IP: *.* 21.01.02, 18:06
Witam wszystkie pracujące mamy.Chciałabym aby wypowiedziały się mamy, które wróciły do pracy. Interesuje mnie, kiedy większość z Was wróciła do pracy i jak to się odbiło na dziecku. Otrzymałam ostatnio ciekawą ofertę pracy ale chciałabym wiedzieć co mnie czeka jeżeli zostawię 6 miesięczne dziecko z opiekunką.Czekam na opisy Waszych doświadczeń. Z góry dziękuję.PozdrawiamJoasia
Obserwuj wątek
    • Gość: AnnLu Re: Do pracy! IP: *.* 21.01.02, 22:58
      Ja troszkę zboczę z tematu...Ja za dwa miesiące wracam do pracy a moję dziecię jest tak zapatrzone na cyca że w ogóle nie chce pić soczków z butelki ani nic innego.A co umie już Twoje? Bo jak potrafi już jeść to z tego co czytałam wcześniej to nie jest dla maluchów to aż taki problem jak dla samych mam. Może masz jakąś metodę jak nauczyć małego pić z butelki?
    • Gość: Gooh Re: Do pracy! IP: *.* 22.01.02, 10:08
      Joasiu, przejdź na forum emama. Tam znajdziesz dużo odpowiedzi na ten temat.Pozdrawiam serdecznieGooh
    • Gość: Anuśka Re: Do pracy! IP: *.* 22.01.02, 13:19
      Ja wróciłam do pracy jak Olcia miałą 7 m-cy. Została Olcia z nianią. Na pewno była różnica na początku dla Olci, ale nie wiem do końca z tego czy sobie ona zdawała sprawę, że mamy nie ma cały dzień. Teraz jak ma już 13 m-cy jest gorzej. Teraz jestem akurat na zwolnieniu lekarskim, i już widzę, że jak gdzieś idę to Ola krzyczy ( pomimo że jest niania ). Ja myślę, że w wieku 6 m-cy jest łatwiej przyzwyczaić maleństwo do tego, że sie gdzieś wychodzi na dłuższy czas. Najważniejsze, żeby była dobra niania, która wypełni ten czas nieobecności twojej w domu. Na pewno trochę smutno mi było jak poszłam do pracy ( wyrzuty sumienia ) ale trzeba było. Ale nie jest tak źle.PozdrawiamAnia - mama Olgi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka