Dodaj do ulubionych

spuchniete stopy

IP: *.* 18.08.01, 20:36
Czesc dziewczynyJestem w 38 tygodniu ciazy i od 3 dni mam BARDZO spuchniete stopy. Nie moge nigdzie wychodzic z domu, bo nie zaloze zadnych butow (po domu na bosaka tez mi sie ciezko chodzi)Napiszcie, czy ktoras z Was miala podobny problem i jak sobie z tym poradzic???Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: spuchniete stopy IP: *.* 18.08.01, 21:24
      Ja także miałam bardzo spuchnięte stopy, to wynik ucisku dużej macicy na naczynia krwionośne i upałów ,które teraz dają sie nam we znaki(rok temu też w sierpniu miałam ten sam kłopot).Moczyłam nogi w zimnej wodzie, starałam sie jak najmniej chodzić i leżąc trzymałam nogi wyżej niż głowa, a poza tym jak musiałam wyjść to kupiłam buty numer większe.Więcej sposobów nie znam.Pozdrowienia.Podulka.
      • Gość: guest Re: spuchniete stopy IP: *.* 19.08.01, 20:30
        Podulka dziekuje za dobre rady!
    • Gość: guest Re: spuchniete stopy IP: *.* 20.08.01, 08:49
      bardzo dobrze robi moczenie w soli (z wodą oczywiście)- jest taka specjalna w aptekach. A spuchnięte są tylko nogi czy inne "części ciała" też ? Co z ciśnieniem ? Pytam bo to jest jeden z objawów zatrucia ciążowego ? Ale spoko pewno się myle..Monika P
    • Gość: guest Re: spuchniete stopy IP: *.* 20.08.01, 12:25
      Oj Gosia, mam ten sam problem. Strasznie puchną mi stopy, jestem w 37 tyg. i tez żadne buty na mnie juz nie wchodzą a na bosaka po domu tez nie jest najlepiej. Moje rady: nogi zdecydowanie mniej puchną jeśli odstawi się z diety zupełnie sól (po prostu sól jak najmniej a najlepiej w ogóle, oczywiście efekt widoczny dopiero po kilkunastu godzinach, po drugie, rzeczywiście jak pisała Podulka leżenie z nogami powyżej serca. Przed chwilą wróciłam ze strasznie spuchniętymi nogami, usadowiłam się na krześle, nogi położyłam na drugim i już po 15 minutach czuję, że są mniej spuchnięte. No i niestety musimy mniej chodzić:))Pozdrowionkasmile
    • Gość: guest Re: spuchniete stopy IP: *.* 20.08.01, 13:01
      Ja też nie wyrabiam w kwestii stóp. Najgorsze jest to, że chodzę do pracy, siedzę w dusznej redakcji, a przecież nie położę nóg na stół. Faktycznie - pomagają chłodne kąpiele i kładzenie nóg wyżej. Mi pomaga też wizyta na basenie - stopy wracają do normalnego stanu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka