Dodaj do ulubionych

Przesypianie nocy

06.12.13, 08:36
Czy dzieci piersiowe przesypiaja noce? Corke, z roznych powodow, karmilam odciaganym mlekiem z butelki (5 miesiecy) i mloda w wieku 4,5 miesiaca przesypiala cale noce (8-6, jedzenie i drzemka kolejna). Mlody (5 i pol miesiaca), dziecko piersiowe, je co poltorej, dwie godziny i budzi sie o 5 rano :(
Pocieszcie, ze to sie kiedys skonczy i mlody tez zacznie spac. Nie wiem jak dlugo jeszcze to wytrzymam.
Aha, nie znam zadnego dziecka piersiowego, ktore przesypia lub przesypialo noce bedac na piersi. Aczkolwiek znam jedno dziecko butelkowe, ktore w wieku dwoch lat nadal nie przesypia nocy.
Obserwuj wątek
    • a_buuuu Re: Przesypianie nocy 06.12.13, 09:57
      Mój na samej piersi przesypiał 9 godzić. Ale jak skończył 5 miesięcy zaczął się budzić. Biorę do łóżka i jak jęknie, daję pierś i śpię dalej. Wysypiam się lepiej niż przedtem, jak mam go przy sobie:)
    • babyaggie Re: Przesypianie nocy 06.12.13, 11:05
      Dzieci to nie roboty, każde jest inne. Prowadzenie statystyk na Nic się zda. Budzenie nocne kiedys na pewno się skończy, ale kiedy to niewiadomo ;-) ja zaczęłam sypiać spokojnie dopiero pod koniec podstawówki w wielku kolo 14 lat...
    • niuniek3 Re: Przesypianie nocy 06.12.13, 14:42
      jeden tak. drugi na razie nie. to naprawdę różnie jest. jedyne co możesz to zaakceptować ten fakt. I owszem kiedyś się to skończy. Napewno.
    • ti-ri Re: Przesypianie nocy 06.12.13, 20:02
      Moja 14 tyg córeczka śpi w swoim łożeczku od 20-6 potem do 8 leży ze mną w łóżku albo na mnie bawimy sie i po kolejnym kp idzie spać od ok 9-11 potem w ciagu dnia raczej już nie śpi chyba ze troszkę na spacerze albo w aucie. I tak do wieczora . Czasami obudzi sie 3-4 w nocy zje i zasypia w swoim łóżeczku ale o 6 i tak sie budzi na kp. Starsza tez zawsze spała sama ale jadła ci 2-3 godziny i w dzień i w nocy w
    • kashmir.valley Re: Przesypianie nocy 06.12.13, 22:44
      Moje piersiowe dziecko przesypiało ciurkiem osiem godzin w nocy. Odwidziało jej się gdzieś pod koniec czwartego miesiąca. Czemu, nie mam pojęcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka