kingapp Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 10.03.09, 17:04 Córkę - 2 miesiące, syna - 4 m-ce, właśnie przestałam. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonymuchomor [...] 10.03.09, 17:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia031 Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 10.03.09, 17:50 19 miesiecy i 26 miesiecy - razem 45 miesiecy ) Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 10.03.09, 17:51 Karmilam do roku i paru dni, chcialam dluzej, bo mala to kochala, ja to kochalam..., ale z powodow zdrowotnych z dnia na dzien musialam malenka odstawic, dosc lagodnie i dobrze to przeszla na szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 10.03.09, 19:26 10 miesięcy, z czego 8 intensywnie, a przez 2 dokarmiałam mlekiem z puszki, żeby łagodnie przejść na butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kassandra77 moja kuzynka prawie 4 lata... 10.03.09, 19:40 szkoda gadać. Mała ma wadę zgryzu i sepleni, cała rodzina próbowała jej przemówić do rozsądku. Odstawiła dopiero po reprymendzie od logopedy. Dziś już prawie nie sepleni ale ten zgryz.. Ja pierwsze karmiłam pół roku- po powrocie do pracy brak stymulacji i zanik laktacji wystąpił po 2 tygodniach, teraz karmię drugie i pewnie będzie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: moja kuzynka prawie 4 lata... 10.03.09, 21:01 kassandra77 napisała: > szkoda gadać. Mała ma wadę zgryzu i sepleni, cała rodzina próbowała jej > przemówić do rozsądku. Odstawiła dopiero po reprymendzie od logopedy. Znam sporo osób dorosłych około 50-60 lat którzy byli karmieni do 5-6 lat piersią i mimo braku logopedy nie seplenią i ci, którzy jeszcze własne zęby posiadają mają je zwyczajne, proste. Na wsiach kiedyś tak było, a już tym bardziej podczas kryzysu, że dzieciaki karmiło się o wiele dłużej, niż by to dzisiejsze społeczeństwo uznało za normę (pochodzę ze wsi). Mnie ginekolog chciał wmówić, że nie powinnam karmić będąc w ciąży, bo nie narodzony wtedy jeszcze młody urodzi się niedożywiony Odpowiedz Link Zgłoś
kassandra77 Re: moja kuzynka prawie 4 lata... 10.03.09, 22:23 > Mnie ginekolog chciał wmówić, że nie powinnam karmić będąc w ciąży, bo nie > narodzony wtedy jeszcze młody urodzi się niedożywiony Dobre Ale z tą wadą zgryzu u kuzynki to fakt. Ma wysuniętą żuchwę do przodu. Może zależy ile się wisi na cycu. Ona akurat spędzała przy piersi pół nocy. Nie wspomnę o próchnicy- nie ma nic gorszego dla zębów od laktozy. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: moja kuzynka prawie 4 lata... 11.03.09, 08:44 kassandra77 napisała: > > Dobre > Ale z tą wadą zgryzu u kuzynki to fakt. Ma wysuniętą żuchwę do przodu. Może > zależy ile się wisi na cycu. Ona akurat spędzała przy piersi pół nocy. Nie > wspomnę o próchnicy- nie ma nic gorszego dla zębów od laktozy. z caloa pewnoscia nie jest norma karmienie czterolatkow, mozesz miec swoje zdanie na ten temat i sie tym nie zachwycac ale nie powtarzaj bzdur i mitow karmienie piersia NIE powoduje przodogryzu karmienie piersia NIE powoduje prochnicy Odpowiedz Link Zgłoś
kassandra77 Re: moja kuzynka prawie 4 lata... 11.03.09, 09:38 Fakt że przodozgryz częściej ma podłoże genetyczne ale nie wydaje mi się żeby ssanie piersi przez 4 lata non stop było obojętne dla zgryzu. Jeśli chodzi o próchnicę to na logikę najważniejsze jest mycie zębów na wieczór, wszystko jedno czy dziecię pije w nocy mleko cycowe czy soki- robią się dziurska i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: moja kuzynka prawie 4 lata... 11.03.09, 09:50 a no jak na logike, to tak tyle ze to bzdura jest a z tej ludowej logiki powstaja mity takie jak ten, albo o czerwonej wstazeczce tez logiczny Odpowiedz Link Zgłoś
kassandra77 Re: moja kuzynka prawie 4 lata... 11.03.09, 10:00 Zaraz wymyślę jakieś logiczne wytłumaczenie na tę wstążkę oooo Nie ma sensu się sprzeczać. Karmienie 4-latki cycem uważam za bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: moja kuzynka prawie 4 lata... 11.03.09, 10:18 wolno ci uwazac ja tez bym nie karmila ale nie masz racji wyprowadzajac problemy dziewczynki ze zgryzem i zebami prosciutko z karmienia piersia a logiczne wytlumaczenie czerwonej wstazeczki jest bardzo proste Odpowiedz Link Zgłoś
ania041981 jak dlugo karmilyscie piersia? 10.03.09, 23:17 15 miesięcy , wlasnie 2 tyg. temu zakończyłam Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 11.03.09, 09:15 Na razie 2 lata i 5 miesięcy. No i pewnie jeszcze upłynie co najmniej kilka miesięcy zanim skończymy. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina10000 Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 11.03.09, 09:44 Córkę 3 tygodnie, synka wcale.(nauczona doświadczeniem) Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 11.03.09, 10:55 1. 1,5 mies 2. 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
viki0 Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 11.03.09, 11:09 leci właśnie 11 miesiąc, planuję ok 2 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 11.03.09, 13:37 Trzy lata bez dwóch-trzech tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 11.03.09, 17:04 Miesiąc i do czwartego miesiąca metodą mieszaną z tendencją do coraz częstszego podawania butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka_o Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 11.03.09, 17:12 Pierwsze 5,5 miesiąca, teraz karmię drugie ponad 3 miesiące ale po powrocie do pracy pewnie zakończę ten etap jak w przypadku córki, a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
anmoko Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 11.03.09, 17:31 Rok i 2 m-ce. Zaplanowalam skonczyc przed weselem (wlasnym z tatusiem dziecka ) i udalo sie! Bezbolesnie, optymalnie dla mnie jak i dla coreczki.Potem juz sie "nie dobierala". Jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 11.03.09, 17:45 wlasnie za pare dni mija 20 miesiac i jeszcze pewnie dlugo bedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 11.03.09, 19:18 Dwa razy po 12 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mami-ja Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 11.03.09, 19:29 po roku karmienie zaczelo mi juz przeszkadzac,ale karmilam do 18msc.aly oduczyc corke cyca kupilam w aptece nieszkodliwy preparat dla dzieci co obgryzaja pazurki posmarowal i tak cycus byl beee najgorsza 1 noc,ale dalysmy rade Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 11.03.09, 20:55 W sposób mieszany: - pierwszą córkę 4 miesiące, - drugą córkę póki co 9 i pół miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
laurentina.g Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 11.03.09, 21:04 I - 18 m-cy II - mija 9 m-c a mam zamiar przynajmniej też do 1,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś
calandria Re: jak dlugo karmilyscie piersia? 12.03.09, 11:24 córę prawie 2 lata, syna narazie 4 miesiące (planuję tak do roku, ale co z planów wychodzi to wszyscy wiedzą ;P) Odpowiedz Link Zgłoś