Dodaj do ulubionych

Alzheimer?

13.08.03, 12:38
Czy macie wśród swoich bliskich chorych na Alzheimera? Jeśli tak, to bardzo
proszę odwezwijcie się...
Obserwuj wątek
    • reszka2 Re: Alzheimer? 13.08.03, 13:10
      Nie mam w rodzinie osób chorych na Alzheimera, ale miałam kilku pacjentów na tą
      chorobę chorujących.
      Podam ci adres który może być przydatny www.alzheimer.pl, korzystałam z
      inforamcji tam zawartych.
      Pozdrawiam
    • jagienka.harrison Re: Alzheimer? 13.08.03, 19:55
      W mojej rodzinie niestety ma tę chorobę teść oraz babcia mojej kuzynki, ale
      już zmarła.
    • linga Re: Alzheimer? 13.08.03, 21:21
      Babcia mojego męża - niestety już nie żyje, była przez jakiś czas pod naszą
      opieką.
    • epjasa Re: Alzheimer? 13.08.03, 21:50
      Mój tat chorował na to. To było kilka lat temu. Lekarze nie od początku wiedzieli co to jest. Stawiali różne diagnozy, leczyli róznymi lekami, bezskutecznie. Ja przebywałam wówczas poza domem, studiowałam. Z tatą była tylko mama. Ile ona się wycierpiała, ile przeżyła!!! Jej poświęcenie i wytrwałość i ciągła miłość pozostaną w mojej pamięci na zawsze. To straszna choroba. Teraz są przynajmniej grupy wsparcia. Ale wówczas trzeba było liczyć tylko na siebie.
    • aluc Re: Alzheimer? 13.08.03, 22:50
      moja babcia prawdopodobnie miała Alzheimera, nikt nie postawił jednoznacznej
      diagnozy, bo wszystko potoczyło się piorunująco szybko i babcia po paru
      miesiącach umarła (miała już 90 lat)
    • kama_edziecko Re: Alzheimer? 14.08.03, 08:55
      Witaj
      Moja babcia jest osoba chorą na Alzheimerasad trwa to już 4 lata.Jakbyś chciała
      wiedzieć coś więcej podaje maila
      asiapapasia@wp.pl
      Pozdrawiam
    • brendastar Re: Alzheimer? 14.08.03, 11:02
      Dziewczyny,
      Bardzo dziękuję za odzew. Alzheimera ma moja teściowa. Boże, jeszcze rok temu
      to była energiczna i zaradna osoba. Tydzień temu zabraliśmy ją z mężęm na
      weekend i muszę się przyznać, że nigdy w życiu nie byłam tak zmęczona. Wymagało
      to ode nie tyle energii, ile opieka nad stadem dwulatków.
      Jestem przerażona, naprawdę. Ona mieszka sama, gubi się w mieście, w którym
      mieszka od urodzenia, zostawia w sklepie torebkę, je tylko chleb i mleko, boi
      się wychodzić z domu, myli fakty i osoby. A to dopiero początek choroby. W tej
      mieścinie nie ma żadnego domu dziennego pobytu. Nie wiem co zrobimy. Tak
      naprawdę dopiero zaczęliśmy z mężem żyć: skończyły się kłopoty z pracą,
      spłaciliśmy jeden kredyt, synek rośnie i myślałam, że zaczniemy mieć czas dla
      siebie. Tym bardziej, że drugi syn mojej teściowej wydaje się bagatelizować
      sprawę.
      Nie wiem jak to ugryźć, nie wiem od czego zacząć i najważniejsze - nie wiem jak
      to się potoczy.
      Dzięki za linka do strony. Dzięki Kama za adres - pozwolę sobie skorzystać jak
      zaczną się kłopoty, które nas przerosną.

Brenda
    • izabelanna Re: Alzheimer? 15.08.03, 18:12
      Moja babcie bła chorą na tą chorbę jesli masz jakieś pytania chętnie odpowiem,
      poradzę.
      maigret@interia.pl
    • dorotakatarzyna Re: Alzheimer? 16.08.03, 23:14
      Moja babcia była chora. Załamała się po śmierci dziadka. Cierpiała przez osiem
      lat, dwa lata temu zmarła...
    • nervusmama Re: Alzheimer? 17.08.03, 13:20
      moja babcia choruje na te chorobe juz od 9 lat poczatki byly tak jak opisujesz
      z zaradnej babki zrobila sie zagubiona istota ... moja mama sie opiekuje babcia
      podziwiam ja za to co robi ale pewnie sama tez bym tak zrobila niestety moja
      babcia juz lezy od 4 miesiecy w lozku zanikly jej miesnie nawet sie nie rusza i
      strasznie zesztywniala nie da sie jej nawet pozadnie wypielegnowac, nakarmic ,
      napoic... ale przed toba dluga ciernista droga ktora wymaga cierpliwosci
      wiekszej niz do dziecka...
      na rynku sa leki ktore mozna podawac w pierwszej fazie choroby podobno moga
      nawet zatrzymac chorobe nigdy nie bedzie lepiej bo komorki w mozgu nie
      odradzaja sie ale zatrzymac przynajmniej na jakis czas...
      sluchaj pisz smialo z problemami chetnie cie wespre i doradze basiara@a4.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka