matizka 05.07.04, 15:42 hej, zastanawiam sie czy naprawde nie istnieja zadne leki poprawiajace laktacje? Ja juz trace nadziejr Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madeyowa Re: Leki 09.07.04, 15:48 A próbowałaś herbatki Hippa dla kobiet karmiących? Mi pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
madeyowa Re: Leki 09.07.04, 15:49 No i czeste przystawianie dziecka do piersi, a jak nie chce to odciągać trochę mleczka, żeby zwiększyć jego produkcję. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: Leki 09.07.04, 18:31 Sa leki wywolujace laktacje np u matek adopcyjnych. U mam ktore rodzily, tylko przystawianie i EFEKTYWNE oproznianie piersi powoduje zwiekszenie laktacji. Byc moze dziecko nie obroznia piersi prawidlowo, i poradnia laktacyjna by sie przydala? Herbatki czy inne cieple napoje maja efekt raczej psychologiczny, cieply napoj poprawia splyw mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
matizka Re: Leki 11.07.04, 06:34 pytam, bo sciagam od 10 dni, a w laktatorze ciagle minimalne ilosci - teraz po 5 godzinach przertwy bedzie ze 20-30 ml, ale w ciagu dnia po karmieniach pare kropel. A mialo pomoc (jestem po wizycie w poradni). I tak sobie mysle, ze ja to chyba jestem jakis ciezszy przypadek. I ze smutkiem, ze dla nas juz chyba nie ma ratunku. A wiec tylko wiszenie u cyca i dokarmianie, zeby rosla. aga Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: Leki 11.07.04, 08:40 no tak, ale laktator i odciagane mleko nie ma nic wspolnego z laktacja i iloscia mleka jakie produkuja twoje piersi! Laktator i odciaganie to kwestia treningu, i zwykle trwa jakis czas. Ja karmiac dziecko wylacznie piersia na poczatku odciagalam gora 10ml, z czasem powoli udawalo sie wiecej. Ilosc odciagnietego mleka nie mowi nic o laktacji, mowi tylko ile mleka da sie odciagnac laktatorem. mechanizm ssania przez dziecko jest o wiele mocniejszy i dziecko zawsze odciagnie o wiele wiecej pokarmu. Jesli chcesz odciagac, po prostu trenuj, a z czasem na pewno uda sie wiecej odciagnac. Najlepsze pory to noc,nad ranem, i rano, najlepiej kiedy dziecko ssie w tym samym czasie z drugiej piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: Leki 11.07.04, 08:42 Poza tym czemu takie dlugie przerwy, 5 godzin? Jesli walczysz o laktacje,nie powinny byc dluzsze niz 2h. Ja dodatkowo odciagalam w nocy miedzy 1 a 5 aby stymulowac piersi.Obeszlo sie bez dokarmiania, mimo iz maly slabo przybieral, ale po 10 tygodniu zaczal nadrabiac. Pomoglo wyluzowanie sie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
matizka Re: Leki 11.07.04, 21:43 wiesz to najdluzsza przerwa - choc chwilowo zarzucam wogole, nie jestem w stanie pogodzic tego wlasnie z innymi zaleceniami - odpoczynkiem i wyluzowaniem. Padam na nos aga Odpowiedz Link Zgłoś
kosmeli Re: Leki 11.07.04, 22:46 Ja na twoim miejscu wybrałabym sie do Poradni Laktacyjnej, pracuja tam swietne babki. Moja kumpela miała problem z pokarmem, po 5 minutach rozmowy były juz efekty a po godzinie....obecnie sciaga 950 ml co 6 godzin. Pamietaj produkcja mleka uzalezniona jest od twojego...mózgu. Pozytywne myslenie i wiara czynia cuda. Powodzenia Kasia i fanka cycunia prawie 4 miesieczna Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
matizka Re: Leki 12.07.04, 20:48 tyle, ze ja od poradni zaczelam i na podstawie ich porad tak sie katuje, a ostatnio uslyszalam (dzwonilam tam, by zdac relacje jak mi idzie) i uslyszalam cos co mnie bardzo zalamalo - generalnie, jakby chodzilo tylko o produkcje mleka, a w ogole nie o poczucie bliskosci, ktore to karmienie zapewnia. M. Odpowiedz Link Zgłoś