Dodaj do ulubionych

proszki do prania

IP: *.* 08.01.03, 14:30
WitamPodpowiedzcie mi bardzo proszę jakich proszków do prania uzywać, żeby pranie nie było trzeba powtarzać czy dopierać ręcznie, aby proszek się normalnie rozpuszczał !Że jest ciężko finansowo - kupuję Dosię , Rexa, czasem proszek E. Ale mam dosyć !!! co z tego,że kupię taniej skoro pranie muszę powtarzac, i ubrania często nie są dobrze wyprane ? :(Wolę dołożyć parę zł. i kupić proszek, który wypierze dobrze ubrania - szczególnie synka !czekam na Wasze złote rady - dziękuję lea
Obserwuj wątek
    • Gość: Brenda Re: proszki do prania IP: *.* 08.01.03, 15:34
      Ja kupuję Pollenę 2000 do bieli i koloru. To pierwszy proszek, po którym moje pranie jest naprawdę białe :happy:Z kolorowych ubrań dobrze się wypłukuje i spiera plamy.Niestety jest droższy od Vizira czy Ariela ale najważniejsze, że skuteczny i nie uczulił mojego synka.Pozdrawiam,Brenda
      • Gość: plepla Re: proszki do prania IP: *.* 08.01.03, 16:14
        Ja korzystam z Persil żelu do koloru i proszku Persil do bieli.Pozdrawiam Mroźna Plepla
    • Gość: jl101 Re: proszki do prania IP: *.* 08.01.03, 17:52
      czesc, ja uzywam persila w zelu do kolorow i do bialego. do bialego dolewam tez vanisha robiac pranie dla doroslych:) synek moj jeszcze maly i piore mu w loveli, tez w plynie. ja w ogole czytalam, ze te zele czy plyny sie lepiej wyplukuja, wiec chyba mniejsze prawdopodobiensto wystapienia alergii.pozdrawiam
    • Gość: komaja Re: proszki do prania IP: *.* 08.01.03, 19:17
      Wydaje mi się że o złotą radę będzie trudno.Dość dobry jest Bonuks z tych trochę tańszych ale podobnie jak Ariel ,Vizir ,Polena 2000 nie usunie plam po sokach i herbacie(zmora)chyba że w 90 stopniach tylko większość ubrań naszych dzieci nie znosi takich temperatur.Ja na te plamy używam normalne Ace,rozcieńczam wg przepisu i trzymam max 10 min. soki ,herbata znikają a kolorom to nie szkodzi.Proszki trzeba rozpuszczać w bardzo ciepłej wodzie. Zauważyłam że ręczne pranie ciężko prać w proszkach do automatu-pozostaje E standard. Do pralek ja preferuję Vizir i Bonuks .Miłego prania Magda K
    • Gość: guest Re: proszki do prania IP: *.* 08.01.03, 19:56
      Ja używam Vizira i Bonuksa. Moja mama prała juz w różnych cudach, a i uważa, że jej pralka źle pierze. Co do uporczywych plam to u nas na ryneczku jedna Pani przywozi zza niemieckiej granicy różne specyfiki - spróbowałam takie odplamiające pastylki SIL, pomogły tam gdzie nasze odplamiacze sobie nie dały rady, niestety nie widziałam tego w naszych supermarketach.
    • Gość: guest Re: proszki do prania IP: *.* 08.01.03, 20:36
      Hej.Ja też miałam dosyć żle wypranego, czy wypłukanego prania.Próbowałam już wiele proszków, ale ostatnio przypadł mi do gustu Bold. Naprawdę jest świetny, zwłaszcza żółty-tak ślicznie pachnie :)Co do tego, ze pranie jest żle wypłukane-wystarczy wyjąć z pralki 1-3 ciszki i już powinno dobrze sie wypłukać :)
      • Gość: Gosia1 Re: proszki do prania IP: *.* 08.01.03, 20:53
        Ooooo tak! Od wielu lat używam Bold 2 w 1 i jestem naprawdę zadowolona. Wcześniej używałam Jelpu ze względu na alergie moich dzieci. Jest dobry, ale niestety nie tak silny jak proszki z fosforanami. Wię zaczęłam kupować dwa proszki - Vizir i Jelp. Vizir do prania wstępnego a Jelp do zasadniczego (które też wypierało z ubrań początkowo dodany Vizir - ale jestem pokręcona, co? :lol:). I też to nie było to... Koleżanka poleciła mi Bolda - naprawdę jest super. Nie mam absolutnie żadnych plam - ani z herbaty, ani z soków, ani tłustych (których nie brakuje po jedzeniu zwłaszcza na ciuchach mojego Krzysia) - wszystko mi się pięknie spiera. To brzmi jak najlepsza reklama, kurcze, powinni mi zapłacić...:lol: :lol: 3 kg Bolda kosztuje ok 20 zł - mnie na 4 osobową rodzinkę wystarcza na półtora miesiąca - jest naprawdę wydajny. :)Pozdrawiam Gosia
    • Gość: Lua28 Re: proszki do prania IP: *.* 08.01.03, 21:08
      Lea :hello:Ja używam proszku Persil ale tylko w żelu. Też długo nie mogłam dobrać odpowiedniego. Żel jest super, ponieważ nie zostawia ani smug ani zacieków i nie musi się rozpuszczać tak jak proszek. A ubrania... są po prostu jak nowe.Wiem że nie jest tani ale bardzo wydajny. Do kazdego prania nie musisz uzywać całej miarki, tak jak życzyłby sobie tego producent. Jest na tyle wydajny, że mozna trochę oszukiwać :) .Buziaczki Lua :bounce:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka