Dodaj do ulubionych

Sakura padła

IP: *.* 17.12.01, 09:58
Padła i nikt nie wie dlaczego, nawet nie zawiadomili, nie przeprosili. Można to było zrobić też na innym forum a tu taki zgrzyt. To jest normalne świństwo i nauczka żeby tak nie wierzyć w bezinteresowność. Może ktoś tu się wypowie na ten temat bo ja jestem bardzo rozgoryczona.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 11:37
      Ale o co chodzi co sie stało? co przegapiłam ?
      • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 11:59
        Co to była sakura?
    • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 12:08
      witam,server sakura dokladnie padl. z nim wszystko co sie na nim znajdowalo. nie mamy nawet wlasnych maili dlatego nie ma infa i przeprosin za te sytuacje. nie bylismy i nie jestesmy w stanie powiadomic memberow mailem ze server nie dziala :(rozumiem ze jestes rogoryczona ale na razie jestesmy delikatnie mowiac bezradni. staramy sie odzyskac cokolwiek z tego servera... i postawic sakure na nowym... chocby wlasne maile i screeny ze serwis jest nieczynny.nie dzialaja takze 4 inne serwisy jakie prowadzilismy :(przepraszam w imieniu sakurki i swoim za te sytuacje.elthingsakura:rodzice
      • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 12:17
        staram się w miarę możliwości (jako administrator rodziców) wysyłać do forumowiczów z Rodziców wiadomości o kłopotach z serwerem sakury - ale nie jest to takie proste Zła - użytkowników było setki i nie mam do wszystkich maili czy numerów GG - twórcy tej strony pewnie też, więc ogranicz na razie swoje rozgoryczenie - to nie jest nic przyjemnogo pracować miesiącami nad stroną i nagle ją stracic - naprawdę!!!!poza tym po zgrzytach pomiędzy eDzieckiem a Rodzicami nie wydaje mi się żeby zamieszczanie tu info dla forumowiczek Rdziców było dobrym pomysłem, chociażby ze względu na odczucia co poniektórych tutejszych bywalców :( pozdrawiam
        • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 12:24
          Można było napisać krótkie info, o choćby tu na eDziecku czy innym forum i byłoby po sprawie.
          • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 12:35
            no chyba teraz to już nie trzeba prawda?
        • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 13:23
          ja dostalam od ciebie wiadomosc na gadugadu wielkie dzieki pozdrawiam
          • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 15:06
            Oj, ktos ma teraz powod do radochy :lol: :benetton:
            • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 15:18
              Czyżby rzeczywiście cię to aż tak ucieszyło ?
              • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 15:42
                ATA napisała/ł:> Czyżby rzeczywiście cię to aż tak ucieszyło ?:benetton:
                • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 16:06
                  heh, mam nadzieje, ze uda sie zreanimowac serwery.trzymam mocno kciuki za powodzenie akcji ratunkowejpozdrawiam wszystkie milosniczy sakury i eDziecka :)YM
        • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 18.12.01, 00:06
          Dlaczego myślisz w taki dziwny sposób? Przecież mnóstwo użytkowników e-dziecka było jednocześnie bywalcami sakury.O nieporozumieniach już dawno wszyscy zapomnieli. Zależy Ci na podtrzymywaniu bezsensownych animozji? Zaraz przybędzie pytań w stylu: Co przegapiłam? Co za draka mnie ominęła?Sakura się wykuruje i wszystko wróci do poprzedniego porządku. NIe sądzę, aby ktokolwiek czuł niezdrową satysfakcję z zaistniałej sytuacji. A jeśli nawet - pal go licho.:-) Dorka :-)
      • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 14:11
        Co to znaczy server padl i nie ma kopii - to co to byl za server???? A administrator to przepraszam sie - co tam robil i za co bral pieniadze? Jezu, jestem informatykiem, kiedys pracowalam jako admin, teraz nie pracuje, ale chyba admin nie byl zawodowcem skoro pozwolil na cos takiego. Szczerze mowiac jestem pelna podziwu...
        • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 16:05
          adminka o jakich ty mówisz pieniądzach??? Rodzice to strona prywatna zrobiona przez małżeństwo z małym dzieckiem - nie w celach komercyjnych - tam nikt na tym nie zarabia! a już na pewno nie admini!jak nie znasz tematu dokładnie to może nie atakuj tak od razu? skoro jesteś informatykiem to powinnaś wiedzieć że zdarza się coś takiego jak kompletne uszkodzenie dysku i strata - czasem całkowita, czasem częściowa - danych zapisanych na tym dysku, a co za tym idzie wielkie spustoszenie w kompie - ja się na tym nie znam ale nam w domu też padł dysk w minione lato i o większości rzeczy z dysku musieliśmy zapomnieć, stracone na amen chociaż mój mąż jest dypolomowanym informatykiem i tez nic nie poradził
          • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 18.12.01, 00:04
            adminka pisze o pieniądzach rzędu 500-600 PLN na zapasowy dysk, albo nagrywarkę i robienie kopii (miesięcznie jakies 50PLN) Jak się coś robi to trzeba to robić porządnie przynajmniej na podstawowym poziomie. Robienie kopii bezpieczeństwa to elementarz. Inna sprawa, że można pogratulować męzowi dyplomu. Fachowiec pierwszej wody (jak ktoś jest biedny to choćby na dyskietki nagrywa, zresztą kilkugigabajtowy dysk można kupić za sto kilkadziesiąt zł).
            • Gość: guest Re: Sakura padła- do KvM IP: *.* 18.12.01, 08:39
              Musiałeś ?Monika P
              • Gość: guest Re: Sakura padła- do KvM IP: *.* 18.12.01, 10:23
                Nie musiałem. Zauważ, że odnoszę się do kwestii technicznych. Wbijanie ludziom do głowy, że na padnięcie twardego dysku nic nie można zaradzić nawet jak się ma dyplom informatyka uważam za rzecz poniżej wszelkiej krytyki. Powtarzem zatem z uporem maniaka. Zrobienie kopii bezobecnie kosztuje grosze (mam na myśli proste zastosowania domowe/zawodowe). Szkoda, że zamiast choćby nazwać się "mądrym Polakiem po szkodzie" promujesz rozwiązanie, które dla Ciebie okazały się złe.Koszt taniego rozwiązania problemu kopii bezpieczeństwa oscyluje na poziomie 5-10% ceny całego najtańszego nawet komputera (mam na myśli używany dysk twardy w szufladzie). Z danymi może się przecież zdażyć wszystko. Może nas dopaść wirus, pożar, kradzież, czy choćby prozaiczne uszkodzenie sprzętu. Jeśli ktoś poważnie podchodzi do swoich danych, to pomyśli jak je zabezpieczyć.Wydawały mi się śmieszne historie gdy student przychodził z płaczem, że padła mu dyskietka na której miał pisaną przez 2 lata pracę magisterską. Oczywiście żadnej innej kopii! Jak widać takie zachowanie jest typowe, a co więcej promowane przez osoby, które tak postępują.
                • Gość: admin Re: Sakura padła- KvM zbastuj IP: *.* 18.12.01, 11:35
                  Dajmy już spokój tej sprawie. Nieładnie tak się rozwodzić nad kwestiami backupu (sakury mieli backup na innym serwerze, pech chciał że oba dyski padły, to się zdarza raz na milion, przerąbane) zamiast po prostu współczuć sakurce, że tyle Jej pracy zostało zniszczone (na szczęście nie bezpowrotnie)3maj się sakurka i podnoś ten serwis kobieto :bounce::hello:Marcin webredaktor
                • Gość: guest Re: Sakura padła- do KvM IP: *.* 18.12.01, 11:36
                  OK.To prawda. Ale po co o tym pisać. Czy to cos zmieni ? Sakura nie padnie ?To jak kopanie leżącego.Monika P
                  • Gość: guest Re: Sakura padła- do KvM IP: *.* 18.12.01, 12:31
                    Hej! Czy ja się odnoszę konkretnie do Sakury? Pisałaś o swoim mężu i o swojej przygodzie - ja się do tego odniosłem. Zaznaczyłem też wyraźnie po co o tym piszę. Skoro nie dotarło za pierwszym razem to powtórzę po raz trzeci - LUDZIE RÓBCIE KOPIE SWOICH DANYCH. Obecnie różnica między dobrą nagrywarką a zwykłym CD-ROMem to 300zł. Nagrana płytka choćby raz na miesiąc pozwoli daje duże poczucie bezpieczeństwa. Los sakury na prawdę niewiele mnie obchodzi. Gdyby było inaczej pisałbym tam dalej (dopóki nie padała). Nie zgodzę się jednak na milczenie, gdy ktoś się podpiera autorytetem dyplomu męża publicznie sugerując, że przed utratą danych nie można się zabezpieczyć. Owszem zdaża się, że padają nośniki magnetyczne (ze swej natury dyski, czy taśmy są bardziej podatne na czynniki zewnętrzne i starzenie się) Obenie jednak nagrywarki są tak tanie i popularne, że można raz na miesiąc pójść do znajomego z nagrywarką (jak już ktoś jest taki biedny) i zrobić tą kopię. Koszt płyty od 1 do 4 zł. Czy to tak wiele?Gdybym pisał o ubezpieczaniu mieszkań od następstw żywiołów, to też byś pisała, że się pastwię nad biednymi ludźmi, którzy stracili dobytek życia chcąc zaoszczędzić 100 czy 200 zł rocznie na ubezpieczeniu domu? To dla mnie sprawa identyczna. Tak samo wkurzało mnie pomstowanie tych ludzie że dostali nędzne grosze od państwa, czy od telewizji, a stracili wszystko. Owszem różne rzeczy mogą się w życiu zdarzyć, wszystkiego nie da się przewidzieć, ale pewne rzeczy elementarne i oczywiste, a mimo to całkowicie ignorowane. Żyjemy w społeczeństwie, gdzie przeciętny jego przedstawiciel wychodzi z założenia - wypadek - mi się to nie może zdażyć, piorun, powódź - to u sąsiada, ale nie u mnie. Smutne.
                    • Gość: guest Re: Sakura padła- do KvM - a propos męza i nie tylko IP: *.* 18.12.01, 13:17
                      Chyba pomyliłes osoby ?Mój mąż lubi komputery ale jest politologiem. :)Hej! Czy ja się odnoszę konkretnie do Sakury? Pisałaś o swoim mężu i o swojej przygodzie - ja się do tego odniosłem. Wybacz ale ????????????????????Los sakury na prawdę niewiele mnie obchodzi. Gdyby było inaczej pisałbym tam dalej (dopóki nie padała). A co z zablokowaniem Cię ? No ale może ja sie myle....Nie zgodzę się jednak na milczenie, gdy ktoś się podpiera autorytetem dyplomu męża publicznie sugerując, że przed utratą danych nie można się zabezpieczyć. Dyplomem politologii ?Owszem zdaża się, że padają nośniki magnetyczne (ze swej natury dyski, czy taśmy są bardziej podatne na czynniki zewnętrzne i starzenie się) Obenie jednak nagrywarki są tak tanie i popularne, że można raz na miesiąc pójść do znajomego z nagrywarką (jak już ktoś jest taki biedny) i zrobić tą kopię. Koszt płyty od 1 do 4 zł. Czy to tak wiele?Oj biedna ja.....Gdybym pisał o ubezpieczaniu mieszkań od następstw żywiołów, to też byś pisała, że się pastwię nad biednymi ludźmi, którzy stracili dobytek życia chcąc zaoszczędzić 100 czy 200 zł rocznie na ubezpieczeniu domu? To dla mnie sprawa identyczna. Tak samo wkurzało mnie pomstowanie tych ludzie że dostali nędzne grosze od państwa, czy od telewizji, a stracili wszystko. A tu sie zgodze !!!!!!Owszem różne rzeczy mogą się w życiu zdarzyć, wszystkiego nie da się przewidzieć, ale pewne rzeczy elementarne i oczywiste, a mimo to całkowicie ignorowane. Żyjemy w społeczeństwie, gdzie przeciętny jego przedstawiciel wychodzi z założenia - wypadek - mi się to nie może zdażyć, piorun, powódź - to u sąsiada, ale nie u mnie. Smutne. I tu masz racje. Ale uwagi przedstawiasz w rtaki sposób , ze otwiera sie scyzoryk, ZwłasZcza w kontekscie Twoich wcześniejszych "walk" z SakurąMonika P podkreślam PPPPPPPPPPPPPPPPPPSWesołych Swiąt dla Dorki i potomstwa.:-)rozwiń Zapisanie Odpowiedz na ten post Lista Bieżący wątek 17.12.01 09:58 Sakura padła Zła [Ostatnio:18.12.01 12:56] 17.12.01 11:37 Re: Sakura padła Beata 17.12.01 11:59 Re: Sakura padła Kajus 17.12.01 12:08 Re: Sakura padła elthing
                      • Gość: guest Re: Sakura padła- do KvM - przeprosiny do Moniki IP: *.* 18.12.01, 14:09
                        Bardzo Cię przepraszam - rzecz jasna nie miałem na myśli Twojego męża cały czas odnosiłem się do wypowiedzi KasiM. To wszystko przez to, że ja nie patrzę praktycznie na to kto pisze, ale co pisze. Jeszcze raz przepraszam.Odnośnie blokowania - wykazałem chyba kilkakrotnie, że to nie ja jestem blokowany, tylko inne nie mające związku ze mną osoby (przyblokowali ładny kawałek internetu). Nie mam jednak ochoty rozmawiać na temat sakury - szkoda czasu.
                        • Gość: guest Re: Sakura padła- do KvM - przeprosiny do Moniki IP: *.* 18.12.01, 14:45
                          Przeprosiny przyjete .Monika P
            • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 18.12.01, 10:05
              Kristo - a fuuuuuujjjjjjj, ze też nie mogłes sie powstrzymac, co?pozdrowieniaig
            • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 18.12.01, 10:55
              Zgadzam się z KvM. Jeżeli ktoś poważnie podchodziłby do takiego przedsięwzięcia, to przede wszystkim zadbałby o kopię bezpieczeństwa. To "niedopatrzenie" świadczy o beztrosce osób prwadzących "Sakurę". Pozostaje mieć nadzieję, że to smutne doświadczenie pozwoli na uniknięcie takich niespodzianek w przyszłości, czego serdecznie życzę.
              • Gość: guest Re: Sakura padła- i co macie lepsze samopoczucie ? IP: *.* 18.12.01, 11:51
                I za to lubie sakure - bez wzgledu na popelnione bledy wydaje mi sie, ze zadna z nas nie uslyszala takich tekstow - i co macie lepsze samopoczucie ? rowniez dla Polakow jest charakterystyczne mowienie "a nie mowilam/lem ..." Zmieni cos ? Nie .... ale przynajmniej mowiacy bedzie mial satysfakcje (z czego) i poczuje sie lepszy !Wiec bravo KVM i maliza !!! Wiemy juz, ze Wy codziennie wykonujecie backupy swoich komputerow ! I Was nigdy nie dotknie problem utraty danych ........
                • Gość: guest Re: Sakura padła- i co macie lepsze samopoczucie ? IP: *.* 18.12.01, 12:31
                  Monika_W napisała/ł:> I za to lubie sakure - bez wzgledu na popelnione bledy wydaje mi sie, ze zadna z nas nie uslyszala takich tekstow - i co macie lepsze samopoczucie ? O jakich tekstach piszesz ??? Nie użyłam ani jednego obraźliwego słowa. Stwierdziłam fakt. To, że wszyscy im współczują, to jedno, a to, że popełnili być może jakiś błąd, to inna sprawa. Podobno na forum każda wypowiedź jest dopuszczalna ...rowniez dla Polakow jest charakterystyczne mowienie "a nie mowilam/lem ..." Zmieni cos ? Nie .... ale przynajmniej mowiacy bedzie mial satysfakcje (z czego) i poczuje sie lepszy !Rozumiem, że o sobie również tu piszesz ?> Wiec bravo KVM i maliza !!! Wiemy juz, ze Wy codziennie wykonujecie backupy swoich komputerow ! I Was nigdy nie dotknie problem utraty danych ........Owszem, wykonuję, szczególnie efektów swojej pracy.
                  • Gość: guest Re: Sakura padła- i co macie lepsze samopoczucie ? IP: *.* 18.12.01, 12:34
                    Ja też wykonuję - szczególnie kopię cennych dla mnie danych, tych na których mi zależy. Jak widzisz także namawiam innych do tego aby robili podobnie.
                    • Gość: guest Re: Sakura padła- i co macie lepsze samopoczucie ? IP: *.* 18.12.01, 12:39
                      Pozdrawiam - zdrowych i wesolych swiat ! :)
                      • Gość: guest Re: Sakura padła- i co macie lepsze samopoczucie ? IP: *.* 18.12.01, 12:42
                        Dziękuję i nawzajem.
                        • Gość: guest Re: Sakura padła- i co macie lepsze samopoczucie ? IP: *.* 18.12.01, 12:56
                          KvM po pierwsze to ja pisałam o naszej przygodzie z padniętym dyskiempo drugie to twoje słowa jak zwykle są dla mnie obraźliwe :"Wbijanie ludziom do głowy, że na padnięcie twardego dysku nic nie można zaradzić nawet jak się ma dyplom informatyka uważam za rzecz poniżej wszelkiej krytyki. "a to dlatego że - nikomu nie wbijam do głowy że nic nie można zaradzić nawet jak sie ma dyplom - i może o rzeczach poniżej wszelkiej krytyki to ty nie mów bo sam jesteś dużo poniżej wypowiadając takie słowa nie znając sytuacji - ja opisałam to ogólnikow - nie znam się na tych technicznych rzeczach (o czym napisałam) - i moze faktycznie nie precyzyjnie przedstawiłam fakty - ale nie o to chodziło żeby podawać dane dysku i siłe spięcia w gniazdku które nam spaliło dyski i pól komputera - chodziło o sam fakt że rożne przypadki się zdarzają - nawet takie raz na milion i małoprawdopodobne - i nam się tak stało - to był sens tej wypowiedzigratuluję ci ze codziennie robisz backupy i zawsze wyjmujesz drugi dysk z kompa zeby przypadkiem szlag go nie trafił - u nas niestety ten marny informatyk tak nie zrobił i taka kara nas za to spotkała - cieszysz się???
                          • Gość: guest Re: Sakura padła- i co macie lepsze samopoczucie ? IP: *.* 18.12.01, 14:19
                            Nie mam się z czego cieszyć bo nie ma to dla mnie żadnego emocjonalnego znaczenia. Skoro już opisałaś dokładnie co zaszło to dodam tylko, że takie rzeczy zdarzają się o wiele częściej niż raz na milion razy. Owszem raz na milion razy zdaża sie może uszkodzenie dwóch dysków, które są w różnych budynkach w tym samym czasie. Jeśli rozmawiamy już o sprawach technicznych, to choćby na Waszym przykładzie można dojść do konkluzji, że zrzucenie danych na trwały nośnik jakim jest CD-ROM jest niezbędne aby mieć poczucie bezpieczeństwa. Inna sprawa, że dane są prawdopodobnie do odzyskania. Koszt nie aż taki wielki jeśli się zna kogoś, kto to potrafii zrobić i ma się odrobinę szczęścia. Prawdopodobnie spałiła się sama elektronika, a nośnik magnetyczny jest nienaruszony. Wystarczy znaleźć identyczny napęd i przełożyć elektronikę. Gorzej jeśli spalił się silnik poruszający głowicę lub napędzający dysk. Też jest to do zrobienia, ale wymaga o wiele większego doświadczenia precyzji i narzędzi.
                            • Gość: guest Re: Sakura padła- i co macie lepsze samopoczucie ? IP: *.* 18.12.01, 14:29
                              nie wiem KvM -wiem tylko że spaliło się przy okazji pół wykładziny w pokoju pod biurkiem, wszystkie kable i miesliśmy ogólnie mówiąc mały pożar... cały sprzęt do SDI poszedł do śmieci - nie wiem czy można to odzyskać - czy cokolwiek by się z tego dało odzyskać - na zdrowy chłopski rozum takie spalone okopcone kabelki to się do niczego niei nadają.....
                              • Gość: guest Re: Sakura padła- i co macie lepsze samopoczucie ? IP: *.* 18.12.01, 14:35
                                No właśnie Ci tłumaczę, że te skopcone kabelki i całą elektronikę wyrzucasz, a zakładasz nową elektronikę i nowe kabelki od identycznego sprawnego dysku. Jeśli spalona jest tylko i wyłącznie elektronika to będzie to stosunkowo tanie.W każdym razie warto spróbować. Sam nośnik magnetyczny jest w środku, dobrze zabezpieczony i ma dużą szansę na przeżycie. Są firmy, które odzyskają prawie wszystko, ale to kosztueje dziesiątki tysięcy... dolarów.
                                • Gość: guest Re: Sakura padła- i co macie lepsze samopoczucie ? IP: *.* 18.12.01, 14:37
                                  no to już może nie w tym roku :)
                          • Gość: guest Re: Sakura padła- i co macie lepsze samopoczucie ? IP: *.* 18.12.01, 23:03
                            Ludzie ale wy macie problemy!Ja sie tu zastanawiam jak sie wyrobic z porzadkami na swieta a wy o tych dyskach i Sakurze :) *..................I................................o--I--o............................o---I---o..........................o----I----o........................o-----I-----o......................o------I------o....................o-------I-------o..................o--------I--------o................o---------I---------o..............o----------I----------o ...........................I.....................................--I--................
          • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 19.12.01, 13:34
            Dyplomowany informatyk nie robil kopii?Ha, niezle - ja w domu tez robie kopie, bo nie chce stracic swoich danych.A za ten tekst z pieniedzmi przepraszam - oczywiscie tworcow strony.
            • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 19.12.01, 13:38
              a swoja droga, jak ktos sie na cos porywa, to chyba elementarne zasady powinien znac i przestrzegac...
      • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 15:17
        Uff, przetłumaczyłam sobie:info - informacjamember - członek, uczestnikscreen - ekran
      • Gość: guest Re: Sakura padła - ojeju IP: *.* 19.12.01, 08:34
        Oj a ja od trzech dni dobijam sie do sakurki i nic... już myślałam że mam problem z łączem albo że mnie zablokowali. Sakurko trzymam kciuki i wracaj do nas bo strasznie cie tu brakuje! Tym bardziej że jakoś nie mogę się tutaj na edziecku odnalezc. Na sakurce wszystko jest takie przejrzyste, łatwe do odnalezienia i przeglądnięcia!Trzymam kciuki za Twój powrót!!!Anka
    • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 15:49
      Adminka - nie wiem czy znane jest Ci pojecie non-profit ???Na tym podlym, konsumpcyjnym, komercyjnym swiecie sa jeszcze takie insytucje - m.in. sakura.Co do serwera - hmmmmm nie watpie w Twoje kompetencje, ale nigdy nie slyszalas nawet o tym, ze serwer moze pasc ???Poza tym, rozumiem, ze administrowalas nie swoim serwerem lecz firmy, a co za tym idzie nie Ty wydawalas na niego pieniadze ? Mysle, ze wielu wlascicieli roznego rodzaju serwisow, nie tylko sakura, chcieliby miec np. ICL-a za 100 tys USD albo lepszego....Moze warto jednak chwilke zastanowic sie, zanim sie kogos zaatakuje .........Jestem zaskoczona agresja kilku postow - wydaje mi sie, ze raczej trzeba sakurze wspolczuc - stracic kilka (?) miesiecy baaaaaardzo intensywnej pracy - mozna naprawde sie zalamac !Tak czy owak - ja trzymam mocno kciuki, mam nadzieje, ze uda sie odzyskac chocby czesc danych i za jakis czas serwis ruszy ponownie !!!!
      • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 16:08
        Faktycznie, to nie była zła wola Sakury, po prostu pech i to wielki, szkoda że tak sie stało :( Serwis ruszy na nowo, tak przynjamniej sakura team zapowiada :)
        • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 18:40
          Kiedy ruszy i jak sie o tym dowiemy???
          • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 17.12.01, 19:25
            sakurka pracuje ciężko nad odbudową i mam wiadomości że do końca roku powinno zacząć działać bądzmy dobrej myśli :)
            • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 18.12.01, 08:24
              Trzymam kciuki.Aldona
              • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 18.12.01, 12:26
                Ja dostalam wczoraj wiadomosc o tym ze sakurka wroci najprawdopodobniej pod koniec roku . Bylam strasznie zmartwiona ze nie dziala . Trzymam mocno kciuki zeby bylo wszystko OK .POZDRAWIAM . Dorcia
                • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 18.12.01, 12:31
                  WitamsmileMnie o wszystkim poinformowano- zresztą proszono jednocześnie o poinformowanie swoich znajomych bywających na Rodzicach, tak więc uważam, że wszystko jest ok, i nie mam do nikogo żalu lub pretensjii... Ja też mam stronkę i mogę się jedynie domyślać jakiego doła bym podłapała, gdyby cała moja wielomiesięczna praca poszła na marne.
                • Gość: guest Re: Sakura padła - nie na temat do Dorci IP: *.* 18.12.01, 12:43
                  Witaj !A jak tam placyk zabaw ? Czy Sara juz sie na nim odnalazla ?Julita wlasnie cwiczy na nim przewroty na brzuszek :)) Lapie sie za wiszace zabawki i przeciaga sie z boczku na plecki :)))) Frajde z mezem mamy olbrzymia :)))))))Pozdrawiam
                  • Gość: guest Re: Sakura padła - nie na temat do Dorci IP: *.* 18.12.01, 13:10
                    Witaj Moniko ...tak Sarcia bawi sie juz lepiej , tyle tylko ze placyk musi byc na naszym lozku bo na dywanie jest jej za nisko i dowiesilismy jej pluszowe pieski z karuzelki . Ale znalazla sobie teraz nowe zajecia , zaczela siadac jak sie ja trzyma za raczki i oglada swoje nozki i kolorowe skarpetki , tez byla kupa smiechu - tylko nagrac na kamere i do smiechu warte :-) POZDRAWIAM
    • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 18.12.01, 18:17
      Zycze Sakurce wytrwałosci i sukcesu w odtworzeniu stronki i bardzo załuje chętnie na nią zaglądałam Zdrowych spokojnych i wesołych swiąt oraz Szczęsliwego Nowego Roku i do zobaczenia na Sakurce.Trzymam kciuki uczestniczka Sakurki i EdzieckaBetucha
      • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 18.12.01, 22:06
        Zadaje tak sobie pytanie czy to przypadkiem z powodu zablokowania kata dla KvM nie nastapil ten przykry wypadek ???Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie - znacie to przyslowie ?Przypominam sobie ta burzliwa dyskusje kiedy zablokowano konto dla KvM, jego rodziny i dziesiatkom osob nie majacym zwiazku z cala sprawa.Chwyt ponizej pasa.Od tamtego zdazenia nigdy nie mialam ochoty nawet zajrzec na sekure.Co do ich mozliwosci i poziomu znajomosci informatyki daje to wiele do zyczenia, nie mowiac o jakosci graficznej site Web. Skwituje : Sekura = malo ladne, malo funkcjonalne, a na dodatek chamskie - dobrze ze sie rozpadlo !!!P.S. Zanotujcie dokladnie moj email, to bedziecie mi mogli zablokowac konto jeszcze przed koncem roku !
        • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 18.12.01, 22:12
          Nie ma co........koleżanka Marta nieźle się popisała.ZNIESMACZONAMonika A/p.
        • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 18.12.01, 22:24
          marta napisała/ł:> Zadaje tak sobie pytanie czy to przypadkiem z powodu zablokowania kata dla KvM nie nastapil ten przykry wypadek ???> Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie - znacie to przyslowie ?> Przypominam sobie ta burzliwa dyskusje kiedy zablokowano konto dla KvM, jego rodziny i dziesiatkom osob nie majacym zwiazku z cala sprawa.> Chwyt ponizej pasa.Dokladnie marta i ciesze sie , ze to napisalas ..> Od tamtego zdazenia nigdy nie mialam ochoty nawet zajrzec na sekure.> Co do ich mozliwosci i poziomu znajomosci informatyki daje to wiele do zyczenia, nie mowiac o jakosci graficznej site Web. > Skwituje : Sekura = malo ladne, malo funkcjonalne, a na dodatek chamskie - dobrze ze sie rozpadlo !!!> > P.S. Zanotujcie dokladnie moj email, to bedziecie mi mogli zablokowac konto jeszcze przed koncem roku ! brawo marta , pozdrawiam
        • Gość: guest Re: Sakura padła IP: *.* 18.12.01, 23:45
          Powiedz mi Marta proszę skąd w Tobie tyle złośliwości :what: :what: :what:Gosia
    • Gość: admin temat zamknięty IP: *.* 19.12.01, 13:52
      Zamykam ten temat, amatorów dyskusji o backupach zapraszam do stworzenia nowego wątku.Marcin webredaktorP.S. cisną mi się pod palce słowa o jakże typowo polskiej satysfakcji z cudzej porażki i braku zwykłej przyzwoitości, eh...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka