Dodaj do ulubionych

płaskie brodawki

28.11.10, 17:58
dzień dobry

pierwsze dziecko karmiłam mieszanką, gdyż mam płaskie brodawki i dziecko nie mogło jej chwycić, skutkiem tego była niechęć dziecka i zanik pokarmu. bardzo chcialabym karmić drugie dziecko piersią, co zrobić aby brodawka była bardziej wypukła?
Obserwuj wątek
    • basiak36 Re: płaskie brodawki 28.11.10, 21:23
      Ksztalt brodawki nie ma znaczenia. Sama mam plaskie (mialam bo karmienie pare lat je wyciagnelo troche:)).
      Dziecko ssajac piers nie ma chwytac brodawki, to niestety czesto powtarzajacy sie mit. Dziecko do ssania lapie piers, brodawka sluzy jedynie jako transport pokarmu.
      Wystarczy ze po porodzie dziecko nie bedzie dostawalo butelek, smoczkow, piersi z nakladka, tylko bedzie czesto i prawidlowo przystawiane do piersi. Jesli wczesniej dostanie cos wystajacego jak smoczek, wtedy moze byc problem.
    • turzyca Re: płaskie brodawki 29.11.10, 02:25
      www.nowamatkapolka.pl/plugins/_newsedit/news/28/index.php?lang=pl Masz tu pierwszy odcinek swietnego cyklu o karmieniu piersia, napisanego przez certyfikowana doradczynie laktacyjna. Polecam wszystkie odcinki, ale ten pierwszy to jakby specjalnie dla Ciebie napisany. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka