17.03.11, 17:23
dziewczyny, zwlaszcza te odpowiadajace 'bywalczynie' , moderatorko, pani Ekspert, i jeszce kto tam sie tym zajmuje.
slowo o naglowku forum , co mnie juz od dluzszego czasu gryzie

no bo generalnie to ladnie pieknie, Pania Ekspert podziwiam sama od dluzszego czasu, zanim jeszcze dolaczyla do forum, i ciesze sie z tego ze na forum jest ktos z takimi 'osiagnieciami ' tak bogatym....'cv' (vide naglowek :)

ale kurcze
ale gdzie jest info przydatne dla dziewczyn,mam tu sie pojawiajacych, ktore chyba by sie przydalo by naprowadzic je na to na co na forum moga liczyc, czyjej odpowiedzi sie spodziwac, KIEDY sie jej spodziewac ( tu szczegolnie moze choc informacja ze pani ekspert odpowiada kiedy moze, nawet jesli nei sa to stale pory , nawet jesli raz to jest raz w tygodniu a raz raz na dwa tygodnie - nawet jesli mialo by to byc chociac poinformowanie ze nie ma systematycznosci (jelsi jej nei ma)- cokolwiek, co konkretnie okresli funkcjonowanie forum
no i to czemu forum sluzy

bo moze to przypadek, ale ostatnio duzo (wyjatkowo?:) watkow o rozszerzaniu diety , i roznych roznosciach - w ktorych sama chetnie odpowiadam

ale jako milosniczka porzadku;) chcialam po prostu napisac powyzsze , i zapytac czy sie czepiam ze w naglowku jest CV naszej cenionej pani Malwiny (nie mam nic przeciwko temu jako tako!! ) ale jednoczesnie nie ma nic o samym forum, jego funckjonowaniu?:)
Obserwuj wątek
    • dagmara-k Re: O FORUM - 17.03.11, 20:04
      czyli co?

jesli myslisz ze masz za malo pokarmu, slaby pokarm lub twoj laktator mowi ci ze masz tylko 50ml mleka to zapytaj nas czy tak jest rzeczywiscie, czy tylko tak ci sie wydaje?;)
      cos w tym sensie tylko na serio?
      • mrs.t Re: O FORUM - 17.03.11, 20:19
        nie, no serio, ogolnie,
        z tego co pamietam poprzednio na forum bylo cos o tym w czym forum pomaga - jest to przede wszystkim WSPIERANIE, PROPAGOWANIE KP (wcale nei czepiam sie wyjatkowo wielu watkow ostatnio o odstawianiu, bo te mimo wszystko zawsze sie pojawiaja;)
        moze to ze to forum dla mam rozpoczynajacych karmienie piersia a;le tez mam juz karmiacych

no i ze odpowiadaja (doswiadczone) mamy , i pani ekspert (warto zaznaczyc, jesli wiadomo, czy jest jakas systematycznosc, a jesli nie to tez napisac ze 'w miare mozliwosci' przynajmniej)
        • dagmara-k Re: O FORUM - 17.03.11, 20:26
          no niech o odstawianiu tez bedzie:) bo przeciez jak taka ja przychodze i narzekam ze mnie mala dreczy i meczy i nosze sie z odstawieniem to sie tak nosze i nosze a wy mi pomagacie nosic sie dluzej i w ten sposob za chwile bedzie jak karmie rok:) to jest wspieranie i propagowanie:) mysle ze lepiej niech bedzie napisane ze pomoc w odstawianiu tez, bo przekonanie ze milej i latwiej odstawia sie 2 latka to tez propagowanie, ale i prawdziwa informacja, a jak ktos chce walczyc z 10 miesiecvznym, to jego sprawa. ja obecnie planuje odstawiac 14 miesieczna, ale mam od was informacje i wiedze z czym to sie je. decyzja na ppodstawie wiedzy a nie zabobonow;)

jestem za, tylko nie pamietam jak to bylo fajnie napisane.
          • magdal_l Re: O FORUM - 17.03.11, 20:55
            Ja krótko - popieram!
    • mrs.t Re: O FORUM - 17.03.11, 21:53
      ot cos prostego, an Rozszerzaniu diety jest tak
      "Jak radzić sobie z rozszerzaniem diety Twojego Maluszka?
      Przestajesz lub nie możesz karmić piersią i nie wiesz co zrobić? Chcesz wprowadzić nowe produkty do diety Twojego dziecka? Jak często powinnaś karmić?"

Doslownie, na tym samym szablonie by mozna:

Jak radzic sobie z Karmieniem Piersia? Rozpoczynasz karmic, a moze juz karmisz ale masz watpliwosci, pytania, nie wiesz co zrobic? Nie wiesz kiedy najlepiej zakoncyzc karmienie piersia? A moze chcesz podzielic sie swoimi doswiadczeniami w szpitalu, pozytywna historia karmieniu?
    • diuszesa Re: O FORUM - 17.03.11, 22:27
      Usiłuje sobie przypomnieć, co tam było wcześniej napisane...
      proponuję:

Myślisz, że masz za mało pokarmu? Bolą Cię piersi? Maluch nie chce ssać?
      Niezależnie od tego, czy dopiero rozpoczynasz karmienie, czy też karmisz już parę miesięcy, tu możesz szukać odpowiedzi na Twoje wątpliwości i pytania związane z karmieniem piersią.
      Nie jesteś pewna, które z powszechnie powtarzanych opinii nt. karmienia są prawdziwe? Jak przystawiać i jak często karmić dziecko? Kiedy najlepiej zakończyć karmienie piersią? Co robić w razie niepokojów, płaczu i alergii? Zapytaj doświadczone mamy i panią Ekspert!
      A może chcesz podzielić się swoimi doświadczeniami ze szpitala lub pozytywną historią nt. karmienia? W takim razie to forum jest dla Ciebie!
      • mrs.t Re: O FORUM - 17.03.11, 22:49
        DIUSZESA OTO TO!

teraz co dalej:)

KAEIROOO!:)
        • dagmara-k Re: O FORUM - 18.03.11, 13:39
          ladnie:)
          wolam z wami!:)
      • mrs.t Re: O FORUM - 19.03.11, 14:53
        o , jesszcze podejrzlam, Pan zawitkowski ma taka informacje

Paweł Zawitkowski (...) , udziela odpowiedzi trzy razy w tygodniu na wybrane pytania związane z tematyką forum.

o chocby o taka krotka informacje kiedy nasz ekspert udziela odpowiedzi...
      • bathilda Re: O FORUM - 19.03.11, 17:45
        Popieram tekst Diuszesy :).
    • zona_mi Pomysły racjonalizatorskie zawsze mile widziane :) 19.03.11, 19:50
      Poczekajmy jeszcze na ew. kolejne propozycje dotyczące zmian w czołówce forum i będziemy ulepszać.
      • mrs.t Re: Pomysły racjonalizatorskie zawsze mile widzia 19.03.11, 19:52
        o dokladnie, nawet to ze ja tu nawoluje kaeire zamiast zona_mi:)
        przepraszam moderatorke;)
        • kaeira Re: Pomysły racjonalizatorskie zawsze mile widzia 20.03.11, 16:12
          mrs.t napisał:
          > o dokladnie, nawet to ze ja tu nawoluje kaeire zamiast zona_mi:)
          > przepraszam moderatorke;)

Ależ nie ma za co :-)
          Bo Moderatorką forum KP jestem owszem ja, natomiast Zona_mi jest Nadmoderacją, odpowiedzialną za całość forów Edzieckowych. :-)

Tylko że ja jestem chora (czym jestem wykończona bo w ogóle choroby w naszym domu trwają od kilku miesięcy) i dlatego was zaniedbałam, przykro mi.
          • mrs.t Re: Pomysły racjonalizatorskie zawsze mile widzia 25.03.11, 17:06
            no to jak, moze sie jeszcze ktos dopisze kreatywnie?
            :)
            • mrs.t Re: Pomysły racjonalizatorskie zawsze mile widzia 07.04.11, 09:12
              ponawiam, z calym szacunkiem do osiagniec pani M, moze by je wrzucic do watku,zalinkowanego w opisie,przy krotszej wersji, bo to i ladnie napisne,i wazne...ale moze jednak nie na pierwszy rzut oka, dla mamy poszukuacej konkretnej odp o funkcjonowaniu forum.
              Ponawiam prosbe o podanie w opisie dla kogo jest forum, i tak samo wazne, tyle ile wiemy o tym kiedy p malwina bywa, kiedy mozna sie spodziewac odp etc.

Zreszta propozycja opisu wyzj jest fajna,i sprawdzala sie wczesniej
              • mrs.t Re: Pomysły racjonalizatorskie zawsze mile widzia 14.04.11, 15:45
                nieustannie;) podbijam :)
                • mrs.t Re: Pomysły racjonalizatorskie zawsze mile widzia 28.04.11, 04:11
                  ponawiam propozycje..prosbe juz wlasciwie,bo na zapleczu wiele glosow poparcia...

Uscislijmy zasady dzialania forum, zakres tematyczny i ponad wszystko konkretnie o bywaniu panh ekspert niech bedzie cos
                  • mrs.t Re: Pomysły racjonalizatorskie zawsze mile widzia 30.04.11, 20:51
                    moze jednak??

jeszcze dodalabym male przypomnienie o korzystaniu z wyszukwarki i ABC watkow..
                    • maff1 Re: Pomysły racjonalizatorskie zawsze mile widzia 30.04.11, 22:19
                      no i czytanie wątku pt. Drogowskaz...
                      który nieustannie podnoszę by nie popadł w zapomnienie :)))
                      • mrs.t Re: Pomysły racjonalizatorskie zawsze mile widzia 04.05.11, 10:25
                        no wiem, drogowskaz tez mozna by podpiac pod naglowek..

ja naprawde nalegam by zmienic opis forum,
                        • maff1 Re: Pomysły racjonalizatorskie zawsze mile widzia 05.05.11, 23:23
                          dla mnie podciąganie drogowskazu to pewien rodzaj zabawy intelektualnej...
                        • diuszesa Re: Pomysły racjonalizatorskie zawsze mile widzia 06.05.11, 00:09
                          mrs.t napisał:

>
                          > ja naprawde nalegam by zmienic opis forum,

No, ja też ;-)
                          Przepraszam, czy jest tu ktoś, co może mógłby to zrobić? Halo, haloo?
                          ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka