanca". Albo taki ma fetysz.
                                  • pani_tau Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 13:04
                                    analoga_niet napisała:

> Przeceniasz mnie, nie mam mocy legitymizowania czegokolwiek.
                                    >
                                    Wygooglaj sobie, proszę, znaczenie słowa "legitymizować".
              • hanusinamama Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 18:23
                Chyba wierzysz w co chcesz wierzyć.
                • analoga_niet Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 19:47
                  Jak każdy
            • chicarica Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 08:18
              Po prostu jesteśmy przyzwyczajone do ich chamskich, toksycznych, nieempatycznych zachowań i tekstów o kobietach i wobec kobiet i (błędnie) zakładamy, że oni tylko tak gadają. No więc nie, nie tylko.
              • princesswhitewolf Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 17:55
                Ja nie rozumiem dlaczego nie widzicie tego ze to dziala w dwie strony. Ilosc okropnych tekstow o facetach jakie tu mozna przeczytać na tym forum jest ogromna.
          • pursuedbyabear Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:33
            A czemu trudno uwierzyć?...
    • la_felicja Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:42
      A gdzie te komentarze, bo nie mogłam znaleźć. Zresztą, nie dałam rady przeczytać wszystkiego.
      Zwłaszcza kiedy doszłam do komentarzy otoczenia Zoe Watts - Przecież to tój mąż, Przecież i tak byłaś nieprzytomna...No co się takiego stało?
    • semihora Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:46
      Myślę, że to jest ten moment, w którym całkiem poważnie należy porozmawiać o odebraniu facetom wszystkich praw i dostępu do mediów. Klatki czekają.
    • inkamovinka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:50
      To jakaś prowokacja
      • angazetka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:52
        I Gisele Pelicot to też prowokacja?
        • inkamovinka [...] 18.04.26, 13:05
          • inkamovinka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 16:27
            Oho, mój komentarz poszedł, czyli trafnie zidentyfikowałam kretów redakcyjnychbig_grin
      • simply_z Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:52
        Jak prowokacja?oni tacy sa po prostu. Ten swiat m.in.tak wyglada dzieki nim...
      • semihora Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:00
        Sracja, że tak kulturalnie odpowiem.

Faceci tacy są. Możemy się jedynie oszukiwać, że nie wszyscy.
        • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:03
          Twoi synowie też tacy są?
          • semihora Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:05
            Tak.

(Chociaż ich nie mam.)
          • marzenka12 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:06
            tanebo0001 napisał:

> Twoi synowie też tacy są?
            >

Kazdy z nich jest czyimś synem
          • beataj1 [...] 18.04.26, 13:06
            • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:07
              Ale napisałyście że każdy...
              • semihora Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:09
                Nie histeryzuj, tylko bierz to na klatę - jak i my musimy każdego dnia z tym żyć.
              • marzenka12 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:12
                tanebo0001 napisał:

> Ale napisałyście że każdy...
                >

O przepraszam, tylko jedna tak napisala
                • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:15
                  jakoś nie widziałem protestów...
                  • beataj1 [...] 18.04.26, 13:21
                    • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:28
                      Dlatego ważna jest precyzja
                      • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:31
                        I żeby nie było!!!! Nam Mężczyznom powinno zależeć na szybkim oczyszczeniu się poprzez wskazanie winnych!
                        • pursuedbyabear Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:35
                          A tobie zależy? Co robisz w tej sprawie?
                          • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:37
                            Na szczęście nie znam żadnego. Gdybym znał zgłosiłbym.
                            • pursuedbyabear Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:41
                              A skąd pewność, że nie znasz?...
                              • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:43
                                Bo żaden nie zdradził się przede mną z takimi skłonnościami.
                          • semihora Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:35
                            pursuedbyabear napisała:

> A tobie zależy? Co robisz w tej sprawie?
                            >

Rozwadnia odpowiedzialność, czepiając się słówek.
                            • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:51
                              Lepsze to niż odpowiedzialność zbiorowa...
                      • beataj1 [...] 18.04.26, 13:33
                        • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:42
                          Pamiętaj że są też mężczyźni pomagający kobietom. Ale jeśli chcesz być osobnym gatunkiem, nie ma sprawy. Ale jeśli poczujesz się kiepsko w górach to dzwoń do niedźiedzia...
                          • beataj1 [...] 18.04.26, 13:46
                          • angazetka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:58
                            Wtedy to się chyba do GOPR-u dzwoni, a nie do sfochowanego Tanebo?
                            • pursuedbyabear Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:05
                              Tylko nie mówcie mu, że w ratownictwie górskim działają także kobiety...
                              • 35wcieniu [...] 18.04.26, 14:15
                              • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:52
                                I mężczyźni. Mam nadzieję że jak zobaczy ich w helikopterze to nie wejdzie do niego...
                          • semihora Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:37
                            tanebo0001 napisał:

> Pamiętaj że są też mężczyźni pomagający kobietom. Ale jeśli chcesz być osobnym
                            > gatunkiem, nie ma sprawy. Ale jeśli poczujesz się kiepsko w górach to dzwoń do
                            > niedźiedzia...
                            >

A ty do opieki nad swoją córką zatrudnisz obcego faceta czy obcą kobietę?
                            • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:54
                              Brałbym następujące kryteria pod uwagę:
                              - wolę córki
                              - kompetencje i możliwości (mężczyzna może obronić ją przed gwałtem)
                            • arwena_111 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 13:11
                              Nikogo. Dziecko ma rodziców od tego aby się nim zajmowali.
                            • primula.alpicola Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 22.04.26, 13:42
                              semihora napisasala

> A ty do opieki nad swoją córką zatrudnisz obcego faceta czy obcą kobietę?
                              >
                              Dzięki niebiosom, on nie będzie miał żadnej córki
                  • marzenka12 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:22
                    A czemu mamy protestowac? Sam sie tym zajmij
                • inkamovinka [...] 18.04.26, 13:18
                  • angazetka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:21
                    60 milionów odsłon to nie jest paru zj.bów. I to chyba im gratuluj, że te niedobre feministki mają się znowu czego czepiać.
                    • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:24
                      Ale to nie jest 60 milionów mężczyzn. Oczywiście każdego trzeba pod nur i... ale jeśli mówicie że każdy taki jest to (prawie) każdy który nie ma takich zapędów uzna się za niesłusznie oskarżonego.
                      • angazetka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:27
                        Ryzyko faceta: ojej, ktoś w sieci napisze, że wszyscy mężczyźni coś tam.
                        Ryzyko kobiety: zostanie zgwałconą.
                    • marzenka12 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:26
                      60mln wielbicieli gwałtów i rekordowe obroty liczone w miliardach na niebieskiej platformie dzieki 300mln ogłądaczy
                      • inkamovinka [...] 18.04.26, 13:33
                        • beataj1 [...] 18.04.26, 13:38
                        • vessss Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:05
                          Tej stronie czy stronach z artykułami o tym zjawisku? Faktycznie powinniście mieć odebrane prawa wyborcze.
      • princesswhitewolf Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:32
        Prowokacja jaka odtajnilo CIA? Ponad 60 mln mezczyzn bylo na tym portalu czlonkami
        • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:51
          Było 60 mln wejść a nie członków.
          • inkamovinka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 16:32
            tanebo0001 napisał:

> Było 60 mln wejść a nie członków.
            >

No i tak się własnie tworzą urban legend, a potem gazeta usuwa komentarze niepasujące do narracji…
    • inkamovinka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:51
      >Strona miała ponad 60 MILIONÓW wejść w lutym. W marcu ponoć jeszcze więcej.

No jak cnn reklamuje takie rzeczy to nic dziwnego.
      • paskudek1 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 17:28
        inkamovinka napisała:

> >Strona miała ponad 60 MILIONÓW wejść w lutym. W marcu ponoć jeszcze więcej
        > .
        >
        > No jak cnn reklamuje takie rzeczy to nic dziwnego.
        Serio poszłabyś oglądać taką stronę?
    • inkamovinka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:54
      O wow i to jeszcze POLISH MAN ARRESTED!!
      No wszyscy Polacy wiadomo.

edition.cnn.com/2026/04/09/europe/polish-arrest-cnn-online-rape-investigation-intl
      • analoga_niet Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:56
        Wszyscy nie ale na pewno więcej niż ten jeden
      • angazetka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:57
        Słuchaj, wiem, że to może być dla ciebie trudne, ale spróbuj najpierw pomyśleć, a pisać potem.
      • princesswhitewolf Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:33
        Wez juz inka siennie kompromituj
        • inkamovinka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 16:34
          princesswhitewolf napisała:

> Wez juz inka siennie kompromituj
          >

ty się princess nie kompromituj z twoimi “60 mln członkami”
    • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 12:55
      Po pierwsze - autorzy tej strony i odwiedzający powinni poznać tą tematykę od strony więziennej. Na pewno zbiorą bogate doświadczenie w tym temacie pod celą. Piotr z Polski już zaczyna zbierać doświadczenia... wiadomosci.onet.pl/lublin/cnn-zrobilo-o-nim-przerazajacy-material-piotr-z-polski-zatrzymany/9xc7ywv
    • inkamovinka [...] 18.04.26, 13:19
      • alex.vause.is.back [...] 18.04.26, 13:42
      • mocca26 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:49
        cześć inkamovinka big_grin

Nie zasztyletowali cię jeszcze w tym "Londynie"? Tak bardzo się bałeś.
        • inkamovinka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 16:28
          W redakcji zatrudniają po podstawowce jednak, skoro dla niektórych Uk=Londyn. Z moim cv miałabym szansę na naczelną z marszusmile
          • balladyna Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 08:23
            Czyli uważasz, że w redakcji pracują ludzie słabo rozgarnięci i wykształceni, a później dodajesz, że miałabyś szansę stanąć na ich czele. Jak na to tak spojrzeć, to faktycznie, miałabyś ogromne szanse.
    • mocca26 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 13:47
      Off top a może nie off top. Książka Baumana "Obcy u naszych drzwi" (2016) jest pisana w kontekscie imigracji, natomiast jest też oczywiście wątek zmian społecznych. Otóż jak już wiele lat temu sugerowali alterglobaliści - (uwaga moja) korporacje będą rządzić światem a politycy będą tylko ich przedstawicielami. Obserwujemy teraz bogacenie się najbogatszych (Bezos, Musk, etc etc) w postępie geometrycznym, natomiast ubożeje cała, szeroko rozumiana klasa średnia. Została porzucona.Nie mwóiac już o obiektywnie lub subiektywnie najbiedniejszych.

I trzeba gniew tych ludzi skierować w miejsce inne niż w/w korporacje. W kontekście ksiązki sa to imigranci.
      Ale uważam, że cała machina skierowana przeciwko kobietom ma to samo podłoże. To że ekonomicznie nie jestem tym kim był chciał być to wina kobiet a nie Bezosa. A przeciez kobiety chcą tylko bogatych (celowo kreowany mit)
      • dreg13 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:01
        Tak jakby przez całe stulecia była równość, miłość i braterstwo i przede wszystkim - szacunek do kobiet. I kazdego był stać na wszystko. Sama pamiętam, jak dwieście lat temu każdy niewolnik mial iphona, w teraz?
        Ty wiesz, ile teraz kosztuje dowiezienie pizzy do domu?? Nie to, co w 1654, kiedy każda z moich 10 sióstr miała swój pokój, swoje łóżko, swoją szafę i dobre wykształcenie.

Żadna cała reszta nie ubożeje - po prostu przestaje się bogacić w tak szaleńczym tempie. Większym problemem niż „co mogę dzisiaj założyć, nie mam nic” jest „jak pozbyć się tej góry szmat, ktora wysypuje sie z każdej szafy”.
        Jak słyszę o tym ubożeniu, to mam ochotę każdą taką osobę wrzucić chociażby do lat 90tych i popatrzeć, jak ucieka z przerażeniem.
        • mocca26 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:26
          Nie o to chodzi. Chodzi o obecna intensywna fale (maga itp)
        • runny.babbit Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 15:31
          dreg13 napisała:

>

> Jak słyszę o tym ubożeniu, to mam ochotę każdą taką osobę wrzucić chociażby do
          > lat 90tych i popatrzeć, jak ucieka z przerażeniem.
          W Polsce.
          Bo już np. w USA wielu z chęcią wróciłoby do lat 90.
        • hanusinamama Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 08:04
          NO to teraz popatrz na społeczeństwo amerykańskie. Bo jakby nie patrzeć europejskie jest w innej sytuacji
          I oczywiscie, ze to co pisze mocca jest racją.
          Tak samo nakręcano przeciw kolorowym w Ameryce jak ludzie dostawali marną pensję (aby nie mieli pretensji do władz i szefów przekierowano to na ciemnoskórych). I tak przecietny Amerykanin wróćiłby
      • call_me_loretta [...] 18.04.26, 14:23
        • borsuczyca.klusek Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:47
          O dramatika na nowym nicku 🙂
      • inkamovinka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 16:51
        mocca26 napisała:

> T
        > o że ekonomicznie nie jestem tym kim był chciał być to wina kobiet a nie Bezosa
        > . A przeciez kobiety chcą tylko bogatych (celowo kreowany mit)

To tak teraz każą z Brukseli nadawać?
        • hanusinamama Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 08:04
          I udowodniłoś tym wpisem, ze ona ma racje
    • niemcyy Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 14:11
      W Rosji dopasowali przepisy do rzeczywistości, więc raz na rok wolno pobić żonę i nie ma problemu:
      www.newsweek.pl/swiat/spoleczenstwo/przemoc-wobec-kobiet-nie-bedzie-juz-w-rosji-przestepstem/wsbtprk
      • inkamovinka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 16:25
        Ja wam wspolczuję, tym wszystkim, którzy czerpią wiedzę o śwoecie z Newsweeka i Cnn… biedne robaczki
    • chicarica Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 17:09
      Mnie przeraża co innego.

Z jednej strony, kompletnie nie widzę wściekłego męskiego chóru potępiającego męża Gisele Pelicot i tych wszystkich lujów którzy przyjeżdżali na jego zaproszenie ją gw.łcić. No nie widzę tego. Mężczyźni mnie otaczający, w kręgach dalszych i bliższych, a także mężczyźni których widzę wypowiadających się gdziekolwiek publicznie czy prywatnie, mają sprawę w d., w ogóle się nią nie interesują i nie wypowiadają się, co najwyżej skwitują "coś okropnego", ale nie widzę jakiejś akcji jednoczenia się mężczyzn przeciwko gw.łcicielom kobiet w taki sposób, jak zawsze chętnie jednoczą się męskie kręgi w obronie alimenciarzy czy biednych misiów fałszywie oskarżanych o gw.łt. Patrzę na tych mężczyzn i zastanawiam się ilu z nich weszłoby na takie strony i grupy z gw.łtami na odurzonych kobietach. Nie wiem. I ta niewiedza mnie przeraża. Jakaś część, myślę że na pewno, ale która? Po czym poznać takiego faceta, żeby go usunąć ze swojego otoczenia czy też unikać?

Druga sprawa. Jakoś tak zupełnie niepostrzeżenie zaczęłyśmy żyć w rzeczywistości (a może zawsze w niej żyłyśmy?) gdzie jednocześnie praktycznie z definicji każdego faceta możemy podejrzewać o bycie gw.łcicielem i/lub ped.filem, a zarazem żyć z nimi pod jednym dachem jako żony czy też tolerować w najbliższym otoczeniu typu brat, kuzyn, ojciec, wujek, współpracownik, szef, klient, dziadek, gość który przychodzi naprawić kran czy skosić trawnik przed domem, no ktokolwiek dosłownie. Przecież jeśli ja kogoś podejrzewam o bycie gw./ped., to nie dość że ja tej osoby nie wpuszczę za próg swojego domu i nie usiądę przy jednym stole, ale wręcz nie będę z nią współpracować w firmie, kupować od niej bułek czy opon do auta czy usług koszenia trawnika, nie zatrudnię jej do swojego zespołu, w ogóle nie pozwolę się zbliżyć do siebie na odległość wideł a i to na wysięgniku. (Tu dodam jeszcze, że temat randkowania na szczęście mnie nie dotyczy, ale u tych których dotyczy robi się to jeszcze bardziej skomplikowane - czy się spotkać? Gdzie się spotkać? Jak się spotkać? Kto płaci? Jak daleko mogę się posunąć? Wszystkie te pytania trzeba sobie zadać żeby w razie czego wybronić się od "sama tego chciała".) A tymczasem wymaga się od nas jednocześnie tej zapobiegliwości i podejścia na zasadzie "to może być każdy" i jeśli na chwilę spuścimy gardę to gdy się coś zdarzy, mamy być same sobie winne bo przecież mogłyśmy być ostrożniejsze i nie ufać.

Mnie z całej tej kalkulacji, zakładając że jako kobieta nie chcę mieć kontaktu z gw./ped. ponieważ w ogóle takich osób nie toleruję i nie ufam im za grosz, wychodzi że w ogóle nie mogę mieć kontaktu z kimkolwiek płci męskiej na żadnej płaszczyźnie. Prywatnej, zawodowej, rodzinnej. Objaśnijcie mi to.
      • inkamovinka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 17:40
        chicarica napisała:

> Mnie przeraża co innego.
        >
        > Z jednej strony, kompletnie nie widzę wściekłego męskiego chóru potępiającego m
        > ęża Gisele Pelicot i tych wszystkich lujów którzy przyjeżdżali na jego zaprosze
        > nie ją gw.łcić. No nie widzę tego.

Dorośnij. Kazdy ma swoje sorawy, nikogo nie interesują skandale, których jest obecnie tyle, że trudno nadążyć.
        Ja analogicznie również nie widziałam solidarności kobiet przeciwko np. dzieciobojczyniom, jak Katarzyna W.

>
        > Druga sprawa. Jakoś tak zupełnie niepostrzeżenie zaczęłyśmy żyć w rzeczywistośc
        > i (a może zawsze w niej żyłyśmy?) gdzie jednocześnie praktycznie z definicji ka
        > żdego faceta możemy podejrzewać o bycie gw.łcicielem i/lub ped.filem,

to się nazywa PARANOJA

——
        Gazeta, PRZESTAŃ USUWAĆ MOJE ODPOWIEDZI, zaczynam robić screeny!!
        • simply_z Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 18:20
          Paranoja, bo wiekszosc przestepstw popelniaja mezczyzni?
          • bene_gesserit Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 12:05
            simply_z napisała:

> Paranoja, bo wiekszosc przestepstw popelniaja mezczyzni?

A jaki odsetek wszystkich mężczyzn to są ci, którzy popełniają przestępstwa?

Tak, paranoja.
            • hanusinamama Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 18:43
              Nie wiesz jaki. Własnie o to chodzi, ze nie wiesz.
              • bene_gesserit Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 20:02
                Nie mam pojęcia, ile jaki odsetek mężczyzn to zbrodniarze. To jednak nie zmienia mojej perspektywy, z której równanie mężczyzna = gwałciciel to paranoja. Głupia i szkodliwa.

Co więcej, kobiety też są pedofilami, gwałcicielami i zbrodniczyniami. Generalnie strach wyjść z domu.
                  • paskudek1 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 22.04.26, 06:18
                    Ku... Tabeboo, WIEMY O, TYM. I co z tego? Czy to cokolwiek zmienia w kwestii tego że faceci,, uczą się nawzajem od siebie jak GWAŁCIĆ SWOJE PARTNERKI i jeszcze to ku... wrzucają do sieci?
                  • campari-spritz Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 22.04.26, 06:40
                    Typie, spie...laj z tym umniejszaniem przemocy wobec kobiet i rozmywaniem tematu. Idź do swoich wyimaginowanych psiapsiółek i zamęczaj je filmikami z yt. Już raz się obraziłeś i sobie poszedłeś, kiedy dostałeś bęcki za takie pasywno-agresywne płakusianie w tego typu wątku. Może więcej konsekwencji, a nie tylko foszek na 5 minut.
        • runny.babbit Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 19:14
          inkamovinka napisała:

>
          > Ja analogicznie również nie widziałam solidarności kobiet przeciwko np. dziecio
          > bojczyniom, jak Katarzyna W.
          >
          Bzdury, była powszechnie potępiona przez zarówno kobiety i mężczyzn.

A sprawa Gisele jakoś jest zamiatana pod dywan przez mężczyzn, którzy tak ochoczo wywlekają nawet najmniejsze uchybienia kobiet.
          > >
          A także ogóle czemu piszesz jako kobieta, jednak wstyd ci za własną płeć?
        • princesswhitewolf Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 19:35
          >Kazdy ma swoje sorawy, nikogo nie interesują skandale, których jest obecnie tyle, że trudno nadążyć

Cooo? Ty pod jakims kamieniem mieszkasz
          Internet huczy.
          • inkamovinka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 21:07
            Nie w mojej bance, nie klikam od rana cnn bbc onet wp ani gazety- czesto ludzie nie mają czasu tego wszystkiego czytać, a poza tym nie rozumiem, dlaczego uważacie, że to MUSI KONIECZNIE wszystkich interesować? Bo mnie np. wcale.

princesswhitewolf napisała:

> >Kazdy ma swoje sorawy, nikogo nie interesują skandale, których jest obecni
            > e tyle, że trudno nadążyć
            >
            > Cooo? Ty pod jakims kamieniem mieszkasz
            > Internet huczy.
            >
        • hanusinamama Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 08:07
          Ales sie tu odpalila...w rodzinie jakiś gwałciciel?
      • runny.babbit Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 19:24
        chicarica napisała:

> Mnie przeraża co innego.
        >
        > Z jednej strony, kompletnie nie widzę wściekłego męskiego chóru potępiającego m
        > ęża Gisele Pelicot i tych wszystkich lujów którzy przyjeżdżali na jego zaprosze
        > nie ją gw.łcić. No nie widzę tego. Mężczyźni mnie otaczający, w kręgach dalszyc
        > h i bliższych, a także mężczyźni których widzę wypowiadających się gdziekolwiek
        > publicznie czy prywatnie, mają sprawę w d., w ogóle się nią nie interesują i n
        > ie wypowiadają się, co najwyżej skwitują "coś okropnego", ale nie widzę jakiejś
        > akcji jednoczenia się mężczyzn przeciwko gw.łcicielom kobiet w taki sposób, ja
        > k zawsze chętnie jednoczą się męskie kręgi w obronie alimenciarzy czy biednych
        > misiów fałszywie oskarżanych o gw.łt. (...) Objaśnijcie mi to.
        >
        >
        >
        No co tu wyjaśniać.. niestety dzięki internetowi po prostu lepiej widać, jaka jest większość facetów. Napędzana przez małą główkę, podlana agresją. Sprawa Gisele, afery pedo, gwałty, przemoc... Dziwnym trafem, not all the men but always a man.
        Do tego ile wśród nich hipokrytów to głowa mała. Wystarczy kilka pytań testowych, typu jak jest że facet uwodzi kolejne kobiety, to taki wspaniały, a kobieta co ma wielu partnerów to się puszcza? Albo jak to jest, że jak kobiecie nie wyjdzie w związku to widziały gały co brały, masz za swoje, a jak mężczyźnie nie wyjdzie w relacji, to biedny mis, oczywiście to wina pieprznietej eks lub ewentualnie teściowej. Stworzyli cywilizację, nie umieją obsługiwać pralki.
        • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 19:32
          Po pierwsze od kiedy internety to wiarygodne medium? Po drugie pralkę wymyślił mężczyzna - James King i Alva J. Fisher a po trzecie - kobiety też cierpią na pewną dychotomię - jak jej w życiu nie wyjdzie to wina mężczyzn. Jak jemu nie wyjdzie to pewnie sam jest winien...
          • princesswhitewolf Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 19:37
            Tanebo a co wg ciebie afery ujawniane przez FBI, publikowane na ich stronach nie sa wiarygodne?
            • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 19:40
              Raport FBI to nie internet.
          • niemcyy Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 19:39
            Tanebo, temat pralki to akurat u ciebie naprawdę słaby argument.
            • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 19:47
              Nie widziałaś jeszcze mojej pralki.
              • niemcyy Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 19:49
                I nie zobaczę big_grin, ale wiesz, o co chodzi.
                • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 19:52
                  Nie wiem. Myślałem że to była inkantacja do mnie... Czekam aż Jankowski z Polsatu zapyta dlaczego mężczyźni nie potrafią obsługiwać pralki...
                  • niemcyy Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 20:16
                    Niektórych opiera matka, więc mimo czterdziestki na karku nie chce im się uczyć obsługi pralki dopóki matka w miarę na chodzie.
              • pursuedbyabear Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 19:53
                A co, sama rozwiesza skarpety i majty?
                • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 20:00
                  Tu mam jej zdjęcie. Każe mówić do siebie hal

https://substackcdn.com/image/fetch/$s_!BA4V!,f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F1062e498-7158-4548-8d0f-841588aea138_517x656.png
          • runny.babbit Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 20:14
            tanebo0001 napisał:

> Po pierwsze od kiedy internety to wiarygodne medium?
            Powiedział ktoś, kto co drugi swój wpis zaczyna od wklejenia filmu z YouTube 😁

Po drugie pralkę wymyślił
            > mężczyzna - James King i Alva J. Fisher
            I jak to ci pomogło w jej obsłudze?
        • niemcyy Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 19:43
          runny.babbit napisała:

> jak mężczyźnie nie
          > wyjdzie w relacji, to biedny mis, oczywiście to wina pieprznietej eks lub ewent
          > ualnie teściowej.

Różnie bywa, np. taki Kaz nie był obiektem współczucia nawet jak poetka sfilmowała go zdesperowanego na sedesie.
          • runny.babbit Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 20:12
            niemcyy napisał(a):

>

> Różnie bywa, np. taki Kaz nie był obiektem współczucia nawet jak poetka sfilmow
            > ała go zdesperowanego na sedesie.
            Polityk jest w innej kategorii, bo najpierw reprezentuje partię, potem płeć.
            Odnosiłam się do licznych grup alimenciarzy, alienowanych, miłych których nikt nie chce itp.
      • yuka12 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 18.04.26, 23:58
        Mnie zastanowiło i przeraziło, kiedy zaczęłam analizować zachowania mężczyzn z mojego otoczenia z okresu dzieciństwa i młodości. Jak wiele było molestowania, poniżania kobiet i agresji w ich stronę. Nawet na studiach koledzy z roku uważali kobiety za mniej inteligentne i niezdolne matematycznie. Pomimo przewagi płci przeciwnej i lepszych wyników osiąganych przez nie.
        W sumie tego typu zachowań było dużo więcej, w różnych sytuacjach.
        Dzisiaj śmieszyłyby mnie narzekania mężczyzn na płeć piękną, gdyby nie świadomość siły i brutalności, która może wyniknąć z tych antykobiecych ruchów.
        I zgadzam się, że sprawa Giselle jest przerażająca, bo w sumie zamieszani w nią panowie byli zwyczajnymi ludźmi, często sąsiadami. Nic dziwnego że powstają pytania typu ilu z tych naszych bardziej i mniej bliskich mężczyzn byłoby w stanie zrobić coś takiego? Czy skorzystaliby z podobnej okazji? Na ile możemy któremukolwiek z nich zaufać?
        Z jednej strony to też ludzie, z wrażliwością, inteligencją i zasadami. Z drugiej strony jw.
        Ja niestety nie do końca ufam. Za dużo widziałam, słyszałam, przeczytałam.
        • towariszczputin Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 19.04.26, 06:19
          Zależy co nazwiesz molestowaniem. Kiedyś kobiety się podrywało. Dziś i spojrzenie może być uznane za molestowanie. Co do zdolności matematycznych to na studiach inżynierskich kobiety to nadal mniejszość.
          • yadaxad Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 19.04.26, 07:29
            Prowokacyjne przyglądanie się zawsze i między wszystkimi było uważane za rodzaj ataku, którego robić nie należy chyba, że się oczekuje postępującej akcji.
          • chicarica Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 09:06
            Jeśli masz wątpliwości czy twój podryw jest molestowaniem, to sprawa jest prosta: jest.
            • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 10:04
              chicarica napisała:

> Jeśli masz wątpliwości czy twój podryw jest molestowaniem, to sprawa jest prost
              > a: jest.
              >
              Nie jest prosta. To samo zachowanie i te same słowa mogą być ocenione zupełnie różne w zależności od kobiety oraz od stopnia jej zainteresowania danym mężczyzną.
              • chicarica Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 11:27
                W takim razie trzeba wskrzesić w sobie empatię i zacząć odbierać sygnały od kobiety żeby na tej podstawie stwierdzić, czy jest ona zainteresowana dalszym rozwojem sprawy i trzeba cisnąć dalej, czy nie jest zainteresowana i odpuścić.

Boohoo...
                • towariszczputin Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 11:38
                  Jakie sygnały? Większość kobiet nic nie sygnalizuje. Tylko mówi podbój. Jak ci się nie uda to jesteś gwałcicielem.
                • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 14:39
                  Te sygnały nie zawsze są jednoznaczne (chyba że mówimy o czymś w rodzaju nieodpisywania przez dwa dni).
        • wapaha Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 17:33
          yuka12 napisała:

że sprawa Giselle jest przerażająca, bo w sumie zamieszani w nią
          > panowie byli zwyczajnymi ludźmi, często sąsiadami. Nic dziwnego że powstają py
          > tania typu ilu z tych naszych bardziej i mniej bliskich mężczyzn byłoby w stani
          > e zrobić coś takiego? Czy skorzystaliby z podobnej okazji? Na ile możemy którem
          > ukolwiek z nich zaufać?
          >

ale to zawsze byli ZWYCZAJNI ludzie. przecież żaden nie urodził się ze znamieniem na czole : jestem zaburzony seksualnie/jestem pedofilem/jestem gwałcicielem
          to są sąsiedzi, przyjaciele, koledzy, partnerzy, ojcowie, wujkowie, bracia...
          • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 18:21
            wapaha napisała:

> yuka12 napisała:
            >
            > że sprawa Giselle jest przerażająca, bo w sumie zamieszani w nią
            > > panowie byli zwyczajnymi ludźmi, często sąsiadami. Nic dziwnego że powst
            > ają py
            > > tania typu ilu z tych naszych bardziej i mniej bliskich mężczyzn byłoby w
            > stani
            > > e zrobić coś takiego? Czy skorzystaliby z podobnej okazji? Na ile możemy
            > którem
            > > ukolwiek z nich zaufać?
            > >
            >
            > ale to zawsze byli ZWYCZAJNI ludzie. przecież żaden nie urodził się ze znamieni
            > em na czole : jestem zaburzony seksualnie/jestem pedofilem/jestem gwałcicielem
            > to są sąsiedzi, przyjaciele, koledzy, partnerzy, ojcowie, wujkowie, bracia...

Akurat bardzo rzadko się zdarza, że ktoś kto przez 30, 40 czy 50 lat nikomu nie wadził popełnia przestępstwo z użyciem przemocy.

Ci groźniejsi przestępczy zazwyczaj od czasów nastoletnich sprawiają duże problemy wychowawcze.
            • hanusinamama Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 18:41
              Bardzo naiwne myślenie.
              • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 10:53
                hanusinamama napisała:

> Bardzo naiwne myślenie.
                To pogadaj osobiście z kimś kto w tym głębiej siedzi i zapytaj ilu mniej więcej procentowo zbójów popełniło pierwsze przestępstwo z użyciem przemocy w wieku 35+ lat a ilu sprawiało problemy od czasów młodości.
        • campari-spritz Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 18:12
          > Mnie zastanowiło i przeraziło, kiedy zaczęłam analizować zachowania mężczyzn z
          > mojego otoczenia z okresu dzieciństwa i młodości. Jak wiele było molestowania,
          > poniżania kobiet i agresji w ich stronę. Nawet na studiach koledzy z roku uważa
          > li kobiety za mniej inteligentne i niezdolne matematycznie. Pomimo przewagi płc
          > i przeciwnej i lepszych wyników osiąganych przez nie.
          > W sumie tego typu zachowań było dużo więcej, w różnych sytuacjach.

Tak. Plus post napisany przez Chicarice.
          Zdecydowana większość (98% ?) pedofilów i gwałcicieli to mężczyźni, przestępstwa z udziałem przemocy (też wobec innych mezczyzn) to głównie mężczyźni, z prostytucji korzystają głównie mężczyźni.
          Wiadomo, że panie będące w związkach, żyjące z facetami pod jednym dachem, będą to wypierać, nazywać paranoją i sporo sobie racjonalizować.
          Przeczytałam kiedyś zdanie, że faceci powinni być wdzięczni, że kobiety są "tylko" feministkami i domagają się równości, a nie dążą do zemsty i wyrównania rachunków.
          • primula.alpicola Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 22.04.26, 13:48
            campari-spritz napisał(a):

>
            > Przeczytałam kiedyś zdanie, że faceci powinni być wdzięczni, że kobiety są "tyl
            > ko" feministkami i domagają się równości, a nie dążą do zemsty i wyrównania rac
            > hunków.

W jaki sposób miałyby wyglądać wyrównywanie rachunków i zemsta ze strony kobiet?
            • campari-spritz Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 22.04.26, 15:22
              Przemocowo
              • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 22.04.26, 18:44
                campari-spritz napisał(a):

> Przemocowo
                Ale w sumie za co Żydówka z NYC albo Niemka z Berlina miałyby się mścić na mężczyznach z Polski? xD
                • tanebo0001 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 22.04.26, 22:47
                  No właśnie, Co do tych wstrętnych mężczyzn www.youtube.com/shorts/fmXEHPv07yg czy widzisz tam jakąś kobietę? A trzeba było siedzieć cicho...
                  • baenzai [...] 23.04.26, 04:47
          • baenzai [...] 22.04.26, 14:27
      • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 09:58
        Moim zdaniem w ramach protestu powinnaś przestać korzystać z wynalazków stworzonych przez mężczyzn big_grin
        • chicarica Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 11:27
          Tja, wśród mężczyzn jak wiadomo są same ensteiny, tylko z obsłużeniem pralki są problemy.
          • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 12:03
            Do utrzymania infrastruktury nawet na poziomie małej gminy niezbędni są mężczyźni.
        • hanusinamama Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 18:41
          NO czyli czego....
          • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 10:54
            Chociażby z laptopa albo smaryfona na którym piszesz te swoje kocopoły big_grin
            • angazetka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 11:00
              I zagwarantujesz mi, że w proces nie była zaangażowana ani jedna kobieta? tongue_out
              • towariszczputin Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 18:37
                Wystarczy że w Alpach raczcie się ratować w damskim goprze...
            • pursuedbyabear Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 11:29
              A jaki udział ty brałeś osobiście w tworzeniu tych technologii?
              • azalee Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 18:41
                No ma penisa przeciez, to tak jakby tam byl osobiscie.
              • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 20:32
                pursuedbyabear napisała:

> A jaki udział ty brałeś osobiście w tworzeniu tych technologii?
                >

Skoro przeciwko mężczyznom wysuwa się argument popełniania przestępstw to równie dobrze można to kontrować argumentem o ich roli w rozwoju świata.

Już abstrahuję od kwestii, że w Polsce ten argument o przestępstwach jest taki sobie, bo mamy dość bezpieczny kraj.
                • towariszczputin Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 20:38
                  Poza tym wg feministek do tej pory kobiety całe życie spędzały w kuchni, nawet czytać nie potrafiły. To gdzie tych wynalazków dokonywały?
                  • angazetka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 21:33
                    Dziecko, idź się doucz.
            • towariszczputin Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 18:39
              Pamiętaj, gdy zobaczysz tonącą kobietę do wody wrzuć niedźwiedzia.
              • angazetka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 19:00
                Tonących ratuje się penisem?
            • chicarica Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 18:59
              Bardzo zły przykład, Ada Lovelace.

Jest bardzo wiele takich przykładów, wynalazków czy technologii w których stworzeniu udział brały kobiety, a potem cały honor zgarnął jakiś facet.
              • towariszczputin Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 20:40
                Czyli kobiety nie siedziały tylko w kuchni?
              • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 21.04.26, 22:32
                Ok, to przez tydzień korzystaj wyłącznie z wynalazków kobiet smile
                • paskudek1 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 22.04.26, 06:24
                  baenzai napisał:

> Ok, to przez tydzień korzystaj wyłącznie z wynalazków kobiet smile

Mam propozycję - weź przez tydzień korzystaj wyłącznie ze SWOICH wynalazków. Swoich własnych.
                  • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 22.04.26, 09:18
                    paskudek1 napisała:

>
                    > Mam propozycję - weź przez tydzień korzystaj wyłącznie ze SWOICH wynalazków. Sw
                    > oich własnych.
                    >
                    Niby dlaczego? Ja akurat doceniam fakt, że gospodarka opiera sie głownie na pracy mężczyzn (utrzymanie infrastruktury pewnie w 99%).
                • runny.babbit Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 22.04.26, 08:04
                  baenzai napisał:

> Ok, to przez tydzień korzystaj wyłącznie z wynalazków kobiet smile
                  A co ma twój chochoł jakoby tylko mężczyźni tworzyli wynalazki i cywilizację w ogóle, ma do faktu że to mężczyźni utworzyli sobie miejsce w sieci z poradami dotyczącymi gwałtu?
                  • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 22.04.26, 09:16
                    Skoro ona nie chce zadawać sie z mężczyznami, bo każdy jest potencjalnym gwałcicielem to niech będzie konsekwentna i w ogóle nie korzysta z pracy mężczyzn. smile
    • demodee2 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 11:17
      Homo sapiens to gatunek z gruntu niemoralny, postępujący brutalnie, jeśli tylko ma pewność, ze zły postępek przejdzie bezkarnie. Spytajcie Zimbardo i Milgrama.
      • chicarica Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 11:29
        No nie, nie. Jakoś nie ma nigdzie stron ani grup gdzie żony publikują wskazówki jak zgw. swojego męża gdy ten śpi i wstawiają video.
        • demodee2 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 11:52
          Faceta nie można zgwałcić. Można na nim przeprowadzić "inne czynności seksualne".

Kobiety raczej nie odczuwają przyjemności przy penetracji pochwy członkiem nieprzytomnego faceta. Dlatego więc tego nie robią ani nie publikują filmików.
          • pursuedbyabear Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 11:55
            Owszem, można. Nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia, trollu.
            • demodee2 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 13:39
              > Owszem, można.

Jest w prawie pojęcie "gwałtu na mężczyźnie"?

> Nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia, trollu.

To nie jest forum eksperckie, tylko dyskusyjne. Jeśli masz coś konkretnego do powiedzenia na ten temat (poza standardowym wyzywaniem mnie od trolli, oczywiście), to się wypowiedz.
              • pursuedbyabear Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 13:45
                A jest w prawie pojęcie "gwałtu na kobiecie"? Tak? Podaj paragraf.
              • angazetka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 14:13
                W prawie jest pojęcie zgwałcenia osoby, ciołku
          • analoga_niet Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 13:56
            Mozna. Doda zgwałciła faceta
          • martishia7 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 14:42
            "Inne czynności seksualne" nie oznaczają tego, co Tobie się wydaje, że oznaczają.
        • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 11:57
          Kobiety są bardziej wyspecjalizowane w przemocy psychicznej (nad parterami, dziećmi, podwładnymi). Taka przemoc często wywołuje większą traumę u ofiar niż wiele przejawów przemocy fizycznej.
          • pursuedbyabear Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 12:03
            Skąd wiesz? Masz wystarczające doświadczenia, by móc porównywać?
            • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 14:41
              Nom.
              • pursuedbyabear Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 14:46
                A te doświadczenia to są z 4chana czy z życia lub chociaż opracowań naukowych?
                • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 14:56
                  Z tych trzech źródeł. smile Chociaż za 4Chan można wstawić coś poważniejszego.
          • beataj1 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 12:40
            wiemy wiemy #piekłomężczyzn
            I jeszcze alienują dzieci i fałszywie oskarżają o gwałty całymi tabunami.

Milionami w sumie.
            • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 14:53
              No ale jednak faktem jest, że długotrwała przemoc psychiczna ze strony kobiet jest trochę lekceważona a jak chłop jeden jedyny raz podczas kłotni zrobi babie lekkiego siniaka to zaraz robi sie z niego największego zwyrola i damskiego boksera. smile
              • pursuedbyabear Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 15:00
                Kłótnia w twoim otoczeniu to robienie lekkich siniaków? Ooook, incelku...
                • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 16:12
                  pursuedbyabear napisała:

> Kłótnia w twoim otoczeniu to robienie lekkich siniaków?
                  >
                  Przecież dobrze wiesz, że baby potrafią zachowywać sie mocno prowokująco i czasem same wyskakiwać z łapami. Mężczyzna w ferworze takiej awantury nie musi mieć intencji zrobienia krzywdy ale czasem jakieś popchnięcie czy szarpnięcie może pozostawić jakieś ślady.
                  • pursuedbyabear Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 16:21
                    W życiu na nikogo z łapami nie wyskoczyłam, incelku. Teksty o tym, że to kobiety swoimi zachowaniami prowokują do przemocy możesz sobie wsadzić w majty. Mam nadzieję, że samodzielnie wyprane.
                    • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 17:36
                      pursuedbyabear napisała:

> W życiu na nikogo z łapami nie wyskoczyłam, incelku. Teksty o tym, że to kobiet
                      > y swoimi zachowaniami prowokują do przemocy możesz sobie wsadzić w majty. Mam n
                      > adzieję, że samodzielnie wyprane.
                      >
                      Według badań około 20% mężczyzn przyznaje, że było ofiarami przemocy psychicznej w swoim związku (mniejsza liczba również fizycznej). I teraz wyobrazmy sobie chłopa, który jest upadlany np przez dwa lata i pewnego dnia coś w nim pęknie i nieco mocniej szarpnie partnerkę podczas awantury. Czy to automatycznie czyni go przemocowcem? Kiedyś jeden koleś (chyba na Reddicie) opisywał, że znalazł sie w podobnej sytuacji. Uratowało go to, że miał nienaganną opinię i nawet rodzina tej baby opisywała go jako bardzo łagodnego człowieka i ostoję spokoju.
                      • angazetka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 18:50
                        A czy w wątku o obrzydliwej przemocy seksualnej wobec kobiet możemy nie poświęcać uwagi przemocy psychicznej wobec mężczyzn? Załóż o tym wątek zamiast rozmywać sprawę.
                        • baenzai Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 19:27
                          angazetka napisała:

> A czy w wątku o obrzydliwej przemocy seksualnej wobec kobiet możemy nie poświęc
                          > ać uwagi przemocy psychicznej wobec mężczyzn? Załóż o tym wątek zamiast rozmywa
                          > ć sprawę.
                          >

Ja bym w ogóle nie poruszał tutaj tego wątku gdyby nie wpisy typu ,,kobiety jednak nie gwałcą''. Wpisy te sugerują jakąś moralną wyższość kobiet podczas gdy:
                          - zdecydowana większość mężczyzn również nie gwałci
                          - kobiety wykazują szereg innych negatywnych zachowań (procentowo pewnie jest więcej kobiet znęcających się nad koleżankami w szkole niż mężczyzn gwałcicieli)
                          • angazetka Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 19:33
                            A kto tak pisał, poza trolliszczem?
              • bene_gesserit Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 15:16
                baenzai napisał:

> No ale jednak faktem jest, że długotrwała przemoc psychiczna ze strony kobiet j
                > est trochę lekceważona

Zajmij się tym, jeśli chcesz pomóc.
                Działaj. Zrób coś

a jak chłop jeden jedyny raz podczas kłotni zrobi babie
                > lekkiego siniaka to zaraz robi sie z niego największego zwyrola i damskiego bok
                > sera. smile

Zwłaszcza "smile" świadczy o tobie

Poczytaj o zjawisku przemocy, potem pisz o tym, nigdy odwrotnie, bo wychodzisz na totalnego ignoranta, ignorancie.
            • homohominilupus Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 15:06
              No ale nie ma co udawać ze problem nie istnieje
            • martishia7 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 15:39
              Mam wrażenie, że "alienacja rodzicielska", to jest kolejny z tematów, które są telefonem z przeszłości, której już nie ma, a w każdym razie, powoli zaczyna takim być. W swoim otoczeniu (dowód anegdotyczny ofc), mam wrażenie, że popularniejsza robi się opieka naprzemienna, albo coś na kształt. I to jest dla mnie logiczne o tyle, że skoro ludzie rozstają się z "błahych powodów" (tak powie wielu komentatorów), to w tych rozwodach/rozstaniach nie ma aż tyle patoli i negatywnych emocji. Jak dwoje w miarę przytomnych ludzi rozchodzi się na spokojnie, to i więcej miejsca na pokojowe ustalenia jest. I powiem Wam, w tych związkach gdzie tę opiekę naprzemienną, albo niemalże naprzemienną widzę - kobiety nie narzekają.
              • towariszczputin Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 16:23
                Ale na ematce obowiązuje retoryka że naprzemienna jest tylko po to żeby facet nie płacił.
                • analoga_niet Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 16:38
                  Nie, jest po to żeby matka podrzucała dzieci jak kukułka i zajeżdżała biednego kunia zadaniami sprzecznymi z jego naturą, dzięk oczekuje sama może się puszczać z przystojnymi facetami z netu
              • beataj1 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 16:32
                Mówiąc z mojej bańki: tam gdzie ojcowie byli fajni opieka naprzemienna jest opcją chcianą i nawet chętnie widzianą przez matki.
                W sytuacji gdy ojciec średnio kojarzył do jakiej klasy chodzi dziecko, kto jest jego lekarzem lub czy dziecko ma jakieś zajęcia pozalekcyjne a opieka naprzemienna miała być sprytnym pomysłem na uniknięcie płacenia alimentów, to faktycznie matki entuzjastycznie do pomysłu nie były nastawione.
                A teraz alienacja to taka kobyła ujeżdżana przez dzielnych tatów na zmianę z 500 zl alimentów z których matka robi sobie pazy, rzęsy i tureckie zęby.
                • martishia7 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 20.04.26, 17:32
                  Tak, sensowny ojciec sensownym pozostaję. W jednym przypadku był nieogarniany, ale z dobrymi intencjami, więc się wziął i ogarnął.

> A teraz alienacja to taka kobyła ujeżdżana przez dzielnych tatów na zmianę z 500 zl alimentów z których matka robi sobie pazy, rzęsy i tureckie zęby.

Co jakiś czas, jak przewija się jakaś kolejna dyskusja na temat tych alimentów, z których kobiety urządzają sobie dostatnie życie, wchodzę sobie kontrolnie zobaczyć statystyki średnio zasądzanych alimentów na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości i szybko je zamykam.
      • bene_gesserit Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 23.04.26, 16:27
        demodee2 napisała:

> Homo sapiens to gatunek z gruntu niemoralny, postępujący brutalnie, jeśli tylko
        > ma pewność, ze zły postępek przejdzie bezkarnie. Spytajcie Zimbardo i Milgrama

To, oczywiście, bzdura, bez obrazy. I eskpwryment więzienny Zimbardo, i eksperyment Miligrama doczekały się zasłużonej krytyki, i to nie tylko z powodów etycznych, ale też naukowych.

Poza tym wnioski z tych eksperymentów są zupełnie inne, niż lęk przed konsekwencjami, który niby to jest jedyną powstrzymującą przed złem siłą. Weź sobie poczytaj o efekcie Lucyfera, jeśli już. Głupie jest to, co napisałaś niemożliwie po prostu
    • feniks_4 Re: Rape academy: czemu ach czemu kobiety 22.04.26, 13:37
      Znowu gwalt na nieprzytomnych kobietach, tym razem w szpitalu:

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/horror-w-klinice-w-niemczech-pielegniarz-gwalcil-nieprzytomne-pacjentki/b0vjqnz,79cfc278

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka