Dodaj do ulubionych

CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC??????????????

18.02.04, 23:27
WSZYSCY ZAWSZE MOWILI ZE JAK SIE KARMI PIESIA TO SIE CHUDNIE .JA ODWROTNIE PO
PORODZIE SCHUDLAM IPO 2MC PRZYTYLAM SYNEK MA 5,5 MC NIE MOGE NA SIEBIE
PATRZEC I W NIC Z PRZED CIAZY SIE NIE MIESZCZE A UBRANIA CIAZOWE
WYZUCILAM.PRZY PIERWSZYM DZIECKU BYLO INACZEJ POMOCY CZY KTOS MI TO
WYTLUMACZY JESTEM ZROZPACZONA
Obserwuj wątek
    • mamadwojga Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 19.02.04, 09:29
      Kiedy urodziłam córkę i wychodziłam z nią ze szpitala ważyłam 2 kilo mniej niż przed ciążą. To było miłe. Ale niestety w trakcie karmienia przytyłam dość znacznie. Miałam po prostu wilczy apetyt. Przy synku już wiedziałam czym grozi folgowanie sobie i teraz podczas karmienia chudnę. Ale BARDZO UWAŻAM na to co jem. Ciągle chodzę przegłodzona. To znaczy nie jakoś drastycznie, ale staram się pilnować. Pozdrawiam i życzę powrotu do figury.
    • aniael Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 20.02.04, 15:07
      Tak, nie jesteś w tym sama:)
      Zarówno ja jak i moja znajoma stwierdziłyśmy, że wbrew oczekiwaniom po porodzie
      zamiast chudnąć - tyjemy.Pewnie przy racjonalnym odżywianiu się chudłybyśmy,
      ale ja np. pożeram sporo słodyczy - nie umiem sobie tego odmówić.Znajoma
      słodyczy może tyle nie je, ale za to ma ogromny apetyt. Zarówno jedno jak i
      drugie spowodowane jest podobno zwiększonym zapotrzebowaniem organizmu na
      węglowodany, z których głównie składa się pokarm ( tak przynajmniej pisała
      jedna z dziewczyn, nie wiem ile w tym prawdy, ale poczułam się rozgrzeszona:)))
      Ja już wiem, że raczej podczas karmienia nie schudnę ( pewnie to wynik mojej
      słabej woli:)), pozostaje mi żywić nadzieję, że kiedyś uda mi się nad tym
      zapanować - może będzie lepiej jak skończę karmić?
      W każdym razie jak ktoś zna jakiś super sposób na schudnięcie w czasie
      karmienia to bardzo proszę o podpowiedź:)
      Powodzenia

A to moja Niunia:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10574182
    • anet22 Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 20.02.04, 18:21
      Ja też niestety tyję. Po porodzie ważyłam dużo mniej niż przed ciążą (bo w
      ciązy przytyłam tylko 5 kg), przez następne 3 tygodnie nadal leciałam z wagi
      (synek był chory - to pod wpływem stresu)a gdzy przyszliśmy ze szpitala do
      domku zaczęłam gwałtownie tyć. Jem strasznie dużo słodyczy, z którymi nigdy
      wcześniej nie przepadałam! Nie wiem skąd mi się to wzięło! No i mam naprawdę
      ogromny apetyt. A całą ciążę miałąm nadzieję, że karmiąc schudnę... niestety!
      W tej chwili omijam lustro z daleka, bo nie mogę na siebie patrzeć :-((
      Cóż, nie pozostaje nic innego, jak po prostu wziąć się za siebie
      Pozdrawiam,
      Anet
    • gusialek1 Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 20.02.04, 19:08
      DZIEKI ZA ODPOWIEDZ PONIEWAZ NIESTETY MYSLALAM ZE TO TYLKO JA MAM TAKI
      PROBLEM...ALE I TAK JESTEM PRZERAZONA. SYNEK ROSNIE LADNIE 8.300 I 72 CM A JA
      TYJE .POZDROWIENIA SUPER FIGURY ZYCZE
    • gusia29 Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 20.02.04, 21:43
      Na poczatku troche przytylam (troche w polaczeniu z tona jaka narzucilam na
      siebie przez ciaze!!!) Pomalu chudne, ale niestety nie tak szybko jak bym
      chciala.
    • aaakkk1 Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 21.02.04, 17:53
      MOJE DROGIE PANIE! NIE JESTEŚCIE SAME :(
      JA NIESTETY TEŻ - WSZYSCY MI MÓWIĄ, ŻE TO PRZEZ TO, ŻE PRZED CIĄŻĄ MIAŁAM OK.
      15 KG NIEDOWAGI. NIE BARDZO W TO WIERZĘ, PRAWDA JEST TAKA, ŻE SIĘ OPYCHAM TZN.
      W STOSUNKU DO TEGO CO JADLAM WCZEŚNIEJ, ALE JA JESTEM CIĄGLE GŁODNA. KARMIĘ JUŻ
      10 MIES, I NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ DNIA KIEDY TO SIĘ SKOŃCZY. NIESTETY MOJA MAŁA
      TO WYCZUWA I .....SMOKÓW NIE UZNAJE, MLEKA I KASZEK TEŻ NIE, A HERBATKĘ OD
      ŚWIĘTA WYPIJE ZE SZKLANKI (OD TATY). JEST NA TYLE DUŻA, ŻE CYCEM "OBSŁUGUJE
      SIĘ" WŁAŚCIWIE SAMA.
      JA JUŻ NIE MOGĘ NA SIEBIE PATRZEĆ, NIE MIESZCZĘ SIĘ W NIC. OGÓLNIE RZECZ
      UJMUJĄC MAM ODRUCH WYMIOTNY GDY NA SIEBIE PATRZĘ (TYLKO,ŻE NIE UMIEM ZWRACAĆ I
      PEWNIE DLATEGO NIE GROZI MI BULIMIA)
      MAM JEDNAK OSTRE POSTANOWIENIE, ŻE PRZECHODZĘ NA GŁODÓWKĘ KIEDY TYLKO SKOŃCZĘ
      KARMIĆ I TO MNIE JESZCZE TRZYMA "PRZY ŻYCIU" TYLKO JAK TAK DALEJ PÓJDZIE TO NIE
      SZYBKO DO TEGO DOJDZIE.
    • gusialek1 Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 21.02.04, 23:07
      ja niestety tak jak kolezanki nie moge na siebie patrzec .ale najgorsze jest to
      ze moja tesciowa caly czas niby to w zartach dokucza mi stwierdzeniami tyleczek
      to ty masz .a twoja mama take chuda tata tez a ty sie spaslas .poprostu szlak
      mnie trafia.w pierwszej ciazy przytylam prawie 30 kilo ciagle lezalam w
      szpitalu ibralam hormony nie wrocilam do sylwetki przed ciaza ale ladnie
      schudlam.a teraz przytylam 13 i wszysto zgubilam po porodzie ale niestety po
      2mc karmienia zaczełam tyc i to powaznie .jem czesto w malych ilosciach .po
      wizycie u lekarza od dzisiaj zaczelam bradz 17FOCUS GRANULKI HOMEOPATYCZNE
      POWIEDZIAL ZE PRZY KARMIENIU MOZNA JE BRAC A SYNEK NIE JEST JUZ
      NOWORODKIEM .POZDRAWIAM

• lch74 Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 21.02.04, 23:49
        Witam:-)
        Ja karmię piersią od 6-ciu miesięcy i mam to samo:-( W ciąży przytyłam 11kg i wkrótce po porodzie wróciłam do wagi sprzed ciąży ale strasznie wzrósł mi apetyt:-( Nie mogę się powstrzymać żeby nie zjeść czegoś słodkiego a nigdy nie lubiłam słodyczy i jadłam je sporadycznie:-( Miałam chodzić na basen ale przy moim bobasie to nie przejdzie, brak czasu:-( Wiadomo teraz zima i człowiek mniej się rusza no i tłuszczyk się odkłada:-( Napisz proszę coś więcej o tych granulkach homeopatycznch (17FOCUS ???) ,bo nie mam o tym zielonego pojęcia:-) Jakie one mają działanie? Złapię się każdego sposobu, który nie zaszkodzi maluchowi:-)
        Pozdrówki:-)
      • aniael Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 22.02.04, 00:47
        A co to jest za lek? Na schudnięcie?
        Pozdrawiam

Moja Niunia:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10574182
        • mama_majki Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 22.02.04, 11:05
          Ja tez mam straszny apetyt na slodycze. Ogolnie waze mniej niz przed ciaza (w
          ciazy przytylam 13 kg, potem schudlam 16), ale chcialabym zrzucic jeszcze 5 kg
          bo wczesniej mialam nadwage, a waga niestety stoi jak zakleta. No ale czego sie
          spodzieac, jak codziennie zjadam cos slodkiego... Teraz zaczelam sobie robic
          kanapki z chlebem Wasa i jes wiecej warzyw i od razu widze efekty. Niestety
          cudow nie ma. Trzeba mniej jesc. Jak przez karmieniem :)

Pozdrawiamy. Kasia i Maja (prawie 7 miesięcy)
    • kwam1 Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 22.02.04, 17:08
      Witam wszystkie "pulchniutkie" mamy! Ja także miałam problem z wagą tyle że
      dopiero po roku karmienia. Przez pierwsze dwanaście miesięcy schudłam prawie do
      poziomu sprzed ciąży ale potem zaczęłam tyć na nowo. Karmiłam córkę do 27
      misiąca życia, od tygodnia mała już nie dostaje cyca a ja już widzę malą
      róznicę w wadze. To fakt że przy karmieniu piersią mamy wzmożony apetyt, bardzo
      często podjadamy słodycze, ale pocieszcie się że to minie i tak najładniejsze
      jesteśmy dla naszych dzieci. Życzę Wam wszystkim dużego optymizmu same
      przekonacie się za jakiś czas że waga zacznie spadać . Może też trzeba tego
      odrobinkę mocniej chcieć. Pozdrawiam Mama Kasia z Madzią .
    • gusialek1 Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 23.02.04, 00:13
      przeprasza ze tak dlugo nie
      odpisywalam FOCUS17 MAM PRZED SOBA
      ULOTKE JUZ WAM PISZE WE WSKAZANIACH;SKLONNOSC DO OBJADANIA SIE I ODKLADANIA SIE
      TKANKI TLUSZCZOWEJ UCZUIE PUSTKI IN SSANIA W ZOLADKU ZMUSZAJACE DO JEDZENIA
      WZDECIA BIEGUNNKI O ZMIENNYMCH STOLCACH LUB PRZEWLEKLE ZAPARCIA ZMIENNY APETYT
      NIESTRAWNOSC KLOPOTY Z TRAWIENIEM BOL BRZUCHA ODBIJANIA GORYCZ W USTACH.
      PRECIWSKAZANIA BRAK NIESTETY NIE SA TANIE OPAKOWANIE STARCZA NA TYDZIEN OKOLO
      20 ZL A TRZEBA STOSOWAC PRZEZ 2 MC NA DZIEN DZISIEJSZY BIORE ZABACZYMY CO
      DALE3J POZDROWIENIA WSZYSTKO PRZEPISALAM Z ULOTKI POWODZENIA gusialek
      • aniael Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 23.02.04, 18:02
        Dzięki!!!
        Pędzę do apteki:)))))))))))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10574182&a=10574182
      • boenia Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 26.02.04, 13:12
        a czy to mozna jesc w ciąży?? bo ja mam wilczy apetyt właśnie teraz, w siódmym
        miesiącu?
    • aniael Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 26.02.04, 18:37
      W aptece kobieta powiedzała, że nie radziłaby przyjmować tego w czasie
      karmienia przy małym dziecku, stwierdziła, że błonnikowe specyfiki są
      bezpieczniejsze.W efekcie nie kupiłam żadnych tylko postanowiłam odstawić
      słodycze.Zobaczymy czy podziała:)
      Pozdrawiam serdecznie.

A to moje Bobo:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10574182&a=10574182
      • lch74 Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 26.02.04, 21:56
        aniael napisała:

> W aptece kobieta powiedzała, że nie radziłaby przyjmować tego w czasie
        > karmienia przy małym dziecku, stwierdziła, że błonnikowe specyfiki są
        > bezpieczniejsze.W efekcie nie kupiłam żadnych tylko postanowiłam odstawić
        > słodycze.Zobaczymy czy podziała:)

Ja też teraz będę jadła zero słodyczy ale mi łatwiej, bo musiałam odstawić nabiał. No i od następnego tygodnia idę na basen przynajmniej 2 razy w tygodniu, już załatwiłam babcię na ten czas do pilnowania wnusia:-) Muszę się jakos zmobilizować, bo czuję się strasznie zmęczona i nic mi się nie chce, ale chyba wystarczy przełamać pierwsze lody... Czy wy też czujecie się takie zmęczone?
        Pozdrówki:-)
    • gusialek1 Re: CZY KTÓRAS Z MAM TYJE KARMIĄC?????????????? 27.02.04, 17:50
      TO ZNOWU JA DAWNO NIE PISALAM .MUSZE SIE PODZILIC Z TYM FOCUS17 CO APTEKA I CO
      LEKARZ TO CO INNEGO MOWI PRAWDA JEST TAKA ZE MUSIAŁAM ODSTAWIC TEN LEK PONIEWAZ
      SZYMON DOSTAŁ DZIWNE KUPECZKI MOGŁO TO BYC ROWNIEZ OD ZABKOWANIA TAK POWIEDZIAL
      PEDIATRA /TERAZ CWICZE BRZUSZKI / POZDROWIENIA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka