mama-ola Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 07:03 Kefir, twarożek, jajko na twardo, kanapka, sałatka - nie wszystko naraz oczywiście. W najbliższej okolicy są m.in. żabka, piekarnia, bar mleczny i gruzińska - czasem po coś wyskakuję. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 07:14 Twarożek + pomidory; banan/ jabłko/ owoce sezonowe; sałatka. Nie lubię jedzenia odgrzewanego zatem obiad w domu ok.18 jako obiadokolacja Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 07:51 Stołówki nie mam, po drodze mam kilka piekarni, a obok pracy bar mleczny, chińczyk, pizza, garmażerka, ogólnie dużo jedzenia. Jem różnie, czasami kupię sobie kanapkę, czasami obiad, a czasami nie jem nic. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 09:40 Zabieram do pracy, najczęściej salatki, pozostałości albo części obiadów domowych. Odgrzewam (o zgrozo, dania makaronowe też) w pracowej mikrofalówce. Kanapki też się zdarzają. Napoje gorące i wodę funduje pracodawca, choć mleko roślinne do herbaty muszę donieść swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 09:43 Normalny obiad, który zabieramy z domu, w pudełku albo termosie. Są stołówki, są knajpy - nie korzystamy. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 09:50 Dzisiejsze śniadanie, owsianka, brzoskwinia, kawa Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 10:03 Om nom nom, luuuubię owsianki, ale niestety przy hashi nie są ok Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 09:51 Rożnie. Czasem coś zabieram, czasem idę do kanapkowni za rogiem a czasem, jak dziś, idę do domu dojesc co zostało z wczoraj. A została bardzo dobra zupa dyniowo- ziemniaczana z kluseczkami :p Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 10:05 Mam stołówkę w pracy. Całkiem dobrą. Oferują 2 zupy, 2 dania mięsne i 2 wege, surówki, gotowane warzywa. Można dokupić deser. Korzystam codziennie. Jem zupę i drugie danie. Odpowiedz Link Zgłoś
siedemkropek82 Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 10:12 U mnie w pracy panuje specyficzny klimat-wszystkie się odchudzają i wszystkie jedzą sałatki.Codziennie sałatki.Chleba i słodką drożdżówkę czy precelka- Broń Boże uchroń!...Jadam rano kromeczke i 2 parówki w domu+ naturalny jogurt z owocami,orzechami lub kaglanke z owocem,później w tramwaju owoc i sałatkę w pracy a później ciepły obiad w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 10:24 "kaglanke" Co to takiego? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Co jadacie W PRACY ? 29.09.26, 08:34 tu sie domyslilam, ale ze w tramwaju? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 19:08 Odchudzają i zżerają czekoladki zarazem? Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 22:02 Faktycznie specyficzny klimat, że nawet nie piszesz kto sie odchudza tylko tak bezosobowo: odchudzają się. Normalnie można dodać: koleżanki, współpracownicy, jakoś tak życzliwie by było. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 10:25 Mam zazwyczaj dosc dluga przerwe wiec najczesciej ide do domu. Mamy tez calkiem spora stolowke z duzym wyborem jedzenia ale rzadko tam bywam (czasem, jak juz musze, to biore miske pho i jest ok Staram sie regularnie cos zjadac poza praca z kolezankami z pracy, mamy w okolicy duzo milych miejsc. A jak juz w ogole nie mam czasu to kupuje w okolicznej kanapkowni bagietke z serem, szynka, liscmi szpinaku, jajkiem i majonezem - jest genialna Aha, jak juz cos zabieram ze soba to raczej jakies owoce na przekaske. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 11:19 Chodze do restauracji, jak 90% wspolpracownikow. Jest to drogie, ale pojawiam sie w biurze tak rzadko ze akceptuje ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 18:10 zawsze mam swoje jedzenie - nuda bo albo wariacje z owsianką ( skyr,chia,owoce,orzechy) albo jajkowe ( omlet/szakszuka/jajecznica), jeśli obiad-to zazwyczaj wariacje makaronowe/ryżowe , ostatnio fajnie mi wyszła i weszła sałatka -ryż,kukurydza,ananas,orzechy włoskie, ryba wędzona,majonez. ponieważ nie zakładam wątków ale przyszedł mi pomysł na ciekawy - co sądzicie o diecie pudełkowej wywołałabym dżihad ( mam ten dar ) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 19:15 >ponieważ nie zakładam wątków ale przyszedł mi pomysł na ciekawy - co sądzicie o diecie pudełkowej >wywołałabym dżihad ( mam ten dar tongue_out uncertain ) Już z rok temu omawiałyśmy dietę z instagrama, która polegała na przygotowywaniu posiłków 5 dni wstecz, porcjowaniu w pudełka i wkładaniu do lodówki. Wątpię, żebyś to jakimkolwiek pudełkowym pomysłem przebiła. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 20:45 piataziuta napisała: > > Wątpię, żebyś to jakimkolwiek pudełkowym pomysłem przebiła. OBRZYDLIWE Ale dla mnie obrzydliwa, obleśna jest sama idea diety pudełkowej i zjadania kupnego jedzenia w określonych porcjach i podawanych w plastiku. Kojarzy mi się z karmieniem zwierząt,jest totalnie odczłowieczone,mechaniczne. Smutny znak naszych czasów braku czasu lenistwa wygody Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Co jadacie W PRACY ? 29.09.26, 09:02 Bardzo skrajna opinia, faktycznie mogłaby być jatkogenna. Korzystałam kiedyś z cateringu Chodakowskiej. Nie był zły, poza tym, że za dużo na słodko, za dużo węgli, za mało warzyw i słodka papka na każde drugie śniadanie. Śmieci oczywiście też to dużo generowało, ale wcale nie mniej, niż generuję przy codziennym gotowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Co jadacie W PRACY ? 29.09.26, 09:38 piataziuta napisała: > Bardzo skrajna opinia, faktycznie mogłaby być jatkogenna. Zwłaszcza,że pudełka stały się już trendem i jakimś tam wyznacznikiem zamożnosci/luksusu,są fancy > Korzystałam kiedyś z cateringu Chodakowskiej. Nie był zły, poza tym, że za dużo > na słodko, za dużo węgli, za mało warzyw i słodka papka na każde drugie śniada > nie. Śmieci oczywiście też to dużo generowało, ale wcale nie mniej, niż generuj > ę przy codziennym gotowaniu. Poza idea 5 posiłków (życia uzależnionego od godzin żarcia,), nie pasowałoby mi to ze względu na narzucenie posiłków,inny rozklad makro.niz mam Kiedyś też pokusiłam się o przeliczenie kaloryczności i też mi się nie zgadzało Odpowiedz Link Zgłoś
slatynka85 Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 18:21 Mamy stołówkę pracownicza i jest tam wszystko oprócz warzyw do kanapek, więc sałatę, pomidory, ogórki itd noszę ze sobą. Chleb mamy ciemny i biały,do wyboru, masło,kilka rodzajów wędlin,sery białe, żółte,topione, parówki, kiełbaski,kabanosy.Do tego zawsze jakiś ciepły obiad (tu już nie ma wyboru), jakiś makaron albo zupy, albo kotlety typu medaliony ze szpinakiem lub serem.Jest jeszcze keczup i musztarda,no i herbata.I woda. Ogólnie praktycznie żywię się w pracy -jedynie co to noszę te warzywne dodatki,bo sałatka jest też ale rzadko, może dwa razy w miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 18:58 Mam przerwy po 10 minut, nie zdążyłabym zjeść nic porządnego. Ale i z drugiej strony, to jem jak pies. Rano i późnym popołudniem. Jak juz nie wyrabiam, to mam ratunkowe herbatniki. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 22:16 auć... nie dałabym rady w ten sposób Odpowiedz Link Zgłoś
porzeczka_mocna2 Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 21:11 Mam stołówkę pracowniczą, porcje małe i średnio smaczne, ale za to niezbyt drogie Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Co jadacie W PRACY ? 29.09.26, 00:13 Zwykle zabierałam cos z domu- albo to co zostało z obiadu lub kolacji (specjalnie robię więcej), czy tez przygotowywałam mężowi, czyli zupa, leczo, jakieś naleśniki, krokiety, warzywa z ryżem, sałatka itd. tylko porcja mniejsza niż standardowy obiad, a jeśli nie, to bułka/kanapka plus jakiś baton/owoc/bakalie. A jak rano nie wyrabiałam to łapałam kilka rzeczy które nie wymagały przygotowania czyli właśnie z kategorii serki, jogurty, owoce, cos z przekąsek, kawałek ciasta. Stołówki nie mamy, wyskakiwać gdzieś mi sie nie chce, tym bardziej na raptem pól godziny przerwy, jeśli już to do sklepu po cos dodatkowego. Czasem ktoś cos zamawia, to dołączenie jest zależne od ochoty, ale ja akurat rzadko, bo skoro mam swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co jadacie W PRACY ? 29.09.26, 09:16 Mamy stołówkę. Jak pracuję stacjonarnie to kupuję sobie tam obiad. Odpowiedz Link Zgłoś