Dodaj do ulubionych

czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowymi?:)

05.01.06, 15:07
Bo ja wlasnie rozpoczelam zaintersowanie praca, jak na zlosc, smialam sie z
mezem ze tylko jak pewna firma sie mna zainteresowala i zaczelam chodzic na
spotkania to corcia (21mies), ktora do tej pory wogole nie chorowala
zachorowala baaaardzo. Mialam nawet wyjazd do Wawy na rozmowe, ale musialam
go przelozyc, chociaz za drugim razem juz pojechalam. Teraz czekam na
odpowiedz i juz sie martwie - dziecko chore, marudne, wprawdzie wici w
sprawie niani juz rozrzucilam, ale jakos nie widze, zeby byl to dobry czas
zeby zapoznawac Olge z nawymi paniami i wogole troszke mnie to
przeraza,chociaz wiem ze sobie poradzesmile)) A Wy jakie plany na nowy rok??
Obserwuj wątek
    • iwona-mama-majki Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 05.01.06, 16:26
      Ja też mam nadzieję, że w tym roku przestanę być mamą domową , wszystko
      rozstrzygnie się w następnym tygodniu...
    • sledziowa Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 05.01.06, 17:53
      Ja również bym chciała zmienić status mamy domowej na mamę pracującą, ale nie
      wiem jak to będzie z poszukiwaniem pracy. Od września moja córeczka zasili
      szeregi przedszkolaków, bo w tym roku kończy trzy latka, a ja już od teraz
      zaczynam szukać pracy.
      • nadka1 Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 05.01.06, 20:40
        Na mnie praca już czeka,zapowiedziałam że gdzieś ok sierpnia wracam.Tylko muszę
        wykombinować coś dla Natlaki.
    • 5aga5 Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 05.01.06, 21:14
      A ja nie wiem. Do maja napewno będę siedziała, później mój syn kończy szkołę i
      najprawdopodobniej wyniesiemy się z Warszawy ( bo moje życie przypomina jakis
      serial i stało się nie do zniesienia )
      Jeśli tatuś będzie mi dawał jakąś kasę na utrzymanie ( bo podobno zależy mu na
      tym by córka siedziała ze mną w domu ) to w nim zostanę, a jeśli nie, będę
      zmuszona czegoś szukać.
    • kejtka1 Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 05.01.06, 21:15
      U mnie w tej kwestii nic się nie zmieni. Mimo, że Jaś od września pójdzie do
      przedszkola to zostaje Natalka. więc ja o pracy pomyślę koło września 2007roku.
      Mam nadzieję, że dotrwam.
      • malgosia191 Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 05.01.06, 21:52
        Mnie przedłużony urlop wychowawczy kończy sie w czerwcu 2007 roku,ale wszystko
        zależy od zdrowia córeczki.
        • rosie.rosie Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 06.01.06, 00:03
          Ja na razie jestem w domu.
          Byc moze od wrzesnia zaczne prace jesli cos znajde, bo jedna z babc bedzie
          wolna i deklaruje sie pomagac.
          Nie usmiecha mi sie to jednak, wolalabym zostac jeszcze rok w domu dopoki
          dopoty Kamilka nie pojdzie do przedszkola, ale niestety finansowo mamy
          nieciekawa sytuacje sad
          • iwona-mama-majki Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 06.01.06, 18:01
            No i stało się , zostało mi chyba ostatnie 9 dni urlopu wychowawczego smile 16.01
            zaczynam pracę, a co najlepsze będę pracować w żłobku do którego chodzi moja
            córka więc przynajmniej będę spokojna mając ją niedaleko smile
            • margarettka Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 06.01.06, 23:01
              Ja od listopada szukam pracy, nie moge sie doczekac az ja znajde. chce juz
              pracowac. Synek w lutym skonczy 2 latka, mam juz zufana nianie na oku, wiec
              tylko znalezc prace, ale niestety o to ciezko sad

W kazdym razie wystarczy mi juz bycia domowa mama. Mysle, ze to bedzie
              najlepszy kompromis, bo przeciez w planach jeszcze drugie bobo...
              • anias05 Re: do margarettka 07.01.06, 12:49
                Witajm mój szkrab też w lutym kończy dwa latkasmile05.02
                wiesz może cy od września może już iść do przedszkola?
                Chciałabym poszukać jakiejś robotki.
                • margarettka Re: do margarettka 07.01.06, 16:05
                  Z tego, co wiem, to w niektorych przedszkolach przyjmuja maluchy od 2,5 lat,
                  ale warunkiem jest to, ze zalatwiaja sie juz poza pieluchy.
                  Musisz podzwonic po przedszkolach, bo to indywidualna kwestia.
                  Ja mojego z niania zostawie poki co.
    • mamuska85 Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 08.01.06, 12:32
      Ja chciałąbym w tym roku dołączyć do grona mam pracujących, ale nie wiem, czy mi się to uda. Już drugi rok szukam i nic. Może w tym roku...??
    • mama-marty1 Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 09.01.06, 15:35
      ja siedzę w domku,Marta dopiero za rok we wrześniu do przedszkola pójdzie,ale
      może o drugim dzieciaczku czas pomyślećsmile.
    • niki129 Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 11.01.06, 14:13
      Ja tez jeszcze zostaje ale my mamy w planach rodzenstwo dla Antak ( we wrzesniu
      bedzie mial 2 lata) takze nei spiesze sie Chociaz BARDZO bym chciala wrocic
      Jednak najpierw postaram sie o dzieci a potem zajme si epraca nei chce znow
      przerywac czegos co mnie wciagasmile Chce zaczac prace "na czysto" dzieci w
      zlobku, przedszkolu nei miec wyrzutow sumienia a moze i miec zal ze nei
      zdecydowalam sie na kolejne dziecko wczesniej bo myslalam o karierze. Takze
      MAMA DOMOWA nadal
      • wesolek11 Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 12.01.06, 09:07
        A ja pracuje od 5 miesiecy, niestety, ale coraz częściej myslimy o 3 dziecku.
        Może więc w tym roku, albo w przyszłym znowu dolącze...
    • kajka04 Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 14.01.06, 23:47
      w planach powrót do pracy po przerwaniu wychowawczego, z powodu syt, finansowej.
      To od kwietnia'06. Jak długo będę pracować , zależy od pracodawcy. Spodziewam
      się wypowiedzenia, ale mam 3miesi. okres wypowiedzenia, chyba, że pracodawca
      postąpi inaczej;
      a tak naprawdę chciałabym zostać z synkiem w domu, do czasu ukończenia przez
      niego 3 lat. Jest to niemożliwe. Kiedyś myślałam, że uda nam się mieć drugiego
      dzieciaczka, ale po prostu nas nie stać... BUU sad więc ogrom szczęścia spada na
      mnie , bo mam jego-mego synka smile
    • mamaroksany Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 31.01.06, 08:31
      oj, niestety jeszcze rok w domu buuu
      chcę do ludzi...
      ale na poważnie z pracą - dobrą pracą - ciężko więc jak Roksanka pójdzie do
      przedszkola od września od nowego roku zaczynam a synek pojdzie w ramiona babci.
    • nadka1 Re: czy w tym roku rowniez bedziecie mami domowym 02.02.06, 16:29
      Miałam plan wrócić do pracy ale po trzech dniach rozmów stwierdziliśmy z mężem
      że jednak nie,jeszcze zostanę z Natalką.Co prawda z kaską zrobiło sie trochę
      krucho ale jak pomyśleliśmy że mamy ją oddać do żłobka....
      Na prywatne przedszkole nas nie stać,a żłobek....Zryczałam się jak głupia jak
      pomyślałam że moje dziecko będzie tam z 30 innych dzieci i z dwiema paniami.Czy
      w takich warunkach można się dobrze zająć dziećmi albo ich czegoś nauczyć?
      Zostaje jeszcze przynajmniej do przyszłej wisony mamą domową i przyznam
      szczerze że odetchnęłam.Może jakoś damy radę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka