Dodaj do ulubionych

Nagły problem z karmieniem

09.10.10, 19:01
Mój synek ma 7 tygodni. Od 3 dni mamy problem z karmieniem. Mały przystawiany do piersi bardzo się spina, krzyczy, nie ma możliwości nakarmienia. Widzę, ze jest głodny bo szuka piersi. Je spokojnie w nocy kiedy jest bardzo głodny i dopiero się obudzi. W dzień nie ma najmniejszych szans. Myśleliśmy z M że to może kolki i dawalismy mu herbatkę koperkową z butelki. Na jakis czas sie uspokajał. Ostatnio był też podziębiony i przez tydzień dostawał w butelce w ilości 20 ml. syrop, który musielismy rozpuszczać stad butelka. Nie wiem co robić. Czy próbowac go przystawiać? Czy dokarmiać butelką?
Obserwuj wątek
    • mrowka75 Re: Nagły problem z karmieniem 09.10.10, 19:33
      butelka na pewno sytuacja nie poprawi, przecież są inne sposoby podawania leków, jeśli chcesz karmić nadal piersią to pomysł z dokarmianiem butelką też jest nienajlepszy.Doradzę Ci odstawić wszelkie sposoby podawania czegokolwiek butelką, i cierpliwość.
    • basiak36 Re: Nagły problem z karmieniem 09.10.10, 20:06
      Przede wszystkim odstaw butelki i smoczka jesli ssie, bo moga psuc technike ssania a objawem tego sa wlasnie takie zachowania jak opisujesz.
      Dodatkowo, podawanie herbatek nic dziecku nie daje, jedynie ogranicza ilosc mleka jaka dostaje, a mleko to podstawa w tym wieku. Jesli chcesz zeby dostawalo koperek, sama pij zwykla herbate z kopru.
    • jul-kaa Re: Nagły problem z karmieniem 10.10.10, 00:05
      20ml mleka z syropem to ja podaję strzykawką. Da się :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka