Dodaj do ulubionych

Po ile pomidory u Was?

22.08.26, 10:11
Stoję na placu targowym w ogromnej kolejce po pomidory,gdzie 1 kg po 12 zł?U Was też są po tyle?
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Po ile pomidory u Was? 22.08.26, 11:02
      Pom malin pols luz 12,99
    • siedemkropek82 Re: Po ile pomidory u Was? 22.08.26, 11:12
      Taki
      • szarmszejk123 Re: Po ile pomidory u Was? 22.08.26, 11:43
        Bawole serca w środę na targu widziałam po 7€/kg.
    • siedemkropek82 Re: Po ile pomidory u Was? 22.08.26, 11:12
      A w środku taki....przepyszny Wart swej ceny
    • riki_i Re: Po ile pomidory u Was? 22.08.26, 11:17
      Na placu targowym nie wiem, bo nie mam takowego w okolicy. W Lidlu malinowe (słabe wielce) po 8.99 zl , na stoiskach ulicznych od 6,00 zł (zazwyczaj te lekko trefne) do mniej więcej 12-15 zł, choć raczej bliżej 12 zł.

Razem z teściową kupowałem ostatnio od producentów w interiorze, nie zachwyciły mnie wcale te pomidory. Poza tym prawdziwe gruntowe potrafią być mocno zdrewniałe w środku.
    • boggi_dan Re: Po ile pomidory u Was? 22.08.26, 11:21
      8 zł z groszami. W budce warzywniczej. Dwie panie prowadzą. Mają dobre produkty. Ogólnie to mam wszędzie blisko. Sklep spożywczy pod nosem i do Netto i Biedrony też. Uroki mieszkania w centrum😁
    • bywalec.hoteli Re: Po ile pomidory u Was? 22.08.26, 11:26
      nwm
    • pursuedbyabear Re: Po ile pomidory u Was? 22.08.26, 11:37
      Mam własne od mamy w interiorze, więc nie wiem. Ale cena na bazarkach/w warzywniakach zależy od odmiany przecież.
    • natalia.nat Re: Po ile pomidory u Was? 23.08.26, 11:41
      Mamy własne pomidory, ale widziałam wczoraj w biedronce polskie malinowe po 5 zł/kg.
    • smietankowa33 Re: Po ile pomidory u Was? 23.08.26, 11:46
      Polne na targu po 3-5 zł, malinowe i inne bardziej wypasione to już zależy od sprzedawcy, wielkości, jakości itd, od 8 do chyba 15 widziałam wczoraj.
    • mava12 Re: Po ile pomidory u Was? 23.08.26, 12:38
      wczoraj kupowałam po 5 zł. Znaczy po 4.99 zł. W auchan.
      Tzw. targ już dawno przestał byc w jakikolwiek sposób lepszy (zdrowszy), jak dla mnie. Albowiem "Polak potrafi".
      Ostatnie badania:
      "Badania laboratoryjne ogórków gruntowych kupionych na lokalnym targu wykazały czystość pod kątem metali ciężkich i pestycydów, ale ujawniły gigantyczne skażenie biologiczne (12 mln jtk/g drobnoustrojów), obecność pleśni, drożdży oraz bakterii kałowych E. coli, co wskazuje na ryzyko zatrucia pokarmowego i problemów z domowymi przetworami"
      Tu akurat dotyczy ogórków ale domniemywam, że inne warzywa nie są w lepszym stanie.
      A tu o pomidorach, z uwagi.tvn
      "Na jedenaście naszych próbek w pięciu w ogóle nie wykryto pestycydów. Na trzy próbki pomidorów z dyskontów, tylko w jednej były pozostałości chemicznych środków, ponad połowa z targów pokazała wynik zerowy. Co ciekawe, śladowe, ale jednak, pozostałości pestycydów wykryto w pomidorach, które sprzedawczyni na targu określała jako organiczne i niepryskane, a które przy okazji były najdroższe ze wszystkich, które kupiliśmy."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka