Dodaj do ulubionych

Byłam na USG i ................

IP: *.* 13.08.01, 07:37
W piatek byłam na USG i mój dzidziuś jest przesliczny - widzałam małe łapki i i nózki i jest strasznym spiochem ... Bo za nic nie chciał dać się obudzić ;-))) (mam nadzieję, że mu tak zostanie ) Męza zatkoało to kino na dobrą godzinę. To 13 tydz. i jeśli chodzi o określenie płci troche wcześniej ale wydaje sie panu ginekologowi, że o chłopczyk - ŁO matko - drugi ????!!!! Jak ja sobie dam radę z trzema chłopami w domu - hi hiAle jeszcze sie nie nastawiam - w ońcu sniła mi sie córeczkawinkPozdrawiamJoasia z Miśkiem 4,5l i malutkim 7,5 cm Szkrabkiem (~ 18,02,02)
Obserwuj wątek
    • Gość: kzk Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 13.08.01, 07:46
      Gratuluje! Ja mialam pierwsze USG w 6 tygodniu ciazy, bylam sama, bez meza - bylo to usg wewnatrzmaciczne wiec moze i lepiej. Malenstwo mialo tylko 4,5 mm a ja i tak ze wzruszenia sie poplakalam. Dopiero wtedy uwierzylam ze we mnie rozwija sie dziecko. Teraz jestem w 9 tygodniu a juz nie moge sie doczekac by czuc w sobie malenstwo. Rozumiem wiec Twa radosc- USG to nieoceniona aparatura.Pozdrawiam Kasia
      • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 26.09.01, 15:01
        Ja byłam na USG wewnątrzmacicznym z męzem - on zaczekał na korytarzu, aż ja się "zainstaluję". A potem oboje byliśmy zbyt przejęci, aby się przejmować szczegółami. A naprawdę warto na to pierwsze USG zabrać Tatusia. Wyglądał jak dziecko oglądajace ulubioną dobranockę. A Dzidzia ułożyła się jak do fotografii!
        • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 26.09.01, 15:04
          Mój Mężuś był cały czas podczas dopochwowego USG w 10 tygodniu ciąży. Patrzył, jak zaczarowany na ekran, aż się nim wzruszyłam. We wtedy było widać całą Dzidzię na raz i wszystko wiedział, a teraz już tylko widać ją po kawałku i nie zawsze może się zorientować, co widzi! W dodatku w tym pierwszy USG Dzidziuś fikał koziołki, jaka szkodza, że video nie chciało działać...Kasia R
    • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 13.08.01, 19:38
      Ja już mam za sobą trzy USG. Ostatnie robiłam parę dni temu w 33 tygodniu ciąży. Dzidzia jest duża, zdrowa i silna ale niestety bardzo nieśmiała i dalej nie wiem co "noszę w sobie". Żałuję tylko, że nie ma w Krakwoei USG trójwymiarowego :-(Pomimo wszystko nie ma to jak zobaczyć własną dzidzię na monitorze i posłuchać jak bije mu sierduszko :-)
    • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 14.08.01, 20:21
      Cześć, my też byliśmy dzisiaj na usg i na 89% będziemy mieli dziewczynkę - Dianę. Ja byłam przekonana, że chłopiec. Jest duża i ma się dobrze. Nieustannie się wierci.....Jestem w 25 tygodniu. Pozdrawiam mamy i dzieciaczki.
      • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 26.09.01, 15:14
        ja jestem w 34 tyg i od tygodnia wiem ze mam w brzuszku dziewuszka!!!
        • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 26.09.01, 15:45
          HejJa koncze 36 tydzien i od ponad 10 tygodni wiem, ze bedzie dziewczynka (co cieszy bardzo braciszka-Kubusia). Mam wzsystkie badania Usg wydrukowane-wiec beda to pierwsze zdjecia w albumie małej. Acha bedzie miała na imie Magda.Buziaki Aga:-)))
    • Gość: asia_t Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 27.09.01, 10:22
      Ja bylam wczoraj na 3 USG (25 tydzien), za kazdym razem byl ze mna mąż. i dobrze! Bo na pierwszym sie okazalo, ze mamy dwie dzidzie... :-) mężuś się zna doskonale, sam rozpoznaje płeć. :-)Wczoraj się potwierdziło, że będziemy mieli dwóch chłopczyków. Są zdrowi i duzi! I bardzo nas to cieszy. :-) pozdrawiamasia
    • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 27.09.01, 11:00
      CześćDziewczyny kiedy miałyście robione pierwsze USG? Ja jestem w 7 tygodniu, więc to pewnie jeszcze za wcześnie. Pytałam swojego lekarza to powiedział, że zrobimy koło 16 tygodnia. Nie za późno?Małgosia
      • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 27.09.01, 11:35
        Czesc. Ja mialam robione pierwsze USG w 6 tygodniu. Malenstwo mialo tylko 3 mm dlugosci, ale bilo mu juz serduszko.Wczoraj bylam drugi raz na USG (14tydzien)i roznica jest ogromna. Dzidzius ma 12,5 cm dlugosci z nozkami i wazy tyle, co duza mysz. Caly czas machal raczkami i fikal koziolki. Wyglada jak normalne dziecko. Moj maz, ktory nie byl ze mna poprzednio, bardzo to przezyl.Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 27.09.01, 15:18
        Ja, podobnie jak Ania, byłam pierwszy raz na USG w 6 tyodniu. Dzidzia była bardzo mała, dlatego mam powtórzyć to badanie w 9 tygoniu - wtedy ma być już coś wiecej widać...Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 27.09.01, 17:39
        Ja byłam na pierwszym USG w 9 tygodniu i dowiedziałam się że jest jedno dzieciątko i jedna torbiel na jajniku. 3 tygodnie później (cały czas jeszcze leżałam w szpitalu) wiedziałam już gdzie akurat są rączki a gdzie nóżki. Nie znałam płci do końca, ale ta ciekawośći to oczekiwanie na niespodziankę też miało swój urok.
      • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 27.09.01, 18:33
        Pierwsze usg może być przeprowadzone nawet w 6 tygodniu!!!Wdedy lekarz sprawdza czy faktycznie jestes w ciąży,czy jest pojedyncza czy mnoga oraz czy wszystko jest w porządku.Ja miałam pierwsze usg w 18 tygodniu.To kiedy badanie nastąpi zależy tylko od lekarza.Pozdrawiam
      • Gość: alaula Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 28.09.01, 11:41
        Czesc !Ja skierowanie na pierwsze USG dostalam bedac w 8 tygodniu ciazy, a zrobilam dopiero w 10 - przeszkodzila mi zawierucha zwiazana ze slubem :)))Drugie USG robilam bedac w 20 tygodniu. Za jakies 3-4 tygodnie ide na kolejne :)))) To bedzie 26-27 tydzien.A wrazenie jest niesamowite !! Po pierwszym USG to malenstwo jakie widzialam na monitorku bylo tematem przewodnim przez caly tydzien. Bylo takim okruszkiem :))) Lezalo sobie na pleckach spokojnie, wszystko bylo widac, maluskie zaczatki raczek, nozek i duuuza glowke :))))Na drugim usg chcialam poznac plec malucha, ale wypial sie tylkiem, a potem tak fikal ze nic z rozpoznania nie wyszlo :) Lekarz stwierdzil ze maluch jest baardzo ruchliwy.A jakie bylo slodkie to malenstwo :)))) Juz widac bylo wszystko - bijace serduszko, kregoslup dokladnie, kostki raczek, nozek ..... cud poprostu, cud ! Chociaz maluch nie chcial ustawic sie do zdjecia, to wzielismy jego fotke, jak najlepiej sie ja udalo zrobic :) Teraz stoi na czolowym miejscu w ramce - chociaz tylko ja i maz wiemy gdzie tam na tym zdjeciu jest glowka i kregoslup, serduszko ... :))))Moze za te 3-4 tygodnie poznam plec malucha, chcialabym. Poki co gadam do brzucha jak do dziewczynki - Misiunia :)))Pierwsze usg to w sumie chyba jest po to by stwierdzic ciaze i jej wielkosc - bo niewiele z malucha widac. Ale posytaraj sie o skierowanie, bo to niezapomniane przezycie widziec szkraba na monitorze :)))) a potem porownywac jak rosnie, na kolejnych usg :))))Pozdrawiam ! Ala
    • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 28.09.01, 12:46
      Obecnie jest to 32 tydzień ciąży i jak do tej pory miałam już chyba 5 badań USG. Ale dopiero na ostatnim dowiedziałam się, że na 95% będzie to dziewczynka. Cieszę się zwłaszcza, że mam już 2,5 letniego synka Bartusia. Wiem jednak o częstych pomyłkach i w związku z tym nie nastawiam się za mocno na córeczkę. Cokolwiek się urodzi będzie mocno kochane, modlę się tylko o to by było zdrowe. Jednego jestem pewna - ono jest bardzo ruchliwe. A co najważniejsze daje mi spać w nocy. I gdyby nie bolący pod wpływem ciężaru krzyż i nogi - to czułabym się świetnie. Najgorszy problem mam z wyborem imienia - podoba mi się Zuzanna, Sara, Oliwia, Wiktoria, Malwina i Michalina dla dziewczynki. A dla chłopca Wiktor, Dominik, Mikołaj, Jakub, Filip i Michał.Trzymaj się ciepło!!!
      • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 30.09.01, 09:47
        A nie podoba Ci się Ada (na trzy literki) albo Maja? To mojej córeczki...
    • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 28.09.01, 14:27
      Mój mąż jak oglądał nasze dzieci na USG, to powiedział, że są śliczne, ale najbardziej przypominają mu E.T..... Chyba ze dwe dni potem byłam na niego obrażona...PozdrawiamGosia
      • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 29.09.01, 12:44
        Hej! Oj tak - to nie zapomniane przezycie.Ja pierwsze USG mialam w 8 tygodniu... a potem jeszcze 3 inne. Na przedostatnim bylo nie samowicie widac dziecko... cale fikalo.. i byly nozki i raczki ... i nawet takie sliczne stopki... Bylismy zachwyceni (Jas byl ze mna na wszystkich USG po kolei - oraz na wszystkich wizytyach u lekarza)...A na ostatnim USG ja nie rozpoznalam nic poza twarza, a Jas wszystko widzial i jeszcze przed pania doktor mowil co widac :) Potem powiedzial, zebym sie nie martwila, bo on stal dalej, wiec jemu bylo latwiej widziec.A mi wygladalo jakby na tej buzce byl duuuzy nos wiec powiedzialam, ze Izunia ma nos jak pinokio :) A Jas zaczal ja zapewniac, ze to nie prawda i ze ja tylko tak zartuje :)Fajnie jest byc w ciazy i ogladac szkraba :)Pozdrawiam wszystkich co widzieli lub dopiero zobacza :)Suzann
    • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 02.10.01, 11:54
      Byłam na USG tydzień temu, w 11-12 tygodniu ciąży. To cudowne przeżycie. Maleństwo ma 3,5 cm, a już widać paluszki ściśnięte w piąskę, widzieliśmy bijące serduszko. Mężowi najbardziej "zaimponował" kręgosłup. Od samego początku czuję się bardzo dobrze, trochę powiększa się brzuszek i piersi - to jedyne znaki. Po USG naprawdę uwierzyłam, że maleństwo tam jest. Mamy nagrane badanie na video i co jakiś czas je oglądamy. Pozdrawiam wszystkie Mamy!Ewa
    • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 02.10.01, 13:54
      My byliśmy wczoraj na USG. To już 26 tydzień więc moja dzidzia jest już duża i bardzo ruchliwa. Okazało się, że nasz pierworodny to chłopczyk. Mąż wszystko nagrał kamerą i teraz nic innego nie robimy tylko non stop oglądamy nasze maleństwo. Polecam wszystkim, myślę, że taki film to wspaniała pamiątka. Pozdrawiam :)))
      • Gość: guest Re: Byłam na USG i ................ IP: *.* 02.10.01, 18:45
        Ja byłam na usg w poniedziałek to już 27 tydzień. Lekarz powiedział, że jest wyjątkowo duże (jak ono wyjdzie ? już się boję.Ma grubawe nóżki. Leży sobie główką w dół a pięty ma po obu stronach mojego pępka i kopie nóżkami ile wlezie (widziałam jak pięta daje kopa mamusi. Nadal nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka ale dla mnie to bez różnicy. Pozdrowionka dla wszystkich mamuś i maluszków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka