05.07.04, 15:42
hej,

zastanawiam sie czy naprawde nie istnieja zadne leki poprawiajace laktacje?

Ja juz trace nadziejr

Aga

Obserwuj wątek
    • madeyowa Re: Leki 09.07.04, 15:48
      A próbowałaś herbatki Hippa dla kobiet karmiących? Mi pomogła.
      • madeyowa Re: Leki 09.07.04, 15:49
        No i czeste przystawianie dziecka do piersi, a jak nie chce to odciągać trochę
        mleczka, żeby zwiększyć jego produkcję.
    • basiak6 Re: Leki 09.07.04, 18:31
      Sa leki wywolujace laktacje np u matek adopcyjnych. U mam ktore rodzily, tylko
      przystawianie i EFEKTYWNE oproznianie piersi powoduje zwiekszenie laktacji. Byc
      moze dziecko nie obroznia piersi prawidlowo, i poradnia laktacyjna by sie przydala?
      Herbatki czy inne cieple napoje maja efekt raczej psychologiczny, cieply napoj
      poprawia splyw mleka.
      • matizka Re: Leki 11.07.04, 06:34
        pytam, bo sciagam od 10 dni, a w laktatorze ciagle minimalne ilosci - teraz po
        5 godzinach przertwy bedzie ze 20-30 ml, ale w ciagu dnia po karmieniach pare
        kropel. A mialo pomoc (jestem po wizycie w poradni). I tak sobie mysle, ze ja
        to chyba jestem jakis ciezszy przypadek. I ze smutkiem, ze dla nas juz chyba
        nie ma ratunku.

A wiec tylko wiszenie u cyca i dokarmianie, zeby rosla.

aga
        • basiak6 Re: Leki 11.07.04, 08:40
          no tak, ale laktator i odciagane mleko nie ma nic wspolnego z laktacja i iloscia
          mleka jakie produkuja twoje piersi! Laktator i odciaganie to kwestia treningu, i
          zwykle trwa jakis czas. Ja karmiac dziecko wylacznie piersia na poczatku
          odciagalam gora 10ml, z czasem powoli udawalo sie wiecej.
          Ilosc odciagnietego mleka nie mowi nic o laktacji, mowi tylko ile mleka da sie
          odciagnac laktatorem.
          mechanizm ssania przez dziecko jest o wiele mocniejszy i dziecko zawsze
          odciagnie o wiele wiecej pokarmu.
          Jesli chcesz odciagac, po prostu trenuj, a z czasem na pewno uda sie wiecej
          odciagnac. Najlepsze pory to noc,nad ranem, i rano, najlepiej kiedy dziecko ssie
          w tym samym czasie z drugiej piersi.
        • basiak6 Re: Leki 11.07.04, 08:42
          Poza tym czemu takie dlugie przerwy, 5 godzin? Jesli walczysz o laktacje,nie
          powinny byc dluzsze niz 2h. Ja dodatkowo odciagalam w nocy miedzy 1 a 5 aby
          stymulowac piersi.Obeszlo sie bez dokarmiania, mimo iz maly slabo przybieral,
          ale po 10 tygodniu zaczal nadrabiac. Pomoglo wyluzowanie sie:))
          • matizka Re: Leki 11.07.04, 21:43
            wiesz to najdluzsza przerwa - choc chwilowo zarzucam wogole, nie jestem w
            stanie pogodzic tego wlasnie z innymi zaleceniami - odpoczynkiem i
            wyluzowaniem. Padam na nos

aga
    • kosmeli Re: Leki 11.07.04, 22:46
      Ja na twoim miejscu wybrałabym sie do Poradni Laktacyjnej, pracuja tam swietne
      babki. Moja kumpela miała problem z pokarmem, po 5 minutach rozmowy były juz
      efekty a po godzinie....obecnie sciaga 950 ml co 6 godzin. Pamietaj produkcja
      mleka uzalezniona jest od twojego...mózgu. Pozytywne myslenie i wiara czynia
      cuda.
      Powodzenia
      Kasia i fanka cycunia prawie 4 miesieczna Hanka
      • matizka Re: Leki 12.07.04, 20:48
        tyle, ze ja od poradni zaczelam i na podstawie ich porad tak sie katuje, a
        ostatnio uslyszalam (dzwonilam tam, by zdac relacje jak mi idzie) i uslyszalam
        cos co mnie bardzo zalamalo - generalnie, jakby chodzilo tylko o produkcje
        mleka, a w ogole nie o poczucie bliskosci, ktore to karmienie zapewnia.

M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka