Dodaj do ulubionych

Prosze o rade!

02.06.04, 07:21
Witajcie.
Jestem mamą 1 miesięcznego dziecka. Do tej pory karmilam go piersią ale
ostatnio mam malo pokarmu, tak mi sie przynajmniej wydaje bo jak próbuje
sciagnac laktatorem to wychodzi zaledwie 10. Raz udalo mi sie sciągnac 80 ale
było to z dwóch piersi. Mały dostał butelkę i wypił jednym tchem. Troche sie
przestraszyłam bo z jednej piersi tyle nie jest w stanie wyciagnać. Prosze
powiedzcie co o tym sadzicie. Czy faktycznie on tyle potrzebuje na raz, ile
jest w stanie wyssac z piersi. Boję się zeby nie był głodny.Mysle o przejsciu
na sztuczne mleko a przynajmniej dokarmianiu, chociaz bym tego nie chciała.
Prosze o porade.

Pozdrawiam
MOnika
Obserwuj wątek
    • miniakoz Re: Prosze o rade! 02.06.04, 09:42
      Dziecko musi sie dłużej napracoweac nad piersia by dostac ile potrzebuje a z
      butelki szybko i łatwo leci i potem może nie chcieć cyca wiec tak łatwo go nie
      przyzwyczajaj jesli przybywa na wadze prawidłowo, nie płacze to nie ma powodu
      do niepokoju- to tylko moje zdanie. Pozdrawiam
      • ania_son Re: Prosze o rade! 02.06.04, 22:39
        Pamiętaj, że laktator, to nie dziecko. Jak dzidzia ssie, to języczkiem
        podrażnia kanaliki mleczne, co powoduje, że mleczko ładnie płynie i z pewnością
        dziecko wyciągnie więcej niż laktator. Ja też miałam na początku takie obawy,
        ale jak sie okazało niepotrzebnie, bo mała normalnie przybierała na wadze.
    • kasial71 Re: Prosze o rade! 03.06.04, 03:10
      a moze masz wlasnie kryzys laktacyjny. to sie czasami zdarza. ja mialam go na
      przelomie 4 i 5 tygodnia. trwalo dwie doby. wtedy przystawialam swego synka do
      piersi co godzine, jezeli spal to sciagalam laktatorem.pij bardzo duzo wody,
      odzywiaj sie i sproboj herbatki Hipp dla matek karmiacych. dla mnie to wszystko
      pomoglo i znowu mam pelniutkie piersi. taki kryzys laktacyjny moze zdarzyc sie
      kilka razy, prawdopodobnie w 4, 7 tygodniu i w 3 miesiacu. Nie jest to regula
      ale sie zdarza. i oczywiscie zachowaj spokoj bo stres i nerwy nie pomagaja.
      aha, duzo odpoczywaj, ja w tym czasie prawie caly czas lezalam i nic nie
      robilam w domu.powodzenia, napewno bedzie dobrze i nie przechodz na sztuczny
      pokarm, bo to pierwsza mysl w takiej sytuacji. ktos mi powiedzial, ze dziecko z
      glodu nie umrze jak zje przez dwa dni mniej i to jest racja. I jeszcze jedno.
      butelka-uwazaj zeby twoja dzidzia nie polubila butelki, bo beda problemy z
      ciaganiem cycusia. pa pozdrawiam
      Kasia i Dawidek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka