Dodaj do ulubionych

Wystające spod bluzek staniki

28.06.06, 23:57
moim zdaniem to wygląda ohydnie!
Bluzeczka na cieniutkich ramiączkach, narzucona na stanik, do tego z
szerokimi ramiączkami, i nie zawsze w pasującym kolorze. Chyba już stara
jestem, bo mnie ta wszechobecna moda nie urzeka, delikatnie mówiąc...
Ciekawa jestem, czy wśród emam jest więcej zwolenniczek czy przeciwniczek
takiej estetyki?
Obserwuj wątek
    • joanna266 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 00:04
      ja w takich topikach najbardziej lubie chodzic bez stanika.ale ze biust mam
      dosc spory to nie wszedzie wypada bo jak wiatr zawieje to wiadomo co mi sie
      doskonale odznaczasmile.wiec jesli zakladam już stanik staram sie by byl
      kolorystycznie dobrany do koszulki .polecam tez silikonowe ramiączka śa
      przezroczyste i efekt jest super.
      • virtual_moth Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 00:10
        joanna266 napisała:

>polecam tez silikonowe ramiączka śa
        > przezroczyste i efekt jest super.

Nie sądzę, efekt jest super gdy nie wtają żadne ramiączka, nawet silikonowewink
        • joanna266 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 00:15
          ale przyznasz ze biust bez stanika wygląda dosc swawolnie w topie i nie
          wszędzie go wypada pokazac.a w taki gorąc to człowiek własnie w topie by cały
          czas chcial chodzic.silikony to jakies rozwiazanie.
          • kurka-kurka Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 00:33
            Denerwują mnie te silikonowe ramiączka, świecą się, jak psu jajka.
            Już chyba wolę, jak wystają cieniutkie ramiączka, które mają identyczny kolor
            jak bluzka.
            Albo staniczek bez ramiączek, tylko że znaleźć dobrze trzymający stanik bez
            ramiączek na duże piersi - to w Polsce nierealne.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
            To był naprawdę wspaniały dzień
            Zamruczał Kubuś i zapadł w sen
            • adsa_21 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 07:58
              no niestety.
              ja nie mam az tak wielkiego biustu (C) ale znalezienie odpowiedniego stanika z
              odpinanymi ramiaczkami granicy z cudem, nie posiadam takowego. Wkladam wiec
              zwykly stanik i na to koszulke, czesto na szerszych ramiaczkach.
              • rita75 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 08:09
                A propos rozmiarow stanika- mam straszny problem, ponieważ noszę 70D lub
                70E...natomiast sklepikarze na siłę wciskają mi 75 pod biustem, mowiac, ze 70
                pod biustem to rozmiar na tyle nietypowy (panie nie noszą), ze nie zamawiają.
                Straszne, co mozna kobietom wmowic.
                • lakie RITA!!! :) 29.06.06, 08:37
                  Jak masz problem z dobraniem stanika albo chcesz się pożalić na sprzedawczynie to zapraszam do nas smile forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Nie wiem czy znasz to forum. Tak na marginesie to ja noszę 75F i nie uwierzysz co sprzedawczynie chcą mi czasami wcisnąć a raczej w co wcisnąć mój biust big_grin
                  Pozdrówka

Kasia
                  • rita75 Re: RITA!!! :) 29.06.06, 08:43
                    dziekismile)))))))))
                    tego mi bylo trzeba- ja sie czuje juz jak intruz i ufoludek w jednym, w tych
                    sklepach z bieliznasmileMusze sie wyzalic...buu
                • vivyan Re: Wystające spod bluzek staniki 30.06.06, 09:12
                  Znam ten problem, mam tak samo. 70 D. Znalazłam sobie jeden model dostępny w
                  różnych kolorach w triumphie, pasuje super.
                  • lakie Re: Wystające spod bluzek staniki 30.06.06, 10:22
                    no to super smile tyle że ja nie mogę sobie pozwolić na staniki za 100 zł i więcej więc Triumph odpada, u mnie 50 zł to max niestety, wiec jestem skazana głównie na Gaie, no i właśnie z tej firmy mam Maddalene we wszystkich 3 kolorach, niestety super wyglądu to ona nie ma ale za to kosztuje 42 zł smile

Kasia
                    • bri Re: Wystające spod bluzek staniki 30.06.06, 10:26
                      Przyłączam się - rozmiar 80 F lub G (w zależności od fasonu/firmy itp).
                  • rita75 moglabyś cuś polecic? :)nt 01.07.06, 16:22

• lidkakn Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 00:04
      To ja też stara jestem, bo mi się coś takiego nie podoba.
      Równie paskudne są wyatające ze spodni stringi
    • nanuk24 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 00:13
      a ja mam w glebokim powazaniu jak kto chodzi ubrany.
      • kurka-kurka Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 00:30
        Rozumiem, że stringi masz w du...* ?

• nanuk24 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 01:29
          Nie w d..*, a na d..*ie
    • arsz Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 00:38
      Dla mnie to też obrzydliwstwo. A to oznacza, że na pewno tak się nie ubiorę, a inni mi wiszą smile
      • joanna266 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 00:39
        ale co obrzydlistwo te stringi czy ramiaczka.bo nie jarze
    • aniarazytrzy Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 00:39
      Popieram, ohyda! Obowiązkowo czarny stanik pod jasną bluzeczkę w pastelowych
      kolorkach!
    • wieczna-gosia Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 00:42
      najlepiej jak nic nie wystaje.

jak juz musi- niech wystane w tym samym kolorze jak cos spod czego wystaje

ramiaczka silikonowe mnie rozwalaja- niby nic nie ma a sie swieci i i tak widac....

jakos starsznie mnie to nie wzrusza chociaz sa takie fazy bezguscia, ktore
      sprawiaja ze sie zagapiam smile dzisiaj na przyuklad jechalam z panna, ktora miala
      bluzeczke ze sporym dekoltem, a dekolt miala slaby bo chyba hiper chuda. I
      dzieki tej bluzeczce bylo doskonale widac ze ma obwisle pierci (chiciaz male)-
      bo stanik jej po prostu sie konczyl PONAD poczatkiem bluzeczki. Moim zdaniem
      bluzeczka byla zbedna smilea stanik miala taki zwykly chamski bawelniany- zadne tam
      francuskie koronki co czasami zal pod bluzeczka chowac.....
      • marta76 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 01:04
        to co w takim razie nosić?Stanik nie,bo widać ramiączka,bez stanika nie,bo
        obwisłe piersi,silikonowe nie ,bo wieś.Niech mi ktos znajdzie fajny stanik
        (chyba typu bardotka),który dobrze trzyma piersi i nie spada na brzuchwink
        • kiwaczek72 Re: Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy 29.06.06, 01:09
          w pewnym wieku, a raczej na pewnym poziomie zwisuwink bluzki na ramiączkach
          odpadają. To jest rozwiązanie, które nie godzi w cudze poczucie estetyki.
          • marta76 czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 01:11

• kurka-kurka Re: czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 01:13
              To akurat często od wieku nie zależy.

• marta76 Re: czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 01:16
                tak serio to ostatnio tez sie nad tym zastanawiałam.Kupiłam dwie bluzki wiązane
                na szyji i wrrrrrrrr.Bez stanika nie da rady,ze stanikiem tragedia.Narazie
                bluzki leżą w szafie i pewnie tak zostanie.
                • kurka-kurka Re: czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 01:20
                  Jak staniki nie trzymają piersi to są jeszcze super gorsety bez ramiączek.
                  Gorset zawsze trzyma piersi na miejscu smile

• mama_kotula Re: czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 01:22
                    kurka-kurka napisała:

> Jak staniki nie trzymają piersi to są jeszcze super gorsety bez ramiączek.
                    > Gorset zawsze trzyma piersi na miejscu smile

Polemizowałabym.
                    Jak się ma biust rozmiaru c, owszem, jak się posiada duże G, to bez ramiączek
                    nie przejdzie niestety.
                    • kurka-kurka Re: czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 01:30
                      Stanik na biust - duże G - ażeby utrzymać taką wagę piersi, powienien mieć
                      szersze ramiączka, ze wzmocnieniem.
                      Nie wyobrażam sobie, aby na biustonoisz z szerokimi ramiączkami nałożyc buzkę
                      na sznureczkach. I to innego koloru.
                      Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.............
                      • mama_kotula Re: czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 01:33
                        kurka-kurka napisała:

> Stanik na biust - duże G - ażeby utrzymać taką wagę piersi, powienien mieć
                        > szersze ramiączka, ze wzmocnieniem.
                        > Nie wyobrażam sobie, aby na biustonoisz z szerokimi ramiączkami nałożyc buzkę
                        > na sznureczkach. I to innego koloru.
                        > Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.............

No ok. Sznureczków nie założę, bo ramiączka od stanika mam na szerokość 2 cm
                        (właśnie sobie zmierzyłam). Założę bluzkę na ramiączkach o szerokości 3 cm, bo w
                        innej będzie mi gorąco.
                        Czy jak mi nie daj Boże wyjdzie to nieszczęsne ramiączko od stanika, to również
                        urazi Twoje poczucie estetyki? czy to się tyczy tylko bluzek typu "sznureczek"?
                        • marta76 a co z dużymi dekoltami?? 29.06.06, 01:35
                          zgodnie z poradami stylistów,przy krótkiej szyji ,nosze bluzki w szpic.Do tego
                          nie sa to malutkie dekolty.I te ramiaczka tez wyłażą.
                          • mama_kotula Re: a co z dużymi dekoltami?? 29.06.06, 01:37
                            marta76 napisała:

> zgodnie z poradami stylistów,przy krótkiej szyji ,nosze bluzki w szpic.Do tego
                            > nie sa to malutkie dekolty.I te ramiaczka tez wyłażą.

No, kochana. Na to to już tylko operacyjne wydłużanie szyi big_grin
                            • marta76 Re: a co z dużymi dekoltami?? 29.06.06, 01:38
                              idę założyc obręcze,może pomoze;DDD
                        • kurka-kurka Re: czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 02:07
                          Jeżeli stanik będzie brudny - to tak - owszem - urazi to moje poczucie estetyki.

Zresztą, co innego niesforne ramiączko, które sobie wylazło na chwilkę, a co
                          innego ramiączko, które obnosi się na wierzchu specjalnie. I jeszcze narzuca
                          innym, że to taki styl.

• mama_kotula Re: czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 02:35
                            kurka-kurka napisała:

> Jeżeli stanik będzie brudny - to tak - owszem - urazi to moje poczucie estetyki
                            > .
                            >
                            > Zresztą, co innego niesforne ramiączko, które sobie wylazło na chwilkę, a co
                            > innego ramiączko, które obnosi się na wierzchu specjalnie. I jeszcze narzuca
                            > innym, że to taki styl.

Ech, no nie wydaje mi się, aby ktoś, kto zakłada bluzkę na ramiączkach typu
                            spaghetti do biustonosza, czyni to wyłącznie w celu celowego pokazania ramiączek
                            od rzeczonego biustonosza... a może czegoś nie doczytałam smile)) Wydaje mi się, że
                            nie ma tu celu obnoszenia się z biustonoszem, a zwykłe założenie, że niestety
                            spod bluzki na sznureczkach będzie wystawał stanik, cóż, trudno, jakoś to
                            przeżyję, jest mi bardzo gorąco, a bez stanika pod bluzką nie mogę się obejść.
                            Czyli znowu - typowe na forum - rozważania ideologiczne pt. doszukiwanie się
                            drugiego dna - "bluzka z ramiączkami typu sznureczek - celowa ekspozycja
                            biustonosza?" smile)))
                  • adsa_21 Re: czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 07:59
                    nie wyobrazam sobie chodzenia w gorsecie przy + 30
                  • lola211 Re: czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 09:18
                    Rany, gorset na upał..
                    • dorianne.gray Gorset na upał - proszę bardzo ;) 01.07.06, 10:33
                      Nie dramatyzujcie, ja Wam udowodnię, że można nosić gorset nawet przy +35 i w
                      pełnym słońcu:

www.castleparty.com/gallery.php?PHPSESSID=b0e2115e467dc1bd42d3af019817815e&img=906&cat=18&lang=pl

Sama też nosiłam!!! wink))))
                • niutaki Re: czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 10:28
                  marta76 napisała:

> tak serio to ostatnio tez sie nad tym zastanawiałam.Kupiłam dwie bluzki
                  wiązane
                  >
                  > na szyji i wrrrrrrrr.Bez stanika nie da rady,ze stanikiem tragedia.Narazie
                  > bluzki leżą w szafie i pewnie tak zostanie.
                  stanik z ramiączkiem na szyi i już możesz śmigać w bluzkach wiązanych na szyismile

• mama_kotula Re: czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 10:37
                    niutaki napisała:

> stanik z ramiączkiem na szyi i już możesz śmigać w bluzkach wiązanych na szyismile

Niutaki, w rozmiarze powyżej D takich prawdopodobnie nie produkują smile)))
                    • niutaki Re: czas pakować sie do trumny;) 29.06.06, 19:39
                      spokojnie możesz sama przepiąć, choć podejrzewam, że może będzie bolał kark od
                      ciężarusmile
        • kurka-kurka Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 01:12
          Nos bluzki z szerezyki ramiączkami spod których nie widać stanika, a nie
          koszulki na sznureczki.
          Takie koszulki to się nosi jako bielizne pod spód normalnych bluzek, a nie na
          wierzchu.
          Chyba że idziesz na plażę i to co wystaje jest kostiumem kąpielowym - wtedy
          sytuacja wybaczalna.
          • melmire melmire 29.06.06, 02:48
            W takim wypadku (jesli sa to tylko bluzki do noszenia pod cos innego) ich
            noszenie powinno razic niezaleznie od stanika, czyz nie? Dyskryminacja pani,
            dyskryminacja smile
            I nie bede kupowac 20 stanikow w roznych kolorach zeby bron boze odcien
            ramiaczek nie roznil sie od odcienia bluzki. Mam kilka cyckonoszy kolorowych, i
            nie uwazam zeby niebieskie ramiaczka wylazace spod zielonej bluzki byly jakos
            porazajaco nieestetyczne :p
            • kurka-kurka Re: melmire 29.06.06, 02:59
              A załozyłabyś zielone rajstopy do niebieskiej spódnicy ?
              Bo ja nigdy ! brrrrrrrrrrrr
              te kolory razem po prostu sie gryzą.
              • melmire Re: melmire 29.06.06, 03:36
                Zielonych rajstop do niebieskiej spodnicy- nie. W dobie mody na noszenie dwoch
                bluzek na ramiaczkach, w kontrastowych kolorach, jedna na druga; przed
                zalozeniem zielonej bluzki na niebieski stanik takich oporow nie mam
                (zwlaszacza kiedy temepratura dochodzi do 30° w cieniu).
              • ma.pi Re: melmire 29.06.06, 14:33
                kurka-kurka napisała:

> A załozyłabyś zielone rajstopy do niebieskiej spódnicy ?
                > Bo ja nigdy ! brrrrrrrrrrrr
                > te kolory razem po prostu sie gryzą.
                >

Zielony wystepuje w przyrodzie z niebieskim i jakos sie nie gryza.

Pozdr.
    • marta76 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 01:13
      wychodzi na to,że musze rozdać część bluzek oraz sukienek i chyba klapki oraz
      sandały ,bo mam haluksa;DDDDDDD
      • mama_kotula Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 01:21
        marta76 napisała:

> wychodzi na to,że musze rozdać część bluzek oraz sukienek i chyba klapki oraz
        > sandały ,bo mam haluksa;DDDDDDD

Ech, Marta, rozdasz, a potem i tak ktoś na forum się doczepi np. do noszenia
        szortów przez kobietę z nadwagą czy do wkładania przez takową bluzek bez
        rękawów, bo to będzie razić jego wysublimowane poczucie estetyki. I wyjdzie na
        to, że jak ktoś ma:
        - małe piersi
        - duże piersi
        - normalne piersi, ale oklapnięte
        - grube ramiona
        - chude ramiona
        - normalne ramiona, ale dlaczego by się nie przyczepić?
        - grube uda
        - chude uda
        - cellulit na udach
        - grube łydki
        - szczupłe łydki, ale zbyt umięśnione po step-aerobiku
        - chude łydki
        - etc. itd.

...to powinien w lecie nosić czador albo inną togę czy kombinezon dla spawaczy.
        Co by wrażliwych oczek nie razić.

PS. Wystające ramiączka od biustonosza też mi się nie podobają, ale z dwojga
        złego wolę już te wystające ramiączka, niż usmażyć się w temperaturze 40 stopni
        w zabudowanej bluzce.
        • kurka-kurka Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 01:23
          Czy 2-centymetrowe ramiączka bluzki - to zabudowa grożąca udarem w upały ?

• marta76 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 01:33
            Ta wyliczanka Kotuli,przypomina mi "rady" z kolorowych pisemek.Jak masz krótkie
            nogi noś takie spodnie,jak masz szerokie biodra to inne,jak bez wcięcia w
            talii ,jeszcze inne,szerokie ramiona,takie bluzki...itd.A jak ma sie parę
            felerów,jaki zrobic miks??Zawsze wtedy śmiejmy sie z mama,że chyba trzeba sie
            zamurowac w domu i nie wychodzićbig_grinDDDD
            • mama_kotula Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 01:36
              marta76 napisała:

> Zawsze wtedy śmiejmy sie z mama,że chyba trzeba sie
              > zamurowac w domu i nie wychodzićbig_grinDDDD

Albo mieć gdzieś poczucie estetyki.
              Znam parę osób, które nie przejmują się wyglądem wcale. Trochę mnie rażą, ale
              trochę im zazdraszczam.
              Z innej beczki - pamiętam, jak ważyłam prawie 120kg i w 40-stopniowy upał
              założyłam bluzkę bez rękawów i szorty do kolan. Komentarze były, hm, co najmniej
              dziwne np. "jesooo, zobacz, po co ta dziewczyna odsłania ramiona, jak ma takie
              grube" - jasne, powinnam była w tym kostiumie dla spawaczy wystąpić.
          • melmire Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 02:45
            Zeby 2 cm ramiaczka bluzki przykryly na amen ramiaczka od stanika trzeba je
            przypiac agrafka albo przyszyc, inaczej wczesniej czy pozniej wyjda. I
            pozostanie sie tylko pohlastac, taaaaaki wstyd.smile
    • adsa_21 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 07:56
      a mi to nie przeszkadza.
      Lepszy zwykly stanik od silikonowych ramiaczek - to jest dopiero ohydne
    • babsee Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 08:14
      Silikonowe ramiaczka kupuje sie w skplepie conajmniej Triumph.Jak sie kupje na
      placu za 10 zl to fakt- błyszczą sie na maxa.Te prawdziwe silkonowe(a nie
      plastikowe)rzeczywiście "przylegają" do skóry i ich nie widać.Ale ja i tak nie
      nosze bo mnie wkurzają-przyklejają sie.
      Stanik bez ramiaczek rozmiaru D-trzyma cycki ze hej-mowie na ten stanik "czołg"-
      ma w srodku szwy pokryte silikonem i trzyma sie ciala bardzo.Ale go nie lbie bo
      czuje sie jak w gipsie.
      Lubie dekolty,lubie bluzeczki na cienkich ramiączkach.Ale rezygnuje z kupna
      takich , do których nie dobiore stanika, albo ramaczka będą wystawać
      orydynarnie.
      ps.dzis pani w autobusie-ramiaczka plastikowe, jeansy tak "niskie" ze stringi
      bylo widac jak stala,jak kucnęła klapeczka białego(to sie jakoś zawsze ze sobą
      łączy...)poprawić, to widać bylo cały rów!Ochydztwo.A pani dumna!ze taka sexy...
    • ewa2233 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 08:15
      no cóż ...
      Wystające spod ubrania ramiączka i majtki uważam za nieestetyczne i
      nieeleganckie.
      • aktia Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 11:39
        Ale Wy jestescie zazdrosne baby. Takimi sie własnie brzydze. Kazdy chodzi w tym
        co lubi i w czym sie dobrze czuje. A Wam zal, ze nie wygladacie tak ładnie jak
        inne i tylko szukacie c zegos do czego mozna sie przczepic.
        Zazdrosne, zawistne baby!!
        • ewa2233 Akita mi uświadomiła co robić, by wygladac super: 29.06.06, 11:43
          Od dziś zakładam wyłażące spod bluzek staniki, by wyglądać TAK ŁADNIE JAK INNE!
          O!
          ---------------------------------------------------
          çççççççççççççççççççççĂççĂç
          Życie jest mdłe i znikome,życie się całkiem nie liczy
          bez jakiejś wielkiej niewiadomej,bez tajemnicy.
          • aktia Re: Akita mi uświadomiła co robić, by wygladac su 29.06.06, 12:04
            Czy Wy za grosz nie macie samokrytycyzmu??
            Zaraz któras napisze o jakiejs glupiej tesciowej, Wy tu z tego co piszecie
            jestescie gorsze
    • janowa dzizas... 29.06.06, 08:21
      Kolejny watek, to wypada, nie wypada, dzizaaasss...
      Jak to dobrze, ze nie musze sie przejmowac gadaniem na forum o nieestetycznosci
      tego czy tamtego. Czlowiek by sie tylko kompleksow nabawil smile A ulica bylaby
      nudna jak flaki z olejem...
      A serio, to nie macie wiekszych problemow?

Co do bluzek wiazanych na szyi - sa staniki, w ktorych jedno ramiaczko sie
      odpina i mozna to drugie przelozyc wokol szyi. Wtedy nie widac.
      ---
      "Bo tak normalnie to człowiek (kobieta człowiek ma pierś, a na niej cyce) wink"
      bonkreta
      • elag3 Re: dzizas... 29.06.06, 08:49
        O zgadzam się w 100%. Wprawdzie koszulek na cieniutkich ramiączkach nie noszę bo
        przy moim biuście nie ma wyboru kolorowych stanikow żeby dopasować i żeby
        waszych wrażliwych oczu nie raziło a stringów nie lubię to i tak mam to w
        4literach co kto sobie pomyśli - jak się nie podoba to niech nie patrzy.
        • kurka-kurka Re: dzizas... 29.06.06, 09:02
          > - jak się nie podoba to niech nie patrzy.

Łatwo Ci tak mówić, bo siebie człowieki nie ogląda. Co najwyżej rano, przed
          wyjściem z domu przejrzy się w lustrze.

To inni, których mijasz na ulicy, albo z którymi pracujesz - muszą oglądać te
          wszystkie wystające ramiączka, nie zawsze czyste, albo majtki ponad spodniami,
          czasami barchanowe i siepiące się.

• janowa Re: dzizas... 29.06.06, 09:09
            Lo matko! To straszne! smile
            Powinni za to wlepiac mandaty smile)))

---
            bonkreta
            • kurka-kurka Re: dzizas... 29.06.06, 09:23
              Mandaty - to może i nie, ale refundować okulary - fotochromy, z filtrem - jak
              najbardziej.
              ;P

• mama_kotula Re: dzizas... 29.06.06, 09:21
            kurka-kurka napisała:

> To inni, których mijasz na ulicy, albo z którymi pracujesz - muszą oglądać te
            > wszystkie wystające ramiączka, nie zawsze czyste, albo majtki ponad spodniami,
            > czasami barchanowe i siepiące się.

Kureczko, ale to jest twój problem, a nie osób z wystającymi ramiączkami smile))
      • lucerka Re: dzizas... 29.06.06, 09:11
        popieram janowa. mnie zachwyca roznorodnosc ulicy i jej specyficzna estetyka.
        Gdyby wszyscy chodzili "pod kolor" byloby po prostu nuuudnooo.
        • janowa Re: dzizas... 29.06.06, 09:22
          Im wiecej ludzi dziwnie, nieadekwatnie ubranych tym dla mnie lepiej smile I
          posmiac sie czasem mozna i wlasnych komleksow pozbyc smile)
          Inaczej czlowiek by sie w ogole bal wychodzic - biale klapki? beeee, tipsiara;
          stringi? chyba zwariowala z takim d*pskiem; niebieskie z zielonym? czy ona oczu
          nie ma?; kostium Chanel? odpicowana jak stroz w boze cialo! na pewno na dziecko
          to juz kasy zaluje!; dresy do piaskownicy? na pewno maz ja rzuci bo o siebie nie
          dba itp.itd. Zalamka totalna smile)

---
          bonkreta
      • zonka77 Kobiety!!!! 29.06.06, 09:21
        A co mają zrobić takie kobiety jak ja? Duzy biust, miseczka D. Jak sobie założę
        bez biustonosza coś na ramiączkach to przy kazdym kroku cyce mi skaczą i latają,
        jest mi źle i niewygodnie i wyglądam brzydko i wyzywająco.
        Nie macie większych problemów w życiu tylko gapienie się na inne kobiety i
        krytykowanie ich wyglądu?
        NOSZĘ staniki pod bluzeczki i będę je nosić i mam głęboko gdzieś zdanie
        szanownych estetek na ten temat. Jak wam przeszkadza to nie patrzcie!

A teksty o ramiączkach pod kolor to naprawdę sobie darujcie. Każda kobieta z
        dużym biustem wie jak trudno jest znaleźć dobry stanik - a kolorowe staniki??
        Jeszcze w odpowiednim odcieniu? MARZENIE! A wiecie ile taki stanik kosztuje?
        Taki co dobrze podtrzyma biust i będzie wygodny? Nie każdego stać na 20 staników
        w róznych odcieniach żeby nie razić waszego poczucia piękna sad
        Tak do miseczki C to sobie radziłam - duży wybór, ładne biustonosze. Ale teraz
        mając 80 D (czasem E - zależy od modelu) po prostu czasem mi się chce ryczeć w
        sklepie. Jak często słyszę "takich wielkich nie mamy" albo "takie to nie w tym
        rozmiarze" - i przynoszą mi zabudowane pod szyję biustonosze białe czarne albo
        bezowe.
        Więc mnie trafia jak czytam ten wątek. Nie mam wyboru. Muszę nosić biustonosz.
        Bóg obdarzył mnie bujnym biustem i nic na to nie poradzę.
        • janowa Re: Kobiety!!!! 29.06.06, 09:24
          zonka77 napisała:

> Bóg obdarzył mnie bujnym biustem i nic na to nie poradzę.
          -
          • zonka77 Re: Kobiety!!!! 29.06.06, 09:37
            maż się bardzo cieszy i uwielbia mój biust zwłaszcza że dbam o niego jak
            szalona, dla mnie to już mniej radosne właśnie ze względu na reakcję innych -
            dogadywanie na ulicy od mężczyzn, uwagi na temat ramiączek (mimo że zawsze mam
            cienkie nieraz uslyszałam i w innych miejscach jakie to nieestetyczne)

Najlepiej to jakby na noc biust był jaki jest a na dzień się zmniejszał wink

Ogólnie staram się akceptować siebie ale denerwuję się (może za bardzo) kiedy
            ktoś nie potrafi zrozumieć że to nie mój wybór, czy mam zrezygnować z topików i
            w największy upał nosić bluzki zabudowane bo kogoś rzi widok moich ramiaczek?

Nie mówiąc już o tym że jak nie będę nosić biustonosza i to dobrego to biust mi
            się zrobi po pas.
        • elag3 Re: Kobiety!!!! 29.06.06, 09:49
          o to to...właśnie. Nie każdy może sobie kupić na rynku wypchane staniki które
          tam dają we wszystkich kolorach świata po 10zł za sztukę. Proszę uprzejmie
          odp...się od naszych staników.
    • morgen_stern Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 08:56
      Eeee tam, sztuczny problem.
      Wystarczy włożyc pod spód ładny stanik, z cieniutkiki ramiączkami pod kolor
      bluzki i jest ok - mam się smażyć w 33 stopniach w nieklimatyzowanym autobusie,
      bo komuś się mój stanik nie podoba? Biegać bez nie będę, bo choć biust u mnie
      nieduży smile to jednak chodzić do pracy bez stanika po prostu nie wypada!
      Nie przeszkadzają mi wystające ramiączka, jeśli ładne i czyste smile
      Większym problemem estetycznym są wystające w pełnej okazałości tyłki ze
      stringami - kiedyś w restauracji obiad nam stanął w gardłach, bo pani nam
      zaprezentowała podczas drugiego dania swoje majtki i tyłek w jakichś 80%
      (siedzieliśmy niedaleko baru, gdzie się ta pani ulokowała). To dopiero
      bezguście i ohydztwo, nie wiem, czemu tak wiele kobiet dało się ogłupić tej
      modzie.
      • elag3 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 09:52
        morgen stern przeczytaj posty troszkę wyżej. Dla nas nie ma kolorowych stanikow
        na cieniutkich ramiączkach!!!
        • iwles Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 09:56
          Ale bluzeczki bez rękawów alb na ramiączkach trochę szerszych niż sznureczek
          - to na pewno są.
          • mama_kotula Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 10:03
            iwles napisała:

> Ale bluzeczki bez rękawów alb na ramiączkach trochę szerszych niż sznureczek
            > - to na pewno są.

Iwles, ale w imię czego mam rezygnować z bluzeczki na cienkich ramiączkach,
            które uwielbiam? W imię tego, że mam duży biust i wystające ramiączko nie daj
            boże zakłuje kogoś we wrażliwe oczka? A figę.
            • iwles Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 10:22
              No smile za pół kg fig to ja przymknę oko i jeszcze zatkam buzię komuś jeśli ktoś
              coś będzie wącił smilesmilesmilesmile
              • mama_kotula Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 10:40
                iwles napisała:

> No smile za pół kg fig to ja przymknę oko i jeszcze zatkam buzię komuś jeśli ktoś
                > coś będzie wącił smilesmilesmilesmile

Proszę bardzo smile
                Figi dla Iwles
                • iwles Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 10:44
                  E.e.e.e.e.... zatkało mnie smilesmilesmile

a czy to przypadkiem nie podlega pod jakies paragrafy? Żebyś potem na mnie nie
                  doniosa, że ja łapówkara jestem, co ?????
    • ewa2233 Janowo! :) 29.06.06, 09:08
      janowa napisała: >>Kolejny watek, to wypada, nie wypada, dzizaaasss...
      (...)A serio, to nie macie wiekszych problemow?<<

Noooo, chyba nie musimy tu pisać na szczęście wyłącznie o WIĘKSZYCH
      problemach ? wink)
      ----------------------------------------------------
      • janowa Re: Janowo! :) 29.06.06, 09:10
        Nie chodzi o pisanie tylko o "manie" smile))

---
        bonkreta
        • ewa2233 Re: Janowo! :) 29.06.06, 09:21
          no, ale "niemanie" poważnych problemów generuje wątki "co sądzicie".
          Na szczęście.
          Bo inaczej byśmy tu zaświrowały od prawdziwych problemów smile))
          ---------------------------------------------------------
          • janowa Re: Janowo! :) 29.06.06, 09:25
            Nie no, posmiac sie mozna smile Tylko po co uderzac w taki mentorski ton w kwestii
            tak przyziemnej jak cudzy ubior, na kompletnie obcej osobie? smile

---
            bonkreta
            • ewa2233 Re: Janowo! :) 29.06.06, 09:29
              łeee tam ton smile
              Może W SUMIE dobrze, że w ogóle się o tym rozmawia?
              Może to kogoś uświadomi? Choć akurat wątpię wink))
              • janowa Re: Janowo! :) 29.06.06, 09:32
                Uswiadomi czyli co? Zepsuje mu humor, bo sie zorientuje, ze jest powodem
                zniesmaczenia? Jak ktos ma w glowie poukladane to bedzie lal z gory na takie
                "oburzone" komentarze smile

---
                bonkreta
                • ewa2233 Re: Janowo! :) 29.06.06, 09:39
                  Żle się wyraziłam smile
                  Nie chodzi mi o UŚWIADOMIENIE, ale poznanie czyjegoś zdania na ten konkretny
                  temat. Nie widzę w tym nic złego, by dowiedzieć się co wypada, co nie, co jest
                  eleganckie, co nie. A kto co będzie nosił - jego sprawa smile

Miałam przyjemność posłuchać wykładów z p. ambasadora na temat co wypada, jak
                  sie ubrać itp. Uważam, że DOBRZE jest WIEDZIEĆ takie rzeczy, choć przecież na
                  codzienny użytek nie potrzebuję takich wiadomości.

Myślę, że temperatura (jak zwykle) niepotrzebnie się w wątku podnosi smile
                  Wszak pytanie autorki brzmiało: Ciekawa jestem, czy wśród emam jest więcej
                  zwolenniczek czy przeciwniczek takiej estetyki?

smile
                  • janowa Re: Janowo! :) 29.06.06, 10:20
                    ewa2233 napisała:

>
                    > Wszak pytanie autorki brzmiało: Ciekawa jestem, czy wśród emam jest więcej
                    > zwolenniczek czy przeciwniczek takiej estetyki?
                    -
    • lola211 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 09:17
      Nie podoba mi sie to, ale sa sytuacje, gdy taki ubior jest koniecznoscia.Upał,
      jaki ostatnio zawitał, według mnie w pełni usprawiedliwia te wystawione
      ramiaczka- tylko w topie dalo rade jako tako egzystowac.Bez stanika nie wypada
      w pracy siedziec, w staniku bez ramiaczek biust nieladnie wyglada, zwlaszcza
      duzy, dlatego siła rzeczy stanik trzeba zalozyc.Jesli ramiaczka sa czyste,
      dobrane kolorystycznuie do topiku to ujdzie.
      • ewa2233 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 09:24
        ostatnio moda na ramiączka spod ramiączek nawet "uchodzi" na weselach, przy
        okazji zakładania strojów "wystrzałowych" smile
        Gorąc - ujdzie czyli smile
        Tylko czekać aż panowie pokażą "na mieście" swe siatkowe podkoszulki w ramach
        integracji z paniami wink)
    • edorka1 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 09:22
      Nie noszę, bo żyjąc w ciepłych krajach nauczyłam sie, że spocone i rozebrane
      ciałko wcale nie jest apetyczne. Dlatego na upały w mieście preferuję strój
      mniej sexy, nie tak blisko ciała i bardziej przewiewny. Natomiast jak ktoś lubi
      to czemu nie. W przypadkach ekstremalnych jest to po prostu śmieszne.
      • twinmama76 uff 29.06.06, 09:26
        edorka1 napisała:

> Nie noszę, bo żyjąc w ciepłych krajach nauczyłam sie, że spocone i rozebrane
        > ciałko wcale nie jest apetyczne. Dlatego na upały w mieście preferuję strój
        > mniej sexy, nie tak blisko ciała i bardziej przewiewny. Natomiast jak ktoś
        lubi
        >
        > to czemu nie. W przypadkach ekstremalnych jest to po prostu śmieszne.

myślałam, że tylko ja taka nienormalna jestem smile
        Jak widzę te przylepione minitopy, przylepione mikrospódniczki czy szorty to
        współczuje po prostu. Nie rozumiem jak w ponad 30 stopniach mozna w tym chodzić.
        Ja ubieram długie lniane spodnie, luźniejszą bluzkę bez rękawów i płaskie
        klapki. I luzik. Nic nie wystaje wink
        • edorka1 Re: uff 29.06.06, 09:34
          Zwłaszcza te opięte mini a pod mini stringi....jak taka laseczka siada, to
          niemal jak Sharon w Nagim Instynkcie...Ze tez im się nie odparza to i owo...
          Masakra.
          Ale hahaha masakra sexy....
        • janowa Re: uff 29.06.06, 09:34
          Sorki, ze pytam, ale ile masz lat? Jak bylas mlodsza, to zalezalo ci na wygodzie
          i pogodzie czy na tym, zeby byc modnie ubrana? Bo ja pamietam, ze przy -10
          lecialam na imprezke w szpilkach i miniowie, a czapke chowalam do torby, jak
          tylko drzwi sie za mna zamknely (zeby mama nie marudzila) smile Teraz szpilki
          mialabym na zmiane i czape na uszach smile)
          ---
          bonkreta
          • twinmama76 Re: uff 29.06.06, 09:38
            janowa napisała:

> Sorki, ze pytam, ale ile masz lat?

a policz sobie, tajemnicy nie robie przecież smile
            Ale pamiętam jak to drzewiej bywało i tym bardziej współczuję. Powtórzę, nie
            potępiam, bo mi wisi równo, w co sie ktos wbija, tylko współczuje po prostu.
            Na szczęście jestem w TYM wieku, że juz nie muszę smile
            • janowa Re: uff 29.06.06, 10:22
              Tak a propos, to sama ostatnio bylam w szoku jak widzialam laski w szpilach
              10-cm przy 35 stopniowym upale. Normalnie zazdroszcze, ja juz nie moge takich
              nosic caly dzien, po pol godzinie pewnie bym na bosaka szla sad Troche szkoda...

---
              bonkreta
    • twinmama76 w pracy 29.06.06, 09:22
      ja w sumie dawno nie w temacie, ale juz dwa razy tu przeczytałam, że ramiączka
      mogą wystawać, bo w pracy nie wypada bez stanika siedzieć. A z wystającymi
      ramiączkami wypada? W pracy? O tempora wink
      A ja się dziwię, że mój małż w biurze (spotyka sie z klientami) marynarkę
      ściąga confused
      • edorka1 Re: w pracy 29.06.06, 09:26
        No bez jaj - w pracy??? A ja myślałam , że babeczki już się nauczyły, ze do
        pracy się nie chodzi w bluzkach na ramiączkach, a juz na pewno nie w takich,
        spod których wyłazi bilelizna...Ale ja cztery lat w domu z dziecmi siedzę...nic
        nie wiem...
        • janowa Re: w pracy 29.06.06, 09:35
          To chyba zalezy do jakiej pracy. Do biura pewnie nie, ale np. do zakladu
          fryzjerskiego? No problem moim skromnym zdaniem smile

---
          bonkreta
          • edorka1 Re: w pracy 29.06.06, 09:36
            No żaden. W zakładzie dla panów to atut nawet....
            • janowa Re: w pracy 29.06.06, 10:23
              I obroty sie zwiekszaja smile
              ---
              bonkreta
        • tuptus001 Re: w pracy 29.06.06, 10:01
          A mnie przestało to dziwić, kiedy podjęłam pracę w nowym biurze. Od kiedy
          pamiętam pracowam na stanowiskach, gdzie często jako pierwsza osoba w biurze
          miałam kontakt w klientem i starałam się wyglądać baardzo poprawnie. A jak
          poszłam do nowej roboty (również biuro) to dziewczyny chodziły latem w topach i
          klapkach, a szefowe to akceptowały. Inna sprawa, że było to biuro bez
          klimatyzacji, z jednym jedynym otwieranym oknem i już koło 13.00 mózg odmawiał
          posłuszeństwa. Tam chyba nikt by nie wytrzymał w przyzwoicie zabudowanej bluzce
          i stosownych do biura butach.
      • lola211 Re: w pracy 29.06.06, 12:01
        Wszystko zalezy od rodzaju pracy.Gdybym miala pracowac w bezposredniej obsłudze
        klienta byłoby to niedopuszczalne, natomiast w dziale, w ktorym pracuje wszyscy
        ubieraja sie jak chca i nic tu nie razi.
        • vatum Re: w pracy 02.07.06, 07:56
          A ja nie mogę chodzić w upał bez stanika bo mi pot spod piersi wypływa sad
          Stanik jest ok ale gdy nie różni się kolorem od bluzeczki no i gdy ma delikatne ramiączka.
          Wczoraj widziałam dziewczynę której na plecach wystawał cały stanik z masywnym zapięciem no i to było ohydne.
          Myślę, że tylko nam kobietom przeszkadzają takie rzeczy, faceci uwielbiają bez i z, małe, duże, symetryczne i nie symetryczne i wszystko co kobiece smile
    • kawka74 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 09:28
      Muszę nosić stanik z szerokimi ramiączkami, bo innych w moim rozmiarze nie ma,
      zresztą nie będę w imię poczucia estetyki rżnąć sobie ramion na pół cieniutką
      szeleczką. Zresztą problem cieniutkich szeleczek jest o tyle teoretyczny, że w
      moim rozmiarze można dostać niemal wyłącznie staniki białe, beżowe i czarne.
      Rozumiem, że czerwonej bluzki bez rękawów już nie mam prawa nosić, co? Bo nie
      daj Boże wyjdzie mi czarne ramiączko i koneser sztuki oraz znawca kobiecego
      piękna zejdzie na zwyczajny zawał.
      A co mają na sobie inni, nie obchodzi mnie w najmniejszym stopniu. Zresztą są
      większe grzechy odzieżowe, niż wystające ramiączko, jeśli już trzeba się do
      czegoś przyczepić.
      • ewa2233 Kawko! 29.06.06, 09:32
        Ależ MOŻNA Ci nosić! smile
        Przecież tylko tak sobie gadamy na ten temat, by poznać kto ma jakie zdanie smile
        Nie sądzę, by ktoś widząc wystające ramiączko zszedłbył na zawał smile
        No, chyba, że widząc extra biust widząc - to prędzej wink
        --------------------------------------------------
        • kawka74 Re: Kawko! 29.06.06, 09:37
          Toteż ja BĘDĘ nosić smile
      • aniarazytrzy Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 12:03
        A właściwie dlaczego w lecie trzeba koniecznie chodzić w koszulkach? Ja mam przewiewne sukienki z super dekoltami, nic mi nie wyłazi spod nich, żadne staniki czy stringi.
        • mama_kotula Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 17:00
          aniarazytrzy napisała:

> A właściwie dlaczego w lecie trzeba koniecznie chodzić w koszulkach?
          Ja mam przewiewne sukienki z super dekoltami, nic mi nie wyłazi spod nich, żadne
          staniki
          > czy stringi.

A właściwie dlaczego w lecie trzeba chodzić w sukienkach, zamiast w koszulkach?
          ;-PPP
        • kawka74 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 19:16
          Bo właściwie to nienawidzi się zwałów materiału plączących się między nogami,
          co bywa frustrujące, zatem nie nosi się sukienek.
          Nie cierpię sukienek, ostatnią miałam na grzbiecie rok temu w dzień swojego
          ślubu. A przed tym doniosłym faktem pewnie z pięć lat wcześniej.
          • aniarazytrzy Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 20:44
            Ja mam krótkie sukienki i nic mi się nie plącze.
            Nie lubię za to obowiązkowo gołych brzuchów i boczków wypływających ze spodni.
            • kawka74 Re: Wystające spod bluzek staniki 30.06.06, 10:05
              Jezu. Krótkie sukienki. Jeszcze podkolanówki i kokardki i mogę spokojnie iść do
              przedszkola.
              Czy Ty naprawdę myślisz, że alternatywą dla kiecki jest obowiązkowo krótka
              koszulka odsłaniająca brzuch i boki? Bo nie rozumiem związku między sukienką a
              wylewającym się brzuchem.
    • janowa a co powiecie na to? 29.06.06, 09:30
      Centrum miasta (Wieden) - zabytkowy palac i park. Niektorzy panowie (lysiejacy,
      za to z owlosiona na siwo klata i brzuszyskiem) laza sobie w samych szortach bez
      koszulek, z odpicowanymi zonkami przy boku smile Mnie ten widok szczerze ubawil
      (estetyczny nie byl). Ale nie przyszloby mi do glowy powiedziec, ze taki pan nie
      ma prawa tak sobie chodzic w miejscu gdzie ja przebywam. Niech sobie chodzi na
      zdrowie, to ze smiesznie wyglada najwyrazniej mu nie przeszkadza. I git. Zyj i
      pozwol zyc smile
      ---
      bonkreta
      • twinmama76 to turyści pewnie byli :-) 29.06.06, 09:34
        czyli gatunek z zasady egzystujący poza konwenansami smile
        • janowa Re: to turyści pewnie byli :-) 29.06.06, 09:37
          No w takim miejscu to z reguly turysci smile Ale fakt jest faktem. A skad waidomo,
          czy laska z ramiaczkami nie dobranymi do topu to nie turystka? smile)

---
          bonkreta
          • edorka1 Re: to turyści pewnie byli :-) 29.06.06, 09:39
            hehe no tabuny turtstów bo blokowiskach w Polsce chadzają...
            • janowa Re: to turyści pewnie byli :-) 29.06.06, 10:24
              No ale jak mozna przymknac oko na turystow, to mozna i na panny z blokowiska,
              nie? smile

---
              bonkreta
              • edorka1 Re: to turyści pewnie byli :-) 29.06.06, 10:43
                Ależ ja jestem za. Mozna dziatkom wytłumaczyć na czym polega brak gustu i smaku.
                Nie przeszkadza mi generalnie.
                Urozmaica.
                I jest wesolutko.
                Niektóre panny na blokowiskach są śliczne i zgrabniutkie i na nich nic nie
                razi. A niektóre mają nadmiary i obfitość i juz dawno nie panny i to jest
                właśnie hmmmm niegustowna katastrofa smile)).
                • janowa Re: to turyści pewnie byli :-) 29.06.06, 12:39
                  Ale za to jak przyjemnie sie z taka porownac smile)

---
                  bonkreta
          • joanna266 bo autobus to nie przetwórnia rybna;-))))) 29.06.06, 14:32

• janowa Re: bo autobus to nie przetwórnia rybna;-))))) 29.06.06, 14:35
              Chyba ci sie watek pomylil! smile Nadmiar napiecia moze? Czy tak sie na kulki
              napalilas? smile))
              ---
              bonkreta
              • joanna266 Re: bo autobus to nie przetwórnia rybna;-))))) 29.06.06, 14:40
                nie wiem czemu odpowiedz z konca posty wskoczyla mi tutaj.janowa nie pień sie
                mozesz dac do kasacji.
                • janowa Re: bo autobus to nie przetwórnia rybna;-))))) 29.06.06, 14:44
                  No wiesz, ja tu do ciebie z sercem na dloni, z troska, a ty mi o pianie. A fe smile

---
                  bonkreta
                  • joanna266 oj janowa bij mnie ,dręcz mnie;-)))) 29.06.06, 14:46
                    jesli z sercem to zle twe intencyje odczytałam.to faktycznie mysl o tych
                    kulkach rozum mi przycmiewasmile)))
                    • janowa Re: oj janowa bij mnie ,dręcz mnie;-)))) 29.06.06, 14:49
                      Ojojo, w SM to ja sie nie bawie smile

---
                      bonkreta
                      • joanna266 nawet wirtualnie?? 29.06.06, 14:51
                        ale jestessad((
                        • janowa Re: nawet wirtualnie?? 29.06.06, 18:23
                          No doooobra, wirtualnie przez chwile moge cie podreczyc, zebys lepiej spala smile

---
                          bonkreta
      • iwles Re: a co powiecie na to? 29.06.06, 09:45
        Nie chciaabym się z takim panem nawet niechcący zderzyć w jakiś drzwiach...
        brrrrrrrrrrrrrrrr........
        Spocony, krople potu wiszące na włoskach na klacie, mokry, obślizgły....
        • janowa Re: a co powiecie na to? 29.06.06, 10:25
          To fakt, w przejsciu przy takim bym sie nie przeciskala, chyba, ze piekny by byl
          i mlody smile

---
          bonkreta
          • iwles Re: a co powiecie na to? 29.06.06, 10:40
            Jak klata owłosiona na siwo, to chyba już nie młody smilesmilesmile
            • ewa2233 Iwles 29.06.06, 11:40
              a co Ty, siwych farb do włosów nie widziała - ha?
              --------------------------------------------------
              • iwles Re: Iwles 29.06.06, 12:41
                no jaaaaaaaaaaaa............
                przeciez to mógłby być balejaż smile
    • vibe-b Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 09:59
      W pracy niedopuszczalne, no chyba ze sie pracuje w cyrku. Podobnie jak wiele
      innych "ubiorow" typu zbyt obcisle body, dekold po kolana i wiele innych.
      Prywatnie- czemu nie.
    • shady27 puknij sie w glowe i przestan plodzic denne watki 29.06.06, 10:07
      jak ci sie nie podoba to nie patrz, swoja droga dlugo zajelo ci splodzenie nowego dennego watku..... pakuj sie do trumny jak napisala jedna z dziewczyn i nie zawracaj tylka
      • edycia274 :) 29.06.06, 10:35
        Najlepiej łazić w samej bluzce i bez stanika niech widac cyce smile) i takie
        wielkie hihi
      • iwles Re: puknij sie w glowe i przestan plodzic denne 29.06.06, 10:39
        Ty tak na poważnie czy dla jaj ?
        • edycia274 Re: puknij sie w glowe i przestan plodzic denne 29.06.06, 10:41
          zgadnij smile)
          a cio nie fajnie wyglądają cycuszki pod przeżroczysta bluzeczka smile
        • marta76 AAAAmen:) 29.06.06, 16:52

• mynia_pynia Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 10:41
      a mnie obrzydzają silikonowe ramiączka, feeee.
      Też nie znoszę jak ktoś nosi grube ramiączka do cienkiego podkoszulka, feee.
      W mojej szafie mam tylko dwie sukienki na ramiączkach, tak to wszystko jest z
      rękawkiem, bądź na "grubych szelkach - tak jakby odpruty rękaw"
      Wszystkie moje staniki maja szelki cienkie, ale takie 8-10mm, bo też nie lubię
      widoku wrzynających się szelek od stanika w skórę, bo ktoś sobie za
      mocno "cycki" naciągnął" wink
      • edycia274 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 10:47
        Hm ide na wesele ma bluzke na ramiączkach za cholewcie stanik nie pasuje a co
        pójde z gołymi cycami smile
        A autorka watku ma straszny problem
        • joanna266 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 10:51
          a rabnij sobie jakis super stanisławsmilei jasne ze idz w.nie przejmuj sie
          durnymi gadkami moze niektore dziewczyny zazdroszczą ze my musimy nosic
          stanisławy bo mamy co nimi zakrywac i podtrzymywacwink))
        • nosmoking1 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 10:54
          Boze czy Wy kobiety nie macie wiekszych problemow. Polska to chyba najmniej
          tolerancyjny kraj na swiecie. Ciekawe dlaczego za granica okropnie gruba
          kobieta potrafi odslonic brzuch krotka bluzeczka i nikt nie zwraca na to uwagi,
          a w Polsce nawet ramiaczko w innym odcieniu nie moze wystawac spod koszulki.
          Wstyd mi ze musze mieszkac w takim kraju. Na szczescie moja mama Szwedka
          wychowala mnie na tolerancyjna osobe!!!!
          • luxfera1 nosmoking 29.06.06, 11:43
            tu jest dyskusja nie o tolerancji tylko estetyce
            • mamaliv Re: nosmoking 29.06.06, 13:14
              luxfera1 napisała:

> tu jest dyskusja nie o tolerancji tylko estetyce

Kazdy ma swoje poczucie estetyki, wiec to jest jednoznaczne z tolerancja w
              stosunku do niego!
              • luxfera1 otóż to 29.06.06, 13:39
                każdy ma swoje poczucie estetyki i prawo do wyrażenia swojego zdania w tym
                temacie..tego szeroko pojeta tolerancja zakwestionowac nie może
          • oneway9 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 12:15
            prosze cie tylko nie wyjezdzaj tu znow, ze Polska to jest nietolerancyjny kraj,
            wbrew temu co trobia dookola tu nikogo za nic kara nie spotyka, a to czy po
            ulicach zasuwaja przebierancy pt 230kg w krotkich spodenkach niestety o niczym
            nie swiadczy, i oczywiscie, ze kazdy moze ubierac sie tak jak chce, ale odbior
            tego przez innych jest wszedzie taki sam i nie wazne czy jestes w NY czy Tokio
            jak chcesz byc traktowany z powaga to stroj/wyglad nabiera znaczenia;
            zjezdzilam swiat i wszedzie jest tak samo; i tak naprawde zawsze najpierw
            jestes oceniany po wygladzie, potem oczywiscie moze czar prysnac (jak otworzysz
            usta), ale czesto zostanie tylko to pierwsze wrazenie;
            oczywiscie bywaja takie momenty, ze to olewasz (ja to miewam jak ciezko pracuje
            nazwijmy to intelektualnie - wlosy zczepione byleczym, wytarty dres itd), czy
            wtedy gdy temp osiaga 35 i w domu brak klimatyzacji, ale odsloniety brzuch w
            pracy w biurze pod zadna szerokoscia geograficzna nie jest dobrze widziany,
            nawet w Szwecji!
            a kraj jesli sie za niego wstydzisz to przeciez mozesz zmienic..
            • aktia Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 12:36
              Dziewczyno co Ty piszesz?! A co Ci do tego jak sie inni ubieraja? Bo sie ocenia
              najpierw po wygladzie? NIsko upadłas
              • oneway9 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 12:53
                oj...
                nie wiem czym sie zajmujesz, gdzie pracujesz bo od tego wiele zalezy moze po
                prostu bardzo mloda osoba jestes.., moze pod wplywem 'Erin Brokovich',
                powiem tylko- jesli spotykam na swojej drodze zawodowej kogos takiego jak ty
                sprawdzam dokladnie na czym jeszcze mu nie zalezy,
                co innego nie dbanie o stroj w imie wyzszych wartosci, a co innego
                przeswitujace i dlatego m.innymi pewnie noszone stringi..
                • aktia Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 13:00
                  A jakie ma znaczenie czym kto sie zajmuje? Czasami sprzataczka jest o wiele
                  inteligentniejsza od bankiera. Nie jestem "zbyt" młoda
                  • oneway9 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 13:22
                    sadze, ze to dosc oczywiste,
                    jestes baardzo mloda
                    zeby byc bankierem -wlascicielam banku (pracownik banku moze byc najwyzej
                    bankowcem) przewaznie trzeba byc bardzo inteligentnym, nawet jesli sie go
                    odziedziczylo po tacie...
                    sprzataczka tez moze byc bardzo inteligentna oczywiscie, ale gdyby ubierala sie
                    do pracy jak bankowiec byloby.. ciekawe.
                    i obys o tych subtelnosciach dowiedziala jak najszybciej - oszczedzi ci to
                    wielu rozczarowan.
                    • nosmoking1 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 13:29
                      oneway9 napisała:

> zeby byc bankierem -wlascicielam banku (pracownik banku moze byc najwyzej
                      > bankowcem) przewaznie trzeba byc bardzo inteligentnym, nawet jesli sie go
                      > odziedziczylo po tacie...

Moj kuzyn odziedziczyl po ojcu firme komputerowa a jest zupelnym debilem i jest
                      naprawde malo inteligentny. Naprawde myslisz ze jestes taka nieomylna w soich
                      pogladach?
                      • joanna266 nosmoking zgadzam sie 29.06.06, 13:31
                        inteligencja nie zawsze idzie w parze z zajmowanym stanowiskiem.rowniez znam
                        takie przypadki.smutne to ale prawdziwe;-(
                      • oneway9 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 14:09
                        oczywiscie, ze jestem omylna, firma komputerowa w Polsce to nie to co bank -
                        tych wprew pozorom jest niewiele na siecie, a ich wlascicieli jeszcze mniej
                        (nawet tych ktorzy maja 'tylko' wiekszosciowe udzialy),
                        jesli twoj kuzyn jest debilem jak piszesz to firma padnie i tyle,
                        przepraszam za ton, zagladam tu bo tez mnie podgrzewa i nie moge sie skupic nad
                        tym nad czym powinnam..
                        • nosmoking1 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 14:15
                          Chyba wszystkie nas przegrzewa wink
            • nosmoking1 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 13:21
              oneway9 napisała:

> ale odbior
              > tego przez innych jest wszedzie taki sam i nie wazne czy jestes w NY czy Tokio
              >

To chyba jednak masz blade pojecie mimo ze zjezdzilas swiat, bo w za granica
              nikt nie ocenia ludzi po wygladzie, gdyby tak bylo to np. w salonie tel
              komorkowych nie pracowalaby okropnie brzydka pani.

> ale odsloniety brzuch w
              > pracy w biurze pod zadna szerokoscia geograficzna nie jest dobrze widziany,
              > nawet w Szwecji!

Oj zdziwailabys sie bo wlasnie taka pania widzialam bodajze w biurze w Anglii

> a kraj jesli sie za niego wstydzisz to przeciez mozesz zmienic..

Wstydze sie za malostkowych ludzi, ktorzy robia problemy z wystajacych
              ramiaczek stanika!
              • oneway9 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 14:14
                moj problem polega na tym, ze nie odnioslam sie do ramiaczek a chyba do jakiejs
                odpowiedzi
                czula jestem na punkcie zlego wyrazania sie o Polsce choc tez wiele rzeczy mnie
                denerwuje, ale dobrze, ze mnie nie widzisz jak wracam ze Szwajcarii np..
                • anek.anek Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 17:49
                  ja się zgadzam z oneway9, że ludzi oceniamy po pozorach. Pierwsze wrażenie jest
                  jednym z najwazniejszych czynników wpływających na dalsze relacje. Nawet jeśli
                  99 % z was będzie twierdziło, że nie, nigdy w życiu nie patrzycie na wygląd, to
                  tylko będzie złudne przekonanie o własnej wolismile Podświadomość działa. Zrobiono
                  już na ten temat tysiące badań i wyniki wszystkich są bezwględnesad Mówimy jednak
                  o pierwszym wrażeniu, które poza ubiorem obejmuje również zachowanie,
                  gestykulację itd. I zgadzam się, że Plska nie odbiega specjalnie od innych
                  krajów. Tylko normy "odpowiedniego" ubrania się trochę różnią, ale nie to, że
                  ludzie oceniają się po pozorach.
                  • janowa Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 18:25
                    Nawet jezeli wszyscy wszystkich oceniaja po wygladzie to i tak nijak sie to ma
                    do narzucania swojego poczucia estetyki obcym osobom na ulicy. Szczegolnie, ze
                    generalnie im wisi czy ci sie podobaja, czy ich polubisz i czy zrobili na tobie
                    dobre wrazenie smile
                    ---
                    bonkreta
    • agni71 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 12:17
      A mnie to nie przeszkadza (u innych, bo sama tak się nie ubieram). Serio. Nawet
      mi wystające trochę stringi tak nie przeszkadzają. Ale nie podoba mi sie
      noszenie tak nisko zawieszonych biodrówek czy spódniczki, że widać wystające
      kości miednicy - to wygląda tak, jakby za chwilę na wierzch miały wyjść włosy
      łonowe. No odrzuca mnie!
      a i jeszcze noszenie takich ubrań, kiedy się ma dlugi tułów i krótkie nogi -
      masakra wink

aga
    • honi_29 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 12:44
      Kolor nie pasujący do bluzeczki jakoś przeżyję,ale śnieżnobiałą bluzeczkę z
      szaro-burymi szelkami,bleeeeeeeeeeeeee
      • janowa Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 12:50
        I tu sie zgodze. W brudnym sie nie chodzi, niewazne czy na wierzchu czy pod spodem.

---
        bonkreta
        • roksi23 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 13:16
          mi często wystają bo lubie i mi się podoba...teraz taka piękna
          bielizna ,ramiączka coraz cieńsze i niby dla czego nie może wystawać...mój mąż
          zawsze powtarza,że to kusząco wygladasmile oczywiście TYLKO czysty biustonosz..
          • janowa Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 13:21
            Eeee tam, twoj maz sie nie zna smile Wszystko musi byc dopasowane kolorem, bo tak
            i kropka smile Stanik do bluzki, buty do torebki, lakier do szminki i takie tam. I
            co mamy? Estetyczna nuuuuuuuude smile)) Na szczescie tylko pogderac sobie moga smile
            ---
            bonkreta
            • roksi23 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 13:32
              taak i fryzure na "kasi"do majtek dopasowaćsmile)
              • joanna266 roksi super pomysł:-00000 29.06.06, 13:34

• janowa Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 13:36
                Eeee, lepiej od razu na zero golic. Przeciez wloski sa nieestetyczne smile
                ---
                bonkreta
                • roksi23 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 13:38
                  hm..tylko jakie wtedy majtki ubrać????????
                  • janowa Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 13:44
                    W tym sek, ze kazde! smile

---
                    bonkreta
                    • edycia274 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 14:18
                      bez majtek smile niech się : kasia" wietrzy
                      • joanna266 kaśke trza myc a nie wietrzyc;-))) 29.06.06, 14:19

• edycia274 Re: kaśke trza myc a nie wietrzyc;-))) 29.06.06, 14:29
                          e tam na wodzie trzeba Joasiu oszczędzać smile)))))))))) a takto wiaterek posmyra
                      • janowa Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 14:20
                        Byle nie w srodkach komunikacji miejskiej plissssss smile

---
                        bonkreta
                        • edycia274 Re: Wystające spod bluzek staniki 29.06.06, 14:30
                          Dlaczego ? smile
                          • joanna266 bo autobus to nie przetwórnia rybna;-))))) 29.06.06, 14:33
                            • edycia274 Re: bo autobus to nie przetwórnia rybna;-))))) 29.06.06, 14:34
                              Joasiu no wiesz smile
                              • joanna266 Re: bo autobus to nie przetwórnia rybna;-))))) 29.06.06, 14:36
                                a tak mi sie edycia wyrwalo.mam taka jedna sąsiadke która naprawde z higiena
                                jest na bakier.zawsze jak przechodzi kolo mnie to tłumacze sobie w duchu ze
                                pewnie jakies szproty na sniadanie jadła:-000
    • kiwaczek72 Re: j 29.06.06, 16:15

• kiwaczek72 Re: Jestem szczerze zaskoczona 29.06.06, 16:49
        że temat wzbudził aż tyle kontrowersji.
        I chcę się Wam do czegoś przyznać: wcale nie jest mi łatwo z tym moim mocno,
        może nawet nadmiernie rozwiniętym poczuciem estetyki. Wiecie, jak ja sie męczę,
        jak jest upał?! Kompletnie nie wiem, jak mam się ubrać!
        Parę razy byłam juz bliska założenia topu na ramiączkach, ale nie umiałam się
        przemócsad Pomijam juz fakt, z ilu zakupów zrezygnowałam z tego właśnie powodu...

Przekonałyście mnie jednak, drogie mamy, że moje podejście jest pozbawione luzu
        i że czasem warto przedłożyć własną wygodę nad cudze, a nawet swoje własne
        poczucie estetyki. I skoro tak z wiele z Was prezentuje stanowisko: nie podoba
        mi się, ale trudno - męczyć się nie będę - to postaram się i ja nieco
        wyluzowaćsmile
        Staników mam spory wybór i w kilku kolorach. A jutro wybieram się na zakupy!
        Zapoluję na topiki. No, może spróbuję jednak znależć takie na nieco szerszych
        ramiączkachwink Będę przygotowana na kolejną falę upałówsmile
        Pozdrawiamsmile
        • janowa Re: Jestem szczerze zaskoczona 29.06.06, 18:27
          I o to chodzi - zebys ty byla zadowolona z siebie, przede wszystkim. A inni moga
          miec majtki na glowie i git. Przynajmniej jest weselej smile
          ---
          bonkreta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka