Dodaj do ulubionych

Karmić komfortowo

10.03.04, 14:57
O tym nigdy dość, Ja miałam straszne problemy w karmieniu córeczki musiałm
jeździc po poradniach laktacyjnych źle ją przykładałam i tu tkwił problem bo
nie równo pokarm był sciągany z piersi i robiły sie zastoje, taki artykuł
napewno się przyda początkującej mamie
Obserwuj wątek
    • polineczka Re: Karmić komfortowo 10.03.04, 16:33
      Moim zdaniem artykuł jest świetny. Dla początkującej mamy z pewnością wszelkie
      przedstawione sugestie będą przydatne. Niezwykle ważne są zdjęcia, które
      obrazują dane pozycje do karmienia. Mamy ze swoimi pociechami mogą wypróbować
      różnych pozycji, podglądając zdjęcia w gazecie, tym samym mogą znaleźć taki
      układ w którym się najlepiej oboje czują. Ja, jako doświadczona matka karmiąca,
      z 11miesięcznym stażem:-), mogę tylko ze swojej strony dodać, że po kilku
      miesiącach karmienia dziecko samo sobie wybiera dogodną pozycję, a gdy już
      nieźle raczkuje i dokazuje (jak moja pociecha), to wyczynia podczas karmienia
      cuda! Ostatnio np. odkryła pozycję gdy ja leżę na wznak, a Ona siedzi obok
      pochylona nad moim cycusiem i wcina.. Nie sądzę, by to było wygodne dla Małej,
      ale skoro tak lubi, to co jej będę przerywać? O takich właśnie przygodach z
      nieco starszymi, karmionymi piersią dziećmi, można by również wspomnieć w
      artykule.
      Brawo dla autorki i dla fotografa!
    • joli1 Re: Karmić komfortowo 11.03.04, 09:47
      Chyba każda przyszła mama ma swego rodzaju lęki 'czy będzie umiała prawidłowo
      karmić i przystawić do piersi swoją pociechę?'. Zwłaszcza słysząc straszliwe
      opowieści o pękających, krwawiących i obolałych piersiach. Myślę że ten artykuł
      okaże się pomocny dla wielu z nas, by ten strach zniwelować do minimum i
      jednocześnie by dobrze przygotować się do przeżywania tych cudnych chwil już z
      maleństwem.
    • ania1807 Re: Karmić komfortowo 11.04.04, 23:51
      Krótki, choć traktujący o bardzo ważnych sprawach artykuł. Podane w nim
      praktyczne wskazówki napewno ułatwią karmienie, zwłaszcza na początku,
      niejednej młodej mamie. Bo choć wiele osób (podobnie jak ja kiedyś) traktuje
      karmienie jako coś naturalnego, co nie przysparza trudności to jednak nie
      zawsze tak bywa i dlatego takich artykułów nigdy za wiele. Kiedy ja byłam w
      ciąży, byłam przekonana, że będę karmić piersią i będzie to czysta przyjemność.
      Rzeczywiście karmiłam i to bardzo długo, bo aż 3 lata, ale początki nie okazały
      się wcale takie łatwe jak sądziłam. Niejednokrotnie zaciskałam zęby z bólu
      przystawiając synka do popękanych brodawek, zanim nauczyłam się to robić
      prawidłowo. Zdarzyło mi się również kilka razy spędzać z synkiem przy piersi
      długie godziny żałując, że nie przygotowałam sobie wcześniej nic do jedzenia
      czy czytania, bo w brzuchu mi burczało, a siedzenie w jednym miejscu przez tak
      długo było po prostu nudne. Z czasem sobie to oczywiście wypracowałam i
      karmienie było samą przyjemnością, jednak początki rzeczywiście bywają trudne i
      wtedy taki artykuł może bardzo pomóc. Ja daję mu szóstkę.
    • diana.ol Re: Karmić komfortowo 24.04.04, 18:45
      Wcale nie trzeba karmić wg zasad które są przedstawiane w artykule,grunt to się
      zgrać z dzieckiem.Ja karmię córkę na leżąco i dla nas to jest najlepsza pozycja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka