fiamma75 09.06.11, 08:49 bo w ulotkach oczywiscie, ze nie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaeira Re: Hepatil, Esseliv. Essentiale - czy można brać 09.06.11, 18:34 Możesz podać skład, subst. czynne? Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: Hepatil, Esseliv. Essentiale - czy można brać 09.06.11, 22:03 Hepatil to L-asparaginian ornityny pozostałe to fosfolipidy z nasion soi (i tu mam zgryz dodatkowy, bo synkowi nie wolno soi profilaktycznie jako alergikowi) Na razie lekarz zalecił Sylimarol na parę tygodni, robię badania, i zobaczymy co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Hepatil, Esseliv. Essentiale - czy można brać 10.06.11, 11:24 Hepatil: "monika_staszewska 26.06.09, 13:39 zarchiwizowany Nie wiem o jakie dokładnie lepki Pani pyta, bo leków stosowanych przy problemach wątrobowych jest sporo. Jeśli chodzi o Hepatil, z tego co wiem nie jest to lek zakazany do stosowania w czasie karmienia. pozdrawiam smile monika staszewska " W tym linku: forum.gazeta.pl/forum/w,570,100001627,100001627,Trzymiesieczne_dziecko_brak_laknienia_.html wygląda, że niemowlę tym leczyli, więc... ------------------------------------------------------ Essentiale "monika_staszewska 09.04.08, 20:57 zarchiwizowany Bez względu na podwyższone wyniki prób wątrobowych może Pani karmić piersią. Essentiale forte może Pani przyjmować. pozdrawiam monika staszewska" " Re: Karmienie piersią a moje próby wątrobowe yrden11 22.04.08, 15:35 zarchiwizowany Witam, dopadły mnie bóle wątroby. Czy przy karmieniu piersią mogę brać: Sylimarol Sylivit Sylicynar Dodam, że karmie juz tylko dwa razy dziennie: rano koło 6-7 i po powrocie z pracy koło 18-19 Re: Karmienie piersią a moje próby wątrobowe monika_staszewska 23.04.08, 20:45 zarchiwizowany Tak, można. pozdrawiam monika staszewska" ------------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: Hepatil, Esseliv. Essentiale - czy można brać 10.06.11, 12:50 dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
prozakluzak Re: Hepatil, Esseliv. Essentiale - czy można brać 01.04.14, 17:16 No wiesz, ulotki są po to by ich przestrzegać - dlatego nie zalecam Swoją drogą zastanawiając się przed zakupem preparatu natknąłem się na ciekawy artykuł porównujący Esseliv Forte i Essentiale Forte Odpowiedz Link Zgłoś
nini6 Re: Hepatil, Esseliv. Essentiale - czy można brać 02.04.14, 08:55 prozakluzak napisał(a): No wiesz, ulotki są po to by ich przestrzegać - dlatego nie zalecam Ulotki są po to, żeby producent nie był ciągany po sadach przez konsumenta, który zarzuci mu, ze nie znał skutków zażywania specyfiku. Kwestia czy zażywać pozostaje w gestii zdrowego rozsądku zażywającego. Odpowiedz Link Zgłoś
fizmedka Re: Hepatil, Esseliv. Essentiale - czy można brać 28.11.14, 10:10 Ulotki suplementow beda raj sformuowane, ze nie wolno ich brac ani w ciazy ani podczas kp. W zadnej ulotce nie ma klasyfikacji ciazowej, czy laktacyjnej lekow. Nawet lekarze nie maja teraz dostepu. Jak bylam w ciazy w 2012 to moj lekarz sprawdzal na podgladzie leku w jakiej jest on grupie, teraz juz nie ma takiej mozliwosci w swoim programie komputerowym. Stad coraz wiecej lekarzy ktorzy maja rzadko do czynienia z ciezarnymi i karmicielkami, nie wiedza czym leczyc i odsylaja do ginekologow. Ostatnio jedna kolezanke pulmonolog odeslal do gina bo nie wiedzial jakie leki moze jej przepisac, a gin zalamal rece bo to nie jego specjalizacja. Dziewczyna po 10 latach zmieniala pulmonologa na bardziej zorientowanego w ciazy... Tyle, ze nie znajacego jej historii choroby. Tak zle i tak nie dobrze... Szkoda, ze nawet specjalisci nie szkola sie na biezaco... Odpowiedz Link Zgłoś