mama_nikodemka 31.03.11, 15:47 moj synek ma 4tyg i jak pewnie wiekszosc dzieci w jego wieku wisialby non stop przy piersi, czesto jest dostawiany i czesto je ale praktycznie po kazdym karmieniu obficie ulewa, czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mad_die Re: ulewanie 31.03.11, 16:12 Tak. O ile przybiera ok na wadze, czyli minimum 120g na tydzien, to jest to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: ulewanie 31.03.11, 17:35 a Wy tak wazycie swoje dzieci co tydzien?? Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t Re: ulewanie 31.03.11, 17:44 nie chodzi o wazenie o tydzien, ale o regularnosc, bo w jednym tygodniu przybieze 100, a w kolejnym 140; warto wazyc co najmniej raz na miesiac, an tej samej wadze, nago a jesil ma sie watpkliwosci to co 2 tygodnie - i nie chodzi o jedno pojedyncze wazenie, ale obserwacje "sklonnosci" - chodzi o to by po jednym wazeniu nei wyciagac wnioskow a co do ulewania, to tak, mojemu sie uewalo; masz na mysli troche serka wyplywajacego z buzi? chlustanie? po kazdym jednym karmieniu? u nas wystapily i takie i takie - ulewanie przy odbiciu, (albo wlasnie jako skutek braku odbicia) serkiem lub swiezym mlekiem; i chlustanie ale w polaczeniu z mokrymi pieluszkami w odpowiedniej ilosci, i kupach , i wadze idacej w gore nie bylo sie czym martwic zniknelo z dnia na dzien doslownie ok 3mca, tyle ze u nas maz zapowiedzial synkowi ze ma skonczyc wtedy i wtedy - polozylismy nowe wykladziny w domu;) ssynek sie posluchal:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Re: ulewanie 31.03.11, 20:11 Teraz nie ważę, ale jak byly mniejsze, tak od urodzenia do 9-12tygodnia zycia ważyłam co tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina.okrzesik Re: ulewanie 31.03.11, 23:46 w tym wieku to jeszcze normalne, ale proponuję ważyć malucha co 2-3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: ulewanie 01.04.11, 12:04 dziekuje za odpowiedz maly nie ulewa takim jak ja to nazywam zwazonym serkiem, raz mu sie tylko zdarzylo, tylko takim normalnym mlekiem, czasami zje i potrafi ulac ze 4 razy i to tak sporo..czasami mysle ze to z przejedzenia, mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t Re: ulewanie 01.04.11, 13:01 > ak sporo..czasami mysle ze to z przejedzenia, mozliwe? nie bardzo maluchy moga nie miec jeszcze wyksztalconego odźwiernika-takiej zatyczki ktora trzyma pokarm w brzuszku; do trzeciego miesiaca powinno sie naprawic:) - i tyle ps. ja tez wazylam akurat co tydzien, ale moj byl wczesniakiem, wazylam , ale jw, nie wyciagalam wnioskow jak raz mniej przybral, (no najwyzej wiecej przystawialam) i znow wazylam... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: ulewanie 01.04.11, 14:49 dziekuje za odpowiedzi, to moje drugie dziecko a jak widac wszystkiego nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś