haja197222 17.09.08, 09:53 14 latka przywlokła do domu jakieś paskudztwo trzy dni temu, dzisiaj młody wstał z katarem do pasa. Znowu się zaczyna, aaaaaaaaaa.... Ktoś chce się dopisac...? Mam nadzieję, że nie jestem sama. Połączcie się w bólu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k1234561 Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 09:57 Łączę sie w bólu.U mnie 7-latka z katarem i bólem gardła (dowoziłam dziś tabletki na gardło do szkoły),ja też już kichająco-pociągająca jestem,no i gardło też mnie boli.Litościii dopiero wrzesień.Ja pierwszą infekcję obstawiałam na listopad Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 09:59 Dopisuję się... Córa przeziębiona od piątku, ale już jej powoli przechodzi. Ja mam katar i drapiące gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
jagagaa Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 10:04 Ja też się dołączyć mogę Mała drugi tydzień na antybiotyku ...angina ..paskudna.. tylko czekać jak starsza też załapie wrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 10:02 U mnie na pograniczu walki, ale mam nadzieje, ze wygraja. Mlody lekki katarek, ale taki co to nos raz dziennie wystarczy wyczyscic. Corce calcium i Rutinacea pomogly, bo zdrwoa zupelnie, a gardlo ja zaczynalo bolec. Starego gardlo boli, mnie nic, a nic. Haja lacze sie z Toba, bo wiem co to za bol(wczesniejsze lata non stop chorowali). Dwa tygodnie w przedszkolu to sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
haja197222 Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 10:14 W tamtym roku uchowaliśmy się do grudnia. W tym jakoś szybciej, masakra Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 10:14 Smarczemy wszyscy, ja najbardziej, zaraziliśmy już połowę rodziny. Ja to chyba dzisiaj już wykorkuję. Dzieci gile do pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
miarka71 Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 10:16 młody przytargał , ja też załapałam, dzisiaj klient w pracy spytał sie mnie dlaczego płacze))) Odpowiedz Link Zgłoś
spartanka4 Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 10:46 mój młody zaraził się od mojego taty, teraz kaszel, katar, ja już też mam katar i boli gardełko....zaczyna się Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 10:48 No to podaję rękę.Mój dwulatek zaraził jeszcze mnie i w ogóle jest genialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 10:53 Moj 5-latek przytargal z przedszkola, jemu minelao po clcium i rutinoscorbinie (nie rozwinela sie nawet), maz zalapal i ja - oboje pociagajacy plus bol gardla i glowy. Nie wspomne ze w pracy zimno jak diabli bo nie palone Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 11:24 Moja dwulatka już od 2 tygodni chora, przeziębiona?! Smarka , kicha, kaszle.Dostała antybiotyk , który pomógł na dwa dni i od wczoraj mamy powtórkę z "przyjemności" ( Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 11:27 A ja mogę? Też jestem czyimś dzieckiem Już myślałam, że przechodzi, a rano obudziłam się z bólem gardła, niech to szlag, i jeszcze nie ma dziś ciepłej wody.. Odpowiedz Link Zgłoś
haja197222 Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 11:37 Możesz, Morgen możesz Zawsze to miło słyszec, że ktoś ma gorzej niż ja Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 11:34 wczoraj mnie drapało w gardle, ale jakoś przeszło. nie wiem co pomogło; citrosept, herbata z lipy czy mikstura oczyszczająca, którą zaczęłam pić dziś rano, ale jest ok i czuję się jak nowo narodzona. dzieci na razie się trzymają, pomimo przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 11:50 Łączę się w bólu,młody z przedszkola przytargał katar i kaszel,bez gorączki jest. Do przedszkola nie chodzimy,ale wychodzę z nim na spacer-jak myslicie kisić w domu czy można wyjść? Nigdy nie wiem czy dobrze robię-te dylematy ech! Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 13:49 Wychodze poki niema gorączki - czesto wietrze Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 15:03 Weronikarb kiedyś usłyszałam od lekarza,że można wychodzić jak nie ma gorączki i nie czuje się żle. Za rękę na spacerek po chleb na przykład Ale jak wieje mocno zimny wiatr to odradza. Dzis jeszcze nigdzie nie byliśmy,ale jest ogródek koło domu to go zaraz wywietrzę)) Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 13:49 setia napisała: > wczoraj mnie drapało w gardle, ale jakoś przeszło. nie wiem co pomogło; > citrosept, herbata z lipy czy mikstura oczyszczająca, którą zaczęłam pić dziś > rano, ale jest ok i czuję się jak nowo narodzona. > dzieci na razie się trzymają, pomimo przedszkola. Co to za mikstura oczyszczająca ??? Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 11:53 Moje dziecię dwa tygodnie już niezdrowe, ja też coś koło tego, chłopa dopada falami a tu jeszcze lato! Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 12:52 nie wiem, czy laczyc sie w bolu, ale moje dziecie, choc niby zdrowe, to jednak wciaz cos mu z nosa plynie jutro podejde z nim do pediatry i niech mu przepisze jakies skuteczniejsze krople. ja sama niestety przeziebiona a dzis rano powychodzily mi parchy na twarzy jestem tym faktem zdruzgotana, przybita i rozgoryczona Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 14:31 Dołączam się. Na godz. 16.30 obie zapisane do pediatry. Starsza (alergiczka) chrycha w nocy, młodsza - kicha, kaszle, 39 stopni na liczniku, teraz wreszcie zasnęła po przyjęciu ibufenu. Odpowiedz Link Zgłoś
olushia Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 15:06 i ja też niestety sie dołącze.Kurcze, ledwie mały zaczął chodzić do przedszkola to zaraz coś podłapał, a jeszcze skubany zaraził matke i właśnie umieram. Pozdrawiam wszystkie pociągające matki Odpowiedz Link Zgłoś
pikum Re: Matki dzieci przeziębionych :P 17.09.08, 20:22 Witam w klubie.W piątek córka przywlekła jelitówke z przedszkola,w sobotę rozłożyło mnie a w niedziele syna.W poniedziałek regenerowaliśmy siły a dziś córka leży usmarkana po uszy ze stanem podgorączkowym.Jutro pewnie młody będzie chory.....Wyć mi się chce!a do zimy daleko Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Ada właśnie się wygrzebuje z przeziębienia 17.09.08, 20:32 My oboje z mężem chorzy. Tylko Ola w formie. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Matki dzieci przeziębionych :P 18.09.08, 09:24 Syn przeziębiony już po 3 dniach w przedszkolu (głównie kaszel), ale dałam mu syrop wykrztuśny i mu przeszło. Ja trochę kaszląca, za to mąż od poniedziałku na zwolnieniu i z antybiotykiem - zapalenie oskrzeli Odpowiedz Link Zgłoś
jutycha Re: Matki dzieci przeziębionych :P 18.09.08, 09:45 Moja M po tygodniu w przedszkolu przytargala katar, pozarazala wszystkoch a H skonczyla na antybiotyku bo ma zapalenie ucha po katarze. A tak w ogole to chorujemy dokladnie od 1 wrzesnia. Zaczelismy ostra jelitowka najmoldszej. Odpowiedz Link Zgłoś