Dodaj do ulubionych

strony www

13.01.06, 15:59
cześć dziewczyny!!
mam pytanie, czy może któraś z was umie tworzyć strony internetowe?? pracuje
w szkole i dostałam za zadanie napisać taką strone o moim przedmiocie, a że
jestem wf-istką to mam małe pojęcie o tym. mam książkę HTML to proste, mam
również coś o programie pulisher, ale nie wiem w którym to by było łatwiejsze.
jeśli któraś sie na tym zna to BARDZO!!!! prosze o pomoc. mam juz jakieś
materiały, wizję ale tylko ferie na napisanie no i wiem od czego zacząć.
będę wdzięczna za jakieś wskazówki.
pozdrawiam
kaśka
Obserwuj wątek
    • renka14 Re: strony www 13.01.06, 16:29
      nie masz jakiegoś fajnego kumpla, który się na tym zna? zaproś raz na obiad,
      to naprawdę nie jest trudne, ktoś założy ci strone, a ty ją będziesz
      aktualizować, redagować teksty, wklejac zdjęcia, ja w pracy musiałam się tym
      zajmowac przez miesiąc w zastępstwie kolegi, notatek z html-a mialam na pół
      strony i poszło ... nic nie pamiętam z tych notatek, jakby przyszło znowu
      zastępować to trzeba by było znowu zrobic te notatki
      • kaska791 Re: strony www 13.01.06, 16:32
        no mam w szkole dwóch informatyków ale w ferie są zajęci ( nie wiem czym ale
        obaj wykręcili sie od pomocy) o tej stronie dowiedziałam sie dosłonie 2 dni
        temu. w html może spróbuje ale te komendy mnie przerażają
    • halszkabronstein Re: strony www 13.01.06, 17:03
      Droga Kasiu . Ja zajmowałam się tworzeniem stron www i na początku chce Ci
      powiedzieć byś się tak nie bała . Jeśli chcesz się ograniczyć tylko do HTMLa to
      naprawde jest to w zasadzie najprostrzy język jeśli chodzi o programowanie .

To od czego powinnaś zacząć to ściągnięcie sobie programu znacznie
      ułatwiającego tworzenie stron .
      Możesz taki program ściągnąć np ze strony chip.pl posiadajacej dość bogaty
      download .

download.chip.pl/index/download_index_1281.html?PHPSESSID=96491bdb5484df03d0ada0f0cdb1ffcc

Tu wybór zależy od Ciebie , może to być np pajączek ,który jak widzisz jest po
      polsku co znacznie ułatwi Ci prace . Ja korzystałam kiedyś również z ACEhtml
      gdy musiałam zrobic banalna strone na zaliczenie hehe .
      Następnie zapoznaj się troche z tym programem ( w tym celu możesz np poczytać
      plik pomoc )

Wtedy przystąp do czytania książki , czytaj ja najlepiej przed komputerem .
      Jeśli do książki została dołączona płyta bąż dyskuteka to skopiuj kod zródłowy
      do swojego programu i od razu możesz zobaczyc w dołączonej do niego
      przegladarce efekt . Krok po kroku zrób kilka prostych stron by zapoznać sie ze
      specyfika html .

Możesz równiesz wejść na strone np www.wp.pl tam zarejestrować własna strone i
      skorzystać z gotowych szablonów . Program krok po kroku pomoże Ci stworzyć
      strone .

Pozdrawiam .
    • mika_p Re: strony www 13.01.06, 21:35
      Kurs HTML:
      webmaster.helion.pl/kurshtml/beginner/beginner.htm
      Jeżeli chcesz to robic po nocach, to wołaj na gg, w czyms najprostszym bede
      mogła pomóc (451848, zazwyczaj mnie nie widać)
    • przemszy Re: strony www 14.01.06, 15:11
      nie jestem dziewczyna smile ale chetnie Ci pomoge jesli tylko chcesz... gdyby cos
      to daj znac na gazetowego maila...
      • maaniakot Re: strony www 14.01.06, 20:56
        moim zdaniem, a robilam juz strony i w html i w publisher, to dla takiej osoby
        najlepszy jest publisher,tez jestem nauczycielka, i uwazam ze html jest dla
        osob zaawansowanych, nie chodzi tylko o kod ale i o pozostale rzeczy np polskie
        znaki-ogonki, a publisher to taki praaawie word, ktory sam przekonwertuje twoje
        dane na html (odwali cala robote), pozdrawiam
    • aneta76 Re: strony www 14.01.06, 21:37
      Jesli chcsz stworzyc bardzo prosta strone, opisujaca jedynie przedmiot i ewentualnie posiadajaca kilka obrazkow, to wystarczy do tego Word. W menu plik jest opcja "Zapisz jaka strone Web...". Nie pamietam jak to bylo we wczesniejszych wersjach, ale w Office 2003 na pewno jestwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka