IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 16:10
Dziewczyny moje pytanie dotyczy picia
Coreczka 6.5m karmiona piersia nic w sumie nie pije po za kilkoma lykami herbatki koperkowej ktora czasem zaciagnie kubkiem niekapkiem (od poczatku tyg uczy sie z niego pic i w sumie jej wychodzi ale chyba nie chce )i tu moje pytanie bo nie wiem czy juz moge podac jej jakis soczek tzn w domu mam nektar owocowy z rosmana soczek jest po 4m .
Tylko prosze bez glupich komentarzy :/
Obserwuj wątek
    • 22qwerty Re: Picie 15.01.14, 17:58
      Ona pije- pierś przecież. Także spragniona nie jest :D i na moje dopajac jej niw trzeba, skoro się tego nie domaga. uczyć ja pewnie, ze możesz. A co do rozszerzania diety, mam na mysli soczki,to myślę, ze spokojnie można próbować. Ale sama piszesz, ze nie za bardzo chce. Pewnie woli mamine picie :D
    • yumemi Re: Picie 15.01.14, 19:05
      Na pewno nie soczki, duzo zdrowiej dac dziecku owoc, a do picia wode. Ucz dziecko ze pragnienie zaspokajamy woda, nie sokami czy herbata, na herbate ma duzo czasu:)
      Jedzenie tez zawiera wode, plus mleko z piersi, jesli dziecko moczy pieluszki mozesz jej zaufac ze te pare lykow jest ok:)
    • malwina.okrzesik Re: Picie 18.01.14, 19:27
      można podać, ale sporo dzieci w tym wieku pragnienie zaspokaja całkowicie przy piersi
      soczek, ze względu na zawartość cukrów, traktujemy jak jedzenie, nie picie, daltego nie dawać ich za dużo w ciągu dnia, bo hamuje się łaknienie na inne naturalne smaki- kasz, warzyw
      polecam przyzwyczajanie malucha do picia wody

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka