IP: *.* 03.08.01, 11:10
Hej dziewczynyczy w 18 tygodniu na USG mozna juz rozpoznac płeć dziecka? ja na początku nie chciałam wiedzieć, ale odkąd wiem, że w brzuchu mam dwie istotki, nie mogę się doczekać!!!! jak to było z Wami? Czy dr ROszkowski to rozpoznaje bez problemów? :-)pozdrawiamasia i bąble
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: PŁEĆ IP: *.* 03.08.01, 11:41
      Poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie z tym badaniem, żebyś dobiła przynajmniej do 20 tygodnia ciąży, bo wtedy najczęściej robi się drugie USG. Mnie dr Roszkowski powiedział nawet, że dużo więcej widać w 22-23 tygodniu... Płeć rozpoznaje i wpisuje ją w wynik badania, ale zawsze jest jakiś procent ryzyka, że to się ostatecznie nie będzie zgadzać. Pozdrawiam.
      • Gość: guest Re: PŁEĆ IP: *.* 03.08.01, 12:56
        przy ciazy blizniaczej (niestety wysokiego ryzyka...) trzeba latac do lekarza co 2 tygodnie... wiec jeszcze mi niejedno USG zrobia. to co prawda dopiero drugie. ale pozniej beda monitorowac rownomierny wzrost maluchow, ich ulozenie i takie tam... wiec sie ich naogladam! :-) mialam tylko nadzieje, ze juz bedzie cos widac... :-)
        • Gość: guest Re: PŁEĆ IP: *.* 03.08.01, 13:06
          Hmmm, nie wiedziałam że to podwójne szczęście. Gratuluję! Może i teraz będzie już widać płeć każdego z maluszków - nie mam pojęcia... Zadzwoń, żeby się umówić - pewnie rozwieją wszelkie wątpliwości dotyczące optymalnego terminu badania. Życzę miłych wrażeń podczas USG i serdecznie Cię pozdrawiam.
          • Gość: guest Re: PŁEĆ IP: *.* 03.08.01, 15:10
            juz jestem daaawno umowiona na przyszla srode,nie moge sie doczekac. a potem bede chyba tym filmem na wideo katowac cala rodzine. :-)))))) ale moj maz jest podobnie zwariowany... na pierwszym usg strasznie sie zachwycal: o, nozka macha, raczka macha! a potem zaczal histerycznie chichotac na wiesc o podwojnym szczesciu... :-)pa
            • Gość: guest Re: PŁEĆ IP: *.* 09.08.01, 18:45
              kiedy bylam na badaniu w 14tyg. powiedziano mi ze mysla ze znaja plec dziecka, ale nie na 100%. Kazano wrocic po 20.
    • Gość: guest Re: PŁĘĆ IP: *.* 03.08.01, 17:07
      Gratuluję. Ja mam USG 14.08-i też nie mogę się doczekać. Mam pytanie w którym tyg. robiłaś pierwsxe USG?
      • Gość: guest Re: PŁĘĆ IP: *.* 06.08.01, 08:23
        pierwsze mialam w 12 tygodniu. teraz ide na kolejne, jestem w 18. czuje sie swietnie, lekarka nie widziala powodu, dla jakiego mialabym robic to badanie przy kazdej wizycie. nawet badam sie dosc rzadko... :-) ale teraz juz bedzie coraz czesciej!
    • Gość: guest Re: PŁĘĆ IP: *.* 03.08.01, 18:38
      Hej, ja co prawda mam pojedyncze szczescie i jestem juz w 35 tygodniu ciazy i niestety nie znam plci. Za kazdym razem kiedy mialam robione USG maluszek jakos tak sie przekrecal, ze nie chcial sie ujawnic. Myslimy z mezem, ze Ptys jest chyba wstydliwy :-). Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: PŁEĆ IP: *.* 05.08.01, 12:14
        Hej Asiu!U mnie co prawda na USG wypatrzono, ze dziewczynka. Ale wczesniej jedna polozna mi powiedziala ze to mozna tez poznac po szybkosci serca plodu (a to napewno sprawdzaja za kazdym razem). Ona mowi ze chlopcy maja zwykle troche wolniejsze (tak 120 - 140) a dziewczynki (140-160). Oczywiscie nie jest to pewne, ale u mnie sie zgadzalo.PozdrawiamSuzann
    • Gość: guest Re: PŁĘĆ IP: *.* 03.08.01, 19:43
      Hej,Ja miałam UGS robione co 2-3 tygodnie począwszy od 12 tygodnia ciąży (też bliźniaki) i niestety do końca nie ujawniły swej płci (tzn. Zosia raz się odsłoniła ale Ewelina nigdy).. Jednak i ja, i mąż mieliśmy przeczucie że to będą dwie dziewczynki. I się sprawdziło!
      • Gość: guest Re: PŁEĆ IP: *.* 06.08.01, 08:25
        Magda, nie strasz mnie!!! ja tak bardzo licze na to, ze teraz bedzie cos widac... wiem, ze to trudne... ale ogolnie czuje sie rewelacyjnie. i brzuch mi rosnie, wiec chyba jest z nimi wszystko OK? :-) ja licze bardzo bardzo, i takie mam "przeczucie", ze z lewej strony jest chlopaczek, a z prawej dziewuszka. :-)
    • Gość: guest Re: PŁĘĆ IP: *.* 03.08.01, 22:34
      Miałam USG robione dość często, z powodu różnych kłópotów w ciąży, ale moja wymarzona dziewczynka była tak obrócona, że ani razu nie dało się rozpoznać płci. Konsekwentnie zostawiła nam niespodziankę na salę porodową :-).
    • Gość: guest Re: PŁĘĆ IP: *.* 07.08.01, 16:13
      A ja nie chce znac płci, chociaż dr Roszkowski powiedzial, że wszystko świetnie widać, bo jestem szczupła. Na początku nastawiałam się na dziewczynkę, ale teraz jest mi to obojętne. Będę cieszyć się również z chłopca!
      • Gość: guest Re: PŁĘĆ IP: *.* 08.08.01, 08:00
        ja jestem w tej troche "gorszej" sytuacji, ze u mnie jest ich dwoje... przy jednym tez mi to bylo obojetne! teraz nie moge sie doczekac. Moze mi dr Roszkowski tez powie, ze swietnie widac???Nagralas sobie na wideo??? :-) ja zamierzam! :Dpapa
        • Gość: guest Re: PŁĘĆ IP: *.* 08.08.01, 11:02
          Nie wiedziałam, że można. Bardzo chętnie bym nagrała. Teraz nie wiem, czy będę miała jeszcze jakieś USG, bo miałam już 3 razy (ciąża z problemami). Ale jestem w 29 tygodniu więc może...
          • Gość: asia_t Re: PŁĘĆ IP: *.* 08.08.01, 12:05
            Dagmara, sa dziewczyny, ktore lataja na USG co 2 tygodnie. sadze, ze jeszcze mozesz pojsc z raz. moze nie zaszkodzi? ja bylam raz, teraz ide drugi... ale sa lekarze, ktorzy robia USG przy kazdym badaniu...
    • Gość: guest Re: PŁĘĆ IP: *.* 08.08.01, 11:17
      Ja też w brzuchu miałam dwie istotki, które na każdym USG ( na dwoch...bo pierwsze było zaraz na początku i tylko dowiedzieliśmy się , że są DWA!!!) były dziewczynkami, ale zostałam mamą Maksia i Julka, którzy raczej nie przypominają dziewczynek...Pozdrawiam Gosia
      • Gość: asia_t Re: PŁĘĆ IP: *.* 08.08.01, 12:04
        nie zalamuj mnie!!!! ja tak bardzo bardzo chce miec coreczke... a ze zdecyduje sie na kolejne ryzyko blizniakow, raczej watpie...
        • Gość: guest Re: PŁĘĆ IP: *.* 08.08.01, 12:31
          Czesc Aska. Wyobraz sobie, ze ja tez bede miec blizniaki. O fakcie tym dowiedzialam sie jakis czas temu podczas zmiany lekarza i USG. Niesamowite. Na drugie USG chyba pojde za 3-4 tygodnie. Jestem teraz w 16 tygodniu. Brzuszek zaczyna rosnac, ale nie az tak bardzo. Czuje sie swietnie, do pracy chodze. Hmm wlasciwie to chodze od poniedzialu, bo wczesniej bylam na urlopie. Ciekawa jestem jak twoje samopoczucie? Tez nie moge sie doczekac az bede wiedziala, jaka to plec. Powiedz mi: znasz jakies publikacje na temat blizniakow?Pozdrawiam.....
          • Gość: asia_t Re: PŁĘĆ IP: *.* 08.08.01, 14:44
            Margotka,co do publikacji: zamowilam sobie cale mase po niemiecku. U nas nie ma NIC. ale informacje sie powtarzaja. :-( jaki wysnulam ogolny wniosek? jedno trzeba oddac. :D moze nie bedzie tak zle!!!!! ja urodze troche wczesniej niz Ty, termin na 10 stycznia. Trzeba sie wspierac!!!!! papa, do napisania, jutro ja znikam na urlop
    • Gość: guest Re: PŁEĆ - już wiadomo!!! IP: *.* 09.08.01, 07:12
      Hej dziewczynyno wiec bylam wczoraj na USG i juz wiem, przynajmniej doktor tak powiedzial i bylo WIDAC wyraznie... dwoch chlopaczkow!!! a ja tak bardzo bardzo chcialam miec chociaz jedna krolewienke... no trudno. Doktor powiedzial, zeby sie nie martwic, bo podobno moze sie mylic... hm. pozdrawiam i ide na urlop!asia
      • Gość: guest Re: PŁEĆ - już wiadomo!!! IP: *.* 09.08.01, 08:30
        No to gratuluje synów :)Ja mam nadzieje na synka - coreczke juz mam , ale w końcu najwazniejsze żeby było zdrowe prawda!Gorące pozdrowionka KasiaK
      • Gość: guest Re: PŁEĆ - już wiadomo!!! IP: *.* 09.08.01, 08:47
        Cześć Aśka!To świetnie,że będziesz miała dwóch chłopaczków.Przynajmniej będziesz mogła je równo ubierać.I nie będziesz miała problemów z kupnem różnych zabawek. Jak samochodziki to samochodziki a nie lalki i samochodziki. :)Pozdrowienia, miłego wypoczynku na urlopie. :hello:
      • Gość: guest Re: PŁEĆ - już wiadomo!!! IP: *.* 09.08.01, 12:17
        Chłopaki są fajni...Ja chciałam mieć synów i bardzo mnie wkurzało, gdy doktor zawsze mnie witał w gabinecie słowami"Witam moje trzy piękne panie"
    • Gość: guest Re: PŁEĆ IP: *.* 09.08.01, 21:39
      Odnosnie rozpoznawania płci u nienarodzonego dziecka to mam własne zdanie-mam synka w grudniu skończy 6 lat- i jest on dziewczynką rozpoznaną w 8 miesiącu ciąży. Teraz jestem w 7 miesiącu z kolejnym dzieckiem i to też ma być dziewczynka-ciekawe czy tak jak brat będzie miała na imię Kuba???:-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka