Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja w szczykawce

IP: *.* 14.04.02, 17:17
dziewczyny jak nazywa sie srodek antykoncepcyjny,ktory jest w postaci zaszczyku,dostaje sie ten zaszczyk raz na 3 miesiace i moga sie tak chronic takze mamy karmiace piersia przed (nastepna )nieplanowana ciaza.(nie szkodzac przy tym maluszkowi w przeciwienstwie do pigulki) dziekuje.gosia m.Filipka
Obserwuj wątek
    • Gość: iberia Re: Antykoncepcja w szczykawce IP: *.* 14.04.02, 17:54
      czesc,to jest Depo Proverapozdrawiamiza,mama Kubeczkasmile
      • Gość: 0107 Re: Antykoncepcja w szczykawce IP: *.* 14.04.02, 19:26
        Ja dla odmiany chciałabym wiedzieć, czy to skuteczne i ile kosztuje. A propos moja położna wspomniała, że te zastrzyki podaje się kobietom w trakcie przekwitania, aby złagodzić dolegliwości.Basia.
        • Gość: iberia Re: Antykoncepcja w szczykawce IP: *.* 14.04.02, 20:23
          ja tego nie stosuje wiec znam tylko nazwe.ale pamietam ,ze swoego czasu,mniej wiecej kolo stycznia,bylo na forum glosno o Depor Proverze,bo jakies tam skutki uboczne wlasnie sa.poszukajcie w wyszukiwarce tutaj albo w salonie.pozdrawiamiza
        • Gość: DorotaJ Re: Antykoncepcja w szczykawce IP: *.* 14.04.02, 20:52
          Mój ginekolog powiedział, że wszytsko zalezy od dawki i częstotliowści podań - dlatego niektóre panie mgr w aptekach wydają Depo Provera w ilości dla kobiet w okresie przekwitania, co jest dawką o wiele za dużą jak na zastosowanie tego leku jako srodka antykoncepcyjnego.Najlepiej przeczytać ulotkę i/lub wejśc na stronę www.depoprovera.comPozdrawiamDorotaJ
    • Gość: asia_t Re: Antykoncepcja w strzykawce IP: *.* 14.04.02, 21:31
      to jest Depo Provera. Ja dostalam ten zastrzyk 3 miesiace temu, ponoc jest skuteczny, no coz, w ciaze nie zaszlam. Ale wydaje mi sie, ze antykoncepcyjne dzialanie tego srodka polega na tym, ze obniza on libido do -5... ponoc moze tez powodowac mlekotok, ja u siebie nie zaobserwowalam. pozdrawiamasiaT
      • Gość: 0107 Re: Antykoncepcja w strzykawce IP: *.* 14.04.02, 22:08
        Asiu słyszałam, że jednym ze skutków ubocznych jest przyrost wagi. Czy to prawda?
        • Gość: asia_t Re: Antykoncepcja w strzykawce IP: *.* 15.04.02, 09:33
          Ja u siebie przyrostu wagi nie zauwazylam. Ale ja karmie dwa glodomory!!! To tez troche inaczej wtedy wyglada... do wagi sprzed ciazy wrocilam w 8 tygodni po porodzie... najbardziej martwi mnie to ujemne libido..
        • Gość: asia_t Re: Antykoncepcja w strzykawce IP: *.* 15.04.02, 09:34
          Ja u siebie przyrostu wagi nie zauwazylam. Ale ja karmie dwa glodomory!!! To tez troche inaczej wtedy wyglada... do wagi sprzed ciazy wrocilam w 8 tygodni po porodzie... najbardziej martwi mnie to ujemne libido..
          • Gość: flaska Re: Antykoncepcja w strzykawce IP: *.* 15.04.02, 10:02
            a mnie moja ginekolog powiedziała , że nie wie kto dopuścił takie środki dla kobiet karmiących - BO TO W KOŃCU HORMONY .druga pani ginekolog ( ta z przychodni ) również powiedziała to samo i że ja pielęgniarka a taka durna( no może nie dosłownie).pozdrawia. ewa
    • Gość: gosiaLachowska Re: Antykoncepcja w szczykawce IP: *.* 14.04.02, 22:35
      dziewczyny Wy nawet mnie nie straszcie tym przyrostem wagi,bo zaczelam sie wlasnie odchudzac!!gosia m.Filipka
      • Gość: monaliza Re: Antykoncepcja w szczykawce IP: *.* 14.04.02, 22:43
        ja tez to stosuje i raczej chudne, a na pewno nie tyje, kto ma sklonnosci do tycia to i po mineralce przytyje, o skutkach ubocznych nic nie wiem i nie zauwazylam, a seks i owszem dziekuje wszyscy zdrowi, skutecznosc na razie 100% ale nie miesiaczkuje i wciaz karmie piersia, bardzo wygodny oczywiscie nie trzeba sie pilnowac codziennie z pigulami monka
        • Gość: Małgola Re: Antykoncepcja w szczykawce IP: *.* 15.04.02, 10:23
          Ja ostatnio słyszałam też o Cileście w zastrzyku, też na trzy miesiące. Koleżanka dostała recetę od swojego lekarza, a że jest karmiąca, z przykazaniem realizacji dopiero po skończeniu karmienia. Ja stosuję Cilest doustnie i tego typu zastrzyki bardzo by mnie urządzały więc przy następnej wizycie u lekarza nie omieszkam o nie poprosić. Trapi mnie tylko pytanie dlaczego do tej pory mi tego nie zaproponował? Czy one dopiero weszły na rynek czy to zależy od dobrej woli lekarza?Gosia.
        • Gość: Małgola Re: Antykoncepcja w szczykawce IP: *.* 15.04.02, 10:24
          Ja ostatnio słyszałam też o Cileście w zastrzyku, też na trzy miesiące. Koleżanka dostała recetę od swojego lekarza, a że jest karmiąca, z przykazaniem realizacji dopiero po skończeniu karmienia. Ja stosuję Cilest doustnie i tego typu zastrzyki bardzo by mnie urządzały więc przy następnej wizycie u lekarza nie omieszkam o nie poprosić. Trapi mnie tylko pytanie dlaczego do tej pory mi tego nie zaproponował? Czy one dopiero weszły na rynek czy to zależy od dobrej woli lekarza?Gosia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka