Dodaj do ulubionych

Student zagraniczny-pomocy!

IP: *.* 27.11.01, 16:11
Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu jakichś informacji o możliwości studiowania w Polsce (opłaty, stypendia itd.). Grzebałam w sieci i trudno coś znaleźć. Może wy znacie jakieś dobre strony na ten temat lub inne źródło informacji. Nasz e-mailowy przyjaciel chce kontynuować naukę w naszym kraju i chciałabym mu pomóc. Serdecznie pozdrawiam :) Kruszynka
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Student zagraniczny-pomocy! IP: *.* 27.11.01, 17:25
      Sprawdź może na stronach SGH i Uniwersytetu Warszawskiego albo zadzwoń na interesujące Cię wydziały - do sekretariatu.
    • Gość: guest Re: Student zagraniczny-pomocy! IP: *.* 27.11.01, 20:24
      Kiedy ja chcialam studiowac za granica napisalam do ambasady danego kraju i przyslali mi ogromny plik ofert stypendiow i kursow. Wasz przyjaciel powinien chyba skontaktowac sie z polska ambasada w swoim kraju. Z tego co wiem, zazwyczaj odbywa sie to na zasadzie umow o wymianie studentow, najlatwiej maja ci, ktorzy maja jakies powiazania z Polska. Pierwszy rok to nauka jez. polskiego (w Lodzi, moze tez w W-wie) dopiero potem sa prawdziwe studia. bardzo fajna sprawa.Magda
      • Gość: guest Re: Student zagraniczny-pomocy! IP: *.* 27.11.01, 22:36
        Dzięki za pomoc. Napiszę zaraz do niego. Podziwiam go za ten zapał do nauki. Pochodzi z Etiopii i jest studentem inzynierii w Addis Abebie. PozdrawiamKruszynka :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka