Dodaj do ulubionych

odbijanie w nocy

22.07.11, 06:24
odbijacie dzieci po nocnym karmieniu? moja mała czasem ssie tak łapczywie że słyszę jak połyka powietrze a potem jej sie przelewa, próbowałam ją odbic ale od razu usypia na rekach, moja mama mówiła, że dziecie nie jest w stanie odbić przez sen, prawda to?
Obserwuj wątek
    • fil.ona Re: odbijanie w nocy 22.07.11, 08:07
      ja nie odbijam
    • mia_siochi Re: odbijanie w nocy 22.07.11, 08:17
      Nie odbijam. Ale ja to nawet w dzien nie odbijam...
    • blaue777 Re: odbijanie w nocy 22.07.11, 08:56
      Nosiłam do odbicia (ale czesto nie odbijala) - ale zdarzały jej się wymioty wiec to był mus.
    • hanusina_mama Re: odbijanie w nocy 22.07.11, 09:31
      Ja cały czas odbijam, bo miałyśmy duży problem z ulewaniami.
      Dzieć może odbić przez sen. Moja robi to siarczyście co noc.
    • 1mzeta Re: odbijanie w nocy 22.07.11, 13:41
      Nigdy w nocy nie odbijałam- karmiłam na leżąco zawsze.
    • zawsze_zielona Re: odbijanie w nocy 22.07.11, 20:27
      Nie odbijam, bo karmie na lezaco i zwykle zasypiam jeszcze zanim mi dziecko usnie;)
      • nin4 Re: odbijanie w nocy 23.07.11, 06:38
        no to troche mi ulzyło, bo wyrzut sumienia małam, nie wiedziałam że taki mały dzieć potrafi sam odbić przez sen
    • jagusiia Re: odbijanie w nocy 23.07.11, 08:47
      moje dziecko odbija przez sen, od zawsze, albo na ramieniu (kiedy było mniejsze) albo trzymane w pionie pleckami do mojej klatki piersiowej, potrzymywane ręką pod pupą a drugą pod 2 pachami, normalnie mu się odbija w tej 2 pozycji bardzo szybko na spiąco, tylko muszę sama się odchylić lekko do tyłu, zeby głowka oparła się o moj dekold a zeby nie opadała jemu w dół, i zaraz się odbija w ten sposob w nocy
    • klarci Re: odbijanie w nocy 23.07.11, 22:19
      nie odbijałam.
      po pierwsze mój młody 'nie odbijał', po drugie tylko się wybudzał i trzeba było usypiać go przy piersi ponownie.
      za wiedzą i apropatą położnej laktacyjnej dałam sobie spokój i smacznie spałam - nie raz karmiłam przez sen.
      liczę, że to bezpieczne, bo teraz planuję tak samo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka