Dodaj do ulubionych

BĘDZIE DRUGIE?!?!?!?!?!?!!!!

IP: *.* 05.10.02, 17:45
CZEŚĆ eMAMUSIE!!! :)TEST WYSZEDŁ POZYTYWNIE!!!! Nie byłam jeszcze u lekarza, ale ygląda na to, że BĘDZIE DRUGIE!!!! :) Miesiączki ani widu (już dawno po terminie). Żeby było zabawniej - Entunia moja absorbująca jutro kończy DOPIERO siedem miesięcy!!! Matko, ja się chyba urobię do ostateczności zanim one pójdą do przedszkola...!!! ;) Dzisiaj znów moje dziecko nie chciało bawić się samo. Ale w ogóle - wesoło jest!!! :) Liczę na Wasze wsparcie, kiedy już wpadnę w doły a jest na to szansa. Mąż bez pracy, ja bez magistra za to, - hehe - ze studiami, mieszkanko ciaśniutkie (właściwie pokój) no i na razie na utrzymaniu rodziców... (wstyd...). Jedno niemowlątko w łóżeczku a drugie, prawie trzytygodniowe, w środku... Nie starałam się o drugie, ale przyznam, że nie unikałam! ;) Teraz jest... No. Trochę się martwię, bo pierwsza ciąża była na podtrzymaniu, ale mam nadzieję, że jakoś to będzie. Na razie żadnych mdłości ani niczego takiego. Hm... myślicie, że test może się pomylić w tę stronę? Cóż, zobaczymy. Myślcie o mnie, bo Was teraz potrzebuję wyjątkowo!!!!!! Sunna
Obserwuj wątek
    • Gość: olivia5 Re: BĘDZIE DRUGIE?!?!?!?!?!?!!!! IP: *.* 05.10.02, 20:05
      To już druga taka wiadomość na forum.Z instynktami macierzyńskimi nie ma, co walczyć, one zawsze wygrają.Będziesz miała jazdę bez trzymanki, na szczęście do czasu.Ale tak naprawdę to super, ja za każdym razem odczuwałam to tak - jakbym jeszcze raz przechodziła wielką miłość.Mówi się, że kobieta w ciąży jest w stanie błogosławionym – tak się czułam za każdym razemA poród to już mistyczne przeżycie! Gratulacje
      • Gość: Kakarzynka Re: BĘDZIE DRUGIE?!?!?!?!?!?!!!! IP: *.* 05.10.02, 20:26
        Gratulacje!!!!!!!!!!Ale ci będzie fajnie za dwa lata- taka odchowana parka( a studia jakoś obok się skończą,bez stresu).Zazdroszczę, bo ja kurczę za dużo się zastanawiam i wciąż to drugie odwlekam,a to bez sensu.
    • Gość: agacz2905 Re: BĘDZIE DRUGIE?!?!?!?!?!?!!!! IP: *.* 05.10.02, 20:29
      Gratulacje z całego serca!! Na pewno będzie dobrze, dasz sobie radę...różnica wieku między dzieciaczkami 1,5 roku jest dla nich wg. mnie bardzo korzystna - mają duze szanse stać się dla siebie najlepszymi kumplami ;) "Za jednym zamachem" odchowasz wspaniałą dwójkę i będziesz dumną mamą pięknych pociech. Przeciwności losu w postaci ciasnego lokum i braku pracy - cóż, zawsze są jakieś... ale nie będą wieczne. szczerze proponuję cieszyć się z tego, co masz, zresztą....chyba się cieszysz, takie odniosłam ogólne wrażenie?? Trzymaj się, życzę wiele zdrowia i świetnego humorku!!:hello: Agnieszka, mama Szymka
    • Gość: Behemot Re: BĘDZIE DRUGIE?!?!?!?!?!?!!!! IP: *.* 05.10.02, 20:58
      Gratulacje i nie bój się. Ja byłam jeszcze lepsza. Moja pierwsza ciąża była bardzo dramatyczna. Miałam łożysko przodujące centralnie, 4 miesiące przeleżałam w łóżku z tego 2 w szpitalu pod kroplówkami. Córka urodziła się miesiąc przed terminem przez cięcie cesarskie. Lekarz przestrzegał mnie przed następną ciążą nawet za 2 lata. Nie minęło 5 miesięcy i ja znów jestem w ciąży! Na początku przeżyłam horror i wstyd się przyznać, żałowałam, że byłam taka nieostrożna. Lekarze różnie mówili, pytali, czy chcę mieć to dziecko (!!!), łożysko przodujące miało się powtórzyć, a tu niespodzianka. Czułam się od początku do końca cudownie (mimo, że dodatkowo jestem stara jak mówi moja "urocza" teściowa). Urodziłam cudownego synka, który ma teraz 3 miesiące. Radzę sobie bardzo dobrze, myślałam, że będzie dużo gorzej. Nikt mi nie pomaga. Ty również na pewno sobie świetnie poradzisz i nie będziesz miała problemów w ciąży (tak z reguły jest z następnymi dziećmi)Pozdrawiam. Gina
    • Gość: Aga1972 Re: BĘDZIE DRUGIE?!?!?!?!?!?!!!! IP: *.* 05.10.02, 21:00
      Przede wszystkim gratulacje i trzymaj dalej tak pozytywne nastawienie-to jest najważniejsze. Jeśli będziesz szczęśliwa to wszelkie przeszkody będą do pokonania a jak zrobisz to razem z mężem -to wszystko będzie ok. U nas też były problemy (mąż stracił pracę bo zakład upadł) ale jakoś przetrzymaliśmy i od wczoraj pracuje już w nowej firmie a ja w poniedzialek też idę na rozmowę. Także głowa do góry-najważniejsze, żeby jedna i druga dzidzia była zdrowa no i Ty oczywiście też!!!Pozdrowienia i trzymam kciuki :) :) :)Aga mama Kubusia (7-latka) i Madzi (7,10 kończy 1 rok):hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka