amj2 03.03.05, 13:02 Drogie mamy. Czy któraś potrafi mi powiedzieć, czy usunięcie kamienia nazębnego jest refundowane z NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fionna Re: Zęby 03.03.05, 13:06 tak, raz na rok amj2 napisała: > Drogie mamy. Czy któraś potrafi mi powiedzieć, czy usunięcie kamienia > nazębnego jest refundowane z NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: Zęby 03.03.05, 13:49 Dzieki. To chyba moja dentystka sie nie ucieszy Nic o tym nie wspomniała , a chciała mi policzyć 70 zł od każdej szczeki... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zęby 03.03.05, 13:58 Ale to chyba zależy również od formy usuwania kamienia. Usuwanie mechaniczne - tak (ale ja bym się nie zdecydowała), a ultradźwiękami, zdaje się jednak że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: Zęby 03.03.05, 14:01 Nie no ultradzwiekami to napewno nie. Tak jak piszesz mechaniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: Zęby 03.03.05, 14:28 Podpisaną umowe na pewno ma. Ja leczę się u niej prywatnie,bo mam "problematyczne" zęby. Jaka jest różnica między jednym a drugim? Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: Zęby 03.03.05, 15:14 Tzn. między mechanicznym a ultradzwiękami.Za szybko mi się wysłało.Czy mechaniczne boli? Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: Zęby 03.03.05, 15:19 no jakas specjalna przyjemniosc to to nie jest ale da sie przezyc, nie przyjemnne poprostu jak to dentysta w ogole. Czasem boli jak zahaczy o dziasła, a nie sposob zahaczyc, wtedy i krewka poleci. Innych metod na sobie nie testowlalam. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Zęby 03.03.05, 16:17 Mechaniczne i to chyba tylko przod.Jednak zdecydowanie lepiej jest usuwac ultradzwiekami, placilam 7 zł. od zeba.Machanicznie- haczykiem skuwa ten kamien, czesto zadrasnie, krew leci,nie ,dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: Zęby 03.03.05, 16:20 nie haczykiem, tylko specjalna maszynka, i nie jest to taka straszna katorga. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zęby 03.03.05, 17:30 Zwykłą wiertarą, tylko z odpowiednią końcówką. Ja mam bardzo słabe szkliwo i u mnie mechanicznie nie przejdzie, a poza tym lubię przy ultradźwiękach w śliniaczku pochodzić )) Odpowiedz Link Zgłoś
fionna Re: Zęby 03.03.05, 22:42 A moja na pewno usuwała kamień ultradźwiękami w ramach ubezpieczenia Odpowiedz Link Zgłoś
kurova Re: Zęby 03.03.05, 23:30 A nasza powiedziała że na usuwanie kamienia ma podpisaną umowę z NFZ a na usuwanie osadów już nie, a ja chcialam to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś