Dodaj do ulubionych

problemy z karmieniem

05.12.10, 12:44
po czym można poznać że dziecko się najadło ja karmię syna na żądanie nawet co parę minut od początku ma problemy ze ssaniem jak chce to je ładnie a nieraz possie i nagle płacze bo za szybko mu leci mleko i się denerwuje mój syn nie ma tak ze najje się i ma przerwe 2 godz nawet jak zje to zaraz wkłada rączki do buzi je mało tak mi się wydaje bo krótko jest na piersi nieraz potrafi być dłużej ale to czasem myślałam ze to mu się unormuje ale jeszcze nie mam tak od samego początku nie chce karmić butelką ale nieraz nie mam cierpliwości w nocy je ładnie nie mam problemów tylko w dzień codziennie to samo proszę pomózcie mi co mam robić dalej tak karmić co parę minut??
Obserwuj wątek
    • basiak36 Re: problemy z karmieniem 05.12.10, 12:55
      berta88 napisała:

> po czym można poznać że dziecko się najadło

Po tym ze przybiera dobrze na wadze, po niczym innym. jesli przybiera ok, nie ssie smoczka, etc, to wiadomo ze sie najada.
      A jesli chce ssac czesciej to widac akurat tak potrzebuje, wiec karmimy kiedy chce:) Unormuje sie z czasem,jak wszystko inne.
      • berta88 Re: problemy z karmieniem 05.12.10, 13:31
        lekarka kazała mi karmić właśnie cały czas na żądanie jak wychodzilismy ze szpitala to syn wazył 3360 a po 6 tyg 4500 to chyba dobrze przybiera na wadze jak myslicie??
    • mruwa9 berta, 05.12.10, 13:29
      .............,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,........
      masz w prezencie pare znakow interpunkcyjnych, powstawiaj je do swojego tekstu,bo to, co napisalas, to niezrozumialy belkot.
      Nie napisalas, w jakim wieku jest dziecko, domyslam sie, ze noworodek lub malutkie niemowle. Zachowanie dziecka normalne, a zasada prosta- dziecko chce ssac piers , to mu na to pozwalamy, bez patrzenia na zegar (kiedy i jak dlugo jadlo ostatnio). O najadaniu sie swiadcza tylko i wylacznie przyrosty wagi, nic wiecej.
      • nillkaa Re: berta, 05.12.10, 19:39
        Wypada samemu poznać zasady używania znaków interpunkcyjnych zanim się zacznie poprawiać innych ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka