nova_33 17.07.10, 13:18 Czy są mamy, które przyjmują zoloft i karmią piersią? Mam parę pytań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaeira Re: zoloft 17.07.10, 19:38 Wpisując do wyszukiwarki forumowej "zoloft" albo "sertralina" znajdziesz sporo informacji. Tu masz kilka wątków na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/w,570,44629209,44629209,zoloft_a_karmienie_piersia.html forum.gazeta.pl/forum/w,570,85128995,85128995,Fluoxetine_a_karmienie_dwulatka.html forum.gazeta.pl/forum/w,570,79868537,79868537,Blagam_pomozcie.html Odpowiedz Link Zgłoś
nova_33 Re: zoloft 18.07.10, 09:17 Dzięki. Korzystałam z wyszukiwarki. Po rozmowie z lekarzem zdecydowałam się brać zoloft. Mam jednak wrażenie, że odkąd go przyjmuję synek jest bardziej rozdrażniony. Ja też nie czuję się po tym leku zbyt dobrze, ale podobno przez pierwsze dwa tygodnie tak mogę się czuć. Dodam, że małego karmię raz dziennie do spania i często w nocy. Zamierzam syna odstawić, ale teraz w te upały trochę mi go szkoda. Syn ma rok i 9 miesięcy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: zoloft 18.07.10, 11:09 nova_33 napisała: > Mam jednak wrażenie, że odkąd go przyjmuję synek jest bardziej > rozdrażniony. Wg mnie to albo zbieg okoliczności, albo twoja nadinterpretacja. NIGDY nie słyszałam ani nie czytałam, o takim wpływie lekow SSRI, szczególnie na tak duże dziecko. > Ja też nie czuję się po tym leku zbyt dobrze, ale podobno przez pierwsze dwa tygodnie tak mogę się czuć. Albo i trzy. Trzeba dać szansę, bo zwykle te początkowe objawy szybko przechodzą. (choć może się oczywiście okazac, że akurat ten lek ci nie pasuje. > Zamierzam syna odstawić, ale teraz w te upały trochę mi go szkoda. Racja, jeżeli nie ma konieczności, lepiej dziecka nie odstawiać ani w upaly, ani w sezonie grypowym. Odpowiedz Link Zgłoś
nova_33 Re: zoloft 18.07.10, 15:07 Dzięki. Trochę mnie uspokoiłaś. Z odstawianiem poczekam, aż skończą się upały. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś