kochamruskieileniwe Re: Wątek na środę 29.04.26, 15:00 Dostałam ostateczne rozliczenie remontu😱 Obiadu nie będzie. Zaczynam pościć. Na szczęście szczaw już zaczyna się powoli. Na mirabelki trochę poczekam.. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wątek na środę 29.04.26, 15:19 Dużo... ale było robione wszystko na jednym poziomie. Oprócz instalacji grzewczej, bo ta stosunków świeża. Teraz meblowanie kuchnia, szafa na wymiar ( niestety, nie da się tam wstawić gotowca) plus nowa kozą (jest stara, ale bard,o mi się nie podoba. ) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wątek na środę 29.04.26, 15:21 Ale przynajmniej mam wymienione instalacje, nowe podłogi, nowa (bo nie było) wentylację grawitacyjna, co przy kozie jest niezbędne, by dom przeszedł wymagany przegląd kominiarski... Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wątek na środę 30.04.26, 10:20 Ej, a może to nie była kwota, tylko... numer telefonu do ekipy remontującej Tak czy siak, trzymam kciuki za przyszły remont 💚 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wątek na środę 29.04.26, 16:39 ALEXISSS! Za szkody moralne będziesz mi płacić, mecenas Pi.Rania już do ciebie pisze!! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wątek na środę 29.04.26, 18:50 Chciałam spróbować a tam paczą na mnie jak na idiotkę i nie wiedzą o czym ja w ogóle gadam! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek na środę 29.04.26, 18:55 Ja poproszę wersję rozszerzoną! Taką do kolacji z popkornem. Baj de łej, przeczytałam zamiast "ALEXISSS", ALIEXPRESS. Pszypadeg? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wątek na środę 29.04.26, 18:59 Zapytałam o berry- hibiscus refresha. Laska na mnie paczy, pyta jeszcze raz co też ja chciałam, no więc ja powtórzyłam, ona przeprosiła i zawołała kolegę,kolega to samo pytanie, ja ta sama odpowiedź i on mi na to, że takiego czegoś, to u nich nie ma... I tu nastała niezręczna cisza :p Podziękowałam i się oddalilam spiesznie:p Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wątek na środę 29.04.26, 19:08 Dlaczego nie pokazałaś im fotki alexis. Nie wezwalaś menagera? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wątek na środę 29.04.26, 19:10 Alexis w Antwerpii nie zrobiłaby na nikim wrażenia,nie takie gwiazdy tu chodzą (!!) po ulicach :p Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Wątek na środę 29.04.26, 20:05 Ale fotkę tej brei Alexis trzeba było pokazać, nie samej Alexis Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wątek na środę 29.04.26, 20:45 Widzisz, mnie to wszystko tak zestresowało, że w ogóle o tym nie pomyslałam 😞 a drugi raz już tam nie pójdę :p Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wątek na środę 30.04.26, 10:22 szarmszejk123 napisał(a): > ALEXISSS! Za szkody moralne będziesz mi płacić, mecenas Pi.Rania już do ciebie > pisze!! Czyli nie dość że Aleksis jest wymyślona, to ta breja również ?! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wątek na środę 30.04.26, 15:52 W Belgii, a przynajmniej w Antwerpii o brei nigdy nie słyszeli :p Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek na środę 30.04.26, 15:58 Kurczę... Jutro będę w okolicach Starbunia. Mam się poświęcić i wejść zapytać o breję? Jak się ta breja w ogóle nazywa, bo jednakowoż mniemam, że obsługa Starbunia na hasło "Tą breję co bierze Alexis" może zdębieć i zadzwonić po psychiatrę... A ja nie mam czasu na tłumaczenie się lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wątek na środę 30.04.26, 16:07 Berry-hibiskus refresha na wodzie:p Zrobisz to? Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek na środę 30.04.26, 16:17 Właśnie nie wiem czy warto... Myślisz, że powinnam dla dobra ludzkości? Nawet, zaraza, będę miała czas, bo w galerii, w której JEST Starbunio (sprawdziłam!) muszę poczekać około pół godzinki, zdążę, jeśli nie będzie kilku Alexis... Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wątek na środę 30.04.26, 16:19 No jà właśnie chciałam sprawdzić, czy warto 😅 chciałam się poświęcić, uzbrojona w córkę, dla was! Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wątek na środę 30.04.26, 16:24 Mogę sie poświęcić i sprawdzić czy mają w Hiszpanii. Starbucks w Hiszpanii to w ogóle skandal Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek na środę 30.04.26, 16:28 No dobra, to się poświęcę. Skoro ty byłaś gotowa, to ja też się wykażę postawą obywatelską i w czynie społecznym... Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Wątek na środę 30.04.26, 16:06 A co mam zrobić jak w okolicy nie mam żadnego Starbunia 🤔 nawet nie wiem gdzie jest najbliższy, może na dworcu głównym 🫣 fatalna ta Holandia 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wątek na środę 30.04.26, 16:07 Jest na pewno na lotnisku w Eindhoven 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Wątek na środę 30.04.26, 16:14 Tak, faktycznie. Co prawda to 2h drogi ode mnie, ale jak zdążę to sprawdzę w przyszłym tygodniu! Mąż lubi dziwne ulepki, to najwyżej on ten plastikowy napój wypije 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Wątek na środę 29.04.26, 17:12 Wstawiłam sobie implanta. Właśnie schodzi znieczulenie. I muszę wziąć następne przeciwbólowe. Rolety też dziś w sypialni zainstalował nam pan bo stare się rozpadły (po 21 latach). Ale to firma, sami nie zakładamy. Na obiad reszta rodziny zjadła schabowe. Ja nic no bo jak 🙄 A teraz leżę i bawię szczeniaczka 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wątek na środę 30.04.26, 10:32 Współczuję bólu. A szczeniaczek taki słodziak, że aż by się chciało mieć takiego .... 😍 (nie, nie, wykluczone, żadnych piesków więcej, mam już swojego ogra tj. w jednym ciele piękność i szkarada podła, w dodatku agresywna ehhh... ) Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wątek na środę 30.04.26, 15:39 Wpis o psie bez zdjęcia psa się nie liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Wątek na środę 29.04.26, 19:26 U mnie dziś cały dzień potwornie zimno. Niby wiało mniej niż wczoraj, ale wczoraj to chociaż słonko wychodziło, świeciło i grzało nieco. Dziś szaro I zimno jak cholera. Teraz dopiero się rozpogodziło, błękit nieba i obłoczki, ale zanim pranie na balkonie powiesiłam to mi ręce zgrabiały. Na obiad były schabowe z kurczaka, mizeria i ziemniaczki. A na pocieszenie lody (jak marznąć to na całego). Właśnie obmyślam, co by tu dobrego do jedzenia na weekend kupić, tym bardziej, że już zaczęłam, jutro mam wolne! A z weekendowych rozrywek to mam zestresowane maturą dzieciątko 😄 Mąż wyszedł z propozycją wyjazdu do dziadków, ale maturzysta absolutnie jechać nie chce, a ja nie mam serca zostawiać dzieciątko samo w domu. Więc chyba skończy się na jakiś atrakcjach w pobliżu albo na balkonie z książką i słoneczkiem (jeśli się prognozy sprawdzą) 🌞 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wątek na środę 29.04.26, 19:45 ga-ti napisała: > > Mąż wyszedł z propozycją wyjazdu do dziadków, ale maturzysta absolutnie jechać > nie chce, a ja nie mam serca zostawiać dzieciątko samo w domu. > Zapytałaś dzieciątko o opinię? Bo kiedy ja mojemu powiedziałam że nigdzie nie jedziemy żeby ją wspierać, to ze łzami w oczach błagała JEDŹCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Wątek na środę 29.04.26, 20:49 U nas podobnie: jedźcie, będzie spokój w domu, nikt mi nie będzie zrzędził i marudził 🤷♀️ Tylko ze ja chce orzeszki podawać, owocki przynosić, obiadek ugotować, kakałko zrobić... No jakoś tak. Może mąż więcej rozsądku okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wątek na środę 30.04.26, 06:06 No właśnie. Więc my jedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wątek na środę 29.04.26, 19:58 Dziś miałam dzień intensywny. Spędzony m.in. na zakupach i u lekarza. Zakupy pomyślne, udało mi się kupić 3 staniki. Na obiad zjadłam banana, inni nie wiem, bo byli poza domem. W sprawie rolet, to znam ten ból. Próbowaliśmy różnych rzeczy i jak dotąd najlepsze są tanie rolety z jyska, które po prostu nakłada się na ramę okna. Mamy takie jak w linku, z tą zewnętrzną „aluminiową” stroną. Latem chronią też przed nagrzewaniem pomieszczenia, a zaciemniają bardzo dobrze. jysk.pl/firany/rolety/rolety-zaciemniajace/roleta-termiczna-zaciemniajaca-fonno-60x170-cm-szary Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Wątek na środę 29.04.26, 20:03 Pogode mam super, na obiad dzis zjadlam tarte z rabarbarem (miala wielka czape bezowa wiec nawet bialka bylo sporo siedzac w kawiarni przy stoliczku na zewnatrz i wystawiajac sie do slonca (ale posmarowana filtrem of course). Jestem na wyjezdzie pracowym, jutro wracam. U nas raczej nie bedzie majowki bo ja i dzieci mamy wolne w piatek a maz w poniedzialek. Ale jak bedzie ladna pogoda to w weekend wyjdziemy zjesc cos dobrego moze. Albo ugotuje jakies risotto ze szparagami? Na straganach juz bardzo wiosennie, czekam tylko na mlode ziemniaki (maz w zeszlym tygodniu zamiast mi przywiezc mlode royal jersey z UK to przywiozl jakies po prostu male ziemniaki do zapiekania, beznadzieja). Podobno w polskim sklepie sa dobre malosolne, pojde sprawdzic w przyszlym tygodniu. Na zdjeciach moj obiad i to co tu kwitnie - bez, czarny (bialy) bez i irysy Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Wątek na środę 29.04.26, 20:28 Narobiłaś mi smaku tym rabarbarem!! Jadłam w zeszłym roku pyszną w jednej z kawiarni, do której czasem zaglądam. Chyba pora tam zajrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Wątek na środę 29.04.26, 20:50 No ja wlasnie wcale nie jestem fanka rabarbaru ale tak raz na jakis czas, z okazji wiosny na przyklad, to sie skusze - i potem znowu moge nie jesc Idz do kawiarni koniecznie, trzeba je wspierac zebysmy nie zostaly potem z samymi sieciowkami typu starbucks. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wątek na środę 29.04.26, 20:53 Mam tak samo z rabarbarem:p nie kocham go jakoś specjalnie ale jest takim wspomnieniem dzieciństwa, że raz do roku się skuszę...w jakiejś lepszej wersji, niz suchy placek drożdżowy mojej babci, z którego jedyną jadalną częścią był właśnie rabarbar z kruszonką, resztę dostawał pies:p Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Wątek na środę 29.04.26, 21:15 Moja babcia tez zawsze piekla takie suche placki drozdzowe, brrrr… jadalne byly tylko posmarowane gruba warstwa dzemu i to tez tylko zaraz po upieczeniu bo potem twardnialy i zmienialy sie w suchy kamien Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na środę 29.04.26, 21:36 Brioszki z rabarbarem z moich wypieków polecam(drożdzowe, nie suche) Rabarbarotkę Ciasto z rabarbarem i budyniem Wszystko z moich wypieków, nic nie jest suche, wilgotne, dobre. Kwaskowaty rabarbar jest super. Pięknie się łączy z truskawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek na środę 29.04.26, 21:37 *nic nie jest suche, tylko wilgotne, dobre Note to self: nie pisać patrząc na mecz, bo sie gubi słowa Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wątek na środę 29.04.26, 20:59 doba wciąż krótsza 😅 Majówka częściowo w pracy a częściowo w robocie (budowa) 🤪. Będzie ognisko i grill Chłopaki na obiad domowe hamburgery ja kasza manna z figami i orzechami, jutro morszczuk wędzony,mix kasz,mix warzyw Fota niestety bez windy Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Wątek na środę 29.04.26, 21:19 Mam takie które można podciągać i opuszczać z obu stron, wyglądają jak papierowe, montaż jest dość prosty, firma dostarcza rolety i link do filmiku na YouTube. U mnie akurat montował fachowiec ale miałam ich dużo i baliśmy się że uszkodzimy okna, a mam aluminiowe ramy. Mam takie zaciemniające, w opcji „plaster miodu” z aluminiowym środkiem, więc poza zaciemnieniem, dają też izolację. Moje są jasno szare z zewnątrz i są we framudze okna, nie ma żadnych kaset, ramek i innych elementów obudowy okna (na fotkach moje domowe). Jak są dobrze wymierzone to nic nie prześwituje, zawsze zostawiam trochę odsłonięte u góry bo jest za ciemno 😀 Coś takiego (firmy nie znam, przykład produktu) allegro.pl/oferta/plisy-rolety-gora-dol-roleta-plisa-honeycomb-6637087655 Odpowiedz Link Zgłoś
matthewcoll Re: Wątek na środę 30.04.26, 14:02 Haha, totalnie rozumiem ten nastrój 😄 raz pełen spokój jak kwiat lotosu, a za chwilę człowiek ma ochotę ponarzekać na wszystko szczególnie na ten brak wiatru! Na obiad? Klasyka: „coś się ogarnie” albo szybkie zamówienie i problem z głowy 🍕 Majówka i tak zapowiada się spokojnie, więc najważniejsze to złapać trochę luzu i odpoczynku 🌸 Co do rolet zdecydowanie polecam blackout roller blinds. Są naprawdę wygodne, łatwe w montażu (często bez wiercenia) i świetnie blokują światło, więc koniec z pobudkami o 5 rano 😅 Jeśli chcesz coś bardziej estetycznego, to plisy zaciemniające też dają radę i dobrze wyglądają w sypialni. A jeśli humor dalej wariuje, to czasem pomaga wrzucić na chwilę coś prostego, jak lightweight mobile game, żeby się oderwać i trochę zresetować głowę Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wątek na środę 30.04.26, 14:04 Oto Czatuś wraz ze swoim bełkotem! Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Wątek na środę 30.04.26, 16:29 Ale ciepło jest, bo masz tylko taką kurteczkę przewiewną 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek na środę 30.04.26, 19:18 A tutaj kwitnie jepacque, i śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś