Dodaj do ulubionych

problem z karmieniem....

06.08.11, 10:03
mam następujący problem... mój mały to straszny ssak i gryzak... jakiś czas temu tak strasznie mi pogryzł brodawkę że naderwała się.. poradzono mi żebym ją wyleczyła i przez jakiś czas nie dostawiała do tej piersi... więc mały jadł tylko z jednej.... a w drugiej zaczęło mi zanikać mleko... w tym momencie chciałabym karmić dziecko na powrót z obu... ale w jednej mam dosłownie kilkanaście kropek pokarmu... czy to możliwe że zacznie mi się produkować tyle pokarmu co wcześniej...? co zrobić żeby pokarm w niej wrócił? częste dostawianie wystarczy?
Obserwuj wątek
    • aga.1975 Re: problem z karmieniem.... 06.08.11, 11:00
      Ja mam problem od poczatku , bo po cc karmilam w lozku od jednej strony zeby mi dziecko nie spadlo. Potem po 2 dniowym nawale w obu-w tej jednej nic , w drugiej nieco wiecej. Bez zadnej nadprodukcji. I ta "gorsza " nie moze dorownac bo skubaniec wolal dluzej ssac tam gdzie wiecej lecialo. Teraz jest odrobine lepiej bo ta gorsza dostawal do ciumkania zamiast smoczka, i co jakis czas tym ciumkaniem odruch oksytocynowy pobudzal do produkcji mleka. Staralam sie tez zaczynac karmienie od "gorszej". Choc wiadomo dziecko malo lepiej wspolpracuje niz takie 3 miesieczne;)
      Teraz ogolnie po jego niessaniu/gorszym ssaniu w ostatnim czasie mam za malo pokarmu w obu i z tym musimy powalczyc.
      Ale jak dziecko chce ssac to juz 90% sukcesu.
      • nessesy Re: problem z karmieniem.... 06.08.11, 11:32
        mój się strasznie złości jak ssie i nie leci... jest rzucanie przy cycu... kwękanie... itp... dlatego jest problem z tą piersią.. w drugiej mam dużo pokarmu...
        • aga.1975 Re: problem z karmieniem.... 06.08.11, 14:54
          Ja karmie z gorszej na spiocha w lozka lub w chuscie.
          Jesli na razie najada sie z lepszej, to mozna z gorszej laktatorem rozkrecic. Tylko do tego lepszy laktator elektryczny dwufazowy bo urochamia odruch oksytocynowy lepiej i mozna czesto sciaagac na pusto nawet (tzn na poczatku zawsze cos poleci). Mleko mozesz pozamrazac do kaszek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka