Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia z Berlina

13.06.26, 15:26
przesyłam, na pociąg czekając.
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Pozdrowienia z Berlina 13.06.26, 15:47
      Ruch okrutny, i takie cudeńka, w estetyce Las Vegas prawie, tu pływią.
      • krwawy.lolo Re: Pozdrowienia z Berlina 13.06.26, 15:53
        I takie skromne kaczątka.
    • krwawy.lolo Re: Pozdrowienia z Berlina 13.06.26, 16:29
      I zamiast babć posiadają dziewczyny klozetowe.
      • bywalec.hoteli Re: Pozdrowienia z Berlina 13.06.26, 18:32
        Piwko już wypite?
      • boggi_dan Re: Pozdrowienia z Berlina 14.06.26, 10:03
        krwawy.lolo napisał:

> I zamiast babć posiadają dziewczyny klozetowe.
        To jak się wyjedzie ze swojej wioski. To się człowiek dziwi światu. "Berlin Zachodni to stoi Polak co drugi chodnik. Pięć lat tam spędziłem. Później okazjonalnie. Byłem przy rozbiórce muru berlińskiego. Widziałem jak budowali- BND, nowa główna siedziba niemieckiej Federalnej Służby Wywiadowczej znajduje się przy Chausseestraße w dzielnicy Mitte w Berlinie. To największy kompleks wywiadowczy na świecie, którego budowa kosztowała ponad miliard euro. Dobre mam wspomnienia z Berlina i chętnie wracam.
    • alpepe Re: Pozdrowienia z Berlina 13.06.26, 22:39
      O tej porze to byłam akurat w Świnoujściu.
      • krwawy.lolo Re: Pozdrowienia z Berlina 13.06.26, 22:53
        A tak czekałem nad rzeką ... Była taka może półgodzinna dziura w chmurach, że aż kapturnik zdjąłem.
    • bi_scotti Re: Pozdrowienia z Berlina 14.06.26, 03:00
      Lolo, Berlin to Berlin ale czy Ty pamietasz 1974 Mundial & Polska - Haiti 7:0? Wlasnie sie zaczyna game Haiti-Scotland i ... wbrew mojej milosci do whisky & everything Scottish chyba bede kibicowac ... Haiti big_grin Always for the underdog wink Enjoy Berlin! Cheers.
      • krwawy.lolo Re: Pozdrowienia z Berlina 14.06.26, 12:10
        Berlin indżojowałem cztery godziny, między dwoma pociągami. I tak naprawdę jedynie wspomniane pół godziny dziury w chmurach. Poza tym wiało i co chwilę padało. A w środku gmaszysko nie robi za dobrego wrażenia. Jest ciemnawo i przez to cokolwiek ponuro. W dodatku zasięg słaby. W każdym razie w sieci O². Komórki nie mogłem doładować, bo z powodu permanentnego wandalizmu zlikwidowano ogólnodostępne gniazdka. (Pan w informacji mi powiedział.)
      • krwawy.lolo Re: Pozdrowienia z Berlina 14.06.26, 12:13
        Coś tam pamiętam, chyba bardziej z niezliczonych później cytatów. Meczu raczej nie oglądałem. Miałem już prawie 13 lat i powoli traciłem zainteresowanie piłką kopaną.
    • mizantropka65 Re: Pozdrowienia z Berlina 14.06.26, 05:47
      Czy to dworzec ZOO?
      • alpepe Re: Pozdrowienia z Berlina 14.06.26, 07:54
        Nie, przecież jest napis. To dworzec główny. Jak chcesz wiedzieć, jak wygląda dworzec Zoologischer Garten, to tu masz np. takie wyszukiwanie w google "zoo bahnhof berlin" i będziesz miała adres i zdjęcia.
        • pani.asma Re: Pozdrowienia z Berlina 14.06.26, 10:18
          Co takiego specjalnego w tych dworcach ? Chyba nawet dworzec we Wrocławiu jest milion razy ładniejszy
          • boggi_dan Re: Pozdrowienia z Berlina 14.06.26, 18:04
            "Dworzec kolejowy Wrocław Główny został uznany za jeden z najlepszych w Europie według najnowszego rankingu European Railway Station Index 2025. W prestiżowym zestawieniu, przygotowanym przez międzynarodową organizację Consumer Choice Center, wrocławska stacja zajęła pierwsze miejsce w kategorii dworców obsługujących poniżej 50 milionów pasażerów rocznie. Berlin Hauptbahnhof to inna bajka. Są tam otwarte i przeszklone stropy między poziomami. Fajne widoki i rzeka Sprewa w pobliżu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka