Dodaj do ulubionych

Dwójka dzieci i szukanie pracy

09.09.06, 11:07
Czy któraś z mam próbowała szukać pracy mając dwójkę dzieci? Zastanawiam się,
czy znalezienie pracy z dwójką dzieci jest możliwe, czy tylko mam o tym złe
wyobrażenie. Oczekuję drugiego dziecka, obecnie pracuję, ale potem pójdę na
macierzyński i nie wiem, czy będę mogła wrócić potem do obenej firmy (mam
umowę na czas określony) i być może stanę przed konniecznością szukania nowej
pracy. Co o tym myślicie? Czy znalezienie pracy z dwojką dzieci jest możliwe,
czy też ja mam wypatrzone poglądy na ten temat?
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Dwójka dzieci i szukanie pracy 09.09.06, 11:29
      Jest mozliwe, oczywiscie.Wiele mam dwojki pracuje.
    • nchyb jest możliwe... 09.09.06, 11:31
      ale wiele zalezy od tego, czy oprócz dwójki dzieci matka ma coś jeszcze
      pracodawcy do zaoferowania... smile
    • arnikaarnika Re: Dwójka dzieci i szukanie pracy 09.09.06, 11:35
      No niestety nie mam dla ciebie dobrych wiadomości znalezienie pracy z dwójką
      dzieci jest praktycznie niemożliwe po pierwsze że dwujka jest liczbą parzystą a
      ludzie biznesu z natury lubią nieparzyste bo to przynosi dzczęście w interesch
      po drugie jako matka dwujki dzieci nie jesteś już wystarczająco świerza jak na
      młódkę i jednocześnie zbyt mało doświadczona by robić za matkę polkę. No i
      jeszcze jeden drażliwy temat wszyscy wiemy że po drugim dziecku szalenie rośnie
      apetyt sexualny ,bywały przypadki że taka dwuródka potrafiła przelecieć cały
      męski personel dużego biura międzynarodowej korporacji na domaniewskiej. A sama
      wiesz jak to wpływa na wydajność.
      • alicja513 Do arnikaarnika 09.09.06, 12:12
        Wiesz, musze przyznać, ze jesteś dość ordynarna w swoich poglądach i
        stwierdzeniach. Widać nie miałał dobrych doświadczeń. Często ocenia się innych
        przez pryzmat własnego ja, własnego widzenia świata. Te twoje ordynarne
        stwierdzenia "przelecieć cały męski personel" - skoro takie rzeczy dzieją się w
        firmie, widać coś jest w firmie nie tak. Myśłę, że to właśnie gorzej wpływa na
        "wydajność" niż dwója dzieci i unormowane życie. Poza tym pisze się "dwójka", a
        nie "dwujka". To też coś mówi o inteligencji pracowniczki tej "wspaniałej"
        firmy. I nie sądze, żeby apetyt seksualny zależał od ilości dzieci, ale raczej
        od temperamentu danej osoby smile Nie rozumiem też tych wróżb liczbowych, ze dójka
        to przynosi pecha, a trójka szczęście. W firmie wróżbiarskiej pracujesz?
        • monia145 To troll! 09.09.06, 12:22
          Nie karmic trollasmileNie daj sie prowokowaćsmile
        • arnikaarnika Re: Do arnikaarnika 09.09.06, 12:22
          dobra odpowiem ci tylko powiedz co znaczy wyraz "miałał" ?
          • arnikaarnika Re: Do arnikaarnika 09.09.06, 12:24
            monia wszyscy wiemy jakim trolem jest alicja 513 jasne że nie będę jej karmić
            tak tylko odpisałam.
      • anita.anita80 do arnikaarnika 09.09.06, 12:21
        dwójka nie dwujka ale ty masz inteligencje że oooo
      • cukiernica Re: Dwójka dzieci i szukanie pracy 09.09.06, 15:04
        dwujki
        świerza

prawnik, który popełnia takie błędy ??????? literówek się nie czepiam
        • cukiernica to do arnikaarnika 09.09.06, 15:05
          mój post był skierowany do niej
    • baaasiiia Re: Dwójka dzieci i szukanie pracy 09.09.06, 14:16
      alicja513 napisała:

> Czy któraś z mam próbowała szukać pracy mając dwójkę dzieci? Zastanawiam się,
      > czy znalezienie pracy z dwójką dzieci jest możliwe, czy tylko mam o tym złe
      > wyobrażenie. Oczekuję drugiego dziecka, obecnie pracuję, ale potem pójdę na
      > macierzyński i nie wiem, czy będę mogła wrócić potem do obenej firmy (mam
      > umowę na czas określony) i być może stanę przed konniecznością szukania nowej
      > pracy. Co o tym myślicie? Czy znalezienie pracy z dwojką dzieci jest możliwe,
      > czy też ja mam wypatrzone poglądy na ten temat?

Ja właśnie znalazłam pracę - od poniedziałku zaczynam. Mam dwójkę dzieci, do
      poprzedniej pracy nie miałam po co wracać. Podczas rozmowy padły standardowe
      pytania co zrobię z dzieckiem kiedy pójdę do pracy, po mojej odpowiedzi, że tak
      jak większość mam w tej sytuacji, zatrudnię opiekunkę, nie było więcej pytań w
      tym temacie. Praca całkiem do rzeczy z godziwą pensją.
      Myślę, że teraz trochę pracodawcy zmienili podejście do matek z dziećmi. Nie
      wiem może się mylę, ja spotykam się z pozytywnym podejściem do tematusmile
      Trzymam kciuki za owocne szukanie!
    • michatka Re: Dwójka dzieci i szukanie pracy 09.09.06, 14:46
      da się
      znalazłam jak młodsza miała 4 mc
      • eliza34 Re: Dwójka dzieci i szukanie pracy 09.09.06, 17:57
        Nie wiem skąd w ogóle u Ciebie takie dziwne pytanie.Ja mam 3-ke dzieci i po
        każdym inną pracę.Wszystko chyba zalezy od Twoich kwalifikacji i doświadczenia
        zawodowego,albo jak to się w naszym kraju robi od.... znajomości. Ponieważ ja
        tych ostatnich nie miałam -postawiłam na własne siły. Pierwsza pracę zmianiałam
        w 1997 roku-mogłam wrócić do tej w której pracowałam,ale ...na cały etat i za
        psie pieniądze(a ja byłam wtedy samotną mamą),więc poszukałam sobie pracy na
        1/2 etatu za te same pieniadze co w poprzedniej na całym. 2-gą prace straciłam
        po 2-gim dziecku -były takie układy i układziki,ze od razu wyszło,ze zostaję
        bez pracy po macierzyńskim, bo nie mam już gdzie wrócić. Rok 2004 -z pracą
        jeszcze kiepsko.Szukałam w ogłoszeniach GW i po Agencjach -znalezienie lepszej
        pracy zajęło mi 2-a miesiące, chociaż mogłabym dostać wyższa pensję w innej
        firmie ważniejszy był bliski dojazd od domu ze względu na dzieci (młodszy syn
        poszedł do żłobka i swietnie sobie tam radził). W tej pracy zaszłam w 3-cią
        ciążę i miałam już tak wysoką i ugruntowaną pozycję,ze po 5 miesiącach było
        uzgodnione,ze wracam. Biurko czekało ,często zaglądałam....2-a miesiące przed
        powrotem firma otworzyła upadłość...04.2006 poszukiwanie od nowa w GW i
        Agencjach, bez problemu: byłam na ok. 16 rozmowach-wygrałam 3-y i te firmy
        walczyły do której przyjdę. Pracuję w jednej z nich.
        Oprócz poszukiwania pracy zastanów się bardzo dobrze nad organizacją domu i
        opieki nad dziećmi, bo ja będąc 9 godz. poza domem i potem mając 3-ke dzieci na
        głowe zrozumiałam dlaczego większość kobiet w takiej sytuacji jak ja w naszym
        kraju....nie pracuje..
        Pozdrawiam,
        Eliza
        • alicja513 do eliza34 09.09.06, 19:35
          Czy mogę wiedzieć jakie masz kwalifikacje? Jaki zawód wykonujesz? Bo też wydaje
          mi się, że dużo zależy od zawodu i zapotrzebowania na rynku na dany zawód. Ile
          masz lat doświadczenia. Jak nie chcesz nie musisz pisać, pytam tak
          orientacyjnie, żeby ocenić sytuację. Ja w trakcie wychowawczego (pierwsze
          dziecko) podnosłąm kwalifikacje i zmieniłam nie tylko zawód, ale i branżę.
          Zaczynałam właściwie z zerowym doświadczeniem i sama podjęłam decyzję (choć nie
          było to łatwe) o zwolnieniu się z dotychczasowej pracy, mimo, ze nikt mnie z
          niej nie wyrzucał, nawet po wychowawczym. Ale żal mi było mojego wysiłku na
          studiach zmarnować ... odeszłąm stamtąd. I dobrze, ze zrobiłam ten krok, bo
          jakby nie wtedy to już chyba wcale.
          • eliza34 Re: do alicja513 10.09.06, 22:53
            Zaczynałam jako księgowa,obecnie w finansach na szczeblach kierowniczych,
            skończony SGH ( chociaż nie jest to zawód moich marzeń). Pracy szukałam w W-wie
            i okolicy, teraz chętnie bym stąd wyjechała w inny kraniec Polski i również
            zmieniła zawód (zawsze pociągało mnie projektowanie i plastyczny wystrój).
            Dzieci mam obecnie w wieku lat: 10,5, prawie 3 i prawie 1.
            Pozdrawiam Cię cieplutko i mam nadzieję,ze znajdziesz pracę i będzie Ci
            odpowiadała (ciekawa jestem w jakim zawodzie??).
            Eliza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka