flowee 22.07.04, 08:54 Witam! Jestem mamą miesięcznego Szymonka i zauważyłam że podczas karmienia piersią mleko wylewa się synkowi przez nosek. Czy to jest normalne? Popzdrawiam Flowee + Szymonek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagle Re: Mleko wylewa się nosem.... 22.07.04, 10:31 Ja tez jestem mama 4-tyg synka i on rowniez czasami, rzadko ulewa pokarm noskiem, niewiele, za to buzia ulewa sporo. Dołączam sie i prosze o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
25buba1 Re: Mleko wylewa się nosem.... 22.07.04, 21:24 Hej, ja też mam synka Szymonka, który ma teraz 3 miesiące. Na początku, jak karmiłam go w nocy na leżąco w naszym łóżku, to też czasem mleczko leciało mu z noska. Znalazłam na to radę: trzeba ułożyć główkę dziecka wyżej. W ciągu dnia karmię na fotelu i też trzymam jego główkę dość wysoko. A ulewanie po jedzeniu to inna sprawa, zdarza się podczas "bekania", głównie gdy Młody się przejje, a jest dużym żarłoczkiem. Cóż, podobno po 3 miesiącach zacznie to mijać. Pozdrawiam i życzę samych przyjemnych chwil podczas karmienia Maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
madamek1 Re: Mleko wylewa się nosem.... 23.07.04, 09:08 Jeśli chodzi o ulewanie to u niektórych zacznie mijać dopiero jak dziecko zacznie samo siedzieć (np. u nas - 7 msc), ale przyczyny ulewania mogą być różne: po pierwsze alergia a po drugie nie wykształcona jeszcze zapadka w żołądeczku, która hamuje pokarm. Ja asekuracyjnie poszłabym do pediatry z tym noskiem. Co innego jak dziecko się zakrztusi i poleci mu mleczko nosem a co innego jak mu się tym noskiem ulewa. Lepiej dmuchać na zimne. Odpowiedz Link Zgłoś