Dodaj do ulubionych

Zapobieganie rozstępom

IP: *.* 13.06.01, 15:02
Dziewczyny, czy w ciąży zanim jeszcze pojawiły się pierwsze rozstępy stosowałyście zapobiegawczo jakieś kremy? Jeśli tak to jakie polecacie.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Zapobieganie rozstępom IP: *.* 13.06.01, 15:39
      Ja zapobiegawczo stosowałam:krem na rozstępy KONTUR-fajnie pachnie i krem na rozstępy TANITA-na długo starcza.
    • Gość: guest Re: Zapobieganie rozstępom IP: *.* 13.06.01, 15:52
      Ja najpierw stosowałam kremy z Fissana, później jakieś specjalne olejki przywiezione z Niemiec, a teraz przeszłam na zwykłe oliwki Johnson & Johnson dla dzieci. Tyle, że staram się to robić regularnie - zawsze wieczorem i czasami rano jak się nie spieszę. Jestem w siódmym miesięcu i rozstępów ani śladu :) ( do końca ciąży jednak jeszcze daleko...).Pozdrawiam Ania
      • Gość: guest Re: Zapobieganie rozstępom IP: *.* 13.06.01, 16:37
        polecam krem gerbera na rozstepy pa aneta
    • Gość: guest Re: Zapobieganie rozstępom IP: *.* 13.06.01, 20:36
      Na rozstepy bardzo dobry jest olejek z mandarynek. Oprocz tego,ze wspaniale dziala na skore to poza tym uspokaja i mame i dzidziusia. Polecam - uzywalam podczas moich ciazy i pomoglo [tak mysle] i na jedno i na drugie-moje dzieci aromaterapii przesypialy noce od urodzenia i byly zdumiewajaco spokojne :).Jesli chcesz wyprobowac to tak:10ml olejku z kielkow pszenicy3-4 krople olejku z mandarynek2-3 ampulki olejku z wit EDobrze zamieszac i przechowywac w zamknietym naczynku.Masuje sie tym uda, brzuch i piersi 1-2 razy dziennie- najlepiej gdyby to zrobil maz bo wtedy tez mozna sie zrelaksowac.MMmmmmmmmmmmmmmmmXXXXXXXXXXXX
    • Gość: guest Re: Zapobieganie rozstępom IP: *.* 14.06.01, 17:40
      Ja zastosowałam się do jakiegoś poradnika, żeby krem na rozstępy zacząć stosować od 4 m-ca i to był błąd, piersi powiększyły mi się w zastraszającym tempie i już nic ich nie uratuje, na szczęście brzuszek był wtedy jeszcze mały i mogłam zareagować. Używałam kremu Fissan, ale jak dla mnie jest trochę za tłusty a potem kupowałam specjalny krem na rozstępy dla kobiet w ciąży firmy mothercare (niedrogi ok. 20 zł i dosyć wydajny) i na brzuszku ani śladu rozstępów a brzuszysko miałam spore (dzidziuś ważył 4,650).Pozdrawiam :hello:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka