Dodaj do ulubionych

Co na obiad?

05.07.26, 14:34
U mnie pogoda marzenie. 25 stopni, lekki wietrzyk popadalo, teraz slonko. Wiec wlasnie grilluje warzywa, docrego stek dobrze wypieczony i salata. Na kolacje bedzie micha salaty z chlebem tostowym. Az chce sie zyc. 馃檪 Milego popoludnia.
Obserwuj w膮tek
    • majenkirr Re: Co na obiad? 05.07.26, 14:38
      To samo co wczoraj. Na dwa dni zrobi艂am馃ぃ
      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 14:40
        馃槄馃槀 Fajne, takie nieprzekombinowane. 馃槄
        • mag-la-swag Re: Co na obiad? 08.07.26, 18:33
          Dobre, nie za slodkie 馃榾
      • pepsi.only Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:21
        big_grin
      • infinitypool Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:26
        Haha swietne馃槃
      • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:52
        My艣l臋, 偶e nawet jeszcze na jutro ci starczy 馃ぃ
      • krwawy.lolo Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:52
        Obiad cesarski, wyj膮tkowo ekskluzywny.
      • alexis1121 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:24
        馃槅馃槅馃槅
    • aankaa Re: Co na obiad? 05.07.26, 14:40
      czy偶by艣 kupi艂a ten gril?
      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 14:41
        Kupilam na probe, maly i tani. Zobacze najpierw ile zapalu starczy.
      • nick_z_desperacji2 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:49
        Czy偶by艣 w膮tpi艂a?
    • mariola233 Re: Co na obiad? 05.07.26, 14:49
      Witaj pi臋kna,ja mam makaron z serem bia艂ym,a m膮偶 z synem sos,艂adnie mo偶e nie wygl膮da na talerzu,ale m贸wi膮 偶e by艂o pyszne,a na deser bu艂eczki dro偶d偶owe z czekolad膮,pozdrawiam Was serdecznie i 偶ycz臋 mi艂ego,spokojnego i pi臋knego dnia 馃尮馃尯馃馃尫馃尰
      • majenkirr Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:23
        Mariolka, Ty to widz臋 jak moja c貌rka - ona te偶 ma awersj臋 do du偶ych talerzy馃槈
      • chybagupi Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:30
        mariola233 napisa艂a:

> Witaj pi臋kna,ja mam makaron z serem bia艂ym,a m膮偶 z synem sos,艂adnie mo偶e nie wy
        > gl膮da na talerzu,ale m贸wi膮 偶e by艂o pyszne

A pomidory wszyscy jedz膮 z jednej miski?
      • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:36
        tylko to bardziej blacha drozdzowego, moze z jablkami albo z zakalcem, ale chyba nie buleczki 馃構
      • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:56
        O matko! Pomidory ze 艣mietan膮! Mniam 馃構
      • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:59
        Mariola233, wklej, prosz臋 przepis na to dro偶d偶owe. Wysz艂o Ci perfekcyjnie puszyste.
        • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:21
          mariolka rzadko wraca do swoich watkow/wpisow

ale jak chcesz perfekcjne drozdzowe, puszyste, wilgotne, nie wysychajace po kilku godzinach to zrob na bazie brioszki, z niezbyt duza iloscia drozdzy i zimna fermentacja, z tego ciasta mozna robic babka/buleczki/placki wszelakie itp

mojewypieki.com/przepis/briosza-brioszka-brioche-najlepsza
          • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:25
            Bardzo dzi臋kuj臋. Tak, szukam przepisu na takie puszyste, dobrze wyro艣ni臋te, napowietrzone. A to od tej forumki tak w艂a艣nie wygl膮da.
            • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:29
              podejrzewam, ze mariolka robi drozdowe wg starej szkoly, czyli z duza iloscia drozdzy, co daje wyrosniety wypiek ale w smaku mocno drozdzowei szybko czerstwiejace
              • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:30
                co kto lubi 馃檪
          • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 22:36
            Czy to Twoja panettone? Pieczesz w garnku?
            • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 22:50
              nie do konca panettone ale tak, najmojsza smile
              tak, pieke w garnku, ten do akurat jest do ryzu ale babki drozdzowe wypieka swietne, chleby tez pieke w krusetach a ich foremki i blachy do ciast sa za...ste
        • mariola233 Re: Co na obiad? 06.07.26, 09:02
          vm.tiktok.com/ZNRKWvsRT/ prosz臋 bardzo
      • alexis1121 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:25
        Zjad艂abym absolutnie wszystko!
      • misiamama Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:13
        uwielbiam makaron z serem smile
        • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:15
          koszmar mojego dziecinstwa, obok zupy owocowej, tato byl wielkim fanem makaronu z serem i koniecznie ze skwarkami
          • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:33
            U mn臋 w domu te偶 jad艂o si臋 makaron z serem, ale na s艂odko. Ze skwarkami 馃あ
            • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:38
              nie pytaj tongue_out
              czasami zamiast makaronu byly szare kluski z surowych pyrow, ja je lubilam wlasnie ze skwarkami a tato i dziadek dodatkowo bialy ser, no nie, nieeeeee
              a na slodko to juz w ogole nie, bia;y na slodko wchodzi mi tylko w postaci sernika i czasami jako nalesniki, pierogi juz nie przejda
              • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:38
                * bialy ser
              • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:57
                O! szare kluski ze skwarkami bardzo lubi艂am, ale do nich nie by艂o dodatkowo bia艂ego sera. Ja bia艂y ser mog臋 i na s艂odko i na s艂ono, jako twaro偶ek do chleba chocia偶by. Jednak niekt贸re po艂膮czenia s膮 dla mnie nie do przej艣cia. Makaron z twarogiem musi by膰 na s艂odko, a placki ziemniaczane z cukrem wywo艂uj膮 odruch wymiotny. Za to kluski 艣l膮skie mog臋 je艣膰 zar贸wno z cukrem, jak i z gulaszem
                • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:00
                  placki z cukrem jak najbardziej wink ale kluski tylko z gulaszem

kazdemu wg jego smaku smile
                  • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:00
                    z cukrem ale bez smietany
                    • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:34
                      No ja wol臋 ze 艣mietan膮, ale bez cukru 馃槃
                • chlodne_dlonie Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:50
                  Jedynie s艂uszny zestaw to kluski 艣l膮skie i ROLADA, moje Panie! wink
                  • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:55
                    rolady musza byc z wolu a jedynym miesem, jakie zje jarosz jest kurczak.indyk wiec albo gulasz z piersi kuraczoindyczej albo, jak mi sie chce. to rolady tez kuraczoindycze
                    • jakis.login Re: Co na obiad? 06.07.26, 08:05
                      mysiulek08 napisa艂a:

> jedynym miesem, jakie zje jarosz jest kurczak.indyk

Ty na pewno znasz znaczenie u偶ywanych s艂贸w? Jarosz to osoba, kt贸ra nie je 偶adnego mi臋sa.
    • sandy_cheeks Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:07
      W go艣ciach na Podlasiu jestem, wi臋c nie wybrzydzam 馃槉
      Wczoraj barszcz z farfoclami, kt贸ry podobno nazywa si臋 zup膮 burakow膮 + kie艂ba i halloumi z grilla.
      Dzi艣 broku艂owa + kartofle, schabowe z piersi kurczaka, mizeria i pomidory z cebul膮. Na deser lody z najlepszej we wiosce lodziarni...
      • gryzelda71 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:11
        Co to za wioska z lodziarnia?
        • sandy_cheeks Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:44
          Z t膮 wiosk膮 to mo偶e troch臋 pojecha艂am 馃榿
          • angazetka Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:46
            Czy to wioska na 300 000 mieszka艅c贸w?
          • gryzelda71 Re: Co na obiad? 05.07.26, 20:18
            To w Bialymstoku?
    • ga-ti Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:33
      Nie mam poj臋cia, co zam贸wimy. Ale wczoraj jad艂am ob艂臋dn膮 zup臋 orzechow膮. Z orzech贸w w艂oskich, z mini pulpecikami, na pysznym wywarze, z grzaneczkami. Pierwszy raz jad艂am zup臋 orzechow膮, polecam!
      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:41
        Wydebilas przepis? Chetnie bym sprobowala.
        • ga-ti Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:37
          Niestety nie. Danie regionalne, przepis chroniony.
          • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:12
            Szkoda. Guglalam, ale przepisy jakies takie...
      • chlodne_dlonie Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:52
        A gdzie to tak膮 zup臋 serwuj膮, hmmm..?
    • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:35
      Grill dla jednej osoby.
      • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:58
        Wino z grilla?
        • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:01
          Grzaniec.
    • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:35
      brazylijski gulasz z bananow z ryzem - to dla opcji wege
      opcja niewege grilowana piers z kurczaka i jakas salata
      • cudko1 Re: Co na obiad? 06.07.26, 09:21
        mysiulek08 napisa艂a:

> brazylijski gulasz z bananow z ryzem - to dla opcji wege
        > opcja niewege grilowana piers z kurczaka i jakas salata
        >

czy ja moge prosic o przepis na ten bananowy gulasz? brzmi tak egzotycznie smile
        • mysiulek08 Re: Co na obiad? 07.07.26, 18:51
          alez prosze, jest zaskakujaco interesujace tongue_out

www.recipesandplaces.com/moqueca-da-banana-da-terra-brazilian-plaintain-stew/

olej palmowy pomijam, uzywam gesty 'koncentrat' kokosowy
          banany najlepiej jak sa nie do konca dojrzale, niezbyt zolte
          ostatnio sypnela starty grana padano, sos zrobil bardziej aksamitny smile
          pomijam tez kolendre a jak nie mam papryczek chili to dodaje meksykanski tajin, ktory zreszta bardzo polecam tak ogolnie kuchennie
    • iberka Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:44
      Micha sa艂aty i pieczony kurczak. Na dworze ch艂odno, na zmian臋 s艂o艅ce i deszcz, ale cudownie do 艂apania oddechu po upa艂ach smile
    • nick_z_desperacji2 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:51
      Nic. Jad艂am dwa dni temu, wi臋c nie pa potrzeby 馃檮
    • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:53
      W艂a艣nie zjad艂am w ramach obiadu budy艅 z porzeczkami i agrestem zerwanymi chwil臋 wcze艣niej w ogrodzie 馃構
      • lucadimontezemolo Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:32
        Zazdroszcz臋 smile Kocham agrest.
        • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:44
          Agrestu mam niewiele, bo krzaczki malutkie, ale pyszny jest
      • nenia1 Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:02
        a budy艅 jaki, waniliowy? W艂a艣nie sobie u艣wiadomi艂am, 偶e dawno nie jad艂am budyniu.
        • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:23
          Budy艅 mia艂am 艣mietankowy. W sumie to jest kisiel z budyniem, wlewany do miseczki na przemian. Taki letni deser bez wi臋kszego wysi艂ku. Budy艅 艣mietankowy, kisiel wi艣niowy i do tego na wierzch owoce 馃構
    • alexis1121 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:26
      Fajne menu, ja si臋 uzale偶ni艂am od lod贸w, mimo 偶e nie lubi臋 kawy 馃槃
      • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:30
        Jak 艣licznie wygl膮dasz, jak Szeherezada. Teraz chyba zn贸w bardzo modne s膮 takie alladynki, musz臋 poprzymierza膰.
        • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:36
          Chyba modne, bo sporo ich w sklepach. Ja chyba nie mam odpowiedniej figury, bo co przymierz臋, to wygl膮dam jak Sindbad 馃ぃ

Alexis pasuj膮
          • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:40
            Ale Sindbad mia艂 takie z obni偶onym krokiem. A te s膮 tylko 艣ci膮gni臋te w kostce.
            A偶 jestem ciekawa jak b臋d臋 wygl膮da膰.
            • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:46
              No niby tak. Ja jestem niska i niestety nie wszystkie fasony dobrze na mnie le偶膮.
        • alexis1121 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:05
          Dzi臋kuj臋 kochana 馃槃鉂わ笍 Te偶 nie wiedzia艂am, 偶e s膮 w trendach, zobaczy艂am je na dziewczynie w markecie.
          • armamagedon Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:55
            Alexis, spodnie uk艂adaj膮 si臋 idealnie, napisz prosz臋 z jakiej s膮 firmy
            • alexis1121 Re: Co na obiad? 05.07.26, 20:54
              Wklejam link, jest jedno ALE. One s膮 zupe艂nie przezroczyste, wida膰 w nich nawet cieliste majtki.
              www.mytheresa.com/euro/en/women/the-frankie-shop-mio-sheer-crepe-balloon-pants-beige-p01179484
      • snakelilith Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:35
        Ta firanka na brzuchu to dla s膮siadki? Ma sugerowa膰 menopauzalny brzuch? big_grin
        I zostawi艂am ci z dzisiejszego obiadu ma艂膮 porcj臋 kopytek z bia艂ym serem. Z cukrem i cynamonem i brzoskwiniami, by艣 nie musia艂a ci膮gle je艣膰 z plastikowego kubka. big_grin
        • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:53
          Co Ty piszesz?! Alexis1121 wygl膮da jak modelka. Nie ma si臋 do czego przyczepi膰.
          • snakelilith Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:07
            Sorry, ale ta firanka na brzuchu to ni przypi膮艂, ni przy艂ata艂. Modelki (w zesz艂ym sezonie, bo to moda 2025 ) wygl膮da艂y tak jak ni偶ej.
            To tylko w ramach edukacji, bo alexis chcia艂a mi udziela膰 porad a艂tfitowych. big_grin
            • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:09
              Wezowa az sie wtrace. Twoje usmieszki na koncu wypowiedzi tylko poteguja vibe starszej, zgorzknialej kobiety, ktorej ewidentny ucisk korali na carotis sinistra daja sie we znaki. Wybacz, ale ogladajac twoje prywatne zdjecia, ktore wrzucasz widze mocno srednia kobiete bez polotu. To co nazywasz u Alexis falbanka jest wykonczeniem blizki. Od razu widac, ze zadnego tlustego brzucha nie ukrywa lub nie udaje, ze takowy posiada. Za to ladnie wyrownuje proporcje miedzy ramionami i biodrami. Luzny i konsekwentny stroj Alexis. Nie moja bajka, ale lepiej tak, niz odkryty brzuch a na to marynarka udajaca worek na kartofle. Alexis ms ladna figure, konsekwentny styl i dobrze jej w tym. Obojetnie jak mocno bedziesz tupala nozka. 馃檪
              • boggi_dan Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:15
                andallthat_jazz napisa艂a:

> Wezowa az sie wtrace. Twoje usmieszki na koncu wypowiedzi tylko poteguja vibe s
                > tarszej, zgorzknialej kobiety, ktorej ewidentny ucisk korali na carotis sinistr
                > a daja sie we znaki. Wybacz, ale ogladajac twoje prywatne zdjecia, ktore wrzuca
                > sz widze mocno srednia kobiete bez polotu. To co nazywasz u Alexis falbanka jes
                > t wykonczeniem blizki. Od razu widac, ze zadnego tlustego brzucha nie ukrywa lu
                > b nie udaje, ze takowy posiada. Za to ladnie wyrownuje proporcje miedzy ramiona
                > mi i biodrami. Luzny i konsekwentny stroj Alexis. Nie moja bajka, ale lepiej ta
                > k, niz odkryty brzuch a na to marynarka udajaca worek na kartofle. Alexis ms la
                > dna figure, konsekwentny styl i dobrze jej w tym. Obojetnie jak mocno bedziesz
                > tupala nozka. 馃檪
                Co si臋 dziwisz Anna. Staro艣膰 nie rado艣膰. I n贸偶ki ju偶 te偶 nie te.
              • snakelilith Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:48

> Wybacz, ale ogladajac twoje prywatne zdjecia, ktore wrzuca
                > sz widze mocno srednia kobiete bez polotu.

Ciesz si臋 wieczna ofiaro losu, 偶e podbijam ci w膮tek. big_grin
                I macham ci wczorajsz膮 n贸偶k膮 prezentuj膮c si臋 w prza艣no- 艣rednim a艂tficie bez polotu. Ale za to z bajkowego tunelu. big_grin
                • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:59
                  O yesssuuu nawet nie wiedzialabym od czego tu zaczac guru mody. 馃槀 W klubach seniora beda sobie notatki robic, jak za sam stroj dostac bezplatne przejazdy komunikacja miejska. Nie wiem kto i dlaczego zrobil sobie beke z ciebie i wmowil, ze znasz sie na modzie. 馃槀 Ludzie wredni sa jednak.
                  • raczek47 Re: Co na obiad? 05.07.26, 20:35
                    Na zwiedzanie i 艂a偶enie po jakim艣 plenerze powinna si臋 ubra膰 bardziej sexy czy m艂odzie偶owo czy jak uwa偶asz, skoro tak wysmiewasz? Przypomn臋, 偶e ty si臋 za bardzo nie potrafi艂a艣 spakowa膰 na weekend w hotelu pod Wiedniem.
                    • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 21:16
                      Jak sie wysmiewa ladna kobiete o fajnej sylwetce oraz poprawnym stroju, to wypadaloby jako samozwamczy guru mody zsprezentowac cos, co nie wyglada jak obowiazkowy mundurek emeryta. To nie pierwszy watek, w ktorym wezowa dowala bez powodu atrakcyjniejszej i mlodszej kolezance. W przykladowym stroju moglaby schowac korale pod apaszka. To nie ja zaczelam ts dyskusje. Ba! Zadko negatywnie sie sama z siebie wypowiadam. Ale jak po raz kolejny czytam, ze jezdzi sie po forumce dla samego jezdzenia, to mi sie czasem uleje.
                      • boggi_dan Re: Co na obiad? 05.07.26, 21:34

> Jak sie wysmiewa ladna kobiete o fajnej sylwetce oraz poprawnym stroju, to wypa
                        > daloby jako samozwamczy guru mody zsprezentowac cos, co nie wyglada jak obowiaz
                        > kowy mundurek emeryta. To nie pierwszy watek, w ktorym wezowa dowala bez powodu
                        > atrakcyjniejszej i mlodszej kolezance. W przykladowym stroju moglaby schowac k
                        > orale pod apaszka. To nie ja zaczelam ts dyskusje. Ba! Zadko negatywnie sie sam
                        > a z siebie wypowiadam. Ale jak po raz kolejny czytam, ze jezdzi sie po forumce
                        > dla samego jezdzenia, to mi sie czasem uleje.
                        Dziwisz si臋 temu forum. Alexis jest w porzo, fajne zdj臋cia wkleja, a niekt贸re harpie z zazdro艣ci jak baloniki p臋kaj膮.
                      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 21:46
                        Od tak ubranych kobiet moglabym z checia wysluchac uwag. Niby subtelne roznice, ale sa...
                        • snakelilith Re: Co na obiad? 05.07.26, 21:54
                          O kurcze. Gdyby wiedzia艂am, 偶e mam pozowa膰 jak modelka, to stan臋艂abym nawet 艂adniej. big_grin
                          • snakelilith Re: Co na obiad? 05.07.26, 22:01
                            I moje balonowe spodnie wygrywaj膮, bo zw臋偶ane chinos s膮 kompletnie niemodne, anno. big_grin
                      • iwles Re: Co na obiad? 05.07.26, 22:06

Czy mog艂aby艣 podczas tego "ulewania" pisa膰 staranniej? Nie robi膰 b艂臋d贸w, a przede wszystkim mniej liter贸wek? Wystarczy przeczyta膰 przed wys艂aniem. To naprawd臋 nie boli. Nie tak jak boli czytanie twoich post贸w.
                • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 21:33
                  Te偶 wygl膮dasz fajnie, odpowiednio do zwiedzania, ale tak klasycznie, jak 90% wycieczkowiczek. A Alexis1121 jak z wybiegu, przyci膮ga wzrok urod膮 i 艣wietnym dopasowaniem outfitu.
            • gryzelda71 Re: Co na obiad? 05.07.26, 20:20
              Bosze......
            • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 21:44
              Przecie偶 ten top jest z Zary, z tego roku, a spodnie te偶 (pomijaj膮c kosmiczn膮 cen臋 prawie 1000 z艂), wi臋c widocznie nadal jest modne to co w zesz艂ym roku. Zara s艂ynie z tego, 偶e precyzyjnie i szybko "kopiuje" aktualne, modne trendy.
    • default Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:27
      Dzisiaj to nic prawie nie jem, wr贸ci艂am przejedzona z go艣ciny u kuzynki 馃槈
      Poniewa偶 jest sezon na jagody, a kuzynka jest zapalon膮 zbieraczk膮, to g艂贸wnie by艂y pierogi z jagodami, dro偶d偶owe bu艂eczki z jagodami, desery z jogurtu, mleczka kokosowego, chia i jag贸d... Chyba mam przew贸d pokarmowy w kolorze fioletowym 馃榾
      • szmytka1 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:18
        Tak by艂 zjadla pierog贸w z jagodami. Mam przeogromn膮 ochot臋, ale nie bardzo wiem, gdzie nazbierac. Znam jedno miejsce ale tam ma艂o.
      • chlodne_dlonie Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:56
        Oo, jag贸d bym pojad艂a! W ka偶dej postaci, mog膮 by膰 te偶 takie z cukrem i jogurtem - wspomnienie letnich deser贸w dzieci艅stwa, tylko wtedy babcia je ze 艣mietan膮 serwowa艂a smile
    • pepsi.only Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:49
      Ostatecznie stan臋艂o na kaszy, mi臋sku w sosie i og贸rkach w marynacie

(przepis na og贸rki z rolki na Fb, ca艂kiem fajne wysz艂y, czosnek jest niezb臋dny i polecam go doda膰 tongue_out www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=27475361592065476 )
    • szmytka1 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:52
      KFC w trasie. Nie lubi臋, ale raz na ruski rok si臋 po艣wi臋c臋.
    • homohominilupus Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:56
      30 stopni i wilgo膰 od morza. Eh.

Na obiad karczochy w sosie i papryczki nadziewane dorszem, pyszne
      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:36
        Daj przepis na karczochy prosze
    • nenia1 Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:01
      po d艂ugim spacerze g臋sty barszcz du偶膮 ilo艣ci膮 botwinki, 2 jajka z czego jedno okaza艂o si臋 by膰 jajkiem z dwoma 偶贸艂tkami, ziemniaki i pachn膮cy koperek.
      • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:32
        Ale偶 to smakowicie wygl膮da! 馃構
        • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:01
          Nenia robi ladne foty jedzenia smile
          • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:20
            Tak, te偶 to zauwa偶y艂am. Ja tak nie umiem
            • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:31
              ja tez nie smile
              • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:32
                tzn komorka, bo komu by sie chcialo sprzet foto do jednego talerza wyciagac smile
      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:37
        Oj zjadlabym! Jutro moze bodzid po kolarde sie objadlsm, ale i tak sprobowac bym dzis chciala. 馃槏馃い
    • krwawy.lolo Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:06
      A to kolacja.
      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:40
        Salatka z makaronem? Niewyrazne zdjecie mocno.
        • krwawy.lolo Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:46
          Sur贸wka z pomidora, og贸rka kiszonego, og贸rka surowego i szczypiorku. Do tego 艣mietana, s贸l i pieprz.
    • czekamnawiatr Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:28
      Pizza z nowej pizzerii. Zjedzona i 14 tej, teraz boli mnie brzuch. Niby wszystko by艂o 艣wie偶e, niezbyt smaczne ale 艣wie偶e. A na zdrowie nie posz艂o. Ejjj, rodzinka wyjecha艂a na kilka dni a ja sobie w艂膮czy艂am Cobena na Netf. Zam贸wi艂am pizz臋 na szybko to teraz mam馃檨
      • chybagupi Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:32
        czekamnawiatr napisa艂a:

> Pizza z nowej pizzerii. Zjedzona i 14 tej, teraz boli mnie brzuch. Niby wszystk
        > o by艂o 艣wie偶e, niezbyt smaczne ale 艣wie偶e. A na zdrowie nie posz艂o. Ejjj, rodz
        > inka wyjecha艂a na kilka dni a ja sobie w艂膮czy艂am Cobena na Netf. Zam贸wi艂am pizz
        > 臋 na szybko to teraz mam馃檨

Mo偶e w ko艅cu doczekasz si臋 wiatr贸w.
    • chlodne_dlonie Re: Co na obiad? 05.07.26, 20:01
      Curry z kalafiorem I ciecierzyc膮, z mleczkiem kokosowym i pomidorami, podane z ry偶em.
      Ostre, na w臋dzonym curry przywiezionym jeszcze ze Sri Lanki. Ju偶 my艣l臋 sk膮d by zam贸wi膰 jak mi si臋 opakowanie sko艅czy..
    • szmytka1 Re: Co na obiad? 07.07.26, 18:30
      Dzi艣 w bistro w ec1, nie do艣膰, 偶e karta mala, 3 zupy, 2 przystawki i kilka da艅 drugich, to o godz 14 by艂y juz tylko 2 rodzaje pierog贸w i nale艣niki z serem. No to wzi臋艂am te pierogi, dali po 2 sztuki na porcje, Le dla dziecka bylo ma艂o i mi 1 zjad艂o 馃槄 wi臋c wr贸cili艣my odsapn膮膰 i w艂a艣nie sma偶y艂am kotlety schabowe heh
      • szmytka1 Re: Co na obiad? 07.07.26, 18:30
        Przepraszam, wzi臋艂am nale艣niki z serem, a nie pierogi, pierogi wzi膮艂 m膮偶 i mia艂 wi臋cej ni偶 2 na porcj臋 馃槈

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj si臋

Nakarm Pajacyka